Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Pre bih rekao da ti izmišljaš da ne vidiš loading screen. Kad budem sledeći put išao do kuma u Zemun, snimiću ti... Ako prethodno ne završi o zid.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Loading screen gde ? Snimali smo milion puta i postavljali pa ste cutali , mozemo opet ajde sta da snimam?
Moracu da pazarim 6p da vidim na kom sam to inferiornom aparatu bio ;)

Poslednja izmena:
Evo dok ne snimim kod kuma...
https://youtu.be/yAFvlxxs-M0

Kako se Edge snalazi sa tabovima? Koliko može da ih ima?

Hahah Win ne guta bateriju, bio sam na iglama svaki put kad legnem da spavam, u paranoji hoce li mi 40, 50% biti dovoljno do jutra, da mu ne dodje njegovih 5 minuta i sprzi bateriju dok spavam, zesce nestabilan sistem sto se toga tice.
Kad god sam nesto 'menjao' tipa skinem update od neke aplikacije, postoji sansa da to 'uznemiri' sistem i da aktivira battery leak..

Sent from my HUAWEI VNS-L31 using Tapatalk

Evo dok ne snimim kod kuma...
https://youtu.be/yAFvlxxs-M0

Kako se Edge snalazi sa tabovima? Koliko može da ih ima?

kakav vrhunski primer za "loading" dal si realan, sto npr nije poredio poruke ili call log ili neku aplikaciju koja je podjednako podrzana kao na ios-u ... ups mislim da toga nema... i kriv je w10m? ili developer app`?

Sta mislis koliko je stara instagram app na W10M i koliko je optimizovana na W10m?

Jedva cekam da vidim "loading" video za ringtone listu a ja cu jos veceras postaviti video u vezi toga :)

Poslednja izmena:
Hahah Win ne guta bateriju, bio sam na iglama svaki put kad legnem da spavam, u paranoji hoce li mi 40, 50% biti dovoljno do jutra, da mu ne dodje njegovih 5 minuta i sprzi bateriju dok spavam, zesce nestabilan sistem sto se toga tice.
Kad god sam nesto 'menjao' tipa skinem update od neke aplikacije, postoji sansa da to 'uznemiri' sistem i da aktivira battery leak..

Da tako je na svakom telefonu koji koristi W10m zar ne?

kakav vrhunski primer za "loading" dal si realan, sto npr nije poredio poruke ili call log ili neku aplikaciju koja je podjednako podrzana kao na ios-u ... ups mislim da toga nema... i kriv je w10m? ili developer app`?

Sta mislis koliko je stara instagram app na W10M i koliko je optimizovana na W10m?

Jedva cekam da vidim "loading" video za ringtone listu a ja cu jos veceras postaviti video u vezi toga :)
Opet ne znas gde bijes :) Koga zanima to vise? Dal je do developera, microsofta, bil gejtsa, stanje je takvo..
I sta pricas za sistemske aplikacije kad i one isto loadinguju ko blesave.. dogovori se sam sa sobom, utorkom prozivas microsoft, sredom branis.. kao da vise ljudi pise s tvog naloga..

Dejane, tebi sve sto se pomene je "za taj primerak".... nista tebi nece biti dokaz, cak i da ti sve Lumie 950 donesu na pregled i na svim vidis neki problem :)

Greje se itekako za koriscenje Edge-a, a i za YouTube nije nesto mlaka. A daleko od toga da ta dva ne cede bateriju na L950, brze nego na S5.

Fini telefoni, posto su sada jeftini, ali daj ne dizi ih u nebo kao da su mana ;)

Da mnogo sam pristrasan , ponekad kritikujem a ponekad branim wp, moracu da se dogovorim sa sobom kao sto Boris kaze, kljuc je da se samo hejtuje.

Ma odakle ti ta ideja da se samo hejtuje. Cim se WP pojavio, rekao sam da je kanta i da nece biti nista od toga... i bio sam u pravu. Necu sad o gadnim zivim kockicama, problem WP-a je sto nije imao ciljnu grupu ili to sto su oni ciljali su promasili. Na sve to dodas i losu izvedbu OS-a, ludacki updejt mehanizam, i tu smo gde smo.

Koliko su ukusi različiti, meni se odmah dopao, prvo WP7...
No o ukusima ne vredi raspravljati!

Meni se baš te kockice dopale ali ti ih možeš podesiti tako da budu transparentne da se one ne vide. Tako da to nije argument protiv to je sve stvar ukusa meni se ne sviđa nexus i šta sad, pa ništa koristim se onim što se meni sviđa i odgovara.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Meni se baš te kockice dopale ali ti ih možeš podesiti tako da budu transparentne da se one ne vide. Tako da to nije argument protiv to je sve stvar ukusa meni se ne sviđa nexus i šta sad, pa ništa koristim se onim što se meni sviđa i odgovara.

Sent from mTalk

Kockice ce istati jos dugo dugo yooyo nije ni svestan da ce samo verije wina da se menjaju :)

Ti pod hitno da promenis "nick" u Boris Munchausen...
50% baterije i nestane do jutra... mislim stvarno...

Ja takvog barona davno nisam cuo, citao, video...

Ne znam ko je baroncina stvarno.. vas nekolicina ovde ubedjuje vecinu foruma da nista od tih problema ne postoji.. Poverovao bih da nisam bio na Win sistemu oko 4 godine, i imam tri Lumie i dalje u familiji.. Ako su sve tri falicne i felericne 'hardverski' onda ***..
50% nije odlazilo ali kazem bio sam uvek u strahu da to nece biti dovoljno, jer je odlazilo 20, 30..

Poslednja izmena:
Ne znam ko je baroncina stvarno.. vas nekolicina ovde ubedjuje vecinu foruma da nista od tih problema ne postoji.. Poverovao bih da nisam bio na Win sistemu oko 4 godine, i imam tri Lumie i dalje u familiji.. Ako su sve tri falicne i felericne 'hardverski' onda ***..
50% nije odlazilo ali kazem bio sam uvek u strahu da to nece biti dovoljno, jer je odlazilo 20, 30..

Zasto si strahovao jednostavno mogao si pre odlaska na spavanje da ga nakacis na punjac i ujutru otkacis sa punjaca sa 100% kapaciteta baterije...
Evo moja lumija skinem je sa punjaca ili raskacim sa racunara (prebacivanje muzike, slika i sl.) pre spavanja jednom u dva dana i tokom noci nikad nije baterija izgubila vise od 5% i to iskljucivo kad ostavim ukljucen WiFi bez toga nikad vise od 2%...

I da molim te nemoj sad da menjas iskaz...

Svaku tvrdnju zasnivam na mojim telefonima, nikad nisam imao pražnjenje baterije, osim na jednoj L620 (WP 8.1), koja jeste ispraznila 100% bateriju preko noći! Taj telefon su mi zamenili u reklamaciji.
Svaku tvrdnju sam potkrepljivao video snimkom.
Kum ima L925 koja je "crkla", vraćena sa servisa, tvdi da ima par stvari koje brže odradi od i6. Ajde sad budi pametan... :D

I ja se razmišljam da pazarim XL za leto, ima za mene nikad prežaljeni dt2w, glance, WA i vrhunsku kameru za male pare.

Glupo pitanje za vlasnike L950, dali je nekom crkla baterija i dali ima tu bateriju (crknutu)?
Otkupio bi neispravnu bateriju, ako nema fizičkih oštećenja, možete me kontaktirati na PM.

I ja se razmišljam da pazarim XL za leto, ima za mene nikad prežaljeni dt2w, glance, WA i vrhunsku kameru za male pare.

My point exactly.

E sad, videcu jos. Bojim se da ce je posle biti tesko prodati, a ne vidim da bi moja sestra ili devojka bile posebno zainteresovane da preuzmu takav/toliki telefon. O caletu da ne pricam - on koristi 4.7 telefon i strava mu je. :D

Sada sam uradio jedan kratak test brzine otvaranja aplikacija i da proverim multitsaking. L950XL i Redmi Note 3 Pro.
Aplikacije Word, Excel, PowerPoint, onenote, onedrive, parking manijak, edge (na l950xl), chrome na rn3, outlook na l950xl, gmail na rn3.
Manje-više su tu negde; loading je na L950XL bio prilikom otvaranja parking manijak app. Multitasking se bolje pokazao na L950XL.

Poslednja izmena:
Sve bi to jos bilo bolje da su app optimizovane, npr taj parking manijak je prastara app, jos od wp 8 ... Najodvratnija app je upravo one drive jos pod black temom to je ocaj zivi, sramota za ms ... Ostale su ok.

OneDrive bolje radi na Androidu. Brzina učitavanja je slična, ali je tečniji i brži rad na Androidu. Izgled mi nije tako bitan.
Uporedio sam app koje najviše koristim, a i na L950XL nemam instalirano wa, viber, yt. Znam da je ranije viber bio baš ružan na win.
Još jedna stvar, koja se verovatno odnosi na rom na RN3; kad preko Bluetooth spojim RN3 sa sistemom u kolima i pustim npr. Deezer, recimo na svakih pola sata prekine se konekcija, pa moram ponovo da idem na "connect" u telefonu. Sa L950XL nema prekida konekcije.
Malo sam se u početku bio ogrešio o L950 kao telefonu za posao. Ukoliko se ne koriste google servisi (gmail, gdrive, google calendar... ), ne igraju igrice, odnosno ograniči se samo na posao, onda je više nego dobro rešenje. Znam da je mana Windowsa malo aplikacija (i još manje kvalitetnih aplikacija), ali pošto imam i Android kao privatni uređaj, taj nedostatak aplikacija u mom slučaju nije tako bitan.

Poslednja izmena:
Cek, cek - MS nativni kalendar ne podrzava evente iz Google kalendara..?

Sent from my XT1650 using Tapatalk

Cek, cek - MS nativni kalendar ne podrzava evente iz Google kalendara..?

Ko je to napisao?

wnoXKBD.jpg

Od kad koristim wp to je moglo... Google aplikacije nemas na Store-u to je nekima problem...
Ja npr ni dok sam ima droid ja nisam koristio google app, vec ms, posto i na kompu koristim one drive, one note itd.

Sent from Dead OS ☹

@Mironiko.
Mislim da podržava, bar ranije jeste.
Meni je L950XL službeni, mail ide preko outlooka, kalendar isto, nikakve dodirne tačke nemam sa google servisima na tom telefonu.

Meni su gmail i gkalendar radili bez problema, mana je nedostatak Gmapa jer idem na teren često.

@mironiko, kupim ja 950 za more, pa prodam tebi da imaš za zimovanje, a :D ?

@dejan87dex
Nesto sam pogresno razumeo, izgleda. I logicno je tako kako jeste.

@Cvoruga
Paaa... Ne. :D

Posto ja uskoro idem na letovanje (za 3 nedelje tacno), moze jedino obrnuto - i fon ce biti 950XL. [emoji14]

Loool telefon za jedno leto [emoji24]

Sent from Dead OS ☹

Zapravo, mozda ga zadrzim i duze, zavisi kako se pokaze. [emoji14]

Pitaću kuma da se otarasi svog 950XL pre nego što ošteti zid.

Nazad
Vrh Dno