Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

^Zezas se, ali za neke od nas je i istina. Garsonjeru uopste ne dogrevam 20ak dana, moracu kad malo zahladni, ovako ne. Racun uvecan za 1200 dinara u odnosu na decembarski prosek, to iskopam za dan-dva :D

I to su tri 270x kartice na manje od 60c, sa 280x na 70+c bih drzao otvoren prozor :)

Mene već svi redom pitaju za MORA šta ti je ovo, vidi kako greje - kažem zamena za kvarcnu, a troši samo 1.3KW :d Posle se naravno čude, jesam li normalan što dogrevam kad mi je i tako 30+ stepeni u stanu... :D

Od novembra sam ugasio centralno u sobi jer 3x7950 I 1x6950 prave toliko toplote da nema potrebe za dodatnim grijanjem, cak stavise, prozor je otvoren na leptir 24/7 a u toplijim danima I uredno otvoren.

Trebam li reci da imam I kucni vent koji puse direkt u rig...

Vec me strah proljeca a o ljetu da ne govorim :)

Od novembra sam ugasio centralno u sobi jer 3x7950 I 1x6950 prave toliko toplote da nema potrebe za dodatnim grijanjem, cak stavise, prozor je otvoren na leptir 24/7 a u toplijim danima I uredno otvoren.

Trebam li reci da imam I kucni vent koji puse direkt u rig...

Vec me strah proljeca a o ljetu da ne govorim :)

Samo se ti zezaj, pa kad te ozrace grafike i krenu da ti svetle oci u mraku videces ;)

teško da taj virus može nas rudare da pogodi, mada je generalno zanimljiva ideja :)

teško da taj virus može nas rudare da pogodi, mada je generalno zanimljiva ideja :)

Očekuje nas nova generacija virusa, jer digitalne valute prosto izazivaju njihov nastanak. Ovo sa kopanjem je već viđeno, a očekujem potragu za novčanicina i krađu informacija za pristup berzi.....
Treba voditi računa jer sad imamo šta da izgubimo

ja sam to ocekivao jos pre 5-6 meseci, izadje novi koin skines novcanik instaliras, sve lepo radi i na kraju samo vidis nema ga drugi novcanik od neke vaznije valutejedino da se novi novcanik novcica instalira na nezavisnoj masini, recimo rudaru pa ako ima virus da krade novcanik nemas neku stetu posto je komp cist, ili kupis neko sra*e od kompa da isprobavas

Zato shitcoine instaliras na virtualnu masinu. Pa neka se kerovi/macke/vrapci/sva-ostala-****** kradu izmedju sebe ako im je bas toliko stalo.

izgleda da cu nerado morati da otvaram kuciste, samo cu probati undervolt pre toga...
pa nisam zaista ocekivao da cu morati da ga otvaram zbog jedne graficke, mislio sam da je to rezervisano za vas profi rudare sa vise njih...
ne volim da otvaram kuciste, jer imam uvek prasine u sobi, i proc i grafa ce mi se nagutati toga vrlo brzo, a mrzi me stalno da cistim...

hvala na savetima anyway...

jedno pitanje da li imas neke ventialtore napred i nazad na kucistu ? i koliko

te koje je kuciste u pitanju ? (pitam zato sto uskoro i ja kupujem 280x i planiram da ubacim u moj komp sa kojeg ovo pisem)

Thermaltake Soprano, miditower... graficka nije mogla stati u njega, morao sam da istesterisem slotove za hard disk i izbacim, da bi je ubacio...
ima jedan veci kuler napred koji uvlaci vazduh, jedan veci nazad koji izvlaci vazduh, i na vrhu kucista ima par malenih otvora kroz koje moze da izlazi topao vazduh...

a to sto je dogycoin preskocio litecoin u hash ratu to ovde niko ne komentarise :zgran:

ja htedoh ali se zamislih sta ako pukne kuce gde ce silna snaga da predje

al previse snage odvlaci od ltc'a,u stvari to se vise tako i ne moze nazvati, s obzirom da ima jacu sad snagu od samog ltc'a!
ja se samo nadam da se prelivanje tolike snage nece odraziti i na prelivanje cene...

Men' se cini da svo ovo spuštanje snage i prelivanje mirise na asic za ltc u velikom broju. Pocetak sa sto manjim diff-om.... Ne svidjaju mi se moje misli ali takav osjecaj imam.

Sta ce kome koji q shitcoin?

Pa neko definitivno gura kuce. Ko i zasto tesko moze da se sazna. Da li je samo manipulacija da se navuku ljudi sa 1-2 btc da probaju da ih udesetostruce pa da ostanu bez gaca, ili je asic bog bi ga znao. Ja tipujem na ono prvo.

Thermaltake Soprano, miditower... graficka nije mogla stati u njega, morao sam da istesterisem slotove za hard disk i izbacim, da bi je ubacio...
ima jedan veci kuler napred koji uvlaci vazduh, jedan veci nazad koji izvlaci vazduh, i na vrhu kucista ima par malenih otvora kroz koje moze da izlazi topao vazduh...

Aj sto drzis u kucistu, nego sto drzis u toj kanti koja cak nema ni rupe na prednjoj strani za ubacivanje vazduha :D

Sto se plasis da ti bude sve napolje? Izduvas ga kod nekog na kompresoru kad se napune prasine i opet su kao nove karte. :)

Sapphire HD 7770 Ghz edition 1gb, core 1150mhz, mem 1245mhz, power control 0%, mi daje 183 kh/s (GUIMiner scrypt/cgminer/Coinotron pool)
Pitanje: Da li se to isplati i da li bi neka druga podesavanja/client/pool dali bolje rezultate?

Men' se cini da svo ovo spuštanje snage i prelivanje mirise na asic za ltc u velikom broju. Pocetak sa sto manjim diff-om.... Ne svidjaju mi se moje misli ali takav osjecaj imam.

Sta ce kome koji q shitcoin?

Broj zarazenih racunara je vjerovatno i veci nego sto pise na onom linku + sto su pokupovane skoro sve R9 kartice. Eto otkud onolika snaga. Jeste li vi gledali na bitkointalk forumu slike sa cim sve ljudi kopaju?

Broj zarazenih racunara je vjerovatno i veci nego sto pise na onom linku + sto su pokupovane skoro sve R9 kartice. Eto otkud onolika snaga. Jeste li vi gledali na bitkointalk forumu slike sa cim sve ljudi kopaju?

daj link da i mi vidimo :)

EDIT: LTC Network Hash Rate 70,111 MH/s
Next Difficulty Estimate 2,987.75632710

@skiner ne sve je regularno! Objasnice ti neko od starijih.. uglavnom kad dif raste iznad trenutnog onda dif se brze menja nego inace, kad dif pada iznad trenutnog onda se dif se sporije menja.. to ti je otprilike to

Poslednja izmena:
Aj sto drzis u kucistu, nego sto drzis u toj kanti koja cak nema ni rupe na prednjoj strani za ubacivanje vazduha :D

Sto se plasis da ti bude sve napolje? Izduvas ga kod nekog na kompresoru kad se napune prasine i opet su kao nove karte. :)

pa ima kao neki uski prorez gde srce vazduh, mada ni meni to ne deluje kao bas dovoljno... mozda su to uradili zbog filtera, koju su ugradili iza toga, i koji skuplja svu prasinu... mada kad razmislis, ne bi bio problem i da je skroz otvoren predjni deo, jer bi svakako vazduh prvo morao proci kroz filter...

nemam kod koga da duvam sa kompresorom... jel ima negde kod nas da se nadje kompresovan vazduh u boci il tako neko resenje, i kolko kosta?

pa ima kao neki uski prorez gde srce vazduh, mada ni meni to ne deluje kao bas dovoljno... mozda su to uradili zbog filtera, koju su ugradili iza toga, i koji skuplja svu prasinu... mada kad razmislis, ne bi bio problem i da je skroz otvoren predjni deo, jer bi svakako vazduh prvo morao proci kroz filter...

nemam kod koga da duvam sa kompresorom... jel ima negde kod nas da se nadje kompresovan vazduh u boci il tako neko resenje, i kolko kosta?

Ima vazduh 900 din , na Google u

Krenuo sam da kopam sa Asus Radeon R9 280X–DirectCU II Top–3GD5–V2 i za nekih pola sata, temperatura ode na 90c, vent posto su na auto odu na 83% - 3420 RPM
klokovi su default 1070 / 1500
procesor i maticna ne prelaze 52C, sve drzim u zatvorenom thermaltake soprano miditower kucistu...

podesavanja za cgminer su mi:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt -o stratum+tcp://litecoinpool.org:3333 -u xxx -p xxx -I 13 -g 2 -w 256 --thread-concurrency 8192 --shaders 2048

i pri tom baca 745 Kh/s...

zasto mi se graficka tolko nenormalno greje? sta mi predlazete, da spustam klok i voltazu i na kolko?

evo mali Update situacije:

Oborio sam napon u trixx-u na 1087 i zaista mi je spustilo temperaturu i broj obrtaja sa 90c na 79c stabilno, ali ventilator zato vrti na 55% - 2700 RPM...
moracu izgleda da drzim otvorenim kuciste...

kolku temperaturu preporucujete, do 72C? i kolki broj obrtaja ventilatora?

Samo ostavi na auto i otvori tu kutiju da graficka moze da dise i da ne dobijes ostecenje sluha.

Nazad
Vrh Dno