Evo mog nekog iskustva:
A.Mozes da ides na siguricu sa rigovima i da zaista imas lep osecaj da bukvalno ne radeci nista imas neki profit svaki dan ..naravno ako izuzmemo cimanje sa najisplatljivijim trenutno novcicem, pa podesavanjem, pa poolovima... i jos dosta drugih stvari
B. Berza je mama ! Ja ljudi kopam sa dve kartice 7950 od pocetka, i nista posle toga nisam ulagao ni u rig, ni svez kesh u berzu i ne mogu trenutno a mozda i necu da se tu pojacavam.. zasto ? Zato sto sam provalio da mesecni rad oko podesavanja kartica, poolova, security-ja, ma svega ovog nabrojanog gore mogu da nadomestim, citaj zaradim sa dva pametna klika misem na berzi ! ja sam lepo ostavio da kopanje curka na Middlecoinu, probao Cleavermining jer Middle imao nekih problema zadnjih skoro mesec dana, i odma mi se zakucale grafe i ja se vrnem na middlecoin - eto toliko sam postao lenj jer to sve je gubljenje vremena spram berze i njenog potencijala.
Ja ne mogu reci da sam zaradio ne znam kolko, jer naprimer da sam cuvao sav YAC kao sto sam druge ubedjivao, da sam cuvao samo 10 dana duze sav Quark koji sam iskopao iz zjebncije sa sakatim dual AMD athlonom, da sam na vreme povukao novcice sa Gox-a, ee da sam, da sam ja bi ljudi imao vise para nego sto sam zaradio do sada za 7 godina rada u korporacijama u Srbiji.
Ali evo u zadnje vreme vezujem dobitke na berzi i moji neki saveti bi bili:
1. STRPLJENJE
2. Imaj uvek deo u keshu, deo u novcicima, na istoj berzi, da bi mogao da odreagujes na velike skove ili padove.
3. Probaj varijantu sell order na 7-10 posto vise od najvise prodajne tog dana, i ostavis preko noci i odes mirno Da spavas

.. isto vazi i za buy order, naravno nize za toliki procenat.
Naravno da neece uleteti svaki dan pa ni svake nedelje order, ali DISCIPLINA i ono gore pod tackom jedan su najbitniji, a to je da vodis EVIDENCIJU realizovanih sell i buy ordera i da nikad ne prodajes po nizoj ceni od one po kojoj si kupio. I obrnuto = samo strpljenje ! Nisu potrebni nikakvi alarmiu po noci da te bude, opusti se jer zacrtaj cenu, realnu cenu po kojoj hoces da probas.
4. Nemoj biti gramziv, nikad neces prodati ili kupiti na apsolutnom vrhu ili dnu tog dana, osim ako si ludo srecan i zato zacrtaj neki order i drzi se njega. Kada ostvaris profit, pola ostavi da bi povecao masu za obrtanje, pola u Cold wallet jer berze su jako sklone muljanju i bezanju posle grande muljacine koju je izveo Gox.
5. Nikad ne prodaj ispod cene po kojoj si kupio, osim ako se radi o krahu berze i tada se shortuje, gde moze takodje jako lepo da se zaradi, odnosno prodas po lupam 600, iako si kupio po 630, ali kupis kasnije na 480npr.. prodas kad opet skoci= u lepom si plusu. Ovo je retko ali odlicna varijanta da budes srecan iako je krah

Da bi se predvidelo ovako, treba biti na
berzama i pravim forumima redovno, ali trollbox uglavnom truje.
6. Prati Huobi.. ubrzo posle njegovog pada pocne da pada i Bitstamp pa i Btc-e i skoka naravno.. BTC-e je presmesna berza po Volume-u, ali na njojnaprimer mozes da trgujes tako sto ce ti Huobi sluziti kao kratkorocno "predvidjanje buducnosti" - ovo je za one koji hoce da zarade i na malim "swing-ovima" ja licno gledam da praktikujem dugorocne ordere sa sto vecom razlikom, ali treba vremena da se ostvare..
Eto ima tu jos toga, al ovo je bas ukratko, neko moje iskustvo.. na berzi nemam nista od svog dinara, samo ono sto sam iskopao i umnozio, tako da se ne sekiram puno

sem za Gox na kome mi bilo ostala velika vecina novcica a drzao sam tamo jer je najspprije reagovao (dok nisu zabranili povlacenje kripta) na promene na Huobiju.. dakle strpljenje, disciplina, realni orderi.