Bah, toliko buke niokočega... Da se i ja umešam i kažem par stvari....
Prvo kada sam ja počinjao sa rudarenjem avgusta mnogi komentari su bili da sam zakasnio i da više nije to to, cena LTC-a je padala a diff polako rastao da bi na jesen sve otišlo u majčinu, i baš tada kad je LTC pao ispod 2$ ja pozajmim 1400e i kupim 4x7950+3x7850, lepo se proširim pa šta bude, do tada sam kopao sa 5x5850 i za ovih 6 meseci od zarade od rudarenja kupim još 10-tak kartica uglavnom polovnih (7950,2x5870,5850,6950,6970,6850....) i lepo sad imam ~8,5Mhs-a. Jeste da nije sve idealno što se mojih rigova tiče i da mi je trebalo malo vremena da sve dovedem u red ali radi kako treba.... Od početne investicije od 750e sada imam hardware koji vredi min. 4000e imam još oko 2000$ u coinima trenutno.... nemam stalan posao tako da sam od decembra potrošio bar 100k din od koina za tekuće troškove.
Nisam sve prodavao po dobrim cenama i imao sam nekoliko popriličnih promašaja na berzi nakon par početničkih uspeha ali sam tu u solidnom minusu, da sam bio iskusniji kao sad sigurno bih imao bar 7-8k $ u džepu i to bez cimanja sa berzom ali šta je tu je nežalim se, dečije bolesti moraju da se prebole, šta god da sam drugo radio i uložio novac efekat bi bio bar 10 puta manji

.....
Drugo ko mislim malo ozbiljnije da zaradi smešno je da rudari sa jednom, dve, tri kartice.... kakva god cena da bude tu nema velike zarade, ko nemože da sklopi bar dva jača riga da ima bar 4-5mHs-a, nema neku perspektivu, slažem se da ljudi nemaju para, ali kad je došo decembar prošle godine da vidite kako su se ljudi dovijali i snalazili, mislim da je tu voljni momenat i pozitivan stav ponekad bitniji od novca kojim raspolažete....
Moja računica je jako pozitivna za ovih pola godine i mislim da i sad nije kasno da se krene sa rudarenjem ali malo ozbiljnije sa većom snagom....
LTC neplaniram da prodajem dok se nevrati cena na bar 40-50$ a onda ovo što sad imam vredi 5-6k $ i što plus polako kopam i dalje.....
Treće, tačno je da je isplativost pala ali je i dalje sasvim solidna, sada se zarađuje oko 3x više nego jesenas kada je diff bio 1000 a LTC 1.6$ (kad se plati struja ostane nešto sitno, ako je plaćaš od LTC), da bi ponovo bila katastrofa diff mora ba bar 8-9000 a da cena LTC-a bude ispod 20$ što je po meni ipak malo verovatno i neodrživo na duži rok, možda mesec dva najviše potraje takav scenario ako ga uopšte bude....
Budite stpljivi, kupujte kvalitetne komponente, pre svega napajanja, plaćajte struju od svojih redovnih primanja, neprodajte jeftino !!! ..... gotovo sam siguran da će u toku godine biti bar jedan lep skok.....