Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Premalo. Pa toliko (i vise) izvlaci 7790. Ali dobro, guiminer je uzasan i gledaj sto pre da ga zamenis za neki krsteniji miner. Preporucujem Reaper - brz, efikasan, jednostavan.

Nema sanse da ova graficka da vise od 250 khash-a, da li je problem zbog drajvera ne znam, probao sam je za bitcoin i daje 280 mhash-a za core 1200 mem 900

Poslednja izmena:
Da li je moguće koristiti računar za surf i Office dok rudari?

znaci to je to koliko para toliko muzike a bas sam se ugrejao za nju

Zavisi koliki aggression postavis.... Moze da bude vrlo upotrebljiv po cijenu manjeg kh/s.

Za osrednju upotrebljivost 10-12.

Edit:
Od prije pola sata, jedino mi ltcmine.ru radi normalno. Coinotron i notroll potpuno poblesavili...

Poslednja izmena:
Zavisi koliki aggression postavis.... Moze da bude vrlo upotrebljiv po cijenu manjeg kh/s.

Za osrednju upotrebljivost 10-12.

Samo da dodam da se smanjenjem setovanja za aggression postiže to da je računar upotrebljiv, a da bi ste dobili istu, ili približno istu, vrednost Mh/s kao i sa velikim setovanjem za aggression povećajte threads_per_gpu vrednost.

Meni notroll daje 25kH/s. Da li je to do njih ili do mene? Ubih se sa podešavanjima...

I još jedno pitanje, da li menjanje podešavanja radite na živo dok radi reaper ili ga gasite?

Poslednja izmena:
@prasko
Notroll je pukao jutros. Ja nisam pratio situaciju jedno 2 sata, kad sam vidio log na 100kh/s poludio sam.

Imam uglavnon 3 foldera za 3 pool-a sa posebnim reaper-ima. Kako koji padne tako se prebacim na onaj koji radi. Sto se podesavanja tice, ugasim reaper, promijenim cifre i pustim ga minimum 5 min sa novim ciframa. Sem ukoliko mi drajver recimo ne pukne ili tako nesto.

Samo da dodam da se smanjenjem setovanja za aggression postiže to da je računar upotrebljiv, a da bi ste dobili istu, ili približno istu, vrednost Mh/s kao i sa velikim setovanjem za aggression povećajte threads_per_gpu vrednost.

Hm, ja sam smanjio t_p_g na 1 i dobio 250-260 umjesto 230-240. Kako sad to?

Koja kartica je najsiplativija i gde se može kupiti (čitao sam da je nestašica)? Investirao bih u jednu grafičku kartu.

Najisplativije su ti (od novih kartica) u ovom trenutku 7850 i 7950 modeli.

Iz toga proizilazi da ih nigde nema u prodaji :)

Ne znam šta da ti kažem. Da nisam pokušao i testirao pa ajde. :)

Mislim da to ipak zavisi od slučaja do slučaja. Svako može za 30-ak minuta da istestira svoju konfiguraciju. Metodologiju sam vam dao gratis. ;)

Tesko da moze sve za pola sata da se sredi, posto ovde pored GPU/MEM ima jos dosta parametara koji uticu na brzinu. Plust toga izgleda da nema stabilnog poola. Recimo juce sam namestio reaper i dobijam oko 315 khash/s sto ce reci oko 2 LTC-a na dan, medjutim posle 12 sati imam 0.75 tj gubitak od nekih 25% sto nije bas malo.

Meni je isti rezultat i sa 1100/1300 i sa 1050/1250 kao da ga nesto drugo ogranicava?

Sta mislite koja je bolja za rudarenje Asus 7870 ili 6950 obe imaju istu cenu

Ja imem isti problem kao i neo.Reaper daje 52 error i nemogu mu nista,cgminer radi u fulu na racunarima,daje o dlicne cifre uu khs,ali na poolu,svejedno na kom,daje od 1-10% onoga sto bi trebalo,tako da ja odo na btc siguricu.Sve je to jako bagovito i nestabilno i software i poolovi

Pa i ja tako mislim obe treba da daju oko 400kH/s ali 6950 sigurno vise trosi iako su deklarirane na 225w

Kako da sve ove coince sa razlicitih pool-ova prebacim u wallet?

Edit:
Snasao sam se.

Poslednja izmena:
Ja sam od tog reapera odustao, error 28 sta god sam probao. GuiMiner mi savrseno radi, 218 KHash sa 5770.

Hajde napiši mi ceo stupanja?
Koji OS, drajveri, koji klok, koji CGI i šta si napisao u bat file, koji procesor?

Kako namestite CGminer da kopa LTC? Ne ide mi nikako da ukucam kako treba...

Ma kakav cgminer, nikad nisam uspio da ga napravim.

ltcmine.ru radi punom parom. 270-280kh/s uz 1% rejected. Hw errors 0%

Tesko da moze sve za pola sata da se sredi, posto ovde pored GPU/MEM ima jos dosta parametara koji uticu na brzinu. Plust toga izgleda da nema stabilnog poola. Recimo juce sam namestio reaper i dobijam oko 315 khash/s sto ce reci oko 2 LTC-a na dan, medjutim posle 12 sati imam 0.75 tj gubitak od nekih 25% sto nije bas malo.

Meni je isti rezultat i sa 1100/1300 i sa 1050/1250 kao da ga nesto drugo ogranicava?

di si joko, i ti se igras malo? :)

kad ces da uvedes placanje hw u kriptovalutama? :d

vidi, rekoh vec da gpu ne treba forsirati previse kod LTC, pogotovo na karticama serije 7. Klok memorije je bitan, i potrebno je pronaći neki sweet spot u praksi, sto opet zahteva vreme, jer ono što piše u cgminer-u ili reaper-u ne mora da bude tacno. Dakle, koliko neka podesavanja su efektivna racunajte preko generisanih novcica. Nemojte se voditi onim sto pise na tarabi.

Sto se tice price oko pool-ova, neko ih zatrpava smecem, tj. ddosovani su, a neki imaju radove (notroll je imao do skora, a coinotron upravo sada). Tako da postavite bekap pool-ove u cgmineru, pronadjite na netu komandu, cini mi se da se samo doda jos -o url -u user -p pass.

Iako reaper kao nesto bolje i brze radi na karticama serije 7, meni cgminer radi daleko stabilnije + ima pregrst podesavanja, a sada ima podršku i za veći intensity i gpu_concurrency.

Poslednja izmena:
Imas par stranica nazad youtube snimak je neko postavio i na tom linku ima java aplikacija koja ti je user frendly i sa njom radi masina full.Jedino sto,opet kazem,pool ne broji maltene nista i bolje ti je kopati tri puta manje btc-a nego ltc uz sve pool bagove i konverzije u btc i provizije,izadjes na isto aali mozes da se opustis i ne razmisljas o rudniku

Ja se izvinjavam ali ako može neki slikoviti opis kako se podešava cgminer za LTC ja bih bio mnogo zahvalan kao tehnički nepismen u ovom slučaju. :d

Ja iskopah podosta ltc-ova shodno kartici koju imam. I ono sto pise na sajtu i u reaperu se na kraju poklopa.

Ono sto mi smeta kod litecoina su sajtovi i info vezani za isti.

Evo recimo u ovom momentu mogu nabrojati 15 sajtova koji ne rade a ticu se litecoina:

Kalkulatori, poolovi, sajtovi za gledanje jacine mreze i difficulty-a i ostalo. I kako ja sad da znam kada ce biti i koliki sledeci diff? Kontam da ce otici preko 200 ali kada? A da ne pricam o coinotronu koji je ovih par dana vise bio zatvoren nego sto je radio. Nit' mogu proveriti da li rudari rade, stanje racuna ne znam, ma strasno! :crash:

sa serijama 5 i 6 je opušteno kopanje LTC-a - sipaš i ne misliš. Za GCN jezgro je malo komplikovanije.

sto se tice podesavanja za cgminer, to ide otprilike ovako:

cgminer.exe --scrypt (ovo je obavezno)

-o URL pool-a:port -u username -p password

(tu idu podesavanja za pool)

ZA GPU komande:

--shaders #### - ukoliko hoćete da spasete sebe muka, i dodatnih podešavanja. ukucajte ručno broj šejdera svoje kartice, i cgminer će probati sam nešto da izvede.
--intensity ## (do 20) - 12 za desktop, 20 za dedicated mašine. za kartice serije 7, obavezna je novija verzija cgminer-a 2.11.3

posebna podešavanja za GPU (kada ne koristite --shaders komandu)

--worksize ### - probajte 64, 128, 256
--gpu-threads ## - broj gpu threadova. za seriju 7 je preporucljivo 1, ostali mogu da probaju i 2 i 4.
--thread-concurrency ## - od 4000 pa do 24000. Ovo isključivo zavisi od GPU-a, količine vRAM-a, širine mem magistrale na kartici, sistemskog rama, položaja zvezda. Za kartice preko 2 GB setovanja preko 16000 mogu da daju fine rezultate. Za one najjače iz serije 7, može i preko 24000. Preporučuje se dosta sistemskog rama tada. Neki tvrde da taj broj treba da bude širina memorijske magistrale (recimo, 256bita) pomnožena sa 64, 128...dok se drugi vode brojem šejdera: ako kartica ima 1280 šejdera onda ide taj broj pomnožen sa 4,5,6...

Kada imate više različitih kartica u sistemu odvajajte zarezom setovanja. Primerice:

--thread-concurrency 8192,24192

Prilikom probavanja GPU u praksi, prvo gledate broj HW gresaka (HW), tj. odnos A (accepted) i HW. To što se pojavi 1 HW greška u 1000 je sasvim ok.

CGMINER podržava STRATUM, reaper NE! Stratum značajno umanjuje broj odbijenih stale share-ova.

Poslednja izmena:
Ama ne radi sad nista, prsao i nortoll. Ceo ltc je prsao skroz. Zajedno s tim odmah i cena krenula dole.

Meni upravo prso ntroll, na ltcmine.ru ne mogu nikako da se konektujem :S

Nazad
Vrh Dno