Šta je novo?

Logitech Z-906 (naslednik Z-5500)...

Ili da pitaš na forumu :)

ma probao sam par puta, provalio jedan nacin i to je to...
onda mi je taj nacin bio toliko nepraktican da nisam to bas cesto radio...
inace ne citam upustva, ne zanima me da mi neko drugi kaze kako, ako sam provalim ljepsi mi je osjecaj ...

al sad si se ti ponudio za pitanja, pa sam znam kome pm da pisem ... =))

Da li mogu 5.1 zvučnici, kao što je Logitech Z-906 da se priključe na Asus Xonar Essence One?

taj test slobodno preskoci posebno konotacije vezane za zvuk jer kad covek izvali ovako nesto definitivno vise ne treba da obracas paznju na ono sto pise....
Tu upravo leži glavna snaga ASUS Xonar Essence One DAC uređaja kada siromašni digitalni audio zapis treba pretvoriti u jasan i detaljima bogat zvuk. On uspeva da od zvuka relativno niskog kvaliteta sa velikim stepenom kompresije (44.1kHz) pretvori u zvuk visoke definicije (352.8kHz). To je poboljšanje od 8 puta! Većina drugih DAC uređaja staje na 192kHz što je duplo manje od ASUS-ovog uređaja čime se u praksi gube dragoceni detalji , koji su od presudnog značaja za ljubitelje zvuka i zbog čega se u suštini nabavljaju uređaji ove vrste,"Uz korišćenje pojednostavljenih kontrola, ljubitelji dobrog zvuka će ponovo otkriti svoju muzičku .MP3 kolekciju, ovoga puta na drastično kvalitetniji način koji će reprodukovati digitalnu muziku u najboljem mogućem izdanju." , neverovatno????

Slučajno sam naišao na taj malo pre.

Da ne otimam temu više.

Znači može surround 5.1 na Essence One.

Koja veza je najbolja sa Z906?

moze ali ne vidim svrhu , ionako ces koristiti da ad konvertere iz z906 , dzabe bacas pare , osim ako nemas neke dobre sluske a hoces da slusas extra kvalitetan stereo e onda je druga prica u suprotnom potpuno bacen novac...

Pa kažem, da hipotetički pretpostavimo da dobijam Xonar i Z906 besplatno, a uz to imam samo prenosivi računar.

hipoteticki prodaj xonar i idi na more posto razlike nece biti izmedju njega i integruse....

Hehe...... ne, Xonar Essence One je stereo dac i ne podrzava surround! Znaci mozes ga vezati na Z-906 analogno i dobiti stereo na njemu sto je uzaludno jer bi One vise isao uz neki HiFI sistem (stereo pojacalo i par zvucnika) nego li da salje 2ch na 5.1 sistem. STX je izvanredna stereo karta, a One moze biti bolji. Na njemu se tkaodje mogu meanjti opampovi sto daje prostora jos boljem usavrsenju zvuka. One nema dig izlaz.

E to mi je trebalo. Šta biste preporučili da stavim između Z906 i prenosivog računara? Da zvuk izlazi iz USB kompa, pa u neku zvučnu, pa u Z906. Na prenosivom imam toslink, mada to nije sada bitno.

nista ti nebi preporucili osim mini spdif toslink kabla.... a ja bih ti preporucio i druge zvucnike al to nije tema :)

Imas Toslink tj optical out a na Z-906 imas optical in, toliko.
I ja bih ti preporucio druge zvucnike ali vredniji 5.1 kosta mnogo vise.

Hvala na savetima. Rekao sam hipotetički, ali Z906 mi zaista dolaze za DŽ. Zato ne obraćam pažnju na druge modele, a i ovaj model će zadovoljiti potrebe.

I sta bi, jel ima ikakve sem kozmeticke razlike u odnosu na prethodnika? :D Cak i da zanemarimo da je sub manji...

Mene malo buni, drajveri za satelite su isti kao na z5500?

Sateliti - isti drajveri, sistem za montažu na zid se dokupljuje, ne skida se mrežica sa satelita.
Subwoofer - manji drajver, manja zapremina kutije.
Konzola - manja i jednostavnija, bez displeja.
Jedini plus, ima dodatni optical in ulaz.

I posle neko kaže da je Z-906 bolji od Z-5500 :D

Da, to je ono najgore! Novi model, naslednik i nije bolji od prethodnika.... strasnoooo...

po cemu li je ovaj naslednik ?:lupko:

Onda Gizmor jos ispade u pravu kada je sve vreme govorio kako on ovaj model ne vidi kao naslednika, vec samo kao jos jednog pripadnika te linije... :d

Ma.... Gizmor je tv-man.... nije ni trebao da se bakce za zvucnicima. Lepo da su pozvali mene, dali mi sve i svasta i eto ti review na nivou. ,)

Nazad
Vrh Dno