Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ili nesto izmedju. A 250-ke koje su placane po 10K u preorderima, isporuka kraj septembra, bice najvece razocarenje za kupce ikad...
Ti se ne racunaju vise, steta je napravljena, pare sa marketa su otisle u proizvodnju i sto manje struje potrose kada se vrate u sistem to bolje po sve nas :)

Odglavio se bitcoinwisdom ;)

Litecoin Difficulty: 20,233
Estimated Next Difficulty: 21,066 (+4.12%)
Adjust time: After 869 Blocks, About 1.4 days
Hashrate(?): 635,630 MH/s
Block Generation Time(?): 1 block: 2.4 minutes
12 blocks: 28.6 minutes
24 blocks: 57.2 minutes

Ne mislim da je precenjen apsolutno, samo da se prebrzo zaboravilo na gox i Kinu, a da se sav cemer svalio na LTC.

Imam ozbiljan sigurnosni problem... Ne mogu da se setim gde sam sakrio dve kopije LTC wallet-a :S:
Znajuci sebe, negde je na sigurnom gde ni ja necu naci.
Neke stvari pamtim kao slon a za neke sam toliko zaboravan da je to postalo stvarno zabrinjavajuce :wall:

Negde sam ostavio 2 SD kartice i vec 2h ne mogu nigde da ih nadjem.

Edit: uh kako sam dobro sakrio, nasao sam jednu posle skoro 3h. Drugu necu nikada naci najverovatnije.
Edit2: nasao i drugu kopiju posle skoro 3.5h. Mokar sam do gole koze.
Dobra je stvar sto sam nasao stvari koje trazim godinama :d

Poslednja izmena:
Auuu sto je mreza skocila
Ima snage za 24k diff (doduse ne odmah)
:D

saj, za tebe nema bezbedne varijante...mozda da dash nekome na chuvanje? :D

Negde sam ostavio 2 SD kartice i vec 2h ne mogu nigde da ih nadjem.

Edit: uh kako sam dobro sakrio, nasao sam jednu posle skoro 3h. Drugu necu nikada naci najverovatnije.
Edit2: nasao i drugu kopiju posle skoro 3.5h. Mokar sam do gole koze.
Dobra je stvar sto sam nasao stvari koje trazim godinama :d

E nasmeja me, koliko puta trazim nesto i iskoci stvar koju nisam mogao da nadjem u nekom od prethodnim njuskalima.

Hahaha :p Sigurni su novcici ovog puta. Imam ja wallet na 3 kartice. Jedna je uvek tu ali nisam znao gde su mi one dve. Nije dobro da imam samo jednu kopiju. A sto se tice ostalih, znam da su negde bile na sigurnom. Sve i da mi ga ukrade neko nema tog HW-a koji ce otkljucati wallet sledecih 15 godina brute force-om.
Ali zamislite da mi neko upadne na gajbu i pod pretnjom oruzjem mi trazi wallet... Pucaj rodjo, ne znam ni sam gde sam ga stavio :d

Svi mi genijalci imamo problem s necim, neko bude prevarant, neko zaboravan, neko lud... Nekako to mora da se ispolji pre ili kasnije :d

kad smo vec kod walleta i toga imam samo jedno brzo pitanje :d
ako ja na fleshu imam npr kopiju staru nedelju dana, a poslednjih nedelju dana na kompu stizali novcici od kopanja i nekako se nesto pokvari i sve to ode. ja sad kada na nov windows stavim onu kopiju staru 7 dana koja nema sve novcice sta ce biti? da li ce mi ponovo stici oni novcici iskopani ili kako

Cim se sinhronizacija odradi novcici ce ti leci u wallet. Ti fakticki vise ne moras ni koristiti wallet, mozes opusteno slati na tu adresu. Novcici ce ostati vezani u adresu bez obzira sto nisu legli u wallet. Kad odradis sync za 5 godina leci ce ;)

Cim se sinhronizacija odradi novcici ce ti leci u wallet. Ti fakticki vise ne moras ni koristiti wallet, mozes opusteno slati na tu adresu. Novcici ce ostati vezani u adresu bez obzira sto nisu legli u wallet. Kad odradis sync za 5 godina leci ce ;)

da to sam i pomislio :) znaci bukvalno bitno je da imam tu specificnu adresu bekapovanu, znaci ja mogu na pocetku godine da bacim backup i onda i izbrisem wallet sa kompa i na kraju godine ga instaliram samo da mi stignu novcici i da se syncuje
pa ako je tako i ako ja ne trgujem nego samo punim wallet odredjeno vreme onda je i bolje da ga nemam na kompu na kom radim svakodnevno zbog mogucnosti hakovanja i toga? msm pazim ja ali bolje kad bude pump lepo syncujem i prodam :)

pa ako ti je zaključan wallet onda džabe i da te hakuju... ko će da pogodi šifru. sem ako nije radio neki keylogger dok si ga kriptovao al ono... vratimo se u realnost, nisi ti max kesier

a wallet možeš da syncuješ i u međuvremenu, ako skloniš tvoj wallet.dat sa tvojim adresama gde čuvaš coine on će napraviti novi kad ga pokreneš sledeći put, pa možeš da ga imaš syncovan svejedno... što je svakako dobro da posle godinu dana ne čekaš 5 dana sync i grickaš nokte dal će cena da se strmekne dok ti stigneš na žurku :D

@Saj, stvarno si mozak. Sakrio usbove sa wallet fajlovima na 5 strana i jos ne zna gde ih je ostavio :wall:. Zar nije dovoljno 2 lokacije odredis i to je to. Ovo kako ti radis je rizicno. Recimo ;) zakopas usb u saksiju sa cvecem, zena sipa umesto vode hemijsko sredstvo i cvece naravno uvene, na to mesto stavi drugo cvece, ti naravno kakav si polupan mislis da je sve pod kontrolom :D. Ona znajuci sta je uradilla baci staro cvece u kantu, saksija se razbije, ganci nadje usb i proda ga na pijaci za 200 din, epilog je poznat :D.

I skupi druzinu sa pijace pa rucno bruteforce password :)

kad se covek opece i to par puta, postane veoma paranoican... pustite njega da radi kako misli da treba, ja ne osecam potrebu za tolikim merama bezbednosti, wallet mi je na hardu i sihronizujem ga s vremena na vreme, ne drzim nikad pare na menjacnici i smatram da necu nikad zapatiti keylogger i virus, imam previse iskustva za tako nesto, tako da ne brinem...

Ja sam odvojio macbook pro za wallete i sinhronizujem povremeno, računam da je na mac-u manja šansa za neke neželjene posetioce. I imam samo jedan backup i to na NAS-u koji stalno radi, doduše dikovi su u mirror-u pa imam dva backupa.

E ako crkne i ssd na mac-u i oba HDD-a, ***, onda nije bilo sudjeno da se obogatim :smash:

Nisam paranoican, samo sam zeleo da budem jako siguran. 3 kopije na 2 lokacije, mislim da to nije paranoja. Nisam zeleo da drzim sve ovde gde imam brdo eletronike i kablova iza stola, uvek moze neki steker da napravi i da mi se zapali sto sa sve wallet-om u fijoci. Ja sam ceo plan napravio za 2 godine unapred i bilo bi stvarno tragicno da na takav nacin ostanem bez svega i pored svih pehova.
Cisto da znate koliko je to realna opcija da se desi pozar... Odneo sam jednu SD karticu na posao i zastekao kod mene u kasetu. Par sati kasnije cujem neku galamu u hodniku kad se ispostavi da je neko prosao sa pljugom i da je video kantu posto su vrata bila otvorena. Bacio covek pljugu i otisao i eto pozara. Sva sreca pa je neko dim osetio u hodniku na vreme.
Oni pritrcali i gase a ja se u sebi mislim, ko kaze da je paranoja. Vracaj karticu odmah, tamo je jos veci rizik. Majke mi mile. Jednom sam cek to i pisao na forumu. Zbog toga nemam nameru da cuvam sve u istom stanu.

Ne zalim za tim sto sam izgubio ali ovo ako bih izgubio mogu da skacem s mosta odmah. Zbog toga su specijalne mere opreza na snazi :p

Litecoin Difficulty:20,233
Estimated Next Difficulty:22,139 (+9.42%)
Adjust time:After 235 Blocks, About 8.6 hours
Hashrate(?):672,277 MH/s

30k za 15tak dana

ako ostane ova cena kinezi ce imati za kiflu i struju

Poslednja izmena:
Vrh Dno