Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Samo se setite kada je bilo prica oce ltc na gox ili ne. Oce li biti 10$ ili ne moze do 10 da dodje ni tamo? Ili ce max do 20 pa onda ozbiljna korekcija? To je bilo do sredine oktobra tako. A sada? Omg omg ltc failing it is under 30!!! Ma daj...

ma nek bude 10E super :) boje nego da se stresiramo koliko smo chega mogli ili nismo mogli a crva nikad nije ni bilo ;)

Evo vam setup za 290/290X...
CGminer.conf for R9 290 and ~900KHash:

{
"pools" : [
{
"url" : "stratum+tcp://coinotron.com:3334",
"user" : "[USER].[WORKER]",
"pass" : "[PASS]"
},
{
"url" : "stratum+tcp://stratum.give-me-ltc.com:3333",
"user" : "[USER].[WORKER]",
"pass" : "[PASS]"
}
],

"intensity" : "20",
"vectors" : "1",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "32765",
"gpu-engine" : "1000",
"gpu-fan" : "40-100",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20",
"temp-cutoff" : "99",
"temp-overheat" : "95",
"temp-target" : "90",

"api-port" : "4028",
"expiry" : "120",
"failover-only" : true,
"gpu-threads" : "1",

"log" : "5",
"queue" : "1",
"scan-time" : "60",
"temp-hysteresis" : "3",

"scrypt" : true,
"kernel" : "scrypt",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

Za R9 290X samo promenite ove linije u kodu sa parametrima....

"thread-concurrency" : "33792",
"gpu-engine" : "1025",
"gpu-fan" : "40-100",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20"

Pa ako ih neko ima, neka raspali...

Sa ovim podesavanjima - 290 - 900khs, 290X 1000khs.

Trebao sam da sav LTC prevedem u BTC kada je vrednost bila najvisa. BTC daleko bolje odrzava nivo i uvek je u blagom rastu.

Ja kad sam sad otisao na coinotron i kad sam video koliko sam do sad isplatio PPC-a umalo nisam pao :eek::banghead:

Coinotron radi maintenance sajta ali uvek kada to rade sharovi pice bez problema tako da ja zastoj i ne vidim.

Jel moze mali help oko podesavanja za Asus HD7950-DC2T-3GD5 v2, ili link ako je neko radio sa ovom karticom...

Na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison sam video da je lik navukao na 730 kh/s sa 1170 /1760 i pise da trosi 350w

default clock za karticu su 900/1250

meni recimo ide na 580-590 kh/s sa clockovima 1020/1250 concurency:16384
dok max koji izvucem je oko 620kh/s sa clock 1100/1575

Ako neko ima neku sugestiju kako moze da se digne hash na ovoj kartici, ili ako ne moze, da li je safe drzati je na ovim clockovima (max) i sta ocekivati sa potrosnjom. mislim da je maximalna na 900mhz oko 200 W.

Tx

Zavisi od primerka do primerka karte tj. kakav asic quality ima tvoja karta. Moja ima 60,5% i nema šanse da baci više od 590-600 kh/s sa 1020/1375 na 1V. Ako smanjim klok memorije onda daje još manje a povećavanjem kloka (oba) ne dobijam baš nešto mnogo više osim povećanja potrošnje struje :d

Poslednja izmena:
Jel moze mali help oko podesavanja za Asus HD7950-DC2T-3GD5 v2, ili link ako je neko radio sa ovom karticom...

Na https://litecoin.info/Mining_hardware_comparison sam video da je lik navukao na 730 kh/s sa 1170 /1760 i pise da trosi 350w

default clock za karticu su 900/1250

meni recimo ide na 580-590 kh/s sa clockovima 1020/1250 concurency:16384
dok max koji izvucem je oko 620kh/s sa clock 1100/1575

Ako neko ima neku sugestiju kako moze da se digne hash na ovoj kartici, ili ako ne moze, da li je safe drzati je na ovim clockovima (max) i sta ocekivati sa potrosnjom. mislim da je maximalna na 900mhz oko 200 W.

Tx
1.05V 1020/1000 i trosi 200W iz zida a baca 590Khasha. U zavisnosti od Asic-a moze napon ici jos malo dole.

Ako neko nadje profitabilnije setovanje, please hit me ;)

Eto je tebi giga :p Imam ali necu je vise. I moja je nabacila bojicu i mislim da cemo se rastati uskoro. Vise volim ove cokoladne (Asus) :d
BTW, Giga mora na 1250 za mem, Asus ne, moze i 1000. Za 30Khasha necu ni da pravim razliku uopste ali ne razmisljam dali ce sutra da rade. Leto su pregurale laganica. Mozda zbog boje, navikle na vrucine :p

Pih samo bacas pare cuvaj kremu za leto. Na ovim temperaturama samo otvoris prozor i stavis malo rakije i belog luka pored cisto da tera prehladu :D

Eto je tebi giga :p Imam ali necu je vise. I moja je nabacila bojicu i mislim da cemo se rastati uskoro. Vise volim ove cokoladne (Asus) :d
BTW, Giga mora na 1250 za mem, Asus ne, moze i 1000. Za 30Khasha necu ni da pravim razliku uopste ali ne razmisljam dali ce sutra da rade. Leto su pregurale laganica. Mozda zbog boje, navikle na vrucine :p

Da, da, 1250 je mem. kolk. Čuvena KurtK-ova podešavanja. :)

spider4 je napisao(la):
Pih samo bacas pare cuvaj kremu za leto. Na ovim temperaturama samo otvoris prozor i stavis malo rakije i belog luka pored cisto da tera prehladu :D
Te pare su Asusi odavno isplatili i rade kao prvog dana. Leto sam tako lako pregurao s njima da je nemoguce opisati.

cacanin je napisao(la):
A zamisli moje primerke MSI :
1.22v 1000/1350 585kh . Progutao bi jednu po jednu.
Ja sam imao jednu V2 koja je bila otkljucana i sa 90% asic-om i toliko je bila losija karta od svih ostalih da je to strasno. Tek je na vodi pokazala pun potencijal.
Pre bi je u kantu bacio nego da mi rade na 1.22V, pa to srce preko 300W tako. Ko da placa toliku struju?!

Sale KG je napisao(la):
Da, da, 1250 je mem. kolk. Čuvena KurtK-ova podešavanja. :)
Ne mozemo coveku da se oduzimo nikada za ta podesavanja koliko nam je olaksao ;)

Sajber ne znam sta da im radim, ne mogu voltazu da im spustis, mozda i moze ali ja ne znam ...

Vozar BE sad ne secam se da li ima nesto posle BE ... kupljene u Aprilu.
Tebi otkljucane?

jeste otkljucana, uglavnom far cry 3 verzija kod mene

inace na kolko stavljate power limit?

Poslednja izmena:
Posto vidim da ste tu i da ste se raspisali dajte neka podesavanja za dual-x 7970, za makslimalno mucenje nebitna je potrosnja.

Nazad
Vrh Dno