Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

bice bice... mene bas briga ja cekam 10-20$ :p ostalo me ne interesuje bar za sada

koolio je priznao da je radio dump pa je obelodanio kupovinu na oko 0.016x... a pre toga je simplyfun koji drzi +300K rekao da nece dozvoliti ni prekomeran pad ni prekomeran pump bez razloga... u sustinu oni koji drze puno pokusavaju da cine LTC koliko toliko stabilnim, prodaju manje kolicine kad neko radi pump a kupuju kad neko radi zestok dump samim tim su i oni u plusu

mada ja kontam da je njima veoma lako da brane LTC jer kad ti imas milionce $ u njemu sta je za tebe da trgujes sa 5% imovine crypto valute

inace fontas cim je cuo izjavu simpyfun-a i komentar da ima jos jedna osoba koja na long term drzi 2 milionceta odma je prakticno blokirao dump :p (prpa...) :)

Poslednja izmena:
Moze i on da posluzi svrsi ako IPO nakon neke vece vesti odradi kako treba... ili bar stvori pozitivan hype
Mada tacno ono sto najvise smeta stabilnosti mreze i buducnosti novcica je drefinitivno pump/dump ali nie to fontas izmislio svi oni sto cute trljaju ruke i cekaju bar jedan veliki deo ljudi

Nemoj samo njega da branis i da pricas kao da je on nas spasioc ili da ce to da postane. On je sto se mene tice najgori sljam, klasican manipulator, preprodavac... Samo lozi ljude bezveze i bogati se na njima.

Ma ne branim ga bar znam sta je.... ovi ostali sitni muljatori aj sto lazu aj sto nikad ne pumpaju :)

Jel neko misli da gasi masine ja danas sam ih ugasio iako trosim manje od 1000din. naravno mesecno :D
problem je sto ne znam koliko vadim

Poslednja izmena:
Nemojte biti naivni. Fontas je alias, verovatno samo jedan od ko zna koliko imena koje ljudi koji su se udruzili i zajedno rade na projektu koji se zove bogacenje, odnosno prodaja magle, koriste da bi manipulisali drugim ljudima. Niko ne voli da izgubi, svi vole da zarade i bas zahvaljujuci tim nadanjima i strahovima oni manipulisu masom. Zato sam protivnik trollboxa jer smatram da se polu istinitim informacijama moze rasplamsati ljudska pohlepa ili strah, i uspesno usmeriti u zeljenom pravcu. Realno sve ovo sto su osmislili, kriptovalute, je jedna velika magla koja ce mozda jednog dana izrasti u nesto vise. Ali trenutno je magla i ima vrlo malu, odnosno skoro nikakvu primenu u realnom zivotu. Prvi koraci koji vode ka uredjivanju stanja se prave. Ako nista drugo, makar validacija racuna na svim relevantnim menjacnicama vodi ka vecoj sigurnosti. Sve je trenutno u fazi Divljeg zapada. Nema pravila, nema granica, nema kontrole. Kad se bude doneo prvi zakon o kriptovalutama, odnosno zakon u kome se definise i uredjuje npr. njihov nacin koriscenja, pracenja i evidentiranja, kojim se definise ko moze otvoriti menjacnicu, kakva sredstva obezbedjenja mora priloziti, itd, moze doci do njihove sire upotrebe. Na zalost to povlaci i manje prijatne stvari za sve nas, nove troskove u vidu poreza i ko zna kakvih davanja, posto ce postati zvanicna vrednost. Ali zato ce im vrednost porasti, postace zanimljive i konzervativnijim investitorima, ozbiljnim ljudima koje ne zanima siva zona, underground i slicna terminologija, koja ne zvuci bas cool ali uliva vecu sigurnost i vodi ka prosperitetu. Da je Amerika ostala na nivou Divljeg zapada nikada ne bi izrasla u najmocniju drzavu na svetu za veoma kratko vreme kolika je njena istorija.

Poslednja izmena:
student jer ti stvarno mislis da su berza (bilo koje) uredjene?? nemoj biti malo dete, tacno kao vladaju neki zakoni a ko ih postuje, sve je takodje predodredjeno strahovima i nekim informacijama koje se poturaju realno ili ne....

za nasu berzu bar u pocetku nakon pada milosevica znam da su se deca DB-vaca i insideri debelo OMASTILI sve je bili isplanirano za neke!

Ja nigde nisam pomenuo berzu. Naveo sam samo zasto ovo ne valja u smislu sire primene a samim tim i nekog napretka. Ovako kako je trenutno postavljeno ovo je klasicna piramida i tu nema nikakve sumnje. A malverzacija
je uvek bilo i uvek ce ih biti, cak i u najbolje uredjenim sredinama, ali ako se one svedu na razumno nizak nivo to je prihvatljivo. Ovako postoji velika sansa da se jednog dana probudis i shvatis da sva kolicina criptosa koje imas ne vrede ni za cuvenu picu iz 2010.

neznas ti sta je priramida, i za BTC i za LTC ljudi su ulozili milione sati rada! (polovi, razvoj aplikacija, berze, ma milion stvari!) za samo rudarenje se koristi TONA hw+struja, to NIKAKO nemoze biti piramida!

tacno je da su crypto valute velika NEPOZNAICA i da imaju neizvesnu i ko zna kakvu buducnost! (ako se sutra pojavi neki bolji koncept)... ode BTC niz vodu! tu se slazem u pogledu rizika

ali ovo sad definitivno nije piramida ni u kom smislu

To je isto kao kad bi 1980 pitao prolaznika na ulici koliko vredi internet nakon 5min objasnjavanja kako to radi, on bi rekao ne vredi nicemu i nikad nece ni vredeti... eto kolika je percepcija vecine... zato mi i nije zao kad sitni istresu sad LTC juce BTC pa besne jer se neko obogatio... sad svatam da nisu imali viziju ni verovanje u nesto da bi ista zasluzili ;)

Poslednja izmena:
Aha, znači ako se uloži trud i rad onda nešto ne može biti piramida. Kreatnivno razmišljanje ali na žalost veoma naivno. Što se tiče studentove dileme o regulaciji i stabilizaciji, uveren sam da će cela priča izgubiti na atraktivnosti i pošto se bude smanjivao rizik smanjivaće se i potencijalna mogućnost da se zaradi, a to će naravno ograničiti vrednost. Ta priča vodi ka tome da ćeš na kraju kupiti automobil umesto stana ako budeš dovoljno srećan da iz price izađeš u pogodnom trenutku. Svi koji smo ušli na vreme imaćemo taj scenario, a ovi koji su zakasnili, više sreće drugi put ;)

Vidi meni je sad sasvim jasno zasto niko iz Srbistana nije profitirao ako i jeste to bi slucajno (zaturio se wallet) :)

Jednostavno u nista ne verujemo puni smo skepse ka svemu novom... kao i nasi domaci filmovi oslikavaju nas najbolje

http://www.cryptoindustries.com/

Prve procene o ceni da ce biti identicne cenama grafickim kartama sa tim sto ce fpg-a verovatno trositi dosta manje, kontam ~5-10x

dobro sam procenio zagrevanje dosta manje, postrosnja 10-20% od ekvivalentnih garfickih karti

po meni dobra vest za LTC jer ce bar koliko toliko osigurati buducnost mreze!

u ponudi za sad su 1, 5 i 10 Mh/s

Poslednja izmena:
Pa ovi sada trose samo duplo manje struje. 5Mhasha 750W. Nove grafike ce trositi jos manje struje ali ce moci da se prodaju lepo. Ono sto je dobro sto ovo zauzima manje mesta i moze da se slaze.
Sta znam cuvajte coine i ne kupujte nista, poludece cena uskoro ;)

Nemoj da se nadas novim grafickoj snazi bar ne do 20nm i manje... ja sam i dalje ubedjen da joj je skresana compute snaga i da nece biti nista bolja

takodje potvrdjeno mi je da je fpga za scrypt 28nm (artix 7 chip).... zato i nema sanse da bude jeftino ne radi se to o koriscenju starog jeftinog krsa!

Poslednja izmena od urednika:
Ja i dalje nisam ubedjen da oni imaju proizvod. Niti razumem zasto im je 2/3 napora marketing i prodaja (barem po sajtu), umesto inzinjering unikatnog, first-to-market proizvoda. Jedini proizvod na trzistu i ne zahteva neki marketing. Takodje, zasto bi prodavali mashine ako tvrde da su adekvatno finansirani i mogu da zarade gomilu novca miningom. Nemaju ni demo product, proof of concept, etc. Jel gresim?

Poslednja izmena:
Pa ne imaju tek samle, jos neznaju ni tacne cene za mass production... cim dobiju prvi build ima sve da se okaci na youtube-u kao i da isteknu cene i datum pocetka prodaje

znam da je koolio vec radio prodaju fpga ko je kupovao od nejga valjda zna sta i kako

Sve je to jos u pred-povoju zeljko. FPGA scrypt je skupa igracka i cena mu nece biti mala a jos uvek ne postoji cip konkurentan grafickom u smislu brzine.

Treba paziti sada da ne bude kao sa asicom, iako mi ne mozemo uticati na to ali da ne bude ''mene mozes samo dva puta prevariti''.

Što se tiče studentove dileme o regulaciji i stabilizaciji, uveren sam da će cela priča izgubiti na atraktivnosti i pošto se bude smanjivao rizik smanjivaće se i potencijalna mogućnost da se zaradi, a to će naravno ograničiti vrednost.
Da, i ja mislim da regulacija steti kriptovalutama. Zamisao na pocetku koliko sam ja shvatio je bila da btc bude valuta za anonimna brza placanja i to ga je izdvajalo od ostalih legalnih nacina placanja a ovim sve strozijim verifikacijama i transakcijama koje se mogu ispratiti na ulazu i izlazu sve postaje samo korak vise u odnosu na placanje karticom ili paypalom kao posrednikom.

hmmmm...regulacija ima i prednosti, uvodjenje cryptovaluta u svet paypala, ebay-a i drugih a to direktno utice na rast vrednosti. Tesko je reci sta je dobro a sta ne.

Dok se ne pojave te prve masine za scrypt procice bar godina ipo,a dotle ihaaa....:banana:
Tako je bilo i sa asicsima,trebalo im je dve godine da se konacno pojave i "sahrane" gpu,mada...moje evo jos rade,godinu i nesto i radice jos dinu bar...pale mi s neba :)...bio bih los coek kad bih rekao da je lose :D

Jel ima danas neko problem sa reaper,kod mene nece da se konektuje ni na jedan pool sta mu je nemam pojma

Jel ima danas neko problem sa reaper,kod mene nece da se konektuje ni na jedan pool sta mu je nemam pojma

Hm, koji reaper koristis? Poslednja verzija koju sam ja video je koristila getwork protokol - koji poolovi ukidaju?

Zato imaš mining_proxy za stratum.

Izgleda da ne zna cim nece masina da mu se nakaci. Ili to ili mu je masina promenila IP u lokalnoj mrezi.

Nazad
Vrh Dno