Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Od kad realnost ima veze sa cenom :)

na primer:
statelesstrade: Like I say, I am in LTC for the long run, and despite the down turn in LTC prices, I am still holding, and I am stil selling real estate in exchange for LTC. Nothing changed in my game plan

tip prodaje ar gradjevinske zemlje za 4000LTC u kanadi, vec je prodao par parcela i ulaze u LTC

Poslednja izmena:
nisam spominjao cenu, već ponudu i potražnju.

a cena i ima i nema veze sa realnošću.

to što je nekome realno da plaća 1 LTC 2 dolara ne znači da je i meni to realno. e sad, da je igra fer i da je tržište uistinu slobodno, mi bismo tačnu vrednost utvrdili na berzi.

pošto to nije moguće (zbog manipulacija), bolje je držati se sopstvene realnosti i procene.

@cacanin
To je jedino realno ako ti kupis/prodas po toj ceni jer za dan/dva ce biti nesto drugo :)

Ja sam par puta zaradio u ovakvim situacijama. Vise puta od toga sam izgubio sto $ sto kriptovalute. Sve u svemu jesam u plusu nije da nisam, ali je taj plus toliko jadan da mi je lakse bilo da sam samo drzao prve ltc koje sam kupio na 0,5$ i sada bih na ovu cenu bio 400% u plusu. Da ne pominjem mnogo manji stres itd itd... Da ne pominjem da sam u pojedinim trenucima imao preko 100btc a sada ih bas i nemam. Jeste tada btc bio debelo ispod 40$, i jeste da sam neke pare morao i da potrosim. Ali sve u svemu za preko 6 meseci nisam uradio nista pametno osim sto sam ispunio sebi zelju da se drndam po kriptoberzama, da se budim nocu, kunjam danju, i propustim gomilu dobrih prilika zbog posla kada jednostavno ne stignem da pogledam berzu po par sati u trenucima kada su bile velike oscilacije. Sve u svemu, od kraja avgusta drzim samo neki ltc u rarovanom walletu i berzu pogledam cisto iz zanimacije. Nije to za mene, zivci se trose, kinta se ne zaradjuje amaterski. Cela ova prica sa kriptovalutama me podseca na srbiju gde svi lazu i mazu jer niko ne ide u zatvor. Evo stigao mail od avalona, ciste stare zalihe i krenuce kampanju za gen 2 za novi presale? I sta je najtuznije od svega? Naci ce gomilu veveritza, pokupiti avansno gomilu love, i ajd jovo nanovo. Ponovo ce kopati tudjim parama, dizati cenu btc-a kada puste preorder, i rusiti je kada puste sav taj btc na berzu kada im zatreba fiat. Hvala, ali ne hvala. Izaci cu malo iskusniji iz ove price i nadam se dovoljno bogatiji da kupim sebi ponesto, ukoliko ltc nekada malo skoci nagore. Ovako se nije izgubilo nista, zaradilo se nesto svakako, pa idemo dalje.

Poslednja izmena:
uuuuu sto pada, jel se sprema da kupi neko i na koliko?

Da imam lovu, kupio bih veoma rado. Pa kud puklo.

uuuuu sto pada, jel se sprema da kupi neko i na koliko?
Ja se spremam, koliko bude moglo za nekoliko tuceta btc-a, nadao sam se da ce stati oko 0.0175 al na svu srecu sam povukao ordere jer mi se kvazi buy nalozi bas i ne svidjaju. Bojim se da padamo mnogo nisko. Pitanje je da li cu i kupovati ltc uopste u narednih par nedelja, jedino ako neko odluci da odvali btc. Svi su skontali da gox nema nameru da uvodi bilo sta novo, a to je jedina spekulacija koja je pomerala cenu ltc-a nagore. Inace gospoda koja rulaju ltc svetom nisu uspeli nikoga da uvere da je njihov coin dobar, tako da ga imaju samo rudari, dnevni trgovci i rani kupci od pre godinu dana, kojima se mnogo posrecilo. A otprilike niko ga i ne zeli, samo je pitanje kako ga se i kada otarasiti. Sluzi samo kao camac za privremeno spasavanje vrednosti kada je btc u nemilosti zbog hira pravih, visemilionskih dolarskih igraca, a ne protuva poput fontasa i ekipe. Sam nedostatak trollboxa na pravim menjacnicama za prave pare vam govori o njihovoj ozbiljnosti.

student govoris kao pravi spekulant :)

dosta toga se ceka oko LTC-a tako to sto tvrdis da ga niko ne zeli je smesno, zele ga ali zele vise da zarade sto deblje jer ocekuju dump, a konstatacija da sluzi samo ko camac za spasavanje BTC, LOL

neznam zasto pljujes fontasa kad radis isto sto i on, jedino nemas sredstava da budes kormilar :)

takodje iznois pogresne zakljucke, u zadnjih 12h samo u BTC/LTC je volumu trgovanja bio 200K LTC jos malo pa pola miliona kad se uzme i trgovanje u LTC/$ preko pola milonceta $ :) a cena ista!

Poslednja izmena:
nisam spominjao cenu, već ponudu i potražnju.

a cena i ima i nema veze sa realnošću.

to što je nekome realno da plaća 1 LTC 2 dolara ne znači da je i meni to realno. e sad, da je igra fer i da je tržište uistinu slobodno, mi bismo tačnu vrednost utvrdili na berzi.

pošto to nije moguće (zbog manipulacija), bolje je držati se sopstvene realnosti i procene.

@cacanin
To je jedino realno ako ti kupis/prodas po toj ceni jer za dan/dva ce biti nesto drugo :)

Realno u smislu da mozes da kupis ili prodas po ovoj ceni a sta ce biti "sutra" to niko ne zna.

ja postavio po 10 komata buy ordere na 2.13, 2.1, 2.05, 2, 1.95, 1.9, 1.85 pa kako bude

student govoris kao pravi spekulant :)

dosta toga se ceka oko LTC-a tako to sto tvrdis da ga niko ne zeli je smesno, zele ga ali zele vise da zarade sto deblje jer ocekuju dump, a konstatacija da sluzi samo ko camac za spasavanje BTC, LOL

neznam zasto pljujes fontasa kad radis isto sto i on, jedino nemas sredstava da budes kormilar :)

takodje iznois pogresne zakljucke, u zadnjih 12h samo u BTC/LTC je volumu trgovanja bio 200K LTC jos malo pa pola miliona kad se uzme i trgovanje u LTC/$ preko pola milonceta $ :) a cena ista!

Ja pljujem fontasa zato sto on ljude j*b* u mozak svojim trolovanjem po forumima i trollboxovima. Ja bih voleo da sam spekulant pre nego gubitnik. Mislim da si vrhunski neiskren ako kazes da se ne kajes sto nisi izasao iz ltc-a ranije odnosno da nisi usao kasnije. A to sto se lozis na ltc prosperitet i gubis svakog dana cekajuci cudo je potpuno nerazumno za iskusnog trgovca. Od tvoje nade nece ltc gore, nego samo od lazi onih koji mu diktiraju cenu. Ltc je smece kao i sve ostalo, ali se na smecu naravno moze zaraditi i to rado cinimo svi. Btc je masa od milijardu ipo dolara covece. Pocni da brojis jedan po jedan da vidis koliko je to. Bilo je dana na goxu kada je dnevni obim bio veci od celokupne danasnje vrednosti svih ltc-a ikad generisanih. Prema tome, ltc je bio i bice samo isprdak velikog btc-a, samo sto nekad smrdi bas onako tesko, a nekad malo manje aromaticno. Ali prdez je prdez svakako. Ja trgujem tako da povecavam ekvivalent u btc-u bez obzira koji coin da imam, trudim se da uvek kupujem onaj koji raste prema btc-u, i da, naravno, ima dovoljni volume da mogu lako iz njega izaci kad zagusti.

Ti se onda drzi BTC vec sam ti rekao cekaj svojih 1000$ :)

A mi ostali drzimo se prdeza pa da vidimo ko ce pre da prdne..........

Vec sam ti rekao zasto ne iskacem iz LTC jer kad znas i debelo verujes u nesto ti to i cekas a ne spekulises na fontasu da bi zaradio 5% i rizikovao ono sto cekas

Ti se onda drzi BTC vec sam ti rekao cekaj svojih 1000$ :)

A mi ostali drzimo se prdeza pa da vidimo ko ce pre da prdne..........

Vec sam ti rekao zasto ne iskacem iz LTC jer kad znas i debelo verujes u nesto ti to i cekas a ne spekulises na fontasu da bi zaradio 5% i rizikovao ono sto cekas
Ziv ti meni bio, vidimo se na 0.015...

hahah koji si ti manipulator ...ccccc... sad aj mineri dropujte student treba da kupi jeftino :p

Ljudi sto ste napali coveka, sad su svi strucnjaci, pa kad sve znate sto onda niste lepo ulozili veeelikeee pare u ovu pricu i bili bas bogati, to sto malo mesetarite nemojte se praviti pametni, pa znate li koliko ljudi u svetu drzi i cuva ltc , ali neka sve je ovo vec vidjeno i to ne tako davno i bice ponovo , mozda u vecem ili
manjem obimu, ALI BICE.

ja mislim da ovo pada jer neko hoce da kupi vecu kolicinu ali sto jeftinije... tako da me ne bi cudilo da se ltc uskoro pojavi na goxu...

Bas tako, ali da ne budemo prozvani kako "volimo" ltc, ali se bas ovako odigrava jedan od scenarija za ltc, a to je da ce ici oko 2 dolara i onda ce ga gox postaviti

hoće, na kukovo leto!

mtgox počeo da kasni sa btc isplatama, sad će da kupuje ltc!

evo ga ponovo

ne mora da se ltc pojavi na goxu, moze i na bitstampu, ali necu da ulazim dalje u polemiku, jer se ona isto tako moze primeniti i na btc (koga je prosle godine zadesila ista sudbina u ovo vreme, ali su to sad svi zaboravili, jer btc je jak, a kad padne po 3-4 puta od svoje vrednosti , to nikom nista, zaboravimo), ali evo i opet da ponovim
svi koji su pametni i znaju kako se trguje na berzama da pomognu nama glupavim da i mi nesto naucimo i bicemo vam zauvek zahvalni :) , a i dacemo koju donaciju :)

Ma niko ne spori da ce LTC porasti, to je sigurno. Kao sto je sigurno i da ce BTC nekad pasti. I to niko ne zna ni kad ni koliko. Samo ne treba cekati da se to desi i gledati kako gubis svaki dan. Vec sada je pitanje da li LTC moze ponovo skociti na 0.0365, sto je bio neki peak u julu, za naredna 3 meseca koliko je i padao. Dakle ako nisi radio nista, prvo si se radovao, pa se sad nerviras, pa ces se ponovo radovati jos vise ako se vratis na nulu...Od gledanja nema selameta, kaze tetka Djana :) Kad pada ne mozete biti na vecem gubitku ako izlazite i ulazite ponovo, samo mozete manje izgubiti. Imate mozda najbolji sajt za pracenje LTC-a prema USD-u ili BTC-u na BTC-e berzi, bitcoinwisdom. Tu imate i berzanske indikatore, progugla se i procita o njima, oni mogu pomoci da se smanje potencijalni gubici maksimalno. I, po meni, bolje je slusati matematiku nego bolide sa trollboxa ili neke ko zna kave mesije i twiterase, koji kao nesto znaju i imaju informacije. Niko nepoznat vam nece dati informaciju od koje cete se obogatiti.

Poslednja izmena:
hoće, na kukovo leto!

mtgox počeo da kasni sa btc isplatama, sad će da kupuje ltc!

Sto se tice kasnjenja, moj drugar koji me je i uveo u celu ovu zavrzlamu, pustio je isplatu sa Goxa 26.08. i jos uvek nije processed...Dakle mesec dana je proslo a Gox nije pustio pare.

Ceka se 6 nedelja trenutno. Sada ako to nekom odgovara neka ceka.

Vrh Dno