Znaci sad su i zvanično pukli.
zašto? i ako je tako, da li to važi samo za srbiju? da li može bez problema da se pošalje u neku od normalnijih zemalja?Samo nemoj da ti salju inace ti dzaba, vise ce te ispasti nego da ih ovde kupis![]()
tako je, to znam. ali ako bi slali u neku normalnu zemlju gde bi se platio pdv od 8%, to je onda 50 evra i još slanje neka bude 30 to je 80 isplati se itekako.Nije isplativo kao da ti donese, ali jeste isplativije nego kod nas.
U Nemackoj bi ti samo MwSt. (PDV) naplatili, dok bi za kod nas i shipping bio veci i isla bi spedicija (sigurno neces obicnom postom slati..) i carina.
Jesi siguran za ovo, da narucim u madjarskuAko salju DHL-om u neku zemlju eu zaobilazite dazbine.(pdv i carina)
Jesi siguran za ovo, da narucim u madjarsku
Послато са Lenovo K50a40 уз помоћ Тапатока
Procitao si verovatno u Amazon temi, gde i "nema" PDV-a kada se salje DHLom, ali tako sto je uracunato vec u slanje, kroz one "Import Fees deposit".Negde sam procitao da je sigurno zaobilazenje dazbina, nemam razloga da izmisljam.
U tom slucaju garant placas UK VAT, i nemas pravo na povracajneplaćanje dažbina pri slanju dhl-om iz kine se zaobilazi tako što šalju u svoje skladište u uk, pa onda iz uk u zemlje eu. i to radi provereno. sad kako bi bilo sa us pitanje je. verovatno isto ako bi imao tri čoveka da ti pomognu - prvi da pošalje iz us u uk, drugi da pošalje trećem iz uk u eu, i taj treći da ti ga prošvercuje preko naše grane. lol
http://www.windowscentral.com/purchase-lumia-950-xl-and-get-lumia-950-free
Jedino sto (ocekivano) vazi samo za SAD i Kanadu :/
ma 120.
Pa ko je blesav neka kupuje polovne stvari za velike pare,ja ne bih.Nova je 500 sad a sta me briga koliko je taj platio,mogao je i 1000 evra,on je u svakom slucaju na gubitku,sto duze bude cekao,manje ce dobiti.Polovna stvar je macka u dzaku ,zato mora da bude i jeftinija od nove ali ne za 10-15%,onda se to ne isplati.Nove mogu trenutno na KP da se nadju za 490 evra.Ja ne znam gde ces naci L950xl u kutiji u odlicnom stanju sa garancijom star par meseci za 300e? Jel bi ti tvoj prodao za 300e a pre 2 meseca si ga platio 600? Druga je stvar koliko bi ti platio. Neko ne bi platio nista pa ne znaci da je to realna cena. Toliko se krece L950 stara par meseci. XL je minimum 350e i to ako imas srece da naletis kome je hitno. Mada ce cena vise ici ka 400e. Nema ga u ponudi operatera, tj mislim da ga samo Telenor nudio po astronomskim cenama. Retki su i u oglasima posto su novi preskupi pa ljudi nisu kupovali
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari