Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

u6e9y9a2.jpg
U kerovima...

Poslednja izmena:
Samo ostavi na auto i otvori tu kutiju da graficka moze da dise i da ne dobijes ostecenje sluha.

Otvorio, nije pomoglo kolko sam se nadao, ali jeste skinulo 5 stepeni...

Gle, nije problem u grejanju čipa već naponskih i previše brzom vrtenju ventilatora. Koliki su klokovi?

Klokovi su default 1070 i 1500...
sad sam otvorio kuciste, dodatno undervoltovao karticu na 1075, temperatura se spustila na 73c, ventilatori su na auto - 42% - 1926 RPM, a GPU-Z kaze - VRM1 - 80c, VRM2 - 27c...
jel to ok, ili trebam jos malo da undervoltujem, citao sam po netu da su neki uspesno spustali i na 1050, pa cak i na 1024, kaze lik da mu radi stabilno na tolko vec nekoliko meseci...

5 stepeni + dodatno smanjen vent mnogo znaci karti. 72c i 42% naspram 90c i 85% je vise nego drasticna razlika ;)
Probaj da undervoltujes jos mrvicu pa pusti da radi do sutra. Ako ne bude prekinula onda smanjuj po malo (0.05V) svakog dana dok jednom ne zateknes masinu da ne kopa. Onda vratis gore na prethodnu vrednost i to je to ;)
Svako smanjivanje napona ce ti skinuti potrosnju i temp dodatno.
Tako teraj dok ne krenu vrucine a onda ces smanjiti klokove i traziti opet neke optimalne vrednosti. Aj na spavanje, dosta si odradio danas ;)

ceo dan sam nesto majstorisao, prebacio kuciste ispod prozora i oborio ga da lezi po sirini, i na moje iznenadjenje, nista nisam dobio time, cak je temperatura za stepen,dva veca nego kad stoji uspravno i dalje od prozora...
nista tu meni nije jasno, logika je omanula, ili je marfi umesao prste, sutra ga vracam gde je i bio...
odo da kuntam :)

Sta se desava sa hash rate-om? opalo mi je za oko 50 kh/s

Na rudaru, mislio sam da je do clock-ova ali stavio veci, stavio manji isto mi dodje.

Zapravo pao je i na poolu

Poslednja izmena:
Sta se desava sa hash rate-om? opalo mi je za oko 50 kh/s

ako gledas na poolu, normalne su varijacije hash rate-a i odstupanje od onoga sto pokazuje tvoj miner na racunaru. kada je isplata u pitanju ne sekiraj se jer pool isplacuje na osnovu podatka iz minera a ne kalkulacije na webu.

ako gledas na mineru, onda moze biti svasta :D

LTC Network Hash Rate 63,518 MH/s
dokle bre ovo ide? Ako dif drasticno padne (vise od 10 % (mada i to je mnogo)) ode i cena...

pa neka ode, ti pokupuj kad bude jeftin.
a pašće diff mnogo više od 10% :)

ja jos juce ujutru prodao ''nesto sitno'' po 24... da ih kupim ponovo kad padne cena na npr 9, i ja zadovoljan :DDDD

a kad padne diff ltc'a sad kad krenu altovi da se koriguju u odnosu na ''laksi'' ltc, al ce da bude show

Poslednja izmena:
za litecoinpool.org pise da ne uzimaju nikakvu nadoknadu prilikom isplacivanja novcica koje si iskopao, a onda nadjem u drugoj sekciji sajta da uzimaju 4%...
jel to znaci da mi recimo na iskopanih 100e, uzimaju 4e?

stigle su mi pare u Intezu, medjutim ne mogu da ih podignem dok ne kazem odakle mi:)
Da kazem da "rudarim" ili nesto drugo?

ja mislim da sam procitao da ostali to navode kao Internet usluge...

Računarske (IT) usluge.

za litecoinpool.org pise da ne uzimaju nikakvu nadoknadu prilikom isplacivanja novcica koje si iskopao, a onda nadjem u drugoj sekciji sajta da uzimaju 4%...
jel to znaci da mi recimo na iskopanih 100e, uzimaju 4e?

Ne uzimaju nista prilikom isplacivanja. Uzimaju 4% kao fee, i to pre nego sto dobijes svoje litecoine.

ker je tu da spasi diff na LTC i obrne par pump/dumpa, nista vise :)

mada nije to lose kao onaj FTC odlicna zanimacija za one koji na vreme se otarase istog
Ja mislim da ker ima bolju buducnost od litecoina..litecoin stoji u mestu tj uopste se ne razvija..cekam 100 godina za normalan android wallet za litecoin i nista dok za kera ima vec extra wallet za android i po meni je bolji mnogo i od za bitcoin..kerovi su u americi napravili marketing i stalno su medijima dok litecoin nista

Zanimljivo mi je da se krerovi tako dobro drze obzirom da je Dodge cista parodija, Leslie Nielsen medju kriptovalutama :D
I to ce proci, nema sanse da dodge bude jaci od ltc-a. Isplativost je jedino sto ga drzi zivim. Ne ocekujem da ce to jos dugo potrajati. Neko muti opasno tu sa valutama, nije mi bas najjasnija uloga dodge-a ali neki master plan stoji iza svega toga.
Ocekujem da ce oboriti cenu LTC-a koliko god moze pre nego sto sledeci pump krene. Pad diff-a svakako vodi ka tome.

Ja mislim da ker ima bolju buducnost od litecoina..litecoin stoji u mestu tj uopste se ne razvija..cekam 100 godina za normalan android wallet za litecoin i nista dok za kera ima vec extra wallet za android i po meni je bolji mnogo i od za bitcoin..kerovi su u americi napravili marketing i stalno su medijima dok litecoin nista

hahaha pa nista cuvaj kerove onda... :)
nekima i dalje nije jasno da su svi scrypt coini nakon LTC cista copy/past tehnika sa nula unapredjenja?

wallet ako postoji za ker-a za LTC se isti moze koristiti sa par izmena u souce codu, najlakse je napraviti wallet kopiju, pogotovo netestiranu...

to sto su neki newbei zakasnili i za BTC i LTC i sad dizu u nebesa "*****" imat ce daha mesec/dva max

Poslednja izmena:
Pa jasno je da je neko ulozio kintu u kerove od starta. Ne mislim tu na pump, vec na marketing. Smesno i meni, ali ime i logo su verovatno rezultat istrazivanja. Placenog papreno. Ali radi, i vratice vlasniku ulaganje vise puta. I toliko... A sto se tice android walleta, vi noviji rudari, proguglajte kako su u prolece prosli ljudi koju su deponovali ltc u online wallet :). Pa deponujte i dalje sve online. Vas novac nije moj problem.

Nazad
Vrh Dno