Šta je novo?

Logitech Z-906 (naslednik Z-5500)...

Aj se vratite na Logitech. Dakle, gde nabaviti Z-5500...

Imaju kod mene Z 5500 u jednoj radnji za 35k na nekom popustu

Aj se vratite na Logitech. Dakle, gde nabaviti Z-5500...

Gde si bio kad sam ja moje prodavao za 240e, "nekvarljivi" model. Uglavnom, preporuka za zvučnike. ;)...iako ne kontam zašto u ovom momentu oni a ne jedan Onkyo?

Poslednja izmena:
ne znam za vas ali meni z-5500 izgleda mnogo lepse i kvalitetnije ...

e ovako, sat vremena mi je trebalo da procitam ovaj vas off i da pogledam sve ove linkove koje ste postavili.

ja sam imao z5500 i sad evo imam z 906
za sebe mislim da nisam dovoljno kompetentan da pisem il pricam o ''kavalitetu zvuka''
al jedno znam, da me je z5500 sluzio fenomenalno, sto za filmove, sto za igrice sto za muziku
ja vjerujem da postoje bolji i kvalitetniji sistemi, al ja samo znam da sam fan logiteca jer mi se sve njihovo pokazalo
extra kvalitetno, i zato samo (u 90% slucajeva) kupujem njihove proizvode...

mogu vam samo reci da sam i zadovoljan sa jedne a nezadovoljan sa druge strane od kad sam zamijenio zvucnike
zadovoljan sam samo sto su ovi noviji i sto nisam sad mnogo para izgubio prodajom starih i kupovinom novih
nezadovoljan sam sto su ovi 5x grdji od z5500, kao nesto malo je taj bas ''drugaciji''
al ostalo sve isto barem za uvo jednog obicnog ne muzicara

svi vi koji imate z5500 nemojte kupovati z906 samo da promijenite jer ce vam faliti onaj prejaki dock od z5500
jacina i cistoca zvuka, ista kao prije, i dalje komsiji padaju parfemi sa polica kad pojacam do kraja i to je to

sad da kupujem ISKRENO ne znam sto bih kupio, tj sto bih izabrao
lomio bih se bas, bas, jer nekako sama cinjenica da ima nesto NOVIJE malo vas muci, al to novije ne mora da znaci i bolje
kazem vam, fali onaj dock

video 906 nasmejao se otiso i kupio 5500 :)
prezadovoljan

To i mene zanima :)

Hvala vlado! :)

hah, pazi nisu nikom ni z5500 bili pri pocetku lijepi...
pa ta ljetopa i ukus dodje vremenom...

vjerovatno ce i to biti slucaj sa z 906...

Ajde da ne otvaram novu temu. Stigli su mi Z-906 zvučnici na test, a pošto sam dosta više videofil nego audiofil, molio bih nešto upućenije u materiju ( vlado javi se :) ) da mi bace par saveta kako da postupim pri njihovom testiranju. Pre svega na šta bih trebao da obratim pažnju pri njihovom slušanju, šta je najbolje od materijala da pustim, dajte neke semplove koji se koriste pri ovakvom testiranju. Koju muziku, koji filmovi bi bili najpogodniji, hoću da izvučem maksimum iz njih i da dam svoje mišljenje. Svaki savet je dobrodošao.

Jes... nadjes ono sto volis i slusas :) Ako uzivas u zvuku znaci da tebi odgovara :p

Najbolje da pitas nekog da ti pozajmi z5500 i napravis direktan uporedni test. Pre svega obrati paznju na visoke tonove i i njihovu boju, posto cisto sumnjam da je logitech hteo da se potrudi da tu nesto poboljsa... Od pesama mozes najklasicniju audiofilsku pesmu Eagles -Hotel California :D, a od filmova Transformers 1, scena ironhide flip (za testiranje basa), ona transformacija na autoputu (test prostornosti), King Kong (takodje bas i vrhunska prostornost), a mozes i sa vecinom novih ratnih filmova (band of Brothers), Master and Commander (izuzetan kvalitet real time zvuka i prostornost), u sustini vecinu filmova visoke produkcije mozes da testiras... mada ima i losih mixeva, pogotovo kada prepucaju niske tonove u totalno nebitnim scenama... A mozes i quadrophonic album od Pink Floyd (pesma Time), to bas obavezno preporucujem. :)

Poslednja izmena:
Ja se dobrovoljno javljam da pozajmim moj z5500 na testiranje tj. uporedni test ali samo ako mogu da prisustvujem testiranju uz jedno (do dva) piva :p

Gizmor, ako se ne razumeš u materiju, bolje da ne pravite test, nego prikaz. Ogradiš se i onda niko ne može da te napada. Najmanje što ti treba je da te neko od ovih audiofrikova dočeka na nož. Čak i da se do jaja razumeš, opet bi te napali, a ovako pogotovo :) Ne treba ti to...

Ispitujem kompjuterske zvučnike na sajtu koji ne testira Hi-Fi opremu, šta ima tu više da se kaže? Kategorija multimedije inače ne pokriva testiranje Hi-Fi sistema. Apsolutno ne moram da budem audio stručnjak da bih radio ovakav test/prikaz, kako god da ga nazovemo. Opet pitam u kakvu materiju treba da se razumem u testiranju kompjuterskih zvučnika? Da li trebam da ih poredim za nekim skupocenim Home Theater sistemima - ne. Ako se budem odlučio da ih poredim sa nečim, to će biti sa brojem kompjuterskih zvučnika koje sam imao priliku da čujem više puta, ili sa modelom koji trenutno posedujem Logitech X-540.

Pitao sam lepo za savet ljude koji će mi pomoći kako da izvučem maksimum iz ovih zvučnika da bih dao svoje mišljenje o njima. Daleko od toga da se ne razumem u materiju, sa većinom pojmova sa upoznat, a sa onima kojim nisam, o njima neću bezveze pisati. Toliko je jednostavno.

Dakle, ne razumem zašto bi neko hteo da me napada za bilo šta, opet kažem da Benchmark nije sajt koji se bavi testiranjem Hi-Fi opreme, a ovi zvučnici se čak i ne svrstavaju potpuno u tu kategoriju, prvenstveno su kompjuterski zvučnici. Ja kad nešto ne znam, ne plašim se da potražim savet od ljudi koji znaju. To je mnogo bolje nego da sam se postavio kao neki lik koji zna sve, i kada bi bio čovek koji piše o pojmovima koje ne razume.

Upravo to sam i rekao. Ogradiš se. A ja ti govorim iz iskustva ;)

Ispitujem kompjuterske zvučnike na sajtu koji ne testira Hi-Fi opremu, šta ima tu više da se kaže? Kategorija multimedije inače ne pokriva testiranje Hi-Fi sistema. Apsolutno ne moram da budem audio stručnjak da bih radio ovakav test/prikaz, kako god da ga nazovemo. Opet pitam u kakvu materiju treba da se razumem u testiranju kompjuterskih zvučnika? Da li trebam da ih poredim za nekim skupocenim Home Theater sistemima - ne. Ako se budem odlučio da ih poredim sa nečim, to će biti sa brojem kompjuterskih zvučnika koje sam imao priliku da čujem više puta, ili sa modelom koji trenutno posedujem Logitech X-540.

Pitao sam lepo za savet ljude koji će mi pomoći kako da izvučem maksimum iz ovih zvučnika da bih dao svoje mišljenje o njima. Daleko od toga da se ne razumem u materiju, sa većinom pojmova sa upoznat, a sa onima kojim nisam, o njima neću bezveze pisati. Toliko je jednostavno.

Dakle, ne razumem zašto bi neko hteo da me napada za bilo šta, opet kažem da Benchmark nije sajt koji se bavi testiranjem Hi-Fi opreme, a ovi zvučnici se čak i ne svrstavaju potpuno u tu kategoriju, prvenstveno su kompjuterski zvučnici. Ja kad nešto ne znam, ne plašim se da potražim savet od ljudi koji znaju. To je mnogo bolje nego da sam se postavio kao neki lik koji zna sve, i kada bi bio čovek koji piše o pojmovima koje ne razume.

Poslušaj post iznad i samo pogledaj na šta liči thread o z5500 - najveći shitstorm na forumu

Pljuvanje Z-5500 bila je samo maska, glavna prica je bila stereo vs surround.

Ma samo im je krivo sto je Logitech napravio od plastike ono sto oni ne mogu godinama da naprave.

Ma vise je ono vladino gore, svako ima zelju za prepucavanjem oko nekih nazalost, neporedivih stvari i svojim velicanjem "poznavanja toga". Inace ti logitech zvucnici nisu nista posebno, ali eto u jednom momentu su bili ubedljivo najbolja multimedijalna kupovina i to ih je ucinilo hajpovanim, sto drugi nisu mogli da podnesu.
Gizmore iako nisi audio strucnjak poslusaj moj savet i direktno uporedi ta dva sistema jer se tu jedino i vidi isplativost tog novog sistema. Dakle, ako nema promena na bolje u samom zvuku (obrati paznju na sta sam ti rekao u prethodnom postu), onda ti sam zakljuci koliko vredi i da li vredi. :) Niko od tebe ne trazi testove linearnosti odziva sistema, vec sam pogled obicnog korisnika na staro i novo i da li uopste ima neke promene na bolje u zvuku, sem u fizickom izgledu.

Ne želim uopšte da pominjem Z-5500, jer će stvoriti beskrajnu polemiku i prepucavanje u komentarima. Druga stvar je to što nemam Z-5500 da ih direktno uporedim. Na kraju ću poslušati Maksu i od ovoga napraviti običan prikaz sa mogućnostima, konekcijama i nekim mojim utiscima o zvuku, ništa više. Ima već detaljnih uporednih testova na netu, priča se u čemu su jedni bolji, a u čemu drugi, quotovaću par izvora i to je to, bez neke preširoke priče, tako nešto je i bila ideja nadređenog. Ja sam hteo da širim priču, ali sad shvatam da nema smisla.

Heh... na kraju ces proci kao HiFi magazini - tvrdice da te potplatio Logitech da kazes nesto lepo o njima. :D

Pa da, ljudi nemaju pametnija posla, uvek neke teorije zavere :) . Ja iskreno i ne znam da li je Benchmark uopšte u kontaktu sa Logitech predstavništvom, ali znam da Benchmark ne radi plaćene testove, čak štaviše, od dobrog broja firmi i ne vidimo jedan dinar što uopšte prikazujemo njihove proizvode na sajtu, a kamoli ovo drugo.

Nazad
Vrh Dno