Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Sta je ovo, ovi hoce stvarno da ubiju LTC

Niko ne zeli da ubije LTC a poseduje ga, jednostavno veliki igraci odgovaraju na opsesije i strahove malih rudara i naravno cenu guraju dole jer rudarima (nekim) klecaju kolena... posle ce ti isti rudari da placu kako su ti veliki najvise zaradili i kako njih par drzi velike kolicine pa nek se sami zapitaju ko je KRIV!

LTC je puko skroz. Zadnjih mesec bukvalno rudarim u minusu. Sve mi u LTC-u i imam poveci gubitak i nisam vise pametan sta raditi. Stoduze cekam, vise propadam, al isto tako "kao" postoji neka nada da ce biti bolje.

Kakve veze ima tvoje rudarenje sa pucanjem LTC ko te tera da prodajes po ovoj ceni???
Drugo je student koji je spekulant pa ce da kukumece i pljuje pa kad se njemu ucini da je LTC pukao ima da opici market BUY i da se SMEJE! :-devil-:

Poslednja izmena:
Kakve veze ima tvoje rudarenje sa pucanjem LTC ko te tera da prodajes po ovoj ceni???
Drugo je student koji je spekulant pa ce da kukumece i pljuje pa kad se njemu ucini da je LTC pukao ima da opici market BUY i da se SMEJE! :-devil-:

Vidim ja upiskices se ti od srece kada ltc dobaci do 2.4 dolara...za godinu-dve...:)

Vidim ja upiskices se ti od srece kada ltc dobaci do 2.4 dolara...za godinu-dve...:)

eto klasican odgovor spekulanta pa sad vi slusate studenta :)

inace pricao sam sa fontasom kaze da on sto se tice btc/ltc gleda ocekivanja ljudi i kad oni veruju da ce dole i kad su spremni da istresu on gura cenu dule i suprotno, u prevodu kupuj jeftino prodaj skupo, nema tu analiza i merkanja sve je u malim igracima koji su 80% u gubitnku.... sta god da se desava

sto se tice LTC po njemu najveci su problem BTC zaelot-i jer po njemu da su oni fleksibilniji LTC moze direktno da nasledi BTC po ceni i prestigne ga, mada ni on neveruje u ovo, ali definitivno svi veci LTC bag holderi itekako veruju u LTC

eto klasican odgovor spekulanta pa sad vi slusate studenta :)

inace pricao sam sa fontasom kaze da on sto se tice btc/ltc gleda ocekivanja ljudi i kad oni veruju da ce dole i kad su spremni da istresu on gura cenu dule i suprotno, u prevodu kupuj jeftino prodaj skupo, nema tu analiza i merkanja sve je u malim igracima koji su 80% u gubitnku.... sta god da se desava

sto se tice LTC po njemu najveci su problem BTC zaelot-i jer po njemu da su oni fleksibilniji LTC moze direktno da nasledi BTC po ceni i prestigne ga, mada ni on neveruje u ovo, ali definitivno svi veci LTC bag holderi itekako veruju u LTC

Student ima logiku kojom se vodi i ona glasi ako si izgubio, vidi da to bude sto manje. Student je mnogo puta pogresio u proceni. A student ima procenu da bi ltc trebao vise da poraste od btc-a, recimo, danasnjeg dana do sledece godine u ovo vreme. Ali student ne kaze da treba da se bude u ltc-u svo vreme i to ceka. Zasto bi gubili na vrednosti svog poseda ako ne morate? Ako vec verujes Fontasu, radi sta i on, ako mozes da procenis sta radi. Na taj nacin ces proci kao i on, ako koristis svoje resurse proporcionalno njegovim. Ja licno njemu, ni njegovoj good cop verziji chrisj-u ne verujem, barem ne u trollboxu, a licno ih nisam nikad kontaktirao. Isto vazi i za koolia i davidpatea, a ta ekipa zajedno drzi oko 5% svih ltc-a, ako ne i vise, i nisu uspavani nego stalno manipulisu strahom i nadanjima ljudi, pustajuci i povlaceci svoje novcice i prelivajuci ih kroz razne valute. I jos jedna pouka, ne verujte trollboxu, pratite trendove, ako nesto pada danima, i to polako, padace jos. Tek ako naglo padne, moze biti manipulacija za panic sellere. Ako polako pada, polako ce i rasti i imacete vremena da se ukrcate ponovo. Tebi sam na 0.0195 rekao da si trebao prodati odavno, ali da si me cak i tada poslusao, sada bi bio manje frustriran i malo bogatiji.

Poslednja izmena:
Vidi mogucnost postepenog pada je ne sporim, ali taktika dumpa se menja kad je nagli dump providan krecu botovi koji cenu polako obaraju to bas trenutno rade fontas ili vec neko od vecih igraca.... mogucnost zarade na trenutnom padu je po meni rizicna jer mozes zaraditi 5-15% max a ako dodje do skoka skok ce biti 100-500% ia ja gledam zato dugorocno, trenutno!

Ono sto moze svakog trenutka da se desi i totalno promeni tok je bilo kakva vest od strane gox-a, bitstampa, bitpay-a... danas, sutra za mesec dana

Poslednja izmena:
Najbolje je ne gledati berzu. Ja sve stavljam u novčanik tako da ne pamtim kada sam pogledao cenu na berzi. Pogledam kad vi počnete masovno da se žalite.

Pogledaći i kad počnete masovno da se radujete. :)

Ovako je mnogo lakše, mirnije se spava. Mislim da ću ko medved da utonem u zimski san i da čekam proleće.

Pa ako nisi berzanski pump/dump koji radi na 2-3% bolje je negledati......

Vidi mogucnost postepenog pada je ne sporim, ali taktika dumpa se menja kad je nagli dump providan krecu botovi koji cenu polako obaraju to bas trenutno rade fontas ili vec neko od vecih igraca.... mogucnost zarade na trenutnom padu je po meni rizicna jer mozes zaraditi 5-15% max a ako dodje do skoka skok ce biti 100-500% ia ja gledam zato dugorocno, trenutno!

Ono sto moze svakog trenutka da se desi i totalno promeni tok je bilo kakva vest od strane gox-a, bitstampa, bitpay-a... danas, sutra za mesec dana

I to je tacno, samo ako dump potraje suvise dugo, da ne kazem nisko, zalices za danasnjim paritetima. LTC je trenutno za zestoko izbegavanje. Iako sam dugo drzao deo u BTC-u a deo u LTC-u, LTC-a sam se oslobodio, na zalost, tek nedavno. Nemam ja tako mnogo da bih napravio ozbiljan dump, nego malo po malo pa ode.

Poslednja izmena:
Pa sad imas sansu da pogodis dno ako ga promasis bices u minusu 100% :)

Najbolje je ne gledati berzu. Ja sve stavljam u novčanik tako da ne pamtim kada sam pogledao cenu na berzi. Pogledam kad vi počnete masovno da se žalite.

Pogledaći i kad počnete masovno da se radujete. :)

Ovako je mnogo lakše, mirnije se spava. Mislim da ću ko medved da utonem u zimski san i da čekam proleće.

Blago tebi i svaka ti cast! Voleo bih da sam kao ti ponekad...

Pa sad imas sansu da pogodis dno ako ga promasis bices u minusu 100% :)

Ne trudim se ja da pogodim dno, ali kad krene da se odize uletecu u LTC sigurno. Ne kupuje se nesto dok pada, osim ako nemas info kada ce da prestane ili dokle ce pasti. Posto ja to ne znam, gledam i blago se nerviram. Ne samo zbog LTC-a, nego mi smrdi ceo kriptobiznis. Bojim se Goxove objave da su pukli i kakve bi posledice to moglo izazvati.

Ne trudim se ja da pogodim dno, ali kad krene da se odize uletecu u LTC sigurno. Ne kupuje se nesto dok pada, osim ako nemas info kada ce da prestane ili dokle ce pasti. Posto ja to ne znam, gledam i blago se nerviram. Ne samo zbog LTC-a, nego mi smrdi ceo kriptobiznis. Bojim se Goxove objave da su pukli i kakve bi posledice to moglo izazvati.

Gde si video goxovu izjavu da su pukli?

Ja sam vec ponovio nije Gox krivac vec banke i regulative, u sustini lose je ako pukne gox puce i bitstamp uskoro..... jer ga isto ceka

..a onda i sve moguce berze i kriptobiznis :D, valjda nece do toga da dodje jos..

Gde si video goxovu izjavu da su pukli?

Nisam naravno nigde, samo se plasim toga.

Pa prijatelju, ja ne živim od ovoga, kopam amaterski i ne zanima me pump/dump.

Znam da je LTC vredeo 2,8 $ ne tako davno, a neću ga prodavati ispod 3$ pa makar propalo sve. ;)

Pa ne zivim ni ja, ne daj Boze, gore je od kocke. Ali se nadam da cu imati max vrednost kada mi bude trebalo.

Ja sam vec ponovio nije Gox krivac vec banke i regulative, u sustini lose je ako pukne gox puce i bitstamp uskoro..... jer ga isto ceka

Pucale su i mnogo ozbiljnije berze od Gox-a i uvek su se ili oporavljale ili su se pojavljivale nove. To je normalan proces u ekonomiji. I u zivotu uopste. Sve ima svoje uspone i padove.

Poslednja izmena od urednika:
Situacija je sada dosta losa za mining ali se zato ja odvalih od igrica :)

Ovakva situacija je bila 30.08.2012 sa BTC-om doduse sa duplo manje kartica... :D

svi cemo, ja se od poslednjeg racuna razmisljam, a od sutra krecem

LITECOIN: kako, shta, gde...i druga pitanja/odgovori

Kod nas u RS nema tarifa, vec se sva potrosena struja obracunava po srednjoj vrijednosti, tako da i opcija samo nocnog kopanja otpada.
Ja cu drzati upaljene masine dok god ima ikakve zarade, mada mi je npr jedna prije 2 dana prestala raditi i nisam jos uvijek ni pogledao sta je u pitanju :).

pogledaj arci ti struju dzaba,

nego kupiti ltc il ne kupiti, pitanje je sad, da li je neko ispratio ako je moguce recimo u zadnjoh 24h koliko je ltca kupljeno i prodato

Pa trguje se, ali sta vredi da gledas kad jedan medved kupi od kita pa mozda i od samog sebe... :p

Ja da imam $ sad bi stavio buy order i cekao dump.... ali bi sigurno investirao

fontas je pola sata drzao skinute zidove i tajac! oni sto bi da kupe cekaju dump oni sto bi da prodaju ne svidja im se cena, to je realnost

to je isto taktika da nateras kupce da kupe obecavas im i pretis dumpom i oni svi povlace buy order nize :) pa dok ne pukne

Poslednja izmena:
još niste skapirali kad je vreme za kupovinu? :D

najbolji trenutak za kupovinu (ukoliko uopšte nameravate da kupite) je kada blokovi počnu sve sporije da se rešavaju (tj. kada sledeći diff krene na dole): što se blokovi sporije otvaraju, to je verovatnije da će cena u nekom trenutku krenuti gore.

ne zaboravite da nagli i veliki padovi diff-a, kada je ovaj visok, mogu značajno da uspore sve transakcije (jer se blokovi ne rešavaju), i da, ukoliko se situacija pogorša, čak i unište ceo blockchain.

ljudi koji imaju najviše LTC-a (ili btc-a - nebitno) onda moraju da pumpaju cenu, logično, kako bi svoju investiciju "odbranili".

dakle, što veći pad diffa, to je veća verovatnoća da će cena krenuti na gore.

Poslednja izmena:
LTC nije shit coin pa bas da toliko utice, ali za tvoj info kazu da je network vec malo opao ;)

LTC nije shit coin pa bas da toliko utice, ali za tvoj info kazu da je network vec malo opao ;)

naravno da utiče. jer,

1. difficulty je visok
2. rudari i dalje kopaju grafičkama

ovo pod 2 je posebno bitno, jer su grafičke vrlo neefikasne, tj. troše dosta struje.

samim time ovi što drže najviše ltc-a itekako moraju da uzmu u obzir rudare i njihove račune za struju. zato se stalno manipuliše cenom.

nema tu realne ponude i potražnje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno