Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Bice realnije na 5$ i to ce biti sasvim korektno.

Moze li meni neko pomoci ovde, molim vas.
Imama 5850 i 5770 na jednoj masini...win7 32bit, i kada upalim cg miner pise started i posle par sec kaze mi cgminer.exe has stopped working.
E sada, ako ubacim config file za eclipsemc sajt za BTC, onda radi normalno....a za LTC ne radi...verzija je 2.11.3.

Pls help hvala :)

Da za sad, cim dodje 1000 diff, onda ce biti 10$ korektno...

Moze li meni neko pomoci ovde, molim vas.
Imama 5850 i 5770 na jednoj masini...win7 32bit, i kada upalim cg miner pise started i posle par sec kaze mi cgminer.exe has stopped working.
E sada, ako ubacim config file za eclipsemc sajt za BTC, onda radi normalno....a za LTC ne radi...verzija je 2.11.3.

Pls help hvala :)
Skini GUIminer scrypt alpha i probaj preko njega, pa se javi...

Preko njega moram onda da imam 2 graficke, tj 2 podesavanja razlicita jel tako?
Probao sam i signalizirao mi je neku gresku, ali sam zaboravio koju.

Pa da, ali mi rade na jednom nicku i sifri obe, a ovako moram da imam za svaku posebno...u svakom slucaju nije hteo ni GUI...a nemam pojma zasto.
Ne verujem da je do drivera jer mi BTC podesavanja rade normalno....

Nick i sifra nemaju veze sa tim, mozes na jednom workeru (nick-u) da ubacis 100 kartica...
Ne znam sta moze biti problem, ja do sada nisam naisao na isti.

Trazio sam po netu, i ima ljudi sa tim problemom, ali su ga resavali na nacine koji meni ne uspevaju.

Molim vas ako neko zna resenje neka se javi...hvala puno :)

Trazio sam po netu, i ima ljudi sa tim problemom, ali su ga resavali na nacine koji meni ne uspevaju.

Molim vas ako neko zna resenje neka se javi...hvala puno :)

ocigledno ti nesto kod podesavanja ne valja...... i meni se to desavalo kad recimo nece da prihvati worksize 256, pa kad sam prebacio na 128 radio je savrseno, ili kod LG i naravno thread-concurency..... evo ti pa pogledaj optimalna podesavanja za tvoje kartice i skini guiminer scrypt alpha kao sto ti svi kazu i nema glava da te boli....

https://github.com/litecoin-project/litecoin/wiki/Mining-hardware-comparison

Ja sam na LTC od juce.

ja mislim da ako je kartica sa losijim kulerom jeftinija vise od 2000 dinara isplati se uzeti je, i za 2000 kupiti aftermarket kuler koji je bolji od svih fabrickih.... ili ako neko planira da kupi 3 i vise karti, onda bolje da ulozi 3x razlika u ceni i napravi vodeno...

Zato svi kupuju tf3 za vodeno. Moze da se klokuje jako dobro, jos bolje ako se dobro ohladi.

Poslednja izmena:
ocigledno ti nesto kod podesavanja ne valja...... i meni se to desavalo kad recimo nece da prihvati worksize 256, pa kad sam prebacio na 128 radio je savrseno, ili kod LG i naravno thread-concurency..... evo ti pa pogledaj optimalna podesavanja za tvoje kartice i skini guiminer scrypt alpha kao sto ti svi kazu i nema glava da te boli....

https://github.com/litecoin-project/litecoin/wiki/Mining-hardware-comparison

cgminer.exe has stopped working i sada mi to kaze preko GUI minera. ovo su mi podesavanja (default)

(5770) --scrypt -u nick -p pass -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 --gpu-platform 0 -d 0 -w 256 -v 1 -I 18 -g 1 -l 1 -T --thread-concurrency 3200

(5850) --scrypt -u nick -p pass -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 --gpu-platform 0 -d 1 -w 256 -v 1 -I 18 -g 1 -l 1 -T --thread-concurrency 6144

Ovo je error koji izbacuje
Error -6: Creating Command Queue. (clCreateCommandQueue)

Za obe kaze isto.

jedno pitanje

zasto svi kopate LTC kad je malo ili nista isplativiji od BTC-a ???
postoji neka nada ili nagovestaj da ce cena da mu skoci , ovo konstantujem zato sto mu je cena bila veca kad je diff bio 110 nego sad kad je diff 650???

A da probas bez ikakvih dodavanja "I | o s dz sh..."

I probas ovako nesto

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://coinotron.com:3334 --shaders 800 --intensity 13 --worksize 256 -g 1

ili skini cgeasy (postoje dva tipa, za sha i scrypt) to je najednostavnije podesavanje cgminera.

Mada vjerujem da si i u guimineru kucao nesto u extra flags pa ti zato daje tu gresku, probaj bez toga.

Nemam nista u extra flags...reci mi kako mogu da izmenim to I os dz sh sto kazes :D

Takodje cgeasy ne funkcionise sa 2 kartice vec samo sa 1...tako da to otpada ocigledno.

Poslednja izmena:
Kao sto sam napisao, problem je u tome sto ne moze za 2 kartice vec samo za jednu...tako da mi to uopste ne odgovara. Neam pojma sta se desava.

O cemu pricas covjece?

Pa nije guiminer pravljen za ljude koji imaju JEDNU karticu po rigu, isto tako ni taj cgeasy.

KAD POKRENES CG MINER, IMAS PODESAVANJA ZA SVAKU KARTICU KOJA TI JE NAKACENA I TO NIJE NIKAKAV PROBLEM.
KAD POKRENES GUI MINER, IMAS PODESAVANJA ZA SVAKU KARTICU KOJA TI JE NAKACENA I TO NIJE NIKAKAV PROBLEM.

Imas tutorijale po netu, pa ako mislis da ja ne znam sta pricam/pisem, onda pogledaj, ja odustajem.

Bojan.zex je napisao(la):
jedno pitanje

zasto svi kopate LTC kad je malo ili nista isplativiji od BTC-a ???
postoji neka nada ili nagovestaj da ce cena da mu skoci , ovo konstantujem zato sto mu je cena bila veca kad je diff bio 110 nego sad kad je diff 650???
Moze LTC da bude isplativiji. Sad kad sam odradio fine tuning masina, rudari mi ne trose nista vise struje nego na na BTC-u plus sto malo vise prave na scryptu. Oko 10% je veca zarada plus ako ubodes malo bolji kurs...
A osim toga, da, cekamo da skoci cena ;)

Vrh Dno