Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Pozdrav forumasi,
planiram da se bacim ponovo na LTC rudarenje pa me interesuje koje wallet-e koristite za cuvanje?

Dok sam rudario BTC probao sam da koristim oficijalni client novcanik ali me je uzasno nerviralo sto apsolutno nikad nije mogao da se sync-uje, neprekidno je drljao po HDD. Tako da sam presao na blockchain ali koliko vidim ne postoji tako dobra alternativa za online LTC wallet.

Da li je client novcanik za LTC brzi pri sync-ovanju?

Jedno početničko. Što rade ove bitcoin i litecoin programi što sam ih instalirao na kompjuter kad broje ovo (npr 80 week out) i troše mi ovoliko prostora na disku. Od sinoć mi fali 5gb na C disku? Jel potrebno da to rade ako imam nešto cointa na njima, jel ih mogu ugasiti samo? Hoće li se izgubiti novac?

Pozdrav forumasi,
planiram da se bacim ponovo na LTC rudarenje pa me interesuje koje wallet-e koristite za cuvanje?

Dok sam rudario BTC probao sam da koristim oficijalni client novcanik ali me je uzasno nerviralo sto apsolutno nikad nije mogao da se sync-uje, neprekidno je drljao po HDD. Tako da sam presao na blockchain ali koliko vidim ne postoji tako dobra alternativa za online LTC wallet.

Da li je client novcanik za LTC brzi pri sync-ovanju?

Pusti da se sync ceo chain ima nesto vise od 2.5 GB , brzina ti zavisi od nodova na koje si nakacen. Btc client je preko 10GB i ide veoma sporo sync pa savetuju da se chain skine sa torenta.

CPU je nebitan, ali su zato RAM i PSU mnogo bitni- pored naravno GPU. Najbitnija ti je garancija na GPU jer je to i najskuplja komponenta.
ps. nasmejao si me sa ovm "mining biznis", izgleda da cemo dobiti novu sortu biznismena :wc:

:)
Nisam mislio u tom smislu biznis (kao da sam sad neki biznismen), vec kao da se ubacimo na ovaj posao. Mada koliko vidim mnogi ce sad, tako da ce dificulty verovatno da skoci :-/
Ok, znaci CPU nije bitan, super. PSU naravno, to nije diskutabilno, ali mi nije jasno sta si mislio pod RAM.
Bitno je dosta sistemskog rama? Video rama? Video sam da uglavnom downklokuju video ram, pa pretpostavljam da je njegova brzina nebitna. Jel mozes ovo da pojasnis molim te?

Jedno početničko. Što rade ove bitcoin i litecoin programi što sam ih instalirao na kompjuter kad broje ovo (npr 80 week out) i troše mi ovoliko prostora na disku. Od sinoć mi fali 5gb na C disku? Jel potrebno da to rade ako imam nešto cointa na njima, jel ih mogu ugasiti samo? Hoće li se izgubiti novac?

Pusti da se sync ceo chain ima nesto vise od 2.5 GB , brzina ti zavisi od nodova na koje si nakacen. Btc client je preko 10GB i ide veoma sporo sync pa savetuju da se chain skine sa torenta.
Kod ltc novčanika "pare" ti se nalaze u wallet.dat fajlu ( C:\Users\tvojeime\AppData\Roaming\Litecoin) i njega čuvaš na 2-3 različita mesta (na pr. fleševi ) u slučaju pucanja OS-a ili harda (pu,pu,pu daleko bilo :D). Tako da posle reinstalacije samo vratiš wallet.dat na njegovo mesto i opet imaš sve novce kod sebe. Naravno nakon svakog dodavanja-oduzimanja para iz novčanika praviš backup wallet.dat fajla.
To ti je sva "mudrost" kod offline wallet-a. ;)

Bolje napravite neku novu temu za pridoslice gde ce oni moci da postavljaju razna pitanja a vi malo iskusniji forumasi da im odgovarate.. ovako zatrpavaju skoro svaku temu sa istim/slicnim pitanjima..

Ja pocinjem da kopam pa bih da pitam, da li mi treba kramp i lopata, ili su mi dovoljni i kofica i lopatica za pesak?

Ja pocinjem da kopam pa bih da pitam, da li mi treba kramp i lopata, ili su mi dovoljni i kofica i lopatica za pesak?

u pravu je covek,ljudi sve pise na forumu ...ako ne ko nema u vuglu ima u guglu...

potrudite se malo ...nije to samo kupovina hardwera i to je to...

Pa pazi... ja se prvi ne bih snašao u ovolikim kilometarskim temama.
Nešto me je zanimalo pre neki dan u vezi LTC-a i pool-ova i na kraju sam izguglao, jer me je mrzelo da kopam ovde po forumu.

Ja vam lepo kazem napravite temu, nazovite je Newbies ili kako hocete da novi mogu da tamo postave pitanja, ovde su vec razradjene teme.. Ni kompas mi ne bi pomogao da se orjentisem ovde od 400 str bar 100 su neke bitne stvari tipa ko je sta doruckovao i ko se kolko *****ao sto nije prodao po vecoj ceni, a 100 se ponavljaju :)

Ja vam lepo kazem napravite temu, nazovite je Newbies ili kako hocete da novi mogu da tamo postave pitanja, ovde su vec razradjene teme.. Ni kompas mi ne bi pomogao da se orjentisem ovde od 400 str bar 100 su neke bitne stvari tipa ko je sta doruckovao i ko se kolko *****ao sto nije prodao po vecoj ceni, a 100 se ponavljaju :)
I znaci otvorimo novu temu gdje ce newbies pitati oko ltc i mozes mi objasniti ko ce odgovarati na ta pitanja. Newbies????Ili mozda ce s neba pasti odgovor .

ljudi svaka vama cast sto sad ulazite u rudarenje... ja sad ne bih dinar ulozio da sam na vasem mestu... ali to je sve vasa stvar,... ja sam poceo u maju pa mogu reci da sam okasnio... a vi... vi ste odavno okasnili :)

i stvarno koristite malo search opciju i sve pise lepo na prvoj strani, demios pomogao svima, nek mu je vecna slava :)

I znaci otvorimo novu temu gdje ce newbies pitati oko ltc i mozes mi objasniti ko ce odgovarati na ta pitanja. Newbies????Ili mozda ce s neba pasti odgovor .

da si pazljivo citao moj post pre toga koji se nalazi samo 3-4 posta iznad, dobio bi odgovor na oba tvoja pitanja.
1. ne vi nego stariji forumasi (da naprave temu)
2. isti odgovor

Litecoinpool i GiveMeCoins. Jedan je PPS drugi PPNS pa kako ti odgovara

Buy order na BTC-e:

36 x 47680.35682126 LTC = 1716492.84556536
:d

ljudi svaka vama cast sto sad ulazite u rudarenje... ja sad ne bih dinar ulozio da sam na vasem mestu... ali to je sve vasa stvar,... ja sam poceo u maju pa mogu reci da sam okasnio... a vi... vi ste odavno okasnili :)

i stvarno koristite malo search opciju i sve pise lepo na prvoj strani, demios pomogao svima, nek mu je vecna slava :)

E da... tako sam i ja razmisljao pocetkom 2012 za BTC. Ma kasno je, nema nista od ovoga. Da sam tad stisnuo zube i krenuo sad bi prica bila dosta vesela ;)

Isto pocetkom ove godine za LTC gledam, vidim mala zarada batali. A evo sad sta se desilo sa cenom.

Poenta je da nikad nije kasno, niko ne moze da predvidi sta ce se desiti...

Poslednja izmena:
Poenta je da nikad nije kasno, niko ne moze da predvidi sta ce se desiti...

Evo ja predvidjam da ce diff da poraste bar duplo cena da se vrati na ispod $10 i da ce biti kuknjave ponovo.

Evo ja predvidjam da ce diff da poraste bar duplo cena da se vrati na ispod $10 i da ce biti kuknjave ponovo.

OK, mogu i ja da predvidim da cena nece sigurno ostati ovakva nesto dugo. Poenta mog posta je bila da moras da stisnes mosnice i krenes ako vec hoces da rudaris, puknes neke novce za masinu i cekas.

Otprilike ovo sto je karanovicz napisao :)

Stvar je samo iz koje se perspektive gleda. Ko misli da će za malo para da zaradi mnogo za 2-3 meseca, jer je trenutno dobra cena , taj se grdno prevario. Ovaj se točak vrti vertikalno, tako da si čas gore čas dole. Jedno je sigurno, majstor koji vrti (berze) točak sigurno zaradjuje a ostali uživaju u vožnji (za sve novce koje su uložili) i prelepom pogledu ali samo kad su na vrhu točka. :p

Za neko vreme ce da se ponovi scenario od pre par dana, samo treba biti strpljiv i mudar da se to saceka.

Ko prati berzu primetiće da igrači sada pumpaju alt coine jedan po jedan. Kad završe krug ltc će već pasti a onda opet iz početka( možda za par dana ili meseci): kupi jeftino, napumpaj cenu -stvori potražnju, prodaj skupo :hump:

Stvar je samo iz koje se perspektive gleda. Ko misli da će za malo para da zaradi mnogo za 2-3 meseca, jer je trenutno dobra cena , taj se grdno prevario. Ovaj se točak vrti vertikalno, tako da si čas gore čas dole. Jedno je sigurno, majstor koji vrti (berze) točak sigurno zaradjuje a ostali uživaju u vožnji (za sve novce koje su uložili) i prelepom pogledu ali samo kad su na vrhu točka. :p

delimicno si u pravu, cena je najbolja od kada ja radim a radio sam dosta pre nego sto je ova tema ili bilo koja tema na benchamrk forumu o kriptovalutama otvorena i nikad ali nikad nisi mogo 7950 da zaradis za ~ 30 dana, da budem jos otvoreniji ja sam na cenu LTC-a od 6E pre 10 dana platio polovnu 7950 19LTC-a koji su u jednom trenutku vredeli cak i 1 BTC (1000USD) ali ta ista karta je do sada zaradila ~6 LTCa i ovim tempom ce sebe da otplati za jos 20 dana tako da ja osim u trgovini narkoticima drugde nisam video brzi povracaj novca, samo treba izabrati pravi trenutak za prodaju ....

Poslednja izmena:
pupu samo nek pada ovaj LTC aj jos malo 10$ :p :-devil-:

delimicno si u pravu, cena je najbolja od kada ja radim a radio sam dosta pre nego sto je ova tema ili bilo koja tema na benchamrk forumu o kriptovalutama otvorena i nikad ali nikad nisi mogo 7950 da zaradis za ~ 30 dana, da budem jos otvoreniji ja sam na cenu LTC-a od 6E pre 10 dana platio polovnu 7950 19LTC-a koji su u jednom trenutku vredeli cak i 1 BTC (1000USD) ali ta ista karta je do sada zaradila ~6 LTCa i ovim tempom ce sebe da otplati za jos 20 dana tako da ja osim u trgovini narkoticima drugde nisam video brzi povracaj novca, samo treba izabrati pravi trenutak za prodaju ....

I ja prodah tih 19ltc po 21$ i mislio sam da sam dobro prosao. Kad ono moglo za 48$! Al bitno da smo svi srecni. Da smo proroci igrali bi loto a ne bi kopali...

Pod uslovom da cena ne ide dole a diff gore onda si u pravu ali kako cena pada a diff raste taj se vremenski termin otplate prolongira (ali to je ionako već prežvakana tema) ;)

Sta je sa ovim Coinotron-om u poslednjih 24-48h?

Malo-malo, pa na sat vremena rade database maintenance, pa a u cgmineru, cini mi se, ucestalije prijavljuje lost connection i izgubljenih poslednjih 5-8 shareova...
Jel malo smrduckaju ovi, primetio jos neko?

dump sta cekate, eno ode PPC 50% gore, tek krece pump ja sam 50% u njemu :)

Nazad
Vrh Dno