Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Nije jasno zašto to nije standard na svim telefonima.

Ja se iskreno ne sećam toga na Symbianu.

Nije jasno zašto to nije standard na svim telefonima.

Ja se iskreno ne sećam toga na Symbianu.

g8SgHPx.jpg

nCqlyQ9.jpg

Sent from Dead OS ☹

mironiko, koliko si platio 950XL ako nije tajna? ja imam jednu u opciji za 180 evra sa dokom. čekam odgovor prodavca da li je dual sim ili ne.

Ja dao 220 za 950xl bez doka, pre mesec dana. Verovatno nije dual sim, oni su skuplji.

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

i ja kapiram da nije dual sim. ja trenutno koristim dual sim telefon, i nedostajaće mi ta opcija, ali ovo mi je jeftina ulaznica za 950XL tako da ću najverovatnije da je pazarim

Testiraj burn-in, po mogucstvu neka ti donese telefon sa polupraznom baterijom jer ako je baterija pri umiranju onda ces primetiti da se telefon restartuje pri nekim nasumicnim radnjama, naravno i kvalitet veze i kameru.

burn in nisam cuo da ima na 950, ali i ako ima u garanciji je. baterija ocekujem da je crkla, originalna nova je 25 evra. kamera ni na jednoj 950 ne fokusira bistro na infinity, ali ako je to jedina falinka onda ok. kvalitet veze, sumnjam da bi neko koristio telefon da ima los kvalitet veze, isao bi na reklamaciju. videcu na kraju sta ce da bude.

izradio me lik samo tako, prodao drugom u međuvremenu... sad merkam jednu drugu, ova je dual sim + dock + 120gb micro sd.

inače, čitam malo temu unazad, da li je moguće da neko pokušava ne da poredi, nego da tvrdi da iphone pravi bolje slike? :D aj da napravimo skup i da slikamo pa da gledamo. ja ću lično da ponesem nokiu 808, 1020, 950 i full frame kameru, sa punim rancem objektiva, a mogu da obezbedim i sgs7 recimo od android boranije, plus laptop da na licu mesta gledamo slike, i što je najbitnije da obradimo u lr. pa da vidi taj koliko iphone fajl ne trpi obradu. ne znam kako drugačije ljudima da pokažem i obajsnim neke stvari.... zaista

Poslednja izmena:
Opusti se, onaj ko misli da je bolji, treba ga ostaviti u toj iluziji. Ne treba ljude sputavati.
Ja sam svom bati dočarao sa 1020 i "zumbiranjem" fotografije, da je bolja od i7 plus.
Kao što meni L925 kolje i6 u fotografiji...

Za koliko para?:)
190 je bila ova prva što me izradio lik, ova druga je aukcija, videću dokle će da dogura... ***
Opusti se, onaj ko misli da je bolji, treba ga ostaviti u toj iluziji. Ne treba ljude sputavati.
Ja sam svom bati dočarao sa 1020 i "zumbiranjem" fotografije, da je bolja od i7 plus.
Kao što meni L925 kolje i6 u fotografiji...
treba samo biti realan. nokia 808 pravi pejzažne fotografije kakve ti treba oprema od 500 evra da bi napravio to isto sa dslr. wide objektivi su skupi nenormalno, a i sama tela nisu jeftina. a n808 košta 50 evra. pre neki dan mi ode jedna perfektna sa kupujem prodajem za 50 evra, neka je treća u fioci za delove (nek se javi ko me izradio :d ). marko sa foruma objasnio, evo mu profil na flickr: https://www.flickr.com/photos/111484463@N02/

pogle L950 šta radi, pa ovo da slikaš sa full frame aparatom treba ti isto oprema od 500 evra. pogledaj kako je oštro. lumie prave slike oštre od ivice do ivice.

KAKO da se napravi ova druga slika? Nikako ne uspevam zoom na bilo kom telefonu da uradim, a bas bi mi znacilo da mogu da uvecam stvari zbog citanja.

950 ti ima losless zoom. dođi na minimalni focus distance i onda dodatno zumiraj, samo da ne pređeš u digitalni zoom. podesiš iso i ekspoziciju i to ti je to uglavnom. ova buba čmara je vrlo fino uvećana doduše. ovo je neki 1:2 u suštini, što nije za zezanje. ja imam sigmu 1:2 koja ne može bolje od ovoga... of kors da 1:1 objektivi od 900 evra mogu, ali hej...

Poslednja izmena:
Ja sam totalno zaboravio na zoom. Do kojeg podioka slidera u camera aplikaciji odprilike ide zoom a da ne predje u digitalni?
Postavljao sam na temi fotke sa mobilnih aparata par slika, jednostavno lumie su bez premca kada je kamera u pitanju.

Sent from my Lumia 950XL

ja stvarno ne znam napamet, još uvek nemam 950. ima moj brat, ali mi nije u džepu baš da mogu da vidim uvek.

inače nokijin lossless zoom je ništa drugo do krop visoke rezolucije na nižu. tako da ako slikaš raw, slobodno slikaj bez zoom-a, a onda sredi u lr i kropuj u ps-u, smanji sa algoritmom bicubic sharper i dobićeš isto.

Ja bi za ovako nesto platio telefon, ni za sta drugo da ne koristi, vrlo rado.

Ali isprobao sam i nije mi uspevalo. Moracu opet uzeti neku Lumiju 950 da probam, ne verujem da 730/640 mogu tako nesto (njih mogu uzeti za probu)

ovo radi vrlo dobro, mogu da ti uploadujem sliku teksta slikanu sa 808. sutra ujutru

ako već to hoćeš uzmi bolje 950XL, jer je kombinacija veliki ekran + dobar makro to što tebi treba

L950 zaista ima dobar fotoaparat; mogu da kažem da nisam tako nešto očekivao. Prestao sam da koristim Xiaomi RN3 za bilo kakvo fotografisanje.
Ali ipak ne treba preterivati, to nije ni blizu onoga što se dobija sa dslr fotoaparatima, pa i onima iz jeftinije serije (tipa Canon Eos 550, 600, sl.)

Poslednja izmena:
Mene je jako nerviralo kod N925 sto nema podesavanja velicine fajla, ono 8mpix, 5mpx, 3mpix...Nego to moze 3rd part program Proshoot (a koji opet ne moze da se integrise sa dugmetom kamere). Da li je to popravljeno ko L950?

izradio me lik samo tako, prodao drugom u međuvremenu... sad merkam jednu drugu, ova je dual sim + dock + 120gb micro sd.

inače, čitam malo temu unazad, da li je moguće da neko pokušava ne da poredi, nego da tvrdi da iphone pravi bolje slike? :D aj da napravimo skup i da slikamo pa da gledamo. ja ću lično da ponesem nokiu 808, 1020, 950 i full frame kameru sa punim rancem objektiva plus laptop da na licu mesta gledamo slike, i što je najbitnije da obradimo u lr. pa da vidi taj koliko iphone fajl ne trpi obradu. ne znam kako drugačije ljudima da pokažem i obajsnim neke stvari.... zaista
Probao, video.Lumia 950 slika bolje od IPhone ..Nema tu mnogo da se izmišlja.

Auuu drugovi, ispalo da je dobra 950 samo za "fotkanje" :(

Sent from Dead OS ☹

Ljudi sta mislite da li nam danas ili sutra stize Cshell na 950ice na fast ringu?? [emoji33]

Sent from Dead OS ☹

Samo da ne stigne još jedan iot build. Inače gdrive.net ili kako se vec zove App nisam uspeo da nateram da automatski upload-uje slike na gdrive, iako sam uzeo full verziju...

Sent from my MHA-L29 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno