Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Koliko vidim na ovom linku govore isključivo o "wireless" punjačima.
Doduše, fon sam uglavnom, u 99,9% slučajeva, punio noću (uključim da se puni i legnem da nunam, ujutro sve di j*ja) i samo jednom preko dana i zato mislim da ga puni za malo više od sat vremena (čak sam siguran) jer sam posle sat vremena uzeo fon na korišćenje i bio je pun.
Ajmo, ko ima L950 neka potvrdi ovo ili demantuje?! (meni su to svari na koje ne obraćam mnogo pažnje dok imam fon).
Meni je bitno da radi fluidno (što je sa L950 ekstra stvar), da mi rade mejlovi u real time-u i da mi radi Viber i, još bolje, Skype...
Pre nje (L950) sam imao Meizu kod kog mejlovi kasne ko zna koliko (kada stignu-stigli su, kao na magaretu da dolaze :d ) što me je do besvsti nerviralo...

Poslednja izmena:
Mislim da se moja L950xl napuni za nekih sat vremena od 0 do 100%

Sent from mTalk Lumia 950xl

Mogu da potvrdim da se na laptopu napuni za manje od 2h 0-100, za njen punjac ne znam, nisam ga do sada koristio. Ali i na njemu i na laptopu preko 3h sada, i opet to nije cela baterija, nego nesto preko 50%.

Sem ako i posle update-a i dalje ne radi nesto bilde od OSa u pozadini :(
Skinuo je 2GB doduse samo i ne povecava se.

Ono kada sam probao Insider preview, pokazao je data usage preko 160GB skinuto! (ono dok je baterija isla nanize i tokom punjenja :p, a on nije ni zavrsio update)

Kasnjenje mailova na Androidu ima veze sa podesavanjima mail klijenta (ili Gmail klijenta) i njihovim Lock screen podesavanjima (neka moze menjati korisnik, neka ne). Npr. na nekim kineskim bas telefonima mailove kasne ili se uopste ne pojave u notifications, jer sistem ubije mail process, da ne gusi bateriju :D

Elem, baterija je uz YouTube playback bas brzo padala (1h nekih 30%) Na l950

Nesto mi je puno da YT skida >30% baterije na 1h, mozda appovi na WP nisu optimizovani.
Sa druge strane, za edge surf tokom razgovora se vrlo malo zagrejao, nije puno istrosio bateriju.

40% baterija, laptop punjac, za oko 1h je napunio do 100% ovog puta. Sutra cu ga nositi sa 2 kartice da vidimo kako se ponasa baterija, pa onda punjenje.

Ništa to nije čudno.
Ja kad šaltam po Tviteru, YT i Edge-u ispraznim bateriju za 3-4 sata

A ja mislio baterija na Lumijama bolja nego na Androidu. Od gore pomenutih na S5/N3 meni samo Chrome moze tako brzo da isprazni bateriju, YT je drzao i 10h na max. brighness na N3.

I dalje je na 100% inace baterija sada :)

Meni je baterija odlicna ako ne koristim Edge. Nevjerovatno da Temple Run 2 upste ne zagrije SD810, i da je telefon hladan i ne trosi skoro nista. Dok je koristenje edge browsera ravno nekom ultra teskom tasku gdje je nakon pola sata surfanja telefon vreo. Uvijek vozim zadnji build, ali na svakom edge je najveci potrosac. Valjda ce se i to rjesiti ubrzo, i onda nemam zamjerke.

Sent from my Lumia 950XL

A ja mislio baterija na Lumijama bolja nego na Androidu. Od gore pomenutih na S5/N3 meni samo Chrome moze tako brzo da isprazni bateriju, YT je drzao i 10h na max. brighness na N3.

I dalje je na 100% inace baterija sada :)

Potrošnja uopšte nije kao što je nekad bila. Već sam kukao 100x na tamo neki update koji je stigao pre RS zbog koga je potrošnja veća za barem nekih 30%.

93% trenutno baterija, znaci nema nikakav drain, nije losa baterija ili slicno (oko 20h sinoc je bio pun).
Danas ga vozim van, pa ako ostane OK, ocigledno je neki softverski problem bio.

Inace, video sam i kako izgleda kada se restartuje za update - oni restarti nisu bili takvi, niti je bila notifikacija da ce se restartovati, niti da je instaliran update.

Da li je normalno da se deo Wikipedia clanaka ne vidi uopste na Edge-u na WP? (isto je i na Lumia 730 DS)
Default podesavanja fontova/velicina, bukvalno nista nije menjano sistemski ili u Edge-u. Onaj deo gore desno sto je uokviren obicno se ne moze uopste videti na Edge-u na telefonu.

Npr. ovo desno gde stoji grb, zastava, mapa... na WP telefonima se ne moze videti, samo se vidi pocetak tabele i eeeeeventualno neko slovo naslova.

Prilozi

• Clipboard01.jpg
    Clipboard01.jpg
    166.4 KB · Pregleda: 50
Meni se to i sada dešava na L650, zbog čega? Ne znamoooo.

Ja bi neki hard reset udario..

Zbog toga kako Edge renderuje sajtove????

Pa na svim Lumia telefonima mi je tako izgledalo, nema veze sa L950, a na L730 je WP8, znaci nije ni do toga :)

Ili me zezas sto je svaki drugi post na zadnje 3 strane bio "ma hard reset" :)

Ima li neka alternativa za browser?

Nema (tj. kao da nema) .
Ima, u stvari, ali mislim da je polu upotrebljiv. Opera je u pitanju. Kilava je u radu kao i svi drugi 3rd party brauzeri (na žalost)

Ima li neka alternativa za browser?

Ima, UC, ne zna se koji je bolji, edge ili taj kineski krs :d

Probaj UC, jeste smesan ali bar na L550 radi malo bolje od stock.

Poslednja izmena:
Postoji i Monument browser,dosta njih ga koristi.Probajte u svakom slucaju.

Rezime: neki hvale platformu na kojoj nema najosnovnija stvar?:)

Heh, nema "right click" (long click) u UCB! :)

UC-Kineski, No Right! Just LEFT oriented :d

Da li je normalno da se deo Wikipedia clanaka ne vidi uopste na Edge-u na WP? (isto je i na Lumia 730 DS)
Default podesavanja fontova/velicina, bukvalno nista nije menjano sistemski ili u Edge-u. Onaj deo gore desno sto je uokviren obicno se ne moze uopste videti na Edge-u na telefonu.

Npr. ovo desno gde stoji grb, zastava, mapa... na WP telefonima se ne moze videti, samo se vidi pocetak tabele i eeeeeventualno neko slovo naslova.
KOD MENE SE DEŠAVA TAKOĐE na mnogim sajtovima..nije edge optimizovan kako treba

Sent from WC

Vidi se sve ,samo moras svajp na desno da bi video ceo clanak ili jednostavno ides na desktop verziju,kod mene se vidi i na mobile verziju ali ako stavim text scaling na 100%.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:

Kod mene na L730 se to vidi, nisam do sada primetio da Edge nešto skraćuje. Nisam ništa menjao osim što sam promenio search engine, postavio sam Google umesto Binga

qxnMxM7.jpg

COYrU6T.jpg

Sent from mTalk

Kod mene se ne vidi tako, taj deo nije lepo gore kao kod tebe, vec je nekako skroz neujednacen. Ne moze skrol tu da pomogne, na vecini mesta ne radi uopste, a tamo gde radi, na default podesavanjima ide 3-4 slova vidjljiva odjednom, znaci ne moze se ni ime zemlje procitati recimo :)

Mobile verzija BTW. Ako koristim desktop verziju, lepo se vidi.

Postoji i Coc Coc browser, isprobaj i njega, najpopularniji vijetnamski browser :)

Kod mene se ne vidi tako, taj deo nije lepo gore kao kod tebe, vec je nekako skroz neujednacen. Ne moze skrol tu da pomogne, na vecini mesta ne radi uopste, a tamo gde radi, na default podesavanjima ide 3-4 slova vidjljiva odjednom, znaci ne moze se ni ime zemlje procitati recimo :)

Mobile verzija BTW. Ako koristim desktop verziju, lepo se vidi.
Ma samo svajpuj desno i videces.

Sent from mTalk

Kod mene se na mobile verziji vidi isto kao kod Nesbat-a.

Sta moze da se podesi uopste? Pod Settings(sistemski)->System->Display nisam diraovelicinu fontova, niti ista u Edge-u.

Koja su ti Settings u Edge-u?
Kod mene je sve ok.

U display stavi da ti je text size na recommend,ili u tex scaling smanji na 100% al tad je sve ostalo sinto.To uspeva kod mene na l640.

Sent from mTalk

Default, bukvalno nista nije menjano, osim sto je SmartScreen off (tokom setupa sistema podeseno)
Mobile verzija, Sync list on, view style default, font medium.

Probaj sa text scaling ,u ease of accses pa more option .

Sent from mTalk

Nazad
Vrh Dno