Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

8x7850 u protekla 24 casa su izrudarila tacno 1.55 ltc iako kalkulatori kazu da vise mogu da donesu.Ovo je pravo stanje.Malo preko 2800khs.

Poslednja izmena:
jedino mozemo da se tesimo sto ne znamo kako bismo podigli recimo 20.000 dolara... sa racuna a da poreska ne baci oko :)

Steta sto nemam te slatke muke :D Ali za velike pare, lepo otvoris racun u Svajcarskoj , prebacis pare,podignes , pa autobusom ili kolima za Bg....eto kako :)

Ne fali ništa, jednostavno čovek se boji velikih troškova oko eventualne popravke ukoliko nešto rikne...
@kobaya otvori se malo, nisi zaradio pare u pravom rudniku :p

Ma otvorio bi se ja. Al vise volim da vozim punta, no da ne vozim BMW. Manje-vise svi koje poznajem ne voze svoje BMW/Audi jer malo-malo treba 300-400-500E za popravku. Onaj usrani sud a vodu za brisace za BMW '99 kosta 300E bre. A pobednik je covek koji je pre 2 godine kupio A4 za 38500E, i drzi ga u garazi, predje 10-ak hiljada godisnje... I trese se kad ga parkira da ga ne ogrebu. Itd, itd... Ovako ja bi punta, uvek mogu da ga popravim, jos ako je mjt sipas gorivo i vozis se za sicu. Dok nam je BMW 320i skoro sprzio 2k dinara za odlazak u nis, gradsku voznju i povratak. Sto je mnogo mnogo je brate...

mislim da ce jos biti prilike za upad u LTC po relativno niskoj cijeni u poredjenju sa danasnjom. cini mi se da je trenutna cijena napuhana do ludila i plod je ISKLJUCIVO mesetarskih mahinacija. neko je vec primjetio, nije normalno da sa uvalom od cc 800 EUR pravis dnevno 50$ (& going up)
vjerujem da ekipa mesetara upravo izlazi preko LTC/BTC, i po meni izlaz ce trajati jos max dan-dva a onda idemo nazad, na cc 15$ ako ne i nize.
jedina stvar koja bi mogla promijeniti ovaj scenario jeste enormno povecanje diffa do kojeg, po meni, nece doci jos najmanje mjesec dana a to je dug period da bi se odrzala trenutna cijena LTC.

licno, presao sam iz LTCa u BTC po 0.045

vrijeme ce pokazati da li je to bila greska ili ne

Poslednja izmena:
btc-e code,nesto manje od 1000$.....samo za proverene clanoce,preko pm naravno...

Slicno razmisljanje imam. Da je diff skocio na 3,4 hiljade pa da verujemo... inace jako lepa prilika da se udje u btc i ja cu je verovatno iskoristiti sa pola steka LTC-a

mislim da ce jos biti prilike za upad u LTC po relativno niskoj cijeni u poredjenju sa danasnjom. cini mi se da je trenutna cijena napuhana do ludila i plod je ISKLJUCIVO mesetarskih mahinacija. neko je vec primjetio, nije normalno da sa uvalom od cc 800 EUR pravis dnevno 50$ (& going up)
vjerujem da ekipa mesetara upravo izlazi preko LTC/BTC, i po meni izlaz ce trajati jos max dan-dva a onda idemo nazad, na cc 15$ ako ne i nize.
jedina stvar koja bi mogla promijeniti ovaj scenario jeste enormno povecanje diffa do kojeg, po meni, nece doci jos najmanje mjesec dana a to je dug period da bi se odrzala trenutna cijena LTC.

licno, presao sam iz LTCa u BTC po 0.45

vrijeme ce pokazati da li je to bila greska ili ne

Diff apsolutno nema nikakve veze sa cenom. Sto si presao u btc kada odnos ltc/btc i dalje raste u korist ltca?

presao sam iz nevjere da trenutna cijena LTCa moze ostati na tako visokom nivou sa tako malim diffom. jednostavno, brzo se prave za tako visoku cijenu. mozda ne kontam materiju, moze biti, jer niti sam skolovan u tom smjeru niti imam iskustva u toj bransi. vodjen sam nekom svojom logikom za koju ne mogu tvrditi da je ispravna, pa se i ogradjujem od eventualnih gubitaka onih koje ce mozda moje razmisljanje navesti na neke poteze koji po njih mogu biti gubitnicki.

ne mogu prihvatiti trenutnu cinjenicu da svaki gamer iz *******cije moze napraviti 30ak $ dnevno. puno je gamera na svijetu a malo onih koji su spremni fiat pretvoriti u coine bez obzira sto trenutna situacija sugerira drugacije.

Na coinotronu svakih dva tri minuta stane i poveca difficulty za 256.

LTC ce da skace dok skace BTC. Iskreno mislim da ce da dogura 100-tku.

Pre par dana sam u ovoj temi napisao da bi voleo kada ustanem ujutru da vidim sneg i LTC od 15 dolara. Ovo je nadmasilo sva moja ocekivanja.

Sta mislite o ideji da se sa trenutnom cenom proda oko 100 LTC-a. To bi pokrilo troskove ulaganja i bila bi neka sigurna cifra - tek da kazem da nisam rudario za dz. Naravno, ako bi cena pala na $15 tu lovu bi iskoristio da kupim LTC :D Ostatak LTC-a se naravno cuva za 2014 ili 2015

Poslednja izmena:
I ja sam o tome razmisljao. Da se uzme cistih 1000 evra da ''cuvaju strah''. Ostalo da ide i dalje pa dokle dodje...

Sta mislite o ideji da se sa trenutnom cenom proda oko 100 LTC-a. To bi pokrilo troskove ulaganja i bila bi neka sigurna cifra - tek da kazem da nisam rudario za dz. Naravno, ako bi cena pala na $15 tu lovu bi iskoristio da kupim LTC :D Ostatak LTC-a se naravno cuva za 2014 ili 2015

Zavisi koliko ih imas ukupno i koliko ti je hitno da imas kes...

Nije mi hitno za kes - to bi bilo samo kao neko osiguranje ako cena padne naglo i eventualno da dodjem do jos LTC-a ako cena ide dole.

presao sam iz nevjere da trenutna cijena LTCa moze ostati na tako visokom nivou sa tako malim diffom. jednostavno, brzo se prave za tako visoku cijenu. mozda ne kontam materiju, moze biti, jer niti sam skolovan u tom smjeru niti imam iskustva u toj bransi. vodjen sam nekom svojom logikom za koju ne mogu tvrditi da je ispravna, pa se i ogradjujem od eventualnih gubitaka onih koje ce mozda moje razmisljanje navesti na neke poteze koji po njih mogu biti gubitnicki.

ne mogu prihvatiti trenutnu cinjenicu da svaki gamer iz *******cije moze napraviti 30ak $ dnevno. puno je gamera na svijetu a malo onih koji su spremni fiat pretvoriti u coine bez obzira sto trenutna situacija sugerira drugacije.

Brzina stvaranja novcica je fiksna. Ne moze biti ni manja ni veca a ona se upravo kontrolise diffom. A ukoliko svi navale da kpoju sada ltc , e tada ce skociti diff a ukoliko se to ne desi diff ce ostati isti.... Cena ne utice na njega

evo ja sam prodao 8 novembra 400 ltc po 5 dolara... tacnije izgubio sam 20.000 dolara...

Nisi ti ništa izgubio, ti 20k $ nisi ni imao. :)

Većina vas priča kako je izgubila neku sumu $, a zapravo niste izgubili ništa. Izgubili bi ste samo u slučaju da ste te $ imali na računu, pa da posle transakcija koje ste obavili imate manje.

Niko od nas nije "baba Vanga" ili možda ima i takvih, pa da zna unapred koja će cena da bude u budućnosti za bilo koji proizvod. Kad bi to znali svi bi mi bili milijarderi.

Ne budite alavi, odredite ciljeve i prema njima se vodite. Ako vam je cil auto onda tad prodajte, ako je to učešće za stambeni kredit onda tad prodajte, a ako vam je cilj jahta od 7m onda čekajte i tad prodajte.

Ja ne znam sta da kazem... Za vikend pricam sa zetom i sprdamo se sta cemo sve da kupimo kad dodje na 50$... za 4 dana eto 50$ :D

Evo ja cu da kupim nove cizme. Sneg pada... A i komarac je muzika :).

Kako se pravdaju sredstva banci ukoliko bi doslo do podizanja npr. 1k-5k-10k Eur (nebitno koji iznos ali da je malo "veci"), i kako izbeci poresku za ove iznose? Da li je bolje otvarati racun preko pa ici po lovu (ovde je neko spomenuo tu opciju)?

Imamo balon koji samo sto ne pukne.
Ko ima nesto na btc-e neka se istovara i ceka cenu ispod $10. To u slucaju da veruje te da je btc-e legitiman.

Nikad im nisam verovao a sada mi bas posebno smrde.
Ko zna kakav im je pakleni plan za sutra.

Poslednja izmena:
najbolje za 30E sednesh u mini bus do segedina tamo otvoris racun i prebacis tamo lepo pare, podignes i kuci ;) mislim ne moze to sve u jednom danu naravno

ajde jedna pomoc
sta da radim pokrenem malopre LiteCoin-QT i izbaci mi SYSTEM ERROR - DATABASE CORRUPTED ! :( sta mi je chiniti u pitanju je Max OS X ne rudarim na toj mashini samo sam na njoj pokretao taj LiteCoin-QT nigde drugde

Kako se pravdaju sredstva banci ukoliko bi doslo do podizanja npr. 1k-5k-10k Eur (nebitno koji iznos ali da je malo "veci"), i kako izbeci poresku za ove iznose? Da li je bolje otvarati racun preko pa ici po lovu (ovde je neko spomenuo tu opciju)?

Poresku ne možeš da izbegneš jer smo svi dužni da prijavimo prihode koji stižu van regularnih novčanih tokova (čitaj plate, na koju inače plaćaš porez i doprinose po defaultu).

Poenta je da se mi pravimo blesavi i ne prijavljujemo to. Generalno, svakog od nas mogu da kazne ali to ne rade (dokle, ne znam).

Ja sam jedno prijavio pomoć od rođaka iz inostranstva (MB je bio u pitanju), drugi put (Bitstamp) sam napisao IT i druge usluge.

najbolje za 30E sednesh u mini bus do segedina tamo otvoris racun i prebacis tamo lepo pare, podignes i kuci ;) mislim ne moze to sve u jednom danu naravno

ajde jedna pomoc
sta da radim pokrenem malopre LiteCoin-QT i izbaci mi SYSTEM ERROR - DATABASE CORRUPTED ! :( sta mi je chiniti u pitanju je Max OS X ne rudarim na toj mashini samo sam na njoj pokretao taj LiteCoin-QT nigde drugde

I onda vam na granici oduzmu sav novac. Ne ide to tako.

Poslednja izmena:
kontam da je brzina fiksna.
ali omjer brzine i trenutne cijene po meni nije u balansu.
duboko sam ubjedjen da se mreza ne moze uduplati preko noci ili u svega par dana, bez ASICa ce trebati ipak malo vise vremena tako da diff nece enormno skociti u narednim danima, sto ce rezultirati preplavljenim trzistem lako stecenih LTCa koji se mogu utopiti po vise nego pristojnoj cijeni od cc 50$ a za to nece biti dovoljne podrske na kupovnoj strani.

bilo ko ? ovaj DATABASE ERROR ?

a za novac zasto bi vam na granici oduzeli ? ima odredjene kolicine koje smete da prenesete ne moze niko da vam zabrani da prenesete 5k Eura u dzepu!

@Sale KG....sto mislis da bi na granici oduzeli? Pricam o realnim situacijama, ne ono da im se moze. Npr. svaki put kada idem preko niko mi nikad nije trazio da gleda u novcanik koliko para nosim/prenosim (znam da mogu da traze da imam neki minimalni iznos Eura po danu), ili dokaz od banke (tako nesto), niti me pretresaju. Ne pricam sad da prenosim milione u vrecama, to je druga prica, ali po 1k-10k (dajem samo primer iznose) mislim da nije nikakav problem "sakriti", pa i sve da ih gurnem u bulju mislim da ce vredeti takvog uzitka :D

Bez brige ide ltc na $2500 a btc na $10000 to je realno ocekivanje za 2014. godinu. Posle toga jos desetostruko.
Ni prodajite nista, kupuj i ne razmisljaj :D
Nema ovde nikakve btc-e manipulacije, ovo sve kinezi pokupise a druge berze logicno prate, vec sam rekao.
Presli smo tacku bez povratka, fuzija je postala samoodrziva :d

Poslednja izmena:
Znaci svako od nas opusteno moze da bude millioner u eurima :D?

Pa ako si dovoljno strpljiv da ove cene za par godina odu u SF sferu onda možda i da, neko je već sad to ko ima dovoljno coina..

Nazad
Vrh Dno