Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

L950xl ima i proverem za 400e. Dual SIM XL je tesko naci po toj ceni.

Misliti, znati, pročitati, napisati... Ništa nije isto, L950.
Bez ikakve greške!
I da, ako dobiješ "pokvaren" telefon, šta je problem zameniti isti...?
To su uređaji bez garancije?
Ne razumem...
Napisaste dve strane ničega, i to sve u terminu... "mislim".
U firmi imamo dvadesetak XL, ni jedna nema navedene, napisane...
Isto kako lupetaju po drugim forumima, tako je vidim počelo i ovde?!
Ne zamerite, ali glupo mi je čitati mišljenja... Daj činjenicu, kvar, uređaj rev. taj i taj...
Sad zbog 535 ni jedan nije dobar...
Evo rešenja za vas, HP !

Rotkod, ja vrlo često ne razumem šta ti pišeš a još manje šta si hteo reći :) .

@Rotkod ,brzo ce i taj HP ovde napljuvati,naci ce mu milion nepostojecih mana.Ko god napise da je zadovoljan radom svog win telefona,biva proglasen od najglasnijih za neznalicu ,lazova i slicno.

@Rotkod ,brzo ce i taj HP ovde napljuvati,naci ce mu milion nepostojecih mana.Ko god napise da je zadovoljan radom svog win telefona,biva proglasen od najglasnijih za neznalicu ,lazova i slicno.

Ma sustina je da nema uredjaja koji se u nekom trenutku ne zaglupi usled kombinacije zahteva koje korisnik ukuca a koja jelte nije proverena iako su projektanti uredjaja mislili da su pokrili sve moguce bube...

Jednostavno ima programa koji nisu bili napisani u vreme kad je uredjaj projektovan i funkcionisanje SW nije moglo biti provereno...

A kad se u obzir uzme kombinacija programa koja je totalno razlicita od uredjaja do uredjaja normalno je da poneki uredjaj ispolji BUBE...

Ja sam tako pre nedelju dana na mojoj L640 XL u sred rada iskusio da svi pikseli na ekranu trepere po svom nahodjenju a da se slika koja bi trebala da bude na ekranu nazire kao kroz mecavu... reset telefona je odradio svoje i to je to... telefon ponovo radi kako treba...

Sto se tice L950 XL i dalje mislim da bi taj telefon bio prava mera za svakog normalnog korisnika pogotovu od kad su mnogi programi postali UNIVERZALNI i stvarno izgledaju dobro na W10M telefonima i ne samo sto izgledaju nego i rade kako valja... jedino ta cena od 99k dinara je porazavajuca...

A sto se tice HP telefona nekako sam utiska da je to u startu osudjeno na propast... nesto poput DELL-ovog pokusaja da pravi mobilne telefone... ono sve je tu sam uredjaj je dobar ALI nesto tera kupce od njega... Mada ako cemo iskreno HP ima iskustva u toj oblasti i oni su jos dvano pravili solidno upotrebljive telefone, koje pojedinci i dan danas koriste...

Misliti, znati, pročitati, napisati... Ništa nije isto, L950.
Bez ikakve greške!
I da, ako dobiješ "pokvaren" telefon, šta je problem zameniti isti...?
To su uređaji bez garancije?
Ne razumem...
Napisaste dve strane ničega, i to sve u terminu... "mislim".
U firmi imamo dvadesetak XL, ni jedna nema navedene, napisane...
Isto kako lupetaju po drugim forumima, tako je vidim počelo i ovde?!
Ne zamerite, ali glupo mi je čitati mišljenja... Daj činjenicu, kvar, uređaj rev. taj i taj...
Sad zbog 535 ni jedan nije dobar...
Evo rešenja za vas, HP !

jel radi manuelni infinity fokus na tih 20 xl. smem da se kladim da ne radi, a da vi nubovi niste ni provalili.

nije problem zameniti, rekoh 4 komada su zamenjena, cudi me da su uopste trpeli da im otvoris 4 nove kutije i sve vratis...

Poslednja izmena:
@cvoruga
Ponekad ni sam ne znam, ali nakon dve pročitane strane "ničega" i komentara, koji su potkrepljeni...

Isto sam čitao i za svoju L1020, kako su kod nas sve felerične...
Ne znam šta bi vam rekao, osim...
Imao sam ih sve, i sve su bile bez greške...
I naravno, i dalje smatram da sam izgubio vreme čitajući, u očekivanju da ću pročitati nešto pametno...
Izvinite, ali tako je...

"imao sam ih sve" :d baš sve što su napravljene?

e nisi imao ovih 3 što stoje na stolu pored mene sigurno. baš sam juče od dve felerične napravio jednu normalnu :D

Opet ne znam kako bi ti rekao... Probaću ponovo...
Od htc mozart-a, sve windows uređaje, osim Ativ SE, Ativ S i dalje imam...
Dakle... Htc, nokia, samsung i sad microsoft... Blu i sl. Nisam imao...
Ovo su W telefoni...
IOS i android, su firmini, njih menjaju na dve godine...
Imam maniju...
No, da sad ne ****mo po tavanu...
Suština je da ja tvrdim, da postoje izvesna odstupanja za određena tržišta...
Mislim da nije isti telefon namenjen srpskom i skandinavskom tržištu, ovde mislim na ispitanu ispravnost... Ako se to može tako reći...

a kava se ispitanost sprovodi za svajcarsko trziste? posto sve falicne 1020 i 950 xl koje sam sretao su kupljene u svajcarskoj, ili kod operatera (sim free) ili u prodavnici regularno

ne zanima mene (a verujem ni bilo koga ovde) sta si ti imao pre. pricam o konkretnom lumia 950 telefonu koji je tema ovde. infiniti fokus ne radi jednostavno. na svakoj 950 xl koju sam probao. jednostavno ne radi ne znam zasto je tesko da prihvatis to?

Poslednja izmena:
Šta da prihvatim, tvoju teoriju, zaključenu na osnovu tri xl... Možda ti se tresu ruke, pa ti zato izgleda da ne radi... Šalu na stranu, ne verujem da bi André, čovek predaje fotografiju na denmark design university, propustio tako nešto...

Poslednja izmena:
nije tri, nego 7. i nije teorija nego cinjenica. iako, ne tvrdim da bas SVE 950 imaju taj problem, ali ogromna vecina izgleda da.

pitaj ti andriju da proveri jos jednom.

uostalom ako imas 950 xl kod sebe slikaj sa terase dve slike. jednu autofokus, a drugu manuelni fokus na infinity. postavi cropove ovde, da vidimo da li su iste. pa da preispitamo i andriju, da ga malo obrukamo kad ga vec pomenu. cuj, ja primetio, a andrija nije, moz misliti...

mozemo i u neku sumu evropskih novcanica, kad si vec voljan da bacas pare :) obecavam da cu da nateram tvoju 950 da se ponasa vrlo cudno, a da nisi ni znao da to moze :) mutan infinity je samo jedan kec iz rukava, da ne krecem pricu o pink noise-u na nocnim slikama :D

poenta je, vi samo uperite i slikate. nije ni cudo sto ne otkrivate bugove koji se javljaju kad nateras kameru da radi malo drugacije od auto moda.

Poslednja izmena:
poenta je, vi samo uperite i slikate. nije ni cudo sto ne otkrivate bugove koji se javljaju kad nateras kameru da radi malo drugacije od auto moda.

Naravno, sta drugo. :) Za mene je i bolje da mi aparat radi skoro sve automatski, a da sam toliki ljubitelj fotografije onda bih kupio fotoaparat, ne bih se njakao da trazim telefon koji ce mi savrseno raditi kao fotoaparat i na kome ce i sve ostalo raditi onako kako bih zeleo. Suvise mnogo parametara treba da se poklopi. Uz to, ako kupis fotoaparat, on ce ti biti odlican i za deset godina - za razliku od telefona koji nakon par godina ipak neces vise nositi sa sobom jer si naknadno kupio noviji sa novijim hardverom i novijim softverom, pa sto bi nosio dva telefona sa sobom - jedan za slikanje, i drugi za ostalo koriscenje. :trust:

Ovo sto si ti upravo rekao meni zvuci kao "da, ali ova kamera ipak nije dovoljno dobra za profesionalnog fotografa" (ili za nekog ko se time bavi amaterski, ali ozbiljinije nego vecina ljudi).

Ono sto bih ja zeleo da dobijem od kamere je da moze lepo da fokusira, ne bi bilo lose da imam blic (pretpostavljam da bi to trebalo da mi se podrazumeva prilikom kupovine sledeceg telefona), i da pravi kako tako dobre fotografije nocu. Nesto sam proslog vikenda slikao nocu, fotografije su mi mutne boze sacuvaj, ali dobro, ipak je to najjeftiniji moguci Windows telefon. Opet, dobro je sto imam sad taj, radi sve osnovne stvari i radice ih jos neko malo duze vreme, pa nije da mi je sad krava stala na rep da kupujem odmah neki telefon. Praticu sta se desava, kako telefonima opadaju cene i koji se novi telefoni pojavljuju, pa cu u nekom trenutku kupiti telefon kakav mi vise odgovara - pre svega zbog fotografija.

Ti si gubljene vremena, što bih ja ili bilo ko drugi tebi trebao nešto dokazati, na taj način bi sebe doveo u ravnopravan položaj sa tobom, što mi svakako ne možemo biti, kako po obrazovanju, tako po svemu drugom... :D
Novčanice nisu problem, 100RSD i da budeš pored mene, da mi držiš ruku...
Može...?

Mene jedino nervira da možda neće biti vise ovog modela da se uzme ... a za fokus me zabole patka bitno da su fotke lepe.

Послато са A1-810 уз помоћ Тапатока

Mene jedino nervira da možda neće biti vise ovog modela da se uzme ... a za fokus me zabole patka bitno da su fotke lepe.

Gledaj to na drugaciji nacin. Cak i da nema da se kupi u Srbiji, cena povratne autobuske karte za Budimpestu je manje od 5000 dinara, a kolima je to manje od tri sata voznje. Odes, prosetas sa svojima, kupis sebi lumiju 950, predvece krenete nazad - platio si telefon zajedno sa putovanjem manje nego sto bi platio sam telefon kod nas (ovo govorim napamet), proveo si se, i jedini gubitnici u toj prici su nasi uvoznici i trgovci. ;) Mozda cak i u Segedinu moze da se pronadje. Ja to tako gledam - bas zato sto je i meni lumija 950 interesantna.

Primitivizam nije odlika, baš kao što si rekao... :D
Mada, vidim tebe je dotaklo... Nadam se da se nećeš uvrediti, što više neću trošiti vreme, odgovarajući na tvoje "dosetke", pristojno odgovorivši... Budi pozdravljen!
;)

Gledaj to na drugaciji nacin. Cak i da nema da se kupi u Srbiji, cena povratne autobuske karte za Budimpestu je manje od 5000 dinara, a kolima je to manje od tri sata voznje. Odes, prosetas sa svojima, kupis sebi lumiju 950, predvece krenete nazad - platio si telefon zajedno sa putovanjem manje nego sto bi platio sam telefon kod nas (ovo govorim napamet), proveo si se, i jedini gubitnici u toj prici su nasi uvoznici i trgovci. ;) Mozda cak i u Segedinu moze da se pronadje. Ja to tako gledam - bas zato sto je i meni lumija 950 interesantna.

Odlichan predlog Gari ako bude vise zainteresovanih pa da organizujemo Lumia turu do Segedina :D

Ja sam zadovoljan radom svoje Lumije!
Čekam da budem napljuvan! :D

U suštini, iz svakog teksta se da videti nešto što ne piše u samom tekstu...
Neko to naziva ogorčenost, neko dramom, ali svakako, nezadovoljstvo ne treba izbaciti iz nas nedostatak kućnog odgoja.
Telefoni su nešto što ne može nikad zameniti profesionalni uređaj, koji se samo u tu svrhu pravi...
Dakle... Imate nikon ( ja još uvek imam staru "jašiku"), igrice ps4...
Ok, može da napravi jako dobre fotografije, samo nikad neće moći uraditi kao pro uređaj...
Ovo je sve u jednom malom uređaju, tako da sam jako zadovoljan, kako samsung-om, microsfot-om, sony-idem, tako i sa iphone-om...
Jedino što me po dizajnu vuče hp, jako mi se sviđa taj telefon... Moj je sad spao ns cenu od 3999sek..., biće još jeftiniji...

U CH je L950 oko 320e a XL 100e vise. Nije losa kupovina. Ali ja i dalje cekam L950 na akciji za 299fr:)

mora da dođe L950XL na 400 chf. kad to dođe možda uzmem i ja jednu, iako su im sve pokvarene jeb.o ih ja. istrpeću taj pokvareni fokus i pink noise, znam kako da im doskočim.

kamera, ekran je super. kamera ima strasan pink noise kad se slika nocu sa rucnim podesavanjima.

no.

odnosno mogu, ali onda nije slika onakva kakvu hoces. ima tog suma cak i kad pucas na auto. ali bas retko, treba da ga nateras da napravi takvu sliku.

i pored svega meni je to najbolja kamera posle 808 i 1020. samo treba da znas kako da joj doskocis

Poslednja izmena:
Cek sad, gledajuci fotke na flickr i onaj uporedni test kamere na areni vidi se da 950(xl) ima najostriji i najdetaljniji snimak fotografije od svih telefona. Cak i od S7, kad ima dovoljno prirodnog svetlosti. Naravno da postoji mogucnost da su te fotografije kasnije obradjene na neki nacin ali onda se isto moze reci i za fotografije napravljene drugim telefonima, s tim sto procenat fotografija zaista vrhunskog kvaliteta (imajuci u vidu cime su napravljene) sa lumie je dosta dosta veci nego kod drugih telefona. Ja iskreno nisam primetio tako velike nedostatke u nocnim snimcima mada mozda samo nisam dovoljno obracao paznju na najsitnije detalje ali ipak je ovo telefon :) Ono sto meni najvise smeta, a vidi se u svakom handheld testu na tjubu, je onaj wobble efekat prilikom snimanja videa a bas je izrazen u snimanju 4k. Druga stvar koja mi takodje smeta je spora tranzicija dinamike iz kadra sa puno svetla u kadar sa manje svetla, npr. sa neba na stablo drveta. Treba mu par sekundi da prilagodi osetljivost a to je meni za snimanje videa bas ubistveno. Mislim da ga u tom sektoru Z5 sije za 2 koplja, sto se tice stabilizacije, brzine fokusa i tranzicije tokom snimanja videa. Ali ako su oba telefona staticna lumia opet ima mnogo ostriji snimak. Oba telefona su mi u top izboru za sledecu kupovinu i nisam pametan po tom pitanju a kamera i baterija su mi presudni za izbor. Nemam para za oba :D

Vrh Dno