Malo mi je nevorvatno... Jedan korisnik ima isti telefon, koristi ga, ne zali se, a onda isti telefon kod drugog korisnika potpuno skrene...
Neo nije pokusavao update na Insider verovatno. Update sa WDRT na zadnji RTM je radio normalno, cak nije ni dugo trajao. Tek kada se proba Insider Previews onda zabaguje ovako.
Inace, iskljucio sam wifi da se napuni baterija, ali presporo se puni

Uradio sam opet reset, ne mogu da cekam vise. 165GB je skinuo System za 2 dana, 71% je tek stigao

Ja sumnjam u softver, jer prethodno build ne pravi taj problem. Punila se baterija normalno i tokom update-a, nije isla nanize (vidi se u oba slucaja animacija da puni).
Moj savet je, spoji na PC, instaliraj preko wdrt novu instalaciju 10586, zatim ne instaliraj ništa već sačekaj da uradi update, posle instaliraj sve potrebno. Nemoj vraćati backup.
Tako je i radio jedno 7-10 dana, ali mi se 3x nesto resetovao (znam jer mi trazi opet SIM PIN). 2x u dzepu sto ajde mozda sam pritisnuo dugmice, ali jednom dok je bila na stolu. Pomislio sam da je do update-a, pa sam hteo da skinem RP da bi mogao podesiti Metered connection da ne radi update.
Ali update veci problem od tih reseta

Ne moze neo da zna da li se njemu resetovala onako, nije imao SIM Lock on.
Obavezno izađi iz insajdera, šta će ti?!
Zbog Metered connection samo!
Inace Lumia 730 DS mi je na WP8, vratio sam sa WP10, i nijednom problem nisam imao.
Telenone punim sa laptopa, mislim da je 2A, posto se S5 napuni za nesto vise od 1h. MSov kabl. Do pokusaja instalacije Insider preview-a je radilo sve OK, osim pitanje zasto se 3x resetovala. (pod resetom mislim na obican restart)