Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

^ Pa to je normalno, šta bude kad prođe tih 2-5 minuta?

ma laza za decu, probao sam sa reaperom, reaper pokazuje sve u fulu na oba prozora, sve kao radi lepo ali kad pogledas gpu usage pada na 90-95 %, i na poolu je mnogo smanjen hash

PCI-E x1 ima samo 1 "putanju" kojom putuju podatci.
http://en.wikipedia.org/wiki/PCI_Express#Lane
Kako LTC koristi i memoriju, možda je problem u vašim x1 na x16 konektorima?

Poslednja izmena:
Nema gresaka, 5 puta sam do sada tako podesio reaper i disconnect mi pokaze stalno.

Sto se tice CGI minera, kako da znam koje linije da iskopiram u cgi.bat? Odakle si to nasao? Probao sam prema tvojoj slici sa p.m samo sa mojim user i pass-om i vraca mi null...

Evo i slike reaper-a

Poslednja izmena:
Eh bzvz što toliko problema ima(te) sa tim LTC-om. Pa kako ćemo kopati taj LTC kad bude neisplativo sa kartama kopati BTC? :trust: Dobijaćemo fraseve, sad nije problem pošto je zlatni novčić isplativ veoma ali kasnije?...

Zlatni novcic je isplativ veoma ali je trenutno litecoin isplativiji 5.20x od njega. Ako tamo tuces 500e mesecno, ovde ces tuci 2600. ;)

kako da znam koje linije da iskopiram u cgi.bat? Odakle si to nasao?

ovde:

...
cgminer.exe --scrypt -o http://xxx.com:9332/ -u USERNAME -p PASSWORD --queue 5 --shaders 960 --intensity 18 --worksize 128 --gpu-threads 1 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192
...

----------

...
Evo i slike reaper-a...
Aj' ti lepo promeni pool za početak.
Registurj se na ltcmine.ru, ovde imaš i da skineš reaper koji garantovano radi: http://ltcmine.ru/faq
Ako ne uspeš sa ltcmine probaj sa notroll.in mada ja ceć nedelju dana imam mnogo buđavih (stale-a) sa ovim pool-om...

----------

NIšta. Beskonačni pokušaji povezivanja sa serverom...

Ti se i ne konektuješ na server, dakle ne valjaju ti podešavanja u litecoin.conf fajlu ili te blokira firewall ili ti nisu otvoreni portovi na ruteru...

EDIT: u conf. fajlu adresu servera upisujete bez "http://", nadam se da ne pravite ovu grešku!

EDIT2: prale lol za desktop! :d

Poslednja izmena:
Jock. Neće. Beskonačno povezivanje sa ltcmine.ru serverom...

@SS

Registrovao sam se i na jedan i na drugi pool.

Idemo redom da rascivijamo ovo.

1. ltcminer.ru
Ima svoj faq u kome je dosta slabo objasnjeno sta je sve potrebno. Uglavnom skinuo sam njihov reaper (reaperv64build231212), otvorio litecoin.conf, upisao sve sto i tamo pise i moj user i pass i podesavanja za grafiku. Sve slovo po slovo, sigurno nisam pogrijesio. Port je otvoren u ruteru, nemam fw aktivan niti bilo sta slicno.

Kad pokrenem reaper, kaze compiling kernel i samo pukne posle ona dva minuta. !?

1.2 Pokusaj preko proxy-a
Napravim sve kako je opisano, podignem proxy, pokrenem reaper sa prethodno provjerenim litecoin.config-om, sve ok. Reaper radi 2 minuta i onda pocne da izbacuje sliku koju sam ranije postovao.

2. Notroll.in nikako nece da upali. Ni preko guiminer-a, ni preko reaper-a nista nista. Nema konekcije i zdravo. Za njega posebno pravilo na ruteru, otvoren port, dobra IP adresa komp-a, sve po ps-u.

?

Poslednja izmena:
Ista priča kao i Grine pod brojem 1. Samo ne znam da li mi je otvoren port :D Uradio sam proxy, pokrenuo reaper, prekopirao sve za podešavanja, sve je isto slovo po slovo, samo za port ne znam jer sam davno otvarao na PTT.net portove. Sad sam na SBB-u...

Ja sam imao problem sa compiling kernel, i resio sam problem tako sto sam promenuo device. Ides na reaper.confg fajl i izmenis ovo:

platform 0
device 1

Neka ti platform bude 0, a device menjaj 0, 1 i 2. Ako nece, probaj platform 1, pa opet device 0,1 i 2. Jedna od kombinacija mora da proradi, jer je device u stvari graficka, meni je prvobitno stavio na procesor(ili na intel hd4000 gpu) pa nije uopste mogao da startuje zbog openCL podrske. Takodje i username i pass dolaze u pitanje, a i sajt jer se u reaperu ne kuca http://...

Evo kako je kod mene:

Reaper
reaperconf.jpg

Litecoin
litecoin-conf.jpg

Poslednja izmena:
Ma skapirao sam da treba bez http....

Sad cu da probam to. Mada sam negdje na netu nasao da ako ne znas koji je device, treba da bude 0, jer valjda 0-om oznacavas default i jedinu karticu koju imas.

Na ltcmine.ru stoji da u podešavanja ide IP adresa, a ne ime sajta/pool-a...

????

Kad ukucam ime sajta umesto ip adrese izbacuje mi grešku 52...

Poslednja izmena:
5$ vrednost :)

Ova ponzy shema ce da pukne kad tad - do tad omastite brke ;)

Au bre prale, to je samo za primer...

----------

Kad pokrenem reaper, kaze compiling kernel i samo pukne posle ona dva minuta. !?

Evo kako je kod mene za notroll.in, ovaj reaper:

http://i.imgur.com/IvPuGWE.png
litecoin.conf
host notroll.in
port 6332
user tvoj_nick.1
pass 12345

protocol litecoin

worksize 256
aggression 20
threads_per_gpu 2
sharethreads 8
lookup_gap 2
gpu_thread_concurrency 3096
reaper.conf
kernel reaper.cl
save_binaries yes
enable_graceful_shutdown yes
long_polling yes
platform 0
device 0

mine litecoin

EDIT: prale, Grine, napravili ste Worker-e na sajtu pool-a pre nego ste počeli kopanje (mining)?

EDIT2: može li neko iskusniji da mi objasni zašto imam 10-25% stale-a uvek na notroll.in, od pre ~ nedelju dana?

Poslednja izmena:
Ja imam 70LTC znači da prodajem sad kažeš? :D

@La Prestige - pa jeste tamo oko 500€ ali 2600 za ovo je izgleda samo pusta želja za neke pošto ne mogu da podese. Rado bih i ja ali izgubio bih živce ako bi i mene ovako zezalo. Mada moraću da probam bar sa jednom kartom.

Poslednja izmena:
Pih, imate problema kao i ja sa sugavim bamt-om. Na kraju sam popi*deo i uzeo 5 novih hard diskova i namestio sve na win 7. Kao sto SuperStarr rece, jel ste napravili workere i podesili pass kako treba?

Ja i dalje nema sanse da podesim 3 karte na masini. Tako da od neke besne love nema nista. Veceras cu da sastavim jos jednu masinu pa cu na njoj da probam.

Pff....pade im sajt/server sta god. Citavih 10 sekundi sam kopao.

Ja imam 70LTC znači da prodajem sad kažeš? :D

@La Prestige - pa jeste tamo oko 500€ ali 2600 za ovo je izgleda samo pusta želja za neke pošto ne mogu da podese. Rado bih i ja ali izgubio bih živce ako bi i mene ovako zezalo. Mada moraću da probam bar sa jednom kartom.

Ne prodaji tih 70 ltc-a ni slucajno. LTC skace i skakace jos. Trenutno je na $5.3, a ici ce sigurno na $10 i vise. Ja sam se ****** za***ao kao niko i prodao 1000 ltc-a prosli mesec za neke smesne pare, 0,08 cini mi se.

Ja i dalje ne mogu nikako :[ Moram na posao. Posle ću da se bavim time...

LTC zaista pokazuje simptome balona.
Mislim da ne moze da se poredi sa starijim bratom Bitcoinom koji raste ali nema ovolike oscilacije.

Ko hoce siguricu zamenice sad LTC za USD ili EUR i tih 100eur ce biti uvek 100eur :) Vec je cena skocila minimum 5 puta u odnosu na onu koju ste kopali.

Sve ostale akcije su spekulativne i lako mozete da se opecete ulagajuci jos i cekajuci da se skupi love za kupovinu garsonjere :)

Ne prodaji tih 70 ltc-a ni slucajno. LTC skace i skakace jos. Trenutno je na $5.3, a ici ce sigurno na $10 i vise. Ja sam se ****** za***ao kao niko i prodao 1000 ltc-a prosli mesec za neke smesne pare, 0,08 cini mi se.

Ok neću ionako nije neka lova 350$

Nemoj! Čekaj da vidimo dal će MtGox da prihvati LTC, ako ga prihvati prognozira se porast cene za 200-300%.

U sunce ti, pa ovo će biti još luđe od BTC-a ondaK. ( a već jeste)

@Srga - pa tu si u pravu, treba i znati kada je dosta. svi bi voleli da izvučemo što više ali za par min to može sve nestati ako se ne proda na vreme

Poslednja izmena:
Pa ja to gledam ovako. Prvi skok (malo manji od ovog) je bio tamo 5. Marta. Onda se stanje vratilo u normalu, pa se sad opet dogodio skok. Ja sam iz ovoga zakljucio da ce u buducnosti biti jos ovakvih skokova (mozda vecih, mozda manjih), a realno samo on ti je dovoljan da u to vreme prodas stek i ti si na konju. Pitanju je samo koliko ko ima strpljenja i kada ce tacno prodati litecoine, da li tamo u Junu kada dodje do skoka cene ili tamo u Oktobru kada cena bude bila astronomska, recimo.

Poslednja izmena:
Ili kada pukne skroz :)

Kada se pare upumpavaju vrednost coina raste, ali kad krene pad i kad krene prodaja i skidanje love onda pad moze da bude mnogo bolan za nekoga ko je cekao 300% skok.

Dakle sanse su fifty/fifty za oba scenarija, i u ponzy shemi obicno oni naj alaviji koji cekaju predugo dobijaju mozdane udare ;)

Ko hoce siguricu zamenice sad LTC za USD ili EUR i tih 100eur ce biti uvek 100eur :) Vec je cena skocila minimum 5 puta u odnosu na onu koju ste kopali.

Da li ti prodaješ LTC na BTC-e sajtu za evre ili ga pretvaraš u BTC pa šalješ ma mtgox i tamo prodaješ?

Ako je prva opcija u pitanju kako povlačiš evre sa BTC-e sajta?

Ja sam prebacio sav LTC u BTC i prodao ih uzivo za kesh. Sad sam prazan i imacu samo ono sto se iskopa...

Nazad
Vrh Dno