Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Mislim da im je ovo pogresan potez, razumem da imaju na zalihama al bi bilo bolje da uz telefon daju dok i da tako promovisu continium kao adut. Ovako sta ceti jos jedan samo da ga prodas i pojavice ih se puno na trzistu i cena ce im.pasti zbog kolicine a dobar telefon

Послато са Lenovo K50a40 уз помоћ Тапатока

^ Ma sve je to zbog anti-MS kampanje na ovom sajtu/forumu..

Pa ja skoro nisam video da neka kompanija donosi toliko loših odluka,aj samo za Windows Mobile-jos kad su se pojavile glasine o Lumiji 950 znalo se da to ne ide na dobro.
Aj na stranu sto godinama furaju odvratan Windows Phone koji je prvo nokiju uništio evo sad ce i njih lagano. Tu nema napretka godinama. Onda izbace te Lumijie koje su po izradi - u odnosu na proslogodisnje. Dok najgori kinezi furaju metalne telefone po pristupacnim cenama oni izbace full plastika telefon po paprenim cenama jos plus dva modela. A WP sve gori i gori, pricaju sve neke beta verzije. Onda forsiraju taj bagovit continuum koji nikoga ne zanima. Pa batale prebacivanje Android aplikacija,ili sta god su vec pokušavali,manje od godinu dana posto su isto najavili. I na kraju izjave da im WP ove godine nije primarna stvar,a sta su to uradili sa WP ovih godina kada im je bio primarna stvar? Stavili da mozes da ubacis pozadinu iza pločica. I ko ce posle kršten da kupi ove telefone?Od kojih su zvanično izjavili da su digli ruke. Ovo im je realno i bio jedini nacin da ih prodaju. Videcemo mozda ih povadi surface phone,al cisto sumnjam.

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jeste, ali sve je to jeres ovde. :D

Kad se samo setim, morao da čekam da se smiluju da ubace 3G only.

Nije isplativo kao da ti donese, ali jeste isplativije nego kod nas.
U Nemackoj bi ti samo MwSt. (PDV) naplatili, dok bi za kod nas i shipping bio veci i isla bi spedicija (sigurno neces obicnom postom slati..) i carina.

Pa oni nikako da se uhvate u kostac sa aplikacijama kojih nema ili su ogranicene. Tu lezi najveci problem. Koga bi bilo briga ako bi bile iste kao sto ima ios npr i radile podjednako dobro? Koliko bi onda imao MS bolju prodaju? Ako se sve vrti ista prica onda ne pomazu ni 5 Surface modela koji ce biti hardverski sigurno idlicni. W10 nije toliko ni los. Ima bagova ali sad to nije toliki problem kao nedostatak aplikacija. Ispeglace se to. Inace L950 i XL model su hardverski odlicni. Da se ponovim jos koji put da sto su plastikaneri ne smeta. Ima i svojih prednosti. Sta ti vredi metal ili staklo kad ces ga navuvi na silikonac ili plasticnu oblogu kao 95% ljudi??? Kad ti ispadne metalni telefon par puta na beton posle ivice ili ledja ne lice ni na sta od ogrebotina i ulubljenja. Ovako promenis osteceni poklopac za sitne pare i miran si. Tako da nedostatak sto nije metalan ne smeta svima i ima prednosti kao sto ima i nedostatka osecaja metala pod prstima

Nije isplativo kao da ti donese, ali jeste isplativije nego kod nas.
U Nemackoj bi ti samo MwSt. (PDV) naplatili, dok bi za kod nas i shipping bio veci i isla bi spedicija (sigurno neces obicnom postom slati..) i carina.
tako je, to znam. ali ako bi slali u neku normalnu zemlju gde bi se platio pdv od 8%, to je onda 50 evra i još slanje neka bude 30 to je 80 isplati se itekako.

Ne postoji zemlja sa toliko niskim PDVom, najnizi je 10% u Juznoj Koreji, ostale su 15 pa navise. (ne mesaj porez na promet :))

Problem sa slanjem u Nemacku konkretno je sto ne znam kako da vratim PDV kada iznosim taj fon posle.. inace bi mozda porucio :) (mada preko 700EUR izadje na MS sajtu... za tu cifru plus shipping se maltene mogu i jedan i drugi kupiti ovde ;))

Ako salju DHL-om u neku zemlju eu zaobilazite dazbine.(pdv i carina)

PDV neces zaobici slanjem DHLom. Moze biti vec uracunat u cenu slanja, ali na cenu ovih telefona nece biti ne-naplacen.

neplaćanje dažbina pri slanju dhl-om iz kine se zaobilazi tako što šalju u svoje skladište u uk, pa onda iz uk u zemlje eu. i to radi provereno. sad kako bi bilo sa us pitanje je. verovatno isto ako bi imao tri čoveka da ti pomognu - prvi da pošalje iz us u uk, drugi da pošalje trećem iz uk u eu, i taj treći da ti ga prošvercuje preko naše grane. lol

Ovo sa kinom znam to sam i radio i ide za UK, ovog za prekograne imam i mozda ovog u uk samo jos da nadjem onda nekog u usa :)

Послато са Lenovo K50a40 уз помоћ Тапатока

ma de da iscimaš toliko ljudi zbog 50 evra ... ako imate nekog u us i nekog u nekoj krštenoj zemlji u evropi onda je donekle moguće srediti da se uzme jedan paket.

kako smo samo bedni što moramo da radimo ovakve akrobacije dok kulturan svet uživa u svojim besplatnim telefonima :D

Negde sam procitao da je sigurno zaobilazenje dazbina, nemam razloga da izmisljam.
Procitao si verovatno u Amazon temi, gde i "nema" PDV-a kada se salje DHLom, ali tako sto je uracunato vec u slanje, kroz one "Import Fees deposit".
Znam iz iskustva, nema zaobilazenja PDVa ako se DHLom salje US->EU

neplaćanje dažbina pri slanju dhl-om iz kine se zaobilazi tako što šalju u svoje skladište u uk, pa onda iz uk u zemlje eu. i to radi provereno. sad kako bi bilo sa us pitanje je. verovatno isto ako bi imao tri čoveka da ti pomognu - prvi da pošalje iz us u uk, drugi da pošalje trećem iz uk u eu, i taj treći da ti ga prošvercuje preko naše grane. lol
U tom slucaju garant placas UK VAT, i nemas pravo na povracaj :)

Kad bi kod nas davali te Lumije po principu 2 u 1 cheers, odmah bih digao kredit, uzeo ih, prodao manji model i otplatio pola kredita, a za ostatak para naručio Mozoovu kožnu zanju stranu za XL. :cigar:

Davali bi, ali bi kostale 150.000 onda ;)

Koliko je realno da se plati polovna, dobro ocuvana 950 XL u standardnom pakovanju?

Ја не бих дао за половну више од 250 евра али пошто је нова око 500 ,реално је да коришћена ,под условом да је добро очувана и стара неколико месеци буде 300.Нек и они што воле да мењају сваки час науче да то мора да их кошта,чим неку ствар купиш и укључиш,она више није нова и не можеш да за њу добијеш новац као за нову,готово је.

Ja ne znam gde ces naci L950xl u kutiji u odlicnom stanju sa garancijom star par meseci za 300e? Jel bi ti tvoj prodao za 300e a pre 2 meseca si ga platio 600? Druga je stvar koliko bi ti platio. Neko ne bi platio nista pa ne znaci da je to realna cena. Toliko se krece L950 stara par meseci. XL je minimum 350e i to ako imas srece da naletis kome je hitno. Mada ce cena vise ici ka 400e. Nema ga u ponudi operatera, tj mislim da ga samo Telenor nudio po astronomskim cenama. Retki su i u oglasima posto su novi preskupi pa ljudi nisu kupovali

MTS ima 950XL, ali je cena LOL.

Ja ne znam gde ces naci L950xl u kutiji u odlicnom stanju sa garancijom star par meseci za 300e? Jel bi ti tvoj prodao za 300e a pre 2 meseca si ga platio 600? Druga je stvar koliko bi ti platio. Neko ne bi platio nista pa ne znaci da je to realna cena. Toliko se krece L950 stara par meseci. XL je minimum 350e i to ako imas srece da naletis kome je hitno. Mada ce cena vise ici ka 400e. Nema ga u ponudi operatera, tj mislim da ga samo Telenor nudio po astronomskim cenama. Retki su i u oglasima posto su novi preskupi pa ljudi nisu kupovali
Pa ko je blesav neka kupuje polovne stvari za velike pare,ja ne bih.Nova je 500 sad a sta me briga koliko je taj platio,mogao je i 1000 evra,on je u svakom slucaju na gubitku,sto duze bude cekao,manje ce dobiti.Polovna stvar je macka u dzaku ,zato mora da bude i jeftinija od nove ali ne za 10-15%,onda se to ne isplati.Nove mogu trenutno na KP da se nadju za 490 evra.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno