Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Brzina je tacna ali broj serova i ltc ne raste...

Ovog momenta je uploadom prepisano i drpili su malo... vidim po serovima ;)

Poslednja izmena:
I ja sam primjetio da mi stoji kolicina ltc na istom ali sam mislio da je do cryptcoin monitora. Meni nisu drpili malo nego malo vise. Cgminer uredno prihvata shareove ali na pool-u stoji 0 kh/s

Poslednja izmena:
Masina pokazuje da je konektovana na litecoinpool, a kad udjem na sajt prikazuje mi da racunari ne kopaju nista, tj. da nisu ni konektovani

Sada: 502 bad gateway

Poslednja izmena:
Kaze :
LitecoinPool.org is Temporarily Unavailable

The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime. Please try again later.

This notice only refers to the website, not to the mining servers.

This notice only refers to the website, not to the mining servers.

znaci racuna s e ovo sto kopamo sada

Opusteno, litecoinpool.org je najbolji pool na kome sam kopao. Wemine bi bio bolji da ne kraduckaju sharove cim rudnik secne. Bio je litecoinpool.org pod ddos-evima i april pa nije radio po 2 dana. Ali mi nikada nista od njih zafalilo nije.

!!!!!!!!!

Uzeh jednu grafiku da vidim i ja kako ovo cudo funkcionise. Instalirao sam wallet i pustio sinhronizaciju, kad posle nekih pola sata Malwarebytes AntiMalware mi javlja:

Successfully blocked access to a potentially malicious website 219.152.....

type: outgoing
process litecoin-qt.exe

Zar je moguce da imam neki spyware na racunaru ili je u pitanju false positive ???

Google izbacuje da je ova IP adresa negde u Kini... ?

Poslednja izmena:
!!!!!!!!!

Uzeh jednu grafiku da vidim i ja kako ovo cudo funkcionise. Instalirao sam wallet i pustio sinhronizaciju, kad posle nekih pola sata Malwarebytes AntiMalware mi javlja:

process litecoin-qt.exe

Zar je moguce da imam neki spyware na racunaru ili je u pitanju false positive ???

False positive. A koju grafiku si uzeo?

OFSEC? Nema tog u listi, jesi li otišao preko ovog gore linka. Ako smo se razumeli? :D

Rejection je broj odbijenih sherova.
Sve o SMOS-u imaš ovde http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308518-SMOS-linux
Sajt it je www.smos-linux.org
Ne moraš koristi SMOS, ali ako hoćeš da koristiš ovaj pool uđi preko https://www.ltcrabbit.com/#smoslinux i registruj se. Dobijaš 2 sedmice 0% fee. Možeš i sa windows-a. Ja sam spomenuo SMOS zato što je reject veoma mali. Ne znam koliki je na WIN-u.

Hvala na pojasnjenju.
Ma ne bih windows ako se ikako moze izbeci. Imam ga na poslu i dosta mi je za ceo zivot. :)
Ali bih najradije da ostanem na ovom linuxu koji i inace svakodnevno koristim.

Poslednja izmena:
!!!!!!!!!

process litecoin-qt.exe

Google izbacuje da je ova IP adresa negde u Kini... ?

False positive. A koju grafiku si uzeo?

Uf, dobro je. Uzeo sam R9 270X, totalno je neplanirano zavrsila kod mene. Planirao sam da je prodam, vec sam i nasao kupca, ali ovo sto se trenutno dogadja je prava ludnica. Ova jedna kartica po ovim cenama i diffu pravi 300$ mesecno !!???!!!

P.S. Pustio sam da se wallet sinhronizuje. Nesto mnogo sporo radi ova sinhronizacija, stiglo je na 5% a radi vec 3 sata. Ovim tempom trebaca 3 dana da se zavrsi.

Pise 110 weeks behind mada ja to citam kao 1000 $ behind :D :D :D

Poslednja izmena:
LTC Buy wall na BTC-e 1500000usd, 38000LTC!

Je l ovaj wemineltc pool puno krade ili meni nije nesto u redu sa podesavanjima ? U mineru mi pokazuje brzinu od 350khs, a account balance na poolu je duplo manji nego sto treba da bude prema onom calkulatoru.

Rejected shares su oko 3%, HW je 0, WU je oko 330

Invalid Paid shares su oko 10%

Da li ima veze podesavanje diffa na poolu ? Meni je na defaultu-u ( Suggest: 64 Max:456 ) ????

wemineltc ne krade, pokazatelj hash-a skace gore dole za 35%...

Posto sa nekim drugarima planiramo da napravimo mining biznis, moze jedna informacija od upucenih. Koliko je procesor bitan za mining masinu sa nekoliko grafickih?
Ja sam racunao da verovatno nije mnogo znacajan, ali ipak da ne bude usko grlo?
Drugo pitanje, da li je jeftinije/bolje kupovati masine sa po 4 high-end grafike ili 2x toliko masina sa po 2? Deluje mi da je ovo drugo povoljnije i sigurnije (u slucaju nekih otkaza, manje brzine iskace).

Poslednja izmena:
Procesor uzmes najjeftiniji jer je nebitan . Sto jace grafike i sto jeftinije to je uvek bio odnos ako mozes tako da nadjes . Dakle da me ne shvatis pogresno u radnji nisu jeftine !

Posto sa nekim drugarima planiramo da napravimo mining biznis, moze jedna informacija od upucenih. Koliko je procesor bitan za mining masinu sa nekoliko grafickih?
Ja sam racunao da verovatno nije mnogo znacajan, ali ipak da ne bude usko grlo?
Drugo pitanje, da li je jeftinije/bolje kupovati masine sa po 4 high-end grafike ili 2x toliko masina sa po 2? Deluje mi da je ovo drugo povoljnije i sigurnije (u slucaju nekih otkaza, manje brzine iskace).

CPU je nebitan, ali su zato RAM i PSU mnogo bitni- pored naravno GPU. Najbitnija ti je garancija na GPU jer je to i najskuplja komponenta.
ps. nasmejao si me sa ovm "mining biznis", izgleda da cemo dobiti novu sortu biznismena :wc:

da li je moguce preko OKPay prebaciti pare tj prebaciti tamo LTC a onda direktno USD na Skrill ? tj posle na njihovu MasterCard karticu i kolike su provizije prvo za prenos a drugo za podizanje kesha sa MC kod na na ATMovima ?

Kupujem litecoin, feathercoin i ostale ove što su još nepoznati. Javite se na pm, ja sam iz hrvatske ali možemo se dogovorit preko neke online uplate.

Vrh Dno