Zna li iko zasto retardirani Trixx poslije nestanka struje ne pamti podesavanja kartica?
U pitanju je masina sa 4kom Sapphire 7950 Dual-X kartice sa default naponom 1.25v, pa se tako bespotrebno griju i trose znatno vise nego na 1.0-1.05v koliko im treba za 960/1250mhz.
Msi afterburner im ne moze otkljucati napon.
Ni meni na dual-x nece nijedan AB da kontrolise napon. To sam resio tako sto ostavim instaliran AB, u kome im podesim takt. Ali ne dozvolis da se AB dize sa sistemom. Stavis da se dognu OC settings na startup i restartujes PC. Karte ce imati clockove iz AB iako nije dignut. Sada startuje Trixx, videces da cita napone koje si podesio iz AB. Podesis voltaze, stavis da se Trixx dize sa sistemom i da dize OC settings, i kada proveris, vidis da su voltaze one koje si stavio iz Trixx-a, a taktovi su iz AB-a. Deluje suludo, ali tako radi. S druge strane Trixx ne zeli da saradjuje (mozda zbog AB). Cak i kada deinstaliram AB Trixx i dalje ne pamti clockove, vec vraca @default na boot, a Vcore pamti... Verujem da imas isti problem, ukoliko je tako probaj da ovime resis.
Sto se mene tice, profitabilnost je i dalje X2.5 od troskova (struja). Sto je ok. Voleo bih i ja da je profitabilnost X10, ali videli smo sta je to donelo pre par meseci: naglu kupovinu zilion AMD karti sirom sveta, i sada radimo za manje nego kada je je LTC bio 0.5$, jer je projektovana cena za LTC za ovaj diff jedno 6$. Iskreno, ja bih sada da imam kintu kupio jos 50 kartica, pa kud puklo da puklo, verujem da ce da se isplati u nekom trenutku da se proda LTC. Ali trenutno kao i svi cuvam nesto LTC-a, nesto drugih valutica, jer verujem da mi se to vise isplati nego da kupujem karte, posto nemam za neku veliku kupovinu. Mlatio bih se sa time da imam za 50+, jer verujem da ce LTC da se naceka da stigne na Gox, pa i ako stigne da li ce cena biti ona koju mi zelimo ili ce jednostavno da ode na 4-5$ i tu se zakuca? Sve u svemu, nijedan posao (legalan) ne moze da donese toliku ocekivanu zaradu za recimo 12 meseci, a kamo li stavljanje novca u banku (najgora solucija ukoliko nemas 1M eura i stavis ih u svajcarsku banku, pa ti oni daju jedno 15K eura godisnje na dividendu, a ti si srecan jer ti kinta sigurna, ne radis nista a zivis lepo). Npr, mi smo pre 3 godine ulozili oko 20k eura u internet centar. Ulaganje se isplatilo za jedno 18 meseci, i sada imam HW koji vredi nesto malo, i gomilu stolova, stolica, mrezne opreme itd, koji ne vrede nista. A i dalje smatram da je posao ok jer donosi cisto par stotina eura mesecno, oprema je otplacena, glava ne boli, niko te ne drnda... Da sada mogu da skupim toliku kintu, a bez da je na kredit, posto u kriptovalute ni lood ne bih uletao sa nekim vecim kreditom, ulozio bih sve to u karte. Opet, to je moje posmatranje stvari, mozda i gresim.