Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

i dalje ne razumem ko ulaze u kripto valute, to nikad nece zaziveti iz par prostih razloga ;)

Prosvetli nas... aa evo nasao sam nivo tvog rezonovanja:
http://bitcoinobituaries.com/

@student ja na tvom mestu LTC ne bi dirnuo ni govnjivom motkom pa makar pao na 1 cent :d
Ja mozda i hocu...samo da vidim da prestane da pada...zao mi sto nema vise MtGox akcija da se kupi...Neki mudri ljudi su kupovali btc naloge sa Gox-a za 0.3 BTC-a po svakom btc-u...Ih...nema dalje :)

skontah da ovde zapravo vise i nema rudara na celom ovom podforumu. grafike posle ovoga definitivno idu u muzej.

tako da ostadose sve sami spekulatori, tj. muljatori sto ih zeljko zove. i to oni loši. "daće bog" i "samo da prođe" podseća na jezik kladionica. tja. taman tako i rade i kupuju tikete.

neko reče "bežim od btc-a jer pada po 70 $ dnevno, a ltc po dolar, dva maks". meni to simpatično.

Poslednja izmena:
Ko nam kaze neko ko svaki dan sedi i spletkari kako bi navukao 2-3% na berzi sa svojim cica glisa grafikonima, soli pamet i nas poredi sa kladionicarima, da nije tuzno bilo bi smesno :d

skontah da ovde zapravo vise i nema rudara na celom ovom podforumu. grafike posle ovoga definitivno idu u muzej.

tako da ostadose sve sami spekulatori, i to loši. "daće bog" i "samo da prođe" podseća na jezik kladionica. tja. taman tako i rade i kupuju tikete.

neko reče "bežim od btc-a jer pada po 70 $ dnevno, a ltc po dolar, dva maks". meni to simpatično.

Definitivno hoce.Ima jos po koji rudar al to ono "Cek da prodje ova nova godina pa cu i ostatak na limun/kp i sl.
Voleo bi da nesto izleti sto ce spreciti al nesto ne verujem.Mislim da ce ovo malo gore uskoro al za rudare daleeeko
od isplativog ce opet biti.

Ko nam kaze neko ko svaki dan sedi i spletkari kako bi navukao 2-3% na berzi sa svojim cica glisa grafikonima, soli pamet i nas poredi sa kladionicarima, da nije tuzno bilo bi smesno :d

dabome, radi se za 5~10 %, kao u svakom poslu uostalom. a ne ko neki što bi preko btc buildera da nafatiraju 50 % preko noći na gox nalozima.

i ja se apsolutno slazem sa drugom karanovicem. ovo je postao jedan circle jerking ("sad će", "samo što nije"...), ja koji sam prvi stajao u redu da se otvori podforum za kriptovalute sad sam prvi koji bi ovo zatvorio.

Poslednja izmena:
Zasto jer vecina ne trguje berzom i jedino vidi potrebu crypto valuta da preko noci zaradi?

Meni vi niste jasni ako ne verujete u crypto svet sta radite ovde sto trujete teme ako mislite da je "the end"

I kakve veze ima Mtgox sa bilo cime, moj licni rizik, nikom ga nisam ni spomenuo dok nije puklo a ni sugerisao

Sta znaci verovati u kripto svet? Ajd to malo definisi. Ako verujes u kripto svet zelis da imas sto vecu kolicinu kriptovaluta. U tom slucaju dolar ti je samo sredstvo da ih namaknes sto vise (posto rudarenje vise niko i ne spominje a i nije vredno pomena). Ali ako naidje period kada dolar jaca, zasto cuvati kriptovalute? Strah da ce poskupeti bas kad ih prodas? Glupost. Nema ko nije prognozirao da ce ovo pasti ispod 270, neko je poslusao a ogromna vecina nije. I sta sad? Hoce vam vera povecati kolicinu? Ltc ne zelim ni da pominjem, on pada jos brze od btc-a, pa za njega ovo vazi jos mnogo puta vise. Pricali ste da se po 3, 2.8, 2.5$ ne prodaje. I eto...Ko je prodao 1000 komada po 3, ako veruje u kriptovalute moze sad da kupi 1500+. Ima li lakseg nacina da se uveca stek? Sve je bilo poznato.

@student
Tu opste niko ne spori ali tebi i nekima ovde nija jasno da vecina nisu berzanski spekulanti... i ako se ponekad igraju berze bar vecina ne zivi od toga, vec lepo sedi i ceka dan kad ce crypto valute imati vece priznanje nego danas a taj dan ce doci kad tad
I naravno ima nas koji eto sad kupujemo jos BTC/LTC-a

Iskreno, kasno sam poceo sa rudarenjem. Mogao sam i mnogo prije da pocnem, ali se nisam usudjivao.

Trenutno u ovoj situaciji sam u gubitku, nista isplatio nisam, imam stek koji nije velik, i psihicki se lomim sta da napravim, da li da ga prodam ili da cuvam?!

Mene trenutno zanima- ovo, ako BTC pada i ako rudarenje ide u propast, sta je sa tim silnim minerima itd.? Ko je tu najveci gubitnik?

Drugi scenario je, da LTC napravi nekakav update, da se GPU vrati punom parom u rudarenje i da ga dignu ponovo na 10$+..

Uostalom, na netu se moze naci dosta kvalitetnih obrazlozenja, zbog cega, sta i kako.. ali ovo je i dalje meni misterija..

..eeeee sad kada ja vidim da se ovdje na forumu nadje neko i kaze, prodaj pada 100% ja siguran.. kako neko od vas moze biti siguran u nesto u sta niko drugi u kripto svijetu nije siguran? Da li smo mi najpametniji?

One way of knowing if something is valuable is if people try to take it from you.

Poslednja izmena:
Cena coin-a nema veze sa GPU rudarima, pogledaj samo BTC... nepisano pravilo je kad pada BTC da sve "ostalo" pada, ja nigde nevidim ni najmanje razloga zasto bi crypto svet bio sad u problemu a nije bio pre godinu dana na primer, trenutna cena je odraz par negativnih stvari i "nekih" koji znaju samo da shortuju a vec kad im ide oni su srecni a javno pricaju najcrnje scenarije jer svako misli o svom licnom interesu na porvom mestu pa onda sve ostalo...

Ili gledaj ovako veliki igraci koji su uvecali BTC/LTC njih trenutna cena nimalo ne interesuje vec jedino saldo istog u zeljenom cryptu, vecini nije tesko da cekaju momenat kad ce deo pretvoriti u $ jer vecina tih igraca ima viska istog
Oni koji su u problemu su uvek isti, koji iz straha ili moranja moraju da pretvore u $ (verovato u najgorem trenutku licne frustracije cenom) i isti potrose

Poslednja izmena:
Na Bitfinexu stanje, prvi draft USD ima preko 3,5 miliona $ za zajam, na prvoj strani BTC-a nema ni 2880.
Cini mi se da je sve manje koina na raspolaganju za short, dok para ima na pretek.
Svi su u shortu, ali da li ce imati novcica za sve? Eeee..... videcemo...

Da, da razumijem.

Sto se tice GPU rudara, ja znam da oni nemaju veze sa cijenom, ali onda imamo vise zainteresovanih, desava se nesto, pise se o tome..

Na Bitfinexu stanje, prvi draft USD ima preko 3,5 miliona $ za zajam, na prvoj strani BTC-a nema ni 2880.
Cini mi se da je sve manje koina na raspolaganju za short, dok para ima na pretek.

znaci da smo blizu dna ili smo na dnu

Za BTC iscedice jos toga... LTC, ne znam odakle mogu uploviti koini osim iz stekova.
Na LTC draftu nema ni za 600 BTC koina (mislim u LTC).

Ja sam moj stek po 0.011 do 0.0101 zalivadio u BTC ocekujuci ovako nesto. Samo je stvar trenutka kad da se vadim nazad delom u LTC, jer je drugacije kad imas BTC a ne USD, odnos BTC/LTC ne mora da znaci da pada ako BTC pada. Izgleda da ce mi se ideja o 10.000 LTC ostvariti pre nego sto sam mislio.

Znam, znam, sve price LTC je mrtav ima boljih koina... bla bla... jeste i ima, samo mislim da ce i taj LTC cak iako je mrtav da "prdne" ili da se ritne jos jednom na bar 8+ $. A to je zarada 2,5x :)

Da zarada za one koji sad uđu ali sta je sa onima koji su slusajuci mudre savete sa foruma placali LTC preko 10 $. :mad:

Kupovao sam ja LTC i kad je 28 bio.... i na 16,5 i na 11 i na 9$
Ali sad jednom vecom kupovinom na 2$ ce se to ispeglati nekako na srednju cenu od 6,5-7$ i kad predje to, u plusu sam.
Srecom nije mnogo kupljeno na 28.

Proklet bio, sad kad treba da ga kupim on skace :d

Posmatrajujci grafrkon kretanja cene u prethodnih godinu i jace dosao sam do zakljucka da ce za veoma kratak period cena po drugi put dotaci dno od oko 0.007 ...
ovo je samo misljenje jednog primitivca sto se berze tice koji raspolaze malom kolicinom coina/novca ali je pritom imao tacne prognoze vezano za neke druge coine .
P.s.ne preuzimam nikakvu odgovornost na sebe zbog eventualne stete nastale zbog citanja ovog mog posta i prihvatanja ove moje pretpostavke kao nesto sto ce stvarno da se desi

čist račun duga ljubav ,doslo takvo vreme ,kazu u vreme krize ljudi slepo veruju u svakakve gluposti pa rekoh da se ogradim :D

ltcbtctabla.png

Mnogo potencijlanih dumpera na BTC ima pogotovo u ovoj grupi 100-1000.
Dovoljno da svaki treci pozeli da shortuje 10% svog steka i da imamo katastrofu a izgleda se upravo tako nesto desava.

Za BTC iscedice jos toga... LTC, ne znam odakle mogu uploviti koini osim iz stekova.
Na LTC draftu nema ni za 600 BTC koina (mislim u LTC).

Ja sam moj stek po 0.011 do 0.0101 zalivadio u BTC ocekujuci ovako nesto. Samo je stvar trenutka kad da se vadim nazad delom u LTC, jer je drugacije kad imas BTC a ne USD, odnos BTC/LTC ne mora da znaci da pada ako BTC pada. Izgleda da ce mi se ideja o 10.000 LTC ostvariti pre nego sto sam mislio.

Znam, znam, sve price LTC je mrtav ima boljih koina... bla bla... jeste i ima, samo mislim da ce i taj LTC cak iako je mrtav da "prdne" ili da se ritne jos jednom na bar 8+ $. A to je zarada 2,5x :)

Dnevno se napravi svega 28800 LTC-a...to i nije puno para danas, <60K$. Morace se smanjiti neki stekovi ako se hoce cena dole. A ko ce kupovati-videcemo. Uglavnom je LTC vredeo vise od 2$ poslednjih ~20 meseci. BTC-a se proizvede 3600 komada dnevno, ili <1mil $, to je u parama daleko daleko vise nego LTC, pa bi trebao i potencijal za dump BTC-a biti veci, a mozda to otvori mogucnost za rast LTC/BTC para...Mada, ovde je sve maglovito.

Poslednja izmena:
BTC/LTC par ce skociti, to je neminovno. Pitanje je samo kada ce se pad zaustaviti. Kad je bio pump odnos je isao do 0.03 cak. Obzirom da ce polovljenje, to mora da se malo promeni u korist litecoina. I tako opet do nekog trenutka kada ce cena krenuti na dole. Ovde se sve vrti u ciklusima. Jedina je nepoznanica koliko ce ciklus da traje :)

do 0.052 je išao ako misliš na nov 2013.
ne "mora" ništa, može i da padne diff. promeni na strani ponude su nebitne, potražnja diktira cenu.

nepoznanica je i koliki su pikovi u ciklusima :)

Cak je dotle isao?! Opa, ja sam to nesto pogresno zapamtio...
Uh slazem se za peak ali to je manje bitna stvar. Sve nas zanima kad ce pump a lako cemo se snaci s najvisom cenom. Retko ko i doceka najvisu cenu, vecinom se svi istresu jos u startu [emoji14]

Nazad
Vrh Dno