Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

mislim da se sa tom karticom ne isplati?

menjam ga u trixx-u

znaci ona je bolji izbor nego 7870

Pa zavisi kako gledas. 7870 XT je novija, brza, hladnija, manje trosi, ima 3 godine garanciju i dosta lakse je mozes prodati/zameniti. Da stavis 4x6970 na jednu plocu, trebala bi ti u dvoristu mini elektrana.

Nema veze. Manje troši od 6950 i ima garanciju pa je bolja kupovina. :]

sa serijama 5 i 6 je opušteno kopanje LTC-a - sipaš i ne misliš. Za GCN jezgro je malo komplikovanije.

sto se tice podesavanja za cgminer, to ide otprilike ovako:

cgminer.exe --scrypt (ovo je obavezno)

-o URL pool-a:port -u username -p password

(tu idu podesavanja za pool)

ZA GPU komande:

--shaders #### - ukoliko hoćete da spasete sebe muka, i dodatnih podešavanja. ukucajte ručno broj šejdera svoje kartice, i cgminer će probati sam nešto da izvede.
--intensity ## (do 20) - 12 za desktop, 20 za dedicated mašine. za kartice serije 7, obavezna je novija verzija cgminer-a 2.11.3

posebna podešavanja za GPU (kada ne koristite --shaders komandu)

--worksize ### - probajte 64, 128, 256
--gpu-threads ## - broj gpu threadova. za seriju 7 je preporucljivo 1, ostali mogu da probaju i 2 i 4.
--thread-concurrency ## - od 4000 pa do 24000. Ovo isključivo zavisi od GPU-a, količine vRAM-a, širine mem magistrale na kartici, sistemskog rama, položaja zvezda. Za kartice preko 2 GB setovanja preko 16000 mogu da daju fine rezultate. Za one najjače iz serije 7, može i preko 24000. Preporučuje se dosta sistemskog rama tada. Neki tvrde da taj broj treba da bude širina memorijske magistrale (recimo, 256bita) pomnožena sa 64, 128...dok se drugi vode brojem šejdera: ako kartica ima 1280 šejdera onda ide taj broj pomnožen sa 4,5,6...

Kada imate više različitih kartica u sistemu odvajajte zarezom setovanja. Primerice:

--thread-concurrency 8192,24192

Prilikom probavanja GPU u praksi, prvo gledate broj HW gresaka (HW), tj. odnos A (accepted) i HW. To što se pojavi 1 HW greška u 1000 je sasvim ok.

CGMINER podržava STRATUM, reaper NE! Stratum značajno umanjuje broj odbijenih stale share-ova.

Ček malo, gde to ukucavam??? SVe si objasnio sem toga. To ne kvakam :d

Sta mislite posto je vicurex dole da li ce ltc skakati? posto ce biti smanjen promet ostalih valuta?

Obaveštenje:

If you are from Europe, consider changing your miner to eu.notroll.in

Možda zato sad dobro radi, svi se prešaltali. :D

Poslednja izmena:
Joj ljudi ja muku mučim sa ovim LTC :S Stvarno više ne znam šta da radim, imam 2x7950 u sistemu koje bez ikakaivh problema rudare btc na 600mhash svaka i to sve ide super, ali juče sam hteo da namestim i ltc (preko reaper-a) ali nikako neće. Danas se kolega sa foruma isto nakačio kod mene, i osposobio mi da radi reaper, ali nikako neće preko 450khash (a trebao bi i on da ide na bar 550 po kartici). Isprobao sam i 13.1 i 13.2 i 13.3 ova poslednja beta drajvere i sa svima isto :S Neće pa neće.
Ja bih najviše voleo da podesim cgminer-a da mi rudari i ltc, ali neće pa neće. "Najbolje" mi radi guiminer, on ide do 460khash na 1200/1550 ali na tim frekfencijama bi trebalo bar 650 da baca :S dok mi druga kartica (na koju mi je nakačen monitor i koja u suštini radi sve) ne prelazi preko 250khash.
Nije do podešavanja, namešteno je sve u reaper-u kao kod kolege sa foruma koji baca oko 600khash tako da je nešto do ko zna čega.
Više nemam ideja šta da radim :S

o5 coinotr i notr u qrc*, na kraju cu da kopam solo

Sta zezas, radi notroll kao sat sada. Imam tri masine i sve sljakaju, sljaka i sajt.
Neeeego kad smo vec kod njega....
Dali ste primetili da je zatvorena registracija za notroll? Danas sam pokusavao da druga registrujem i nije bilo sanse.

kako bre? meni pocne lepo i onda izbaguje, nece da se konektuje ili je veliki stale? da mi nije do servera, na kom si serveru?

meni na coinotronu izbacuje wrongcoin, a taman sam namestio da ide 1.1mhash :S

i meni izbacuje wrong coin i stalovi koolko hoces, i na coinotronu i na notrolu

na troli mi je
host eu.notroll.in
port 6332

Pogledajte prilog 111740

Poslednja izmena:
Pa pusti ga malo da radi aman, imas 4 shera i kukas na visok stale.
Koje su ti grafike tu?

moj radio 15-tak minuta i sve wrong coini :S

ma radi on duze, padne stale posle na 15%, jedno vreme je bio ok ja srecan 0.5% ali posle pocne da ga cepa, grafike su mi u moja masina

Nisu. grafika ti je u moja masina. Koja ti je druga? Mislim da je lakse bilo da napises koja ti je grafika nego to sto si napisao a nisi popunio tamo. Ovako ostajes uskracen za pomoc.

:p pa iste su, sve su mi 7850 1gb msi, evo ispravljeno

ljudi minujte ppc/trc skocice im cena bice ubaceni na btc-e
samo sto nece da mi se konektuje na ppc na coinotronu

Poslednja izmena:
Puk'o coinotron totalno :/

Ode diff malopre na 205. Nadam se makar da ce malo cena sad da skoci. Sledeci diff se procenjuje na 339 :trust:

***** nas vicurex, ja sam sa mojix 74trc-a i 600ppc-a mogao da zaradim 2.800 evra kada se desio boom, mogu da zamislim ostali sta ste mogli da uradite

vicurexu jeb*m ti&$*((_+_%&*&$#^!#$^$%&%^*&^*(

U čemu može da bude problem - 7850 i 7790 imaju za pola sata tek po 1-2 prihvaćena share-a, dok za isto vreme 5770 koja ima manji hash rate ima brdo prihvaćenih share-ova?

Problem je u reaperu, koristi guiminer evo na coinotronu fercera odlicno. Poslao sam ti podesavanja, napisi ovde koliko dobijas khash-a.

Poslednja izmena:
Inace ja ne preporucujem kupovinu 7870 XT za Litecoin jer ne njih namestiti da daju preko 300kH bar za mene nemoguce. Dok 7950 radi ko nista.

jel moguće da taman kad sam namestio LTC da ovo pukne :S

Ima neko Powercolor 6770? Koliko daju u reaper-u? Kakve su sa izdržljivošću?

Ima neko Powercolor 6770? Koliko daju u reaper-u? Kakve su sa izdržljivošću?
200 sa najvećim agresijom, ne mogu više. Na default, sa agresijom 17-18 daju oko 185-190 Kh/s

Vrh Dno