Sta ima od scrypt asica za kupiti odmah (ne preorder)? Ja sam pronasao samo Zeus od 30MH/s za 1299$. Mining i za BTC i za LTC je podjednako jadan i sve jadniji...evo neke kalkulacije
250MH/s 11LTC/day
6TH/s 0.154BTC/day=11.2LTC/day
6TH/s=9600$ (gotove masine)
6TH/s=5400$+12xPSU=6600$ (bitmaintech S3)
30MH/s Zeus 1299$, dakle 240MH/s za 10392$
Uskoro se ni Kinezi nece vajditi od kopanja sa sadasnjom cenom...sto moze biti dobro. Ovo sto se pojavljuju firme koje prihvataju BTC je odlicno, ali dolazi sa zakasnjenjem od godinu-dve minimum. Zasto? 2012. godine svi smo relativno lako dolazili do BTC-a (ko je kopao). Da je tada moglo da se kupuje za njega, mislim da bi to svi rado cinili, jer niko (barem ja ne znam za one koji jesu) nije verovao da bi BTC mogao dostici 266$, a samo par meseci kasnije i 1200$. U svetlu tih ocekivanja, BTC je u opasnoj fazi da retko ko zeli da ga potrosi a vec ga poseduje. Ne valja sto ga svi stekaju. Odnos iskopanog/ulaganja daje jos goru sliku, pogotovo ako uzmemo u obzir da se diff za BTC jos uvek duplira na dva meseca. Mozemo reci da su bankarske provizije olaksica za kupovinu BTC-om, sto je opet pogresno. Posto oni koji imaju BTC nece da ga trose, jer ocekuju to the moon cenu, otici ce u banku, pa prebaciti pare na menjacnicu, pa kupiti BTC da bi sebi nabavili alienware sa 10% popusta. Koliko ce ih kostati da dodju do BTC-a? Opet ta ista bankarska provizija kao da placaju parama (da dobace pare na menjacnicu), pa fee za kupovinu, pa fee za povlacenje. Sve u svemu, zvaka za ludaka, nista se tu pametno ne desava...Osim ako ne krenu ljudi masovno da kupuju BTC da bi nabavili robu po istoj ceni kao i za pare, samo dosta komplikovanije i duze, a nama omogucili da se obogatimo.