To je sve sanjarija za sada, ajd da se ne lozimo previse 😀
Ok je to da se ne lozimo ali nije sanjarenje, ne vise. Revolucija ide svojim tokom, polako ali ide. Ne treba ocekivati cuda je kao sto sam rekao proces je spor, treba brinuti o sigurnosti, treba promeniti protokole, treba obrazovati narod... Ima milion stvari o kojima treba razmisljati ali bitno je da cela prica napreduje polako i da su pametni ljudi prepoznali potencijal litecoina kao sredstvo placanja. Sto se bitcoina tice ta prica ja daleko neizvesnija.
Osim famoznog Lightning protokola pametni ljudi sve vise pricaju o Schnorr signatures kao necemu sto bi trebalo sto pre da se implamentira. Nisam siguran tacno sta sve donosi to po pitanju sigurnosti ali znam da bi implemantiranjem toga informacije koje signatures zauzimaju u bloku bile manje, samim tim bi u jednom bloku stalo vise transakcija. To bi mnogo vise znacilo btc-u koji je zaglibio ali svakako je dobra stvar.
Ono sto mene daleeeeeko daleko vise interesuje je MAST. Za njega tek nisam siguran kako radi i sta radi, to je daleko ispred svega s cim sam se sretao i o cemu sam se informisao. Ali jako bitna stvar MAST radi je da imate mnogo vecu kontrolu nad svojim novcicima. Ako menjacnica bude pokradena i ako izgubi vase novcice vi bi mogli da ih vratite nazad. To je ono sto nam fali kao 'leba!!! Da ne brinemo za MTgox, mintpal, vircurex i ostale pale menjacnice i potencijalno nove...
E na tim stvarima se zasniva moj optimizam
😉
Ja obavim svoje istrazivanje da znam u sta se upustam i gde je ulozeno moje vreme i sredstva (ma koliko bilo), ne radim napamet nista ili jos gore na srecu kao neki.
Danas nisam imao vremena da napisem, bio sam u frci. Zato smatram da se polako priblizavamo placanju kriptom, problemi se lagano resavaju a pametni ljudi ulazu
😉
Mozda to neko shvati i kao sanjarenje ali ja samo razmisljam unapred.
Ja sam jedan od onih tipova koji je rekao da bi rado ugradili cip za placanje u saku i koji bi to rado koristio (mada moze i wallet na fonu). Rado bih koristio taj isti cip za otkljucavanje vrata na stanu itd. Primene postoje svuda. Ja sam tip koji voli kes i smatram da su kartice neprakticne, nedovoljno dobre da bi ih koristio. Kripto bi bio pravi napredak, korak u buducnost i naravno da podrzavam to. Siguran sam da cu sve to doziveti
😉