Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

ovo jos mesec dana i cao. Ako se nesto drasticno ne promeni, mozemo kolektivno da gasimo kartice.

ovo jos mesec dana i cao. Ako se nesto drasticno ne promeni, mozemo kolektivno da gasimo kartice.

Pa nece biti bas mesec dana, BFL nece krenuti mass shiping bar jos 2 nedelje, ja ocekujem skok LTC bar za 150-200%, po meni bice isplativo ~ 3 meseca naravno sa sto manjom zaradom

Nece ovo prvi put da su ljudi gasili karte. Nadam se da ce se nesto promeniti. Bice ovo jako par jako teskih meseci.

Ne dajte se ljudi,HOOOLD :)
Mi smo u prednosti zbog cene struje,zadnji gasimo ;)

Dok cena ne skoci :d
Izdrzite ljudi, bice cupavo ali mislim da ce se ovo vratiti u zivot. Ovo je igra zivaca. Bice bolje ;)

O cemu pricas covjece?

Pa nije guiminer pravljen za ljude koji imaju JEDNU karticu po rigu, isto tako ni taj cgeasy.

KAD POKRENES CG MINER, IMAS PODESAVANJA ZA SVAKU KARTICU KOJA TI JE NAKACENA I TO NIJE NIKAKAV PROBLEM.
KAD POKRENES GUI MINER, IMAS PODESAVANJA ZA SVAKU KARTICU KOJA TI JE NAKACENA I TO NIJE NIKAKAV PROBLEM.

Imas tutorijale po netu, pa ako mislis da ja ne znam sta pricam/pisem, onda pogledaj, ja odustajem.

Pogledaj tutorijal za CGeasy na netu, lepo covek kaze da je samo za 1 karticu to pravljeno....znaci podesavanja preko cgeasy mogu da se nameste samo za 1 karticu, ako imas vise dzabe ti je.
A ova greska je najverovatnije driver, tako da cu morati sve da install ispocetka kada smognem snage i vremena.

Pogledaj tutorijal za CGeasy na netu, lepo covek kaze da je samo za 1 karticu to pravljeno....znaci podesavanja preko cgeasy mogu da se nameste samo za 1 karticu, ako imas vise dzabe ti je.
A ova greska je najverovatnije driver, tako da cu morati sve da install ispocetka kada smognem snage i vremena.
Kako onda meni rade 2x 7850 i 5770?

Slazem se. Uvek naleti krizni period ali samo treba biti strpljiv. Pa do januara smo 4 meseca kopali bez prekida. Od toga 2 meseca je bila jako mrsava zarada i docekali smo skok cene.

Risim za predsednika!
Slazem se, ako je trenutna situacija od nedelju dana zabrinjavajuca...hm.. Ja zbog povrede ne radim vise od 9 meseci. Znaci li to da necu moci da radim do kraja zivota?

Ma kakva kriza na koji god skript pul odes u prvih 15 imas 5 nasih imena i mozda jos po neki skriveni :)

jedno pitanje

zasto svi kopate LTC kad je malo ili nista isplativiji od BTC-a ???
postoji neka nada ili nagovestaj da ce cena da mu skoci , ovo konstantujem zato sto mu je cena bila veca kad je diff bio 110 nego sad kad je diff 650???

To se i ja pitam. Odkako mu je isplativaos pala ne znam zašto ga kopaju. Jednio objašnjenje je vera da će isti nekada vredeti makar 2,5 puta više nego što sada vredi.

ovaj evo sad gledam vamo kopao sam i prodavao ltc pre par meseci sa ovom matematikom :

1,1Mhs/24h=20LTC sa cenom 0.025BTC, spoljna temerattura -5 do -10C , u prostoriji ~0C raj za hardware cak sam i pitao tu u nekoj temi koliko sme da bude hladno u ptostoriji gde se kopa iz valjda nekog straha da se grafikama ne desi nesto i tad bila extra matematika a sad kad kopam LTC isplativost mu +20% u prostoriji minimum +25C ventovi se vrte 30% brze nego na BTC i samo cekam da ventovi pocnu da skapavaju ...

i sve je ovo OK i dalje bih kopao LTC al mi treba neki znak , nesto pouzdano da znam za sta arcim hardware i struju ????

meni neke stvari nisu jasne..... Dacu svoj primer.... Imam oko 6 gh/s (6mh/s) prosli mesec sam zaradio cistih 600e kad odbijemo da mi je racun za struju stigao uvecan za nekih 7k dinara. U hardware sam ulozio oko 3k eura...... Sta htedoh reci? zar vi stvarno mislite da mozete za mesec dana da zaradite ulozeno i jos da platite struju i budete u plusu????? pa to se kosi sa svakim zakonom ekonomije i sa zdravim razumom.... o kakvoj neisplativosti je rec? krckajte lagano i to je to, mislim da je od trenutne zarade vaznija perspektiva valute. Sa GPU miningom btc-a je gotovo, na to zaboravite, sledeci diff ce biti oko 20 mil. drzite se LTC-a i prodajte samo onoliko koliko vam je zaista neophodno. Uskoro ce se pojaviti na GOX-u, a bezobzira na to sta ko misli o gox-u to ce sigurno dati ltc-u neki kredibilitet sto ce se naravno odraziti na cenu

ja htedoh pre par stranica da podsetim da ljudi kupuju lokale od 50-ak hiljada evra, a iznamjuju ih za 400-500 mesecno. Neki i manje. Puno njih otvare kafice, klubove, desetine hiljada evra. Pitanje je da li im ostane 500 evra mesecno...Zato sam i rekao da je pohlepa kopati asicom. Kad si vec mozes nesto na lak nacin, ti bi jos lakse, pa onda se sve s*ebe

ja kontam da su asici cist promasaj......... Naravno isplatice se onima koji ih imaju trenutno, ali kad ih dobiju oni sto treba da dobiju oni ce praviti btc-a kao osrednji setup ili gore od toga... Ako cena ne isprati rast difa, a 99% da nece to ispadne propala investicija

Uskoro ce se pojaviti na MtGoxu je vec 3-4 meseca, za ta ista 3-4 meseca diff je skocio od 40 ali od 40 na 600+ , ja ne kazem da se ne isplati daleko od toga i dalje se jako isplati ali ovim tempom ako nastavi da raste diff odnosno ako u iduca dva meseca poraste na mesecnom nivou od ~25% a rasce i vise u to sam skoro siguran onda diff ode u 1000 i onda sa ovom cenom zarada je vec drasticno smanjena a sta ce biti ako diff bude skakao na mesecnom nivou za 50+% sto je lako moguce jer ce GPU mineri prelaziti masovno na LTC sto se vec i sad desava ???
niko ne ocekuje da se hardware isplati za 2-3 meseca, ni 6 nije mnogo ja hocu da kazem da LTC nosi ovu cenu jos od diffa 40 a sad je 600 i ako bude zadrzao istu cenu nece biti vise hleba ni od njega ...

Nisu promasaj ali jedino ce profitirani oni koji prvo dobiju tj. su dobili uredjaje. Svaki asic kasnije postaje kao obican gpu vremenom jer nenormalno napumpaju diff.
Jedino sto je pametno i sto mi se svidja je to sto da bi u blizoj buducnosti mogao da udjes u pricu moraces da kupis BTC da bi kupio asic. To je jedino pametno sto su uradili. Rudari mogu da tim coinoma uzimaju asic a ljudi sa strane moraju bukvalno da uloze u btc. Zbog toga verujem da ce cena ici gore i da coine treba cuvati. Mozda gresim ali ovako ja gledam na to.

pa to ti samo govori da je ranija cena bila nerealna.... Nazalost vrednost LTC-a je trenutno vezana za cenu BTC-a jer vecina idalje kopa btc. Predpostavljam da ce se to promeniti kad vecina bude na LTC-u.... Uostalom ima tu jos mnogo drugih valuta koje nose mnogo vecu zaradu, ali isto tako i vecu nesigurnost i mali obrt

ma oslatle ALT valute su DJUBRE tesko, reject i orphanta na tone kad se sve preracuna bude cist minus, jedino je DGC po meni bio koliko toliko isplativ sve ostalo te trash! od trash poolova do same valute, na primer WDC je ocaj sto se tice reject-a

dobijam 652Kh, 1100gpu/1250mem/56'C/56% vent/VDCC 0.992V/MVDDC 1.500V/VRM1 66'C/VRM2 66'C

da li da smanjujem klokove? mada vidim da se kartica ne greje mnogo ili gresim, ovo je prvo koje sam probao, sad da procackam temu za podesavanja

1050gpu -> 623-630Kh

Poslednja izmena:
dobijam 652Kh, 1100gpu/1250mem/56'C/56% vent/VDCC 0.992V/MVDDC 1.500V/VRM1 66'C/VRM2 66'C

da li da smanjujem klokove? mada vidim da se kartica ne greje mnogo ili gresim, ovo je prvo koje sam probao, sad da procackam temu za podesavanja

1050gpu -> 623-630Kh

Dobre su ti temperature na 1100Mhz, ne bi ja tu nista menjao, samo vozi. Ako dodju topli letnji dani, samo predji na 1050 MHz.

1050gpu -> 623-630Kh
ovo ti je ok to je na guimineru sa intenzitetom 20. ja moje karte drzim kad rade ltc na 1050 sa intenzitetom 13 i daju ~570mh al se manje greju ...

Za svaku kartu je leti manje vise ogranicenje radna temperatura. Treba biti umeren i dozvoliti im da prezive naredna 2-3 meseca. Meni je tako dovoljno 648KH/s na 950 Mhz i 0,96V.

Za svaku kartu je leti manje vise ogranicenje radna temperatura. Treba biti umeren i dozvoliti im da prezive naredna 2-3 meseca. Meni je tako dovoljno 648KH/s na 950 Mhz i 0,96V.

sa kojim podesevanjima imas 648 i 950mh gpu, ili pricas za 7970?

Nesicu, pa ti kao da si upravo sleteo s neke daleke planete, pa valjda ti je jasno da je nemoguce da 7950 pravi 648MHash-a na 950MHz. Da pricate o ltc-u pa i da pitas za podesavanja ali pricate o btc-u. (opet u pogresnoj temi)

U LTC temi se prica o BTC-u, u BTC temi o LTC-u... Totalna anarhija. Zato nam je i zarada ovakva :d

Katastrasno upravo htedoh to da napisem . Pobogu Nesicu pa ti stvarno kao da si se jutros rodio :d .

Vrh Dno