Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Ejjj to je izgleda to. Ako ga SMANJIM do minumuma, tacno se vidi kako treba.
Ali zasto je uopste postavljeno na vecoj vrednosti po defaultu ne znam!

Poslednja izmena:
Ejjj to je izgleda to. Ako ga SMANJIM do minumuma, tacno se vidi kako treba.
Ali zasto je uopste postavljeno na vecoj vrednosti po defaultu ne znam!
Ma to shebali od anniversary apdejta ,ranije velicina fonta na sajtovima nije imala nikakve veze sa velicinom fontova u telefonu.

Sent from mTalk

Drugari, može li se igde u Srbiji naći originalna baterija za 950 XL ili je jedina opcija tražiti je preko?

Hmm. Ovome sa texr scallingom nikada ne bih pridao pažnju, odnosno ne bih povezao sa Edgeom...
Ja povećavam tekst (Ace of aces) jer ne vidim dobro i to kada ga povećam mi bude super ali ovo ne bih doveo u spregu...
ccc

Kod mene je veličina texta na 175% a preporučeno je 200%, na l640.

Evo SS kako izgleda u edge
Na mobile i desktop
Q41wAfS.jpg

NTs3g8m.jpg

I u monumentu (split)

IfaupjZ.jpg

0UwImic.jpg

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Sta znaci inace 100%? Posto kod mene ni za jedno od ta dva podesavanja nema uopste brojka koliko je, samo mogu da skrolujem od min. do max. (Pod Display je bio na 3/4 ili 4/5, ne secam se tacno, a pod Ease of Access je na min. sada, a bio je na negde 2/5 valjda)

EDIT: sa ovim sadasnjim (Ease of access na min. pod Display na default, 3/4 valjda), meni je vidljiv text, mada moram da zumiram za neko citanje, ali ja to uvek moram.

Poslednja izmena:
Ne znam, meni je OK, u monument pregledaču je krupniji font nego u edge.

Sent from mTalk

Meni se sinoć isključi Quiet Hours i morao sam opet da se ulogujem da ga povratim.
Preko ovo tvog linka ne mogu da uđem u Store.

Sent from mTalk Lumia 950xl

Pronadji iz Store-a na telefonu onda UpTime, bas se tako zove.

Ni meni nece da rade linkovi do appova direktno sada, a radili su do pre koji dan.

Hehe, kako ti forum nije cenzurisao potpis :D

Polako pocinjemo da pricamo o razno raznim gremlinima WP-a....

Verovatno nije skontao opciju, kada ugasis WiFi, koja izadje dole i nudi ti da se WiFi upali sam kroz neko vreme, ili moze staviti manualy. Neka stavi na manual i nece mu se paliti vise sam.

Verovatno nije skontao opciju, kada ugasis WiFi, koja izadje dole i nudi ti da se WiFi upali sam kroz neko vreme, ili moze staviti manualy. Neka stavi na manual i nece mu se paliti vise sam.
ne sme da se pali wi fi sam..kako god da ga podesiš... Ako ga je isključio a to je gašenje tzv "radios", onda ne sme da se uključuje sam bez obzira da li je na manual ili auto...Tako je na svim telefonima... Njemu to smeta jer mu treba ukljucen telefon noću zbog nekih poziva ali tada se uključi wifi pa mu zvrcka po celu noć--- "kada ugasis WiFi, koja izadje dole i nudi ti da se WiFi upali sam kroz neko vreme,"- toga nema kod njega..Evo sada gledam

Sent from WC

Poslednja izmena:
To je prednost a ne mana... Samo treba kliknuti na manual...

Sent from mTalk Lumia 640XL

Evo,sad sam mu ćapio fon... Šta je ovo sunce ti?
VEQsgxu.jpg

Ispada da lažira mac adresu ili sta?

Sent from WC

Poslednja izmena:
Ne lažira adresu već na određeno vreme menja istu u opsegu u kom se nalazi a manuelno ukljičivanje ima sigurno kao opcija... Pročeprkaj bolje.

Kad iskljuci wifi pojavi se ta opcija...

Sent from mTalk Lumia 640XL

U pravu si!
Kada se wifi isključi pojavi se opcija tempiranog uključenja ili off-a!!!
Eto rešenja DARKe ;)

Meni opet ne radi Quiet Hours...
Radi kad ga sam uključim/isključim ali sam da se aktivira u podešeno vreme, jok.

Sent from mTalk Lumia 950xl

Poslednja izmena:
Odlican je 950, doduse ovako trebalo mi je 3 meseca da skapiram da imam jedan plastikaner u ruci, sve sam mislio da ce se raspasti, ali to je samo trip...
Ekran, kamera...sve to na androidu nemas za te pare, iako toliko hvale android, bazu app ipak ako hoces telefon u rangu sa 950 treba da izdvojis bar 250 ili 300e za droid... A one kineze koji su low cost, to nebih poredio sa 950 to je presmesno.
Barem u mom slucaju , provalio sam da nisam branioc WP kako neki tripuju, pa misle da bih progledao kada bi se opet vratio na droid.

Sa druge strane cudno je to sto droid ne mogu drzati ako ga ne rutujem dok WP mogu koristiti takav kakav jeste, sa mnogo manje aplikacija i generalno zatvorenin sistemom.

Sent from mTalk aka Craptalk

Ali niko da pokaze UpTime, nesto ;)

Dejane, sta to koristis na WP pa ti na Androidu treba root? Ja znam neke mnogo zgodne stvari koje koristim, ali tako nesto na WP nije ni moguce ;) U stvari WP jos uvek nema kasvetan YT app, ni placen.
Za cenu, ne bih uzimao L950/XL u tvoj prilog - u rang cena novih sa oglasa ima i Nexusa novih.
Mada ovi jeftiniji - stvarno bolje rade od mid-range i low-end Androida.

Ali niko da pokaze UpTime, nesto ;)

Dejane, sta to koristis na WP pa ti na Androidu treba root? Ja znam neke mnogo zgodne stvari koje koristim, ali tako nesto na WP nije ni moguce ;) U stvari WP jos uvek nema kasvetan YT app, ni placen.
Za cenu, ne bih uzimao L950/XL u tvoj prilog - u rang cena novih sa oglasa ima i Nexusa novih.
Mada ovi jeftiniji - stvarno bolje rade od mid-range i low-end Androida.

My tube radi lepo :) ne znam sta to ima official app pa ova ne radi posao?

Ne znam to je taj fenomen, ja ne mogu da koristim Android a da nije rutovan... reklame, slabo gura update, a mogu pa telefon ostaje osakacen u tom smislu, a na novijem modelu gurnu par opccija i tako te teraju da promenih fon, a to se leci rutovanjem i xda forama itd ...
Meni je zao da prodam 950. Uletece neki mid range android ali nece to biti to znam prosto, kamera i ekran su na 950 zaista na nivou visoke klase 2015/2016...
I sta je to kod androida mid range? telefon od 300e?

Kakav up time? neka aplikacija?

edit: nasao sam ali ovo mi izbacuje na linku koji si postavio....

We are sorry, the page you requested cannot be found.

------------------------------

Juce lepo legnem, i mrtav umoram oko 1h podesim jedan alarm za jutro da me budi, poe minut sine mi ideja da podesim drugi, ok nastelujem vreme, stavim neki bahat tekst : Ustaj stokooo. I hajde da podesim melodiju, biram biram i ostane tako u onoj ringtone listi...

Preko noci otislo 20% od baterije, neverovatno sta uradi foreground task...

3nF2iKZ.jpg

Nemojte da se cudite insajder je build, sem ovoga nisam primetio drain ikada, neke app i poput podcast umeju da zagreju fon, slepci su mogli da integrisu podcast u groove ali eto ostala stara app iz wp8.

Poslednja izmena:
Ljudi, zar stvarno nigde nema da se kupi baterija za 950XL u Srbiji?

My tube radi lepo :) ne znam sta to ima official app pa ova ne radi posao?
Kako da pustis fullscreen bez da je ukljucen screen rotation?
Kako da spustis klip desno i da mozes druge stvari da trazis/listas na YT?
Da li radi background playback? (trazi licencu za YT Red valjda)
Da li moze da ne refreshuje tab svaki put kada se vratis na njega vec samo kada hoces?

Ne znam to je taj fenomen, ja ne mogu da koristim Android a da nije rutovan... reklame, slabo gura update, a mogu pa telefon ostaje osakacen u tom smislu, a na novijem modelu gurnu par opccija i tako te teraju da promenih fon, a to se leci rutovanjem i xda forama itd ...
To je nepotrebno zaglupljivanje. Jedina 2 update-a bez kojih ne bih mogao su GB->ICS (zbog Data Usage limita, kojih nije bilo na Gingerbreadu), i glupi update na 5.0 zbog LTE-a (ovo nije neophodno na svim telefonima).
Sve ostalo je samo marketing, koji nekolicina vas vise ustvari promovise nego same kompanije :) A ljudima dovoljno radi i ArcS iz 2011. danas :)

Meni je zao da prodam 950. Uletece neki mid range android ali nece to biti to znam prosto, kamera i ekran su na 950 zaista na nivou visoke klase 2015/2016...
I sta je to kod androida mid range? telefon od 300e?
Ne, do nekih 200e. 300e imas Nexuse, to je realno high-end. Meni se licno ne svidjaju, i nisu dual SIM, niti AMOLED i otpadaju, ali ne mozes ih u igde sem high-end staviti.

Kakav up time? neka aplikacija?
edit: nasao sam ali ovo mi izbacuje na linku koji si postavio....
Kucaj UpTime samo u Store-u na telefonu, prvi app bi trebao bas samo "UpTime" da se zove (najprostiji je i najmanji, a radi ono sto je bitno - kaze ti uptime).

Vrh Dno