Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

pa dobro ljudi sta prvo da uradim? da spustim napon odmah ? u trixx za koliko ?

podesio na VDDC 1062
automatski se podesilo GPU 925
memory 1250
da li je to ok?

ne vidim nikakvo poboljsanje ...podesavanja venta su i dalje na automatic sad vent radi oko 2536rpm temp su sad oko 67 ? hash je opao za cca 10...tako da ne vidim neko poboljsanje osim tisine? :(

Pa 10c manje i 700 rpm manje tebi nije poboljšanje?

70-76c, vent na 3200rpm vs 67c, vent na 2500 i - (minus) 10kh/s i ti ne vidis poboljsanja? :crash:

ovako izgleda konfiguracija u mineru:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer --scrypt --url=stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 --userpass=XXXX.XXXX:12345 --url=stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 --userpass=XXXX.XXXX:12345 --failover-only --thread-concurrency=22400 --intensity=19

da li je to ok podesavanje?

i jos jedan tehnicki problem... vezano za ovo bilo bi idealno da ovaj komp sto kopa maknem odavde iz db koji se grije negdje u sobu koju ne koristim i gde mogu da drzim sve otvoreno...samo tu je problem sto mi je modem ovamo u db i do te sobe ne znam kako da vodim net ,...mislim da bi mi trebalo bar 20 metara mreznog i vise ...

Kabl nije skup, ili kupi neku vajrles karticu/modem/usb sta vec i ubaci u rig.

*za ostale DB je dnevni boravak koliko sam shvatio. :D

================================================================*

Kabl nije skup, ili kupi neku vajrles karticu/modem/usb sta vec i ubaci u rig.

*za ostale DB je dnevni boravak koliko sam shvatio. :D

================================================================*

da da dnevni ;))) videcu da idem sa kablom ...mada to bi mi do leta bila varijanta tada bih ga opet ovamo trebao dovlaciti pod klimu

da da dnevni ;))) videcu da idem sa kablom ...mada to bi mi do leta bila varijanta tada bih ga opet ovamo trebao dovlaciti pod klimu

Usao si u mining sa jako, jako malo predznanja, tako da ces morati vise da citas...
U Trixxu spusti obe kartice na 1.05-1.06v (spominjes samo jednu temperaturu, vjerovatno nisi ni pogledao za drugu), namjesti da ti se trixx dize s' Windowsom - mada i tu moras paziti, jer trixx zna da zabaguje, pa ostanu deff vrijednosti napona.
Takodje, moras tempeture obe kartice drzati ispod 70 C, ukoliko zelis da ti potraju.
Uglavnom, moras dosta toga procitati, pa onda pitaj ako jos negdje zapnes.

Usao si u mining sa jako, jako malo predznanja, tako da ces morati vise da citas...
U Trixxu spusti obe kartice na 1.05-1.06v (spominjes samo jednu temperaturu, vjerovatno nisi ni pogledao za drugu), namjesti da ti se trixx dize s' Windowsom - mada i tu moras paziti, jer trixx zna da zabaguje, pa ostanu deff vrijednosti napona.
Takodje, moras tempeture obe kartice drzati ispod 70 C, ukoliko zelis da ti potraju.

Drug nisam imao puno vremena za prededukaciju :) gledao sam sto pre da udjem u pricu jer realno svaki dan je sve teze i gubi se kada je u pitanju litecoin...bar ja tako gledam na stvari.... izabrao sam varijantu da pocnem i da usput ucim...srecom za sad nema vecih problema...sa ovim undervoltovanjem spustene su temp ispod 70 na obe kartice ventovi su na cca 2400rpm manje buke i svega desetak hasha manje...
ono sto me jos zanima je intensiti i onaj threat concurency... sta je tu optimalno?
pitam jer mi je ranije receno da ono moje podesavanje za te dve vrednosti ne valja...

e da pogledao sam za obe grafike i temp i vent i kash i ponasaju se gotovo identicno sto je dobro... da li mislite da cu morati kada dodju topliji dani da ove kartice selim na rig iz kucista? racunar je nov pa mi malo bzv da to radim . mada kada dodam jos jednu grafiku unutra bila bi totalna drama sto se grejanja tice.

Mozete li mi ukratko reci sta sam u stvari dobio a sta izgubio undervoltovanjem... pitam jer da je 1062 VDDC najbolje moguce podesavanje bile bi po defaultu na toj vrednosti...znaci da se smanjenjem voltaze gube neke performanse ili to na neki drugi nacin steti kartici? ali da je undervolting dobar sa gledista cg minera.....

Mozete li mi ukratko reci sta sam u stvari dobio a sta izgubio undervoltovanjem... pitam jer da je 1062 VDDC najbolje moguce podesavanje bile bi po defaultu na toj vrednosti...znaci da se smanjenjem voltaze gube neke performanse ili to na neki drugi nacin steti kartici? ali da je undervolting dobar sa gledista cg minera.....

kupio si graficku karticu koja je po defaultu namjenjana igranju a ti je poslao u rudnik. razmisli, da li su to isti uslovi rada da bi bile iste vrijednosti?

Opet ne mogu da sredim cgminer i opet se vrtim oko toga da ne prepoznaje url pool-a.

Evo konfiguracije:

rena8ezu.jpg

Prvo, nemam nikakve .bin fajlove koje bih obrisao prije pokretanja cgminer-a.

Drugo, pokretanje radim preko cgminer.exe jer kad kliknem na bat fajl koji sam napravio, cmd prompt prozor se samo na milisekundu pojavi i ugasi.

To se desava kad ne podesis bat file kako treba . KOliko vidim imas dosta nepotrenih stvai u tom bat fajlu a lepo sam ti poslavio sta i kako ... Daj neki skype da to podesimo za 2 minuta . Pisi na PM

Opet ne mogu da sredim cgminer i opet se vrtim oko toga da ne prepoznaje url pool-a.

Evo konfiguracije:

rena8ezu.jpg

Prvo, nemam nikakve .bin fajlove koje bih obrisao prije pokretanja cgminer-a.

Drugo, pokretanje radim preko cgminer.exe jer kad kliknem na bat fajl koji sam napravio, cmd prompt prozor se samo na milisekundu pojavi i ugasi.

Zašto ti je cgminer.exe u liniji 3, a opcije za cgminer u liniji 4? Sve treba da bude spojeno u liniji 3.

@Apple
Ja upisao ono sto si mi rekao prije neku stranu i isto. Saljem Skype za minut

@mighty
Bilo je i u liniji i nista, trazi adresu pool-a i tako i ovako.

Edit:
Pokrenuo sam guiminer na minut, ugasio. Iskopirao cgminer iz njegovog foldera i pokrenuo bat koji je tamo.

Radi iz prve, samo jedna kartica.

Da bih drugu aktivirao moram dodati -d 0,1 i paralelno ostale vrijednosti i za drugu karticu?

Poslednja izmena:
Vrh Dno