Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Ma nema šanse ni jedan proces da prazni bateriju brže od punjenja, pogotovo kod aparata koji koriste jake punjače, tj. struje punjenja.

Probajte da popalite sve u pozadini, uključite GPS, WIFI itd i prikačite na punjač.

Sent from mTalk

Poslednja izmena:
Pa u nekim retkim slučajevima, a u konkretnom primeru kolege člana, sve je valjda pogašeno, a procesor ako je zapucao na 100% i posle HR, onda je k ar neki u pitanju ili BUG.

Sent from mTalk

Ne znam to, ja sam pisao o tome, kad koristim navigaciju i spojim istovremeno da slušam muziku u kolima, punjač od 1000mAh jedva može da pokrije.
Zato sam uzeo nillkin 3,4Ah.

Pa u nekim retkim slučajevima, a u konkretnom primeru kolege člana, sve je valjda pogašeno, a procesor ako je zapucao na 100% i posle HR, onda je k ar neki u pitanju ili BUG.
Nije posle HR, niti je inace zakucao ista. Teke posle update na noviji RTM posle HR-a, i pokusaja da se isntalira Insider build je pocelo to.

Update: Ostavljen fon nocu, i dalje topao malo ujutru, 71% je tek stigao, baterija na 15%.
Po Data Usage je System skinuo 145GB preko WiFi-a!

Ne mogu da napunim bateriju, sem da iskljucim wifi mozda, pa onda nece skidati niti ista raditi sa skinutim. Ali plasim se da ce se resetovati opet da skida sa nule kao bolid. (vec se desilo)

Malo mi je nevorvatno... Jedan korisnik ima isti telefon, koristi ga, ne zali se, a onda isti telefon kod drugog korisnika potpuno skrene...
Moj savet je, spoji na PC, instaliraj preko wdrt novu instalaciju 10586, zatim ne instaliraj ništa već sačekaj da uradi update, posle instaliraj sve potrebno. Nemoj vraćati backup.
Obavezno izađi iz insajdera, šta će ti?!
Meni L950, dve 650 i jedna 550 (dao tašti), rade sasvim ok!

Jel se dešava još nekome s vremena na vreme da telefon skroz zakuca, počne da vibrira kao šašav i da jedini šta pomaže je vađenje baterije?
Čak ni samo dugme za gašenje ne pomaže.

Sent from mTalk Lumia 950xl

Za sad nisam imao pomenuti problem, sve probleme koje sam pominjao imaju i drugi, tako da je softwarske prirode.
Može biti da je telefon u problemu, mislim na hardware.

@lfa..
Čiji je punjač sa kojim puniš telefon, ms-ov ili zamenski?

Malo mi je nevorvatno... Jedan korisnik ima isti telefon, koristi ga, ne zali se, a onda isti telefon kod drugog korisnika potpuno skrene...
Neo nije pokusavao update na Insider verovatno. Update sa WDRT na zadnji RTM je radio normalno, cak nije ni dugo trajao. Tek kada se proba Insider Previews onda zabaguje ovako.

Inace, iskljucio sam wifi da se napuni baterija, ali presporo se puni :( Uradio sam opet reset, ne mogu da cekam vise. 165GB je skinuo System za 2 dana, 71% je tek stigao :)
Ja sumnjam u softver, jer prethodno build ne pravi taj problem. Punila se baterija normalno i tokom update-a, nije isla nanize (vidi se u oba slucaja animacija da puni).

Moj savet je, spoji na PC, instaliraj preko wdrt novu instalaciju 10586, zatim ne instaliraj ništa već sačekaj da uradi update, posle instaliraj sve potrebno. Nemoj vraćati backup.
Tako je i radio jedno 7-10 dana, ali mi se 3x nesto resetovao (znam jer mi trazi opet SIM PIN). 2x u dzepu sto ajde mozda sam pritisnuo dugmice, ali jednom dok je bila na stolu. Pomislio sam da je do update-a, pa sam hteo da skinem RP da bi mogao podesiti Metered connection da ne radi update.
Ali update veci problem od tih reseta :)
Ne moze neo da zna da li se njemu resetovala onako, nije imao SIM Lock on.

Obavezno izađi iz insajdera, šta će ti?!
Zbog Metered connection samo!
Inace Lumia 730 DS mi je na WP8, vratio sam sa WP10, i nijednom problem nisam imao.

Telenone punim sa laptopa, mislim da je 2A, posto se S5 napuni za nesto vise od 1h. MSov kabl. Do pokusaja instalacije Insider preview-a je radilo sve OK, osim pitanje zasto se 3x resetovala. (pod resetom mislim na obican restart)

Poslednja izmena:
Ako misliš da ima veze sa sim lock, probaj dan dva bez, da vidiš dali ima razlike... Mada ne bi trebalo.
Punjenje na računaru i njegovom punjaču nije isto.
Probaj sa sansungovim, ako imaš onaj 2A.
USB 2.0 i 3.0 nikad nisam koristio da bi punio telefon, tako da ne znam.
Mislim da je osnovni problem punjenje... MS-ov... https://www.komplett.se/product/862381
Ima 3A, ne verujem da taj usb to ostvaruje...

Kod mene se tri puta duze puni na lap topu ili racunaru...

Ako misliš da ima veze sa sim lock, probaj dan dva bez, da vidiš dali ima razlike... Mada ne bi trebalo.
Nisi skapirao. SIM Lock mora da radi, i to je slucajno nacin da vidim da se telefon restartovao. (previse je brz telefon da se po necem drugom vidi, eventualno ko ima otvorene tabove u Edge-u videce da ih nema kada ponovo otvori Edge)
Znaci, to je slucajnost, po tome sam video da se RESTARTOVAO (ne resetovao, da ne pomisli neko da je uradjen ceo reset, to bi vec bio konkretan problem, i ne bi uopste razmisljao sta je - hardver i cao ;))

Punjenje na računaru i njegovom punjaču nije isto.
Probaj sa sansungovim, ako imaš onaj 2A.
USB 2.0 i 3.0 nikad nisam koristio da bi punio telefon, tako da ne znam.
Mislim da je osnovni problem punjenje... MS-ov... https://www.komplett.se/product/862381
Ima 3A, ne verujem da taj usb to ostvaruje...
Pa 3A nece, ali napuni za oko 1h preko laptopa. To je novi laptop, sa onim pravim Always-On charge portovima. Galaxy Charging Lite na S5 pokazuje da se puni sa 1.8A, sto je max. koji sam vidjao na S5 recimo, znaci puni jakom strujom, ne onih 500mA.
Na P50 (laptopu( mi se S5 puni podjednako brzo kao i u zidu. Lumia bi moooozda nesto sporije.

Medjutim, samo kada probam update na Insider Preview se prazni baterija dok je na punjacu. Update sa WDRT osnovnog builda na najnoviji RTM nije smanjivao nivo baterije dok je na punjacu. Ja tipujem na update da je problem, jer fon radi verifikaciju celog downloada (ne smesni CRC, vec Authenticode, znaci PKE koji je CPU intensive).
Mada 165GB da skida za update... nesto tu ne valja, ali ne vidim sta bi bilo hardverski!

Poslednja izmena:
***.. Opet ne razumem, zbog čega ti treba sim lock, pored skenera ili proste šifre zaključavanja, plašiš se da u slučaju krađe ili drugog gubitka telefona neko ne napravi račun ili...?
Rekao si da ms-ov 3A neće, misliš da ne radi, da je pokvaren ili znaš da je ispravan, ali ne puni telefon?
Nisam razumeo dobro.

Valjda mu i ne treba ,ne verujem da ne zna to da iskljuci,vec kaze da je zahvaljujuci tom sim lock-u shvatio da se telefon restartovao.

Ok za sim lock, a punjač, to isti nisam ukapirao...
***..

E, sad, sve vreme se prica o punjenju sa laptopa. Na nekim bildovima je bilo problema sa svakim punjačem koji nije bio MSov. Samo prijavi da je slaba struja punjenja i to onda traje.

Sent from mTalk

Obican da.
Charge portovi daju i 2A provereno.

Oni AlwaysOn, koju su bas namenjeni da stalno (i kad je racunar off) moze preko njih da se puni.

Kazem Galaxy Chargning Lite pokazuje 1.8A kada punim S5. I Lumia 950DS se napuni za dosta manje od 2h cela.

Uradio opet WDRT reset.
I dalje se sporo puni, ali ne kao dok je pokusavan Insider Preview. Napuni se za nekih 3-4h na svom punjacu, nesto sporije na laptopu.

Baterija ne curi brzo, ista je kao i ranije, bolja od Androida definitivno, na Idle (znaci da samo ostavim Cell data i WiFi, ali ne koristim nista) potrosi 5-10% danju.

Inace, i posle WDRTa se automatski update-ovao na noviji RTM (ne insider znaci). To jedino mogu da zaustavim ako iskljucim WiFi.

Treba da se napuni za, malo više od, 1h preko, originalnog, Microsoft punjača koji se dobija uz nju.

Poslednja izmena:
Znam, ali to nije slucaj. Ne greje se uopste tokom punjenja, znaci nije do toga.

Hmm.
Prvih pola sata -40min se poprilično greje i posle toga, do kraja punjenja, se lagano hladi (valjda je to svojstvo Fast Charge-inga tzv. jbm li ga).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno