Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Panic sell odavno nismo videli, više od 7 dana mislim.. količina love i interesovannje je toliko da su padovi minorni, i jednostavno čim je neki manji pad, svi odma kupuju i cena bude još veća nego što je bila pre pada.. mislim da se ovo može urušiti (trenutno), samo ako npr nedajbože banke blokiraju Bitstamp, Gox i sl. jer neka agencija opet provali da je ipak nelegalno.. e onda će biti više od panike..
inače finansijski, teško koji damp sada može ovo da ukoka.. svi će proždrati taj jeftini damp i sutra je već veća vrednost svega.. ..
berze - svaki iole normalan broker ne verujem da ovako nešto može da propusti.. ni jedna berza u istoriji nije imala ovakav konstantan rast.

i dalje mislim da je brz ulaz, a spor izlaz novca u berze Cryptocoina doveo do ovoga = mogućnosti vlasnika da više puta obrne sve.

Kako nije bilo panic-a pa ljudi se istovaraju ko blenatavi na btc-e upravo sad i u predhodna 24h! :)))
Pa i ja sam izgubio 300ltc-a ....

Neko sad drzi 20-30% LTC-a, sta mislite da ce taj neki milijader pustiti da ja, student ili fontas obori cenu na 5$..... HAHAHHAHAHAHA

Cena ce pasti jedino ako on tako pozeli!

te sitne padove sto vidite to je klasican noob trap... tu se navatali vecina i ja... anmerno da otkupi novcice u panici :)

Kontam i da je fontas dumpovao bar 50% i nije uradio nista... vidim na twiteru kaze da vidi i sam da je LTC pump lud, znaci u minusu je, kontam i onaj david pate se opekao debelo al cuti :)

Ovo su VELIKI igraci u pitanju a ne pilici

Poslednja izmena:
Kako nije bilo panic-a pa ljudi se istovaraju ko blenatavi na btc-e upravo sad i u predhodna 24h! :)))
Pa i ja sam izgubio 300ltc-a ....

Panic sell ti je kad LTC padne sa 39.49 na 33. pa skoči ponovo na 37 ?! jer su svi kao hijene nagrnulli na taj minorni pad.. i to sve u roku od pola sata ;)
ne ne.. berze su previše dobre, čak i silni altcoini u zadnjih 7 dana..
ja idem lagano sa ovim.. svaku noć stavim da kupim po ceni od 10 posto niže od najniže prethodnog dana.. opekao sam se kada je sa 900 BTC roknuo na 400 i nešto pre 9-10 dana jel..

al nikako da se desi takav pad majku mu ;) i izgleda da neće skoro, previše sve lepo raste i prevelika je euforija.

Poslednja izmena:
Ja bih isao i dalje, da zaradjuju i povecavajuci cenu tako sto sami sebi prodaju coin-e, cena krene da raste, prime se klinci/hipici/high-risk investitori i lepo im uvale po daleko visoj ceni.
Gledam sad bas chart-ove, ovakav rast BTC nikad nije imao

Ja bih isao i dalje, da zaradjuju i povecavajuci cenu tako sto sami sebi prodaju coin-e, cena krene da raste, prime se klinci/hipici/high-risk investitori i lepo im uvale po daleko visoj ceni.

Da ali ti kontas da sad investitora nema... oni ulozeno tek treba da nekom uvale na 50-60-150$ !

Verovatno ce cekat neku jacu berzu da tamo dumpuju

sa ovim se apsolutno slažem, da ništa ne sprečava berze sa same virtualno prave inflaciju vrednosti određene valute, koristeći više stotina (lupam) BTC ili LTC walleta koje kontrolišu..
ništa ih ne sprečava da sami od sebe kupuju, sami sebi prodaju.

opet neazvo, krajnja cena i vera je bitna... kako je doslo do nje niko nikad nece znati ni pitati se za 3 meseca :)

Pa ako to dozivljavas kao rulet/aparate onda ok, ali ako se "igramo" normalne berze, forex-a i sl, onda je to itekako bitno

Pa ako to dozivljavas kao rulet/aparate onda ok, ali ako se "igramo" normalne berze, forex-a i sl, onda je to itekako bitno

pa gde ti zivis, sto mislis da je berza realna, forex, drzava ista manje spekulativna?

ovo je tek zacetak, btc/ltc ce se stabilizovat za koji godinu, sto je i normalno....

samo se setite pucanje dot net manije... pa opet sajtovi posteje i vrede debelo para

Ovde je sve dozvoljeno, dosao si na pogresno mesto ako si hteo normalnu berzu, cuti i plivaj ili nemoj :smoke:

Pogledaj chart za ltc mart-april nije ovo ltc-u prvi put da se razmase :)

Poslednja izmena:
Ovde je sve dozvoljeno, dosao si na pogresno mesto ako si hteo normalnu berzu, cuti i plivaj ili nemoj :smoke:

Ma i "normalna" berza je ista samo se svi prave ludi kao neznamo, imas ovce i vukove (sa insajderskim infomacijama) pa se igraju.... lepo se kaze para se na paru lepi...

Pa da li ste svesni da sam Dragan Djilas moze da otkupi sav LTC bez da oseti da je potrosio neku kintu? A gde su njegove gazde, srpski tajkuni sa milijardama u kesu? A gde je moj omiljeni Mladjan Dinkic sa svojim milijardama? E sada kada oni to mogu, gde su tu rusi i kinezi? Pa neki omanji kineski fabrikant moze sav LTC da kupi lagano... Ljudi, to sto smo mi kao i 99% svetskog stanovnistva jadni i bedni, pa nam 100k eura izgleda kao penzija, ne znaci da onih 1% nije odavno zaboravilo kako izgleda kada su imali prvu milijardu :).

Edit: a sto je trenutno samo 80k LTC u opticaju na LTC/$ lol. Kupovace uskoro BTC da ga pretvore u LTC jos zesce, ukoliko gospodin zidonja ne resi da zabetonira cenu.

Poslednja izmena:
Pa da li ste svesni da sam Dragan Djilas moze da otkupi sav LTC bez da oseti da je potrosio neku kintu? A gde su njegove gazde, srpski tajkuni sa milijardama u kesu? A gde je moj omiljeni Mladjan Dinkic sa svojim milijardama? E sada kada oni to mogu, gde su tu rusi i kinezi? Pa neki omanji kineski fabrikant moze sav LTC da kupi lagano... Ljudi, to sto smo mi kao i 99% svetskog stanovnistva jadni i bedni, pa nam 100k eura izgleda kao penzija, ne znaci da onih 1% nije odavno zaboravilo kako izgleda kada su imali prvu milijardu :).

+1 :)
Svi pricaju o nekoj krizi a bogatasi drze koliko 70-80% :) to je nekih par procenata ljudi..... imaju sve, pa ono neznaju sta ce sa tim parama vise da rade... naslusali su se tonu prica o BTC-u i sad neko je sao malo istrazivao, video LTC i rekao, ovo je moje :)

Pa sta da vam pricam, ove sam godine upoznao coveka koji izgleda sasvim normalno, oblaci se normalno, cak je iz IT branse, a kupio je 800 hektara zamlje u vojvodini. Na kredit ali je kupio. Nije tajkun, lopov, prevarant... Posten covek koji je novac zaradio radeci pametno. Sta onda mislite koliko imaju oni koji to isto kupuju za kes koji vade iz malog dzepa da kupe to isto?

Pa da pre 3-10 godina, najpametnija investicija je bila besplatna zemlja, seljaci koji crkavaju od gladi su od zadruga i ostale gamadi na selu naterani da kako bi preziveli prodaju zemlju... istina (o tome se ne prica na selu jer je sramota prodat zemlju ali to se masovno desavalo i desava i dalje)

Kupovali su se hektari kod onog smrada milosevica po 50-100dem, posle toga se kupovalo po 1000-1500e (uvate banke u masinicu daju ti kombajn, traktor, losa godina i ode par hektara zemlje) o sitnima da ni nepricam (kao i rudare za btc) njih izvataju svi, sad je cena 7-12x visa

Da ne bude zabune ovde ne pricam o veleposednicima koji imaju 200+ hektara!!!

Poslednja izmena:
Ja jos uvijek pokusavam kupiti ltc i jos uvijek nisam skonto kako.I nek smaram moram negdje frustraciju ispoljit.

Pa da pre 3-10 godina, najpametnija investicija je bila besplatna zemlja, seljaci koji crkavaju od gladi su od zadruga i ostale gamadi na selu naterani da kako bi preziveli prodaju zemlju... istina (o tome se ne prica na selu jer je sramota prodat zemlju ali to se masovno desavalo i desava i dalje)

Kupovali su se hektari kod onog smrada milosevica po 50-100dem, posle toga se kupovalo po 1000-1500e (uvate banke u masinicu daju ti kombajn, traktor, losa godina i ode par hektara zemlje) o sitnima da ni nepricam (kao i rudare za btc) njih izvataju svi, sad je cena 7-12x visa

Da ne bude zabune ovde ne pricam o veleposednicima koji imaju 200+ hektara!!!
To mozda kod vas gore u vojvodini ili gde vec. U pomoravlju i dalje hektar vredi kao polovni jugo :(. Nije li negde gde ce proci industrija sutradan, ne vredi pisljiva boba :(. Ima ovde ljudi sa kintom koji su nakupovali zemlje za zadnjih 10-ak godina, pa cuvaju i obradjuju. Ima onih koji nece da prodaju nikako. Ali ima i onih koji su prisiljeni dan danas da prodaju za sicu da bi iskolovali dete itd... Prodaju hektar da plate godinu skolarine recimo. To je ovde redovna pojava... doduse i proslog decembra je nezaposlenost bila 69% po statistikama republickog zavoda za zaposljavanje.

Pa i ovde je bilo budzasto pa sad sve drze oni sa $$$... zato cena ide gore... a i pola vojvodine su kupili tajkuni za sicu, klasika i sad neko kaze nije isto kao i BTC/LTC :)

Pa i ovde je bilo budzasto pa sad sve drze oni sa $$$... zato cena ide gore... a i pola vojvodine su kupili tajkuni za sicu, klasika i sad neko kaze nije isto kao i BTC/LTC :)

I to je istina. Iselili su cela sela, pritisli ih nemastinom devedesethi, da bi iskupovali njihovu zemlju budzaso. Secam se odlicno cele seme, svi smo znali sta se radi, al ajde stani im na put. I sada Delta Holding poseduje pola vojvodine. Jasno kada su hektar placali tepsiju ribe ljudima koji su bezali iz ove lopovske zemlje tih godina.

Nego moja vecna dilema: ako LTC udari u 50$, da li da prodam 50 komada i kupim: polovan punto 2 na plin, polovan peugeot 206 1.4HDI ili 1.1 benzin, ili pak da lepo kupim za 500E jugo ili tako nesto :). Vama sa milionima ostavljam BMW itd, meni to ne treba :). Pa posto trenutno nemam auto, a za pametnog coveka i komarac je muzika, moze li neko ko vozi ovako nesto da mi da neki savet? Moje drugare ne mogu da pitam, svi voze BMW/audi/renault pa mi nisu relevantni :).

Nego moja vecna dilema: ako LTC udari u 50$, da li da prodam 50 komada i kupim: polovan punto 2 na plin, polovan peugeot 206 1.4HDI ili 1.1 benzin, ili pak da lepo kupim za 500E jugo ili tako nesto :). Vama sa milionima ostavljam BMW itd, meni to ne treba :). Pa posto trenutno nemam auto, a za pametnog coveka i komarac je muzika, moze li neko ko vozi ovako nesto da mi da neki savet? Moje drugare ne mogu da pitam, svi voze BMW/audi/renault pa mi nisu relevantni :).

Nadji ocuvan odzacarac i motaj

Kupi punta dizela, nebitno dal je turbo ili ne (mada su uglavnom svi JTD) samo da je očuvan i ispravan.

Kupi punta dizela, nebitno dal je turbo ili ne (mada su uglavnom svi JTD) samo da je očuvan i ispravan.

Bih ja ali se dizel koji nije presao 500000 tesko nadje, a da kosta 2k eura. Svima vrtena kilometraza, a turbina+4 dizne 1500E ako ne valjaju, a obicno ne valjaju. Zato hocu benzinca.

Ma nepreteruj, može da se nađe dobar dizel, ako nećeš turbinu, puni su ti oglasi punta bez turbine, uostalom i taj Peugot 1.4HDI isto ima turbinu.... Samo strpljivo prilikom kupovine i bez zaletanja, bar sad ima šta da biraš.

dizel 1.3 mjet punta i corse 1.3 cdti (55kw) su odlicni motori, koliko znam ne crkava im turbo ni pumpa.... ja na mom se izivljavam i radi isto uvek :)
mada sam ja kupio bio van presao jako malo, motor je kao nov iako ima oko 100 000

1.3 je dobar zbog registracije inače slična jačina kao 1.9 možda 5-6ks slabiji (za toliko je lakši motor pa mu izađe na isto), i potrošnja mu je slična kao 1.9 tako da treba gledati stanje auta a ne motor i godište. Da neširimo priču u pogrešnom smeru, gde joj nije mesto....

Koliko je moguce iskopati ovih Litecoina dnevno? :)

A u vezi offtopica, sta fali 1.4HDi i turbini? Ja sam sa njim presao ~65000 za 2.5 godine, bez i jednog kvara. A ko zna koliko je presao ranije, sad stoji ~202000 na brojcaniku.

Koliko je moguce iskopati ovih Litecoina dnevno? :)

A u vezi offtopica, sta fali 1.4HDi i turbini? Ja sam sa njim presao ~65000 za 2.5 godine, bez i jednog kvara. A ko zna koliko je presao ranije, sad stoji ~202000 na brojcaniku.

Moze i 70ltc dnevno :) ;)

Fali mu sto se na naftu greje, na plin kuva a na BENZIN se vozi. ;)

Nazad
Vrh Dno