Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Cisto za vasu informaciju...24h volume za NMC na BTC-e je veci od Gox-a celog. Kompletan BTC-e ima najmanje 2x veci volume od Gox-a.

Siguran si? Znamo da BTC-E radi sa 0,2%, a GOX sa 0,5% tako da zarada treba da je bolja GOX-u (i pored manjeg obima prometa), mada zanimljiv podatak, vrlo zanimljiv. Ovo ako je tacno samo doliva ulje na vatru o izlasku GOX-a iz biznisa. 45 dana kasnjenja, ako bude 60 ko garantuje da nece "zapaliti" sa parama. Sa tim parama morali bi da rade jos 3-4 godine da bi na ime provizije zaradili isto toliko ka da sada zbrisu sa lovom, a njima se ne cini da ce ovo raditi duze od toga. Ne bi bilo prvi put da se tako nesto dogodi. Mislim da se tu ni FBI (ne znam zasto njih navodim) ni Interpol (ni njih) niti neko treci ne bi ni najmanje potresao. Njima (bankarima=CIA, KGB, Jevreji, Rokfelerovi i ostali) BTC jeste "dosadna muva" koju bi voleli da udare cisto da ne zunzara. :D

Poslednja izmena:
Ljudi pokusajte gledati realno, meni je sav kes na BTC-e i nije mi svejedno pa tu se nezna ni ko je vlasnik ni gde su u "sibiru" hostavani, GOX sa svim svojim manama je i MAMA i TATA za sad!

Cim LTC dodje na gox ja tamo cuvam kes... za brze trgovine posluzit ce druge berze ali sigurnost je ipak GOX za sad!

Ljudi pokusajte gledati realno, meni je sav kes na BTC-e i nije mi svejedno pa tu se nezna ni ko je vlasnik ni gde su u "sibiru" hostavani, GOX sa svim svojim manama je i MAMA i TATA za sad!

Cim LTC dodje na gox ja tamo cuvam kes... za brze trgovine posluzit ce druge berze ali sigurnost je ipak GOX za sad!

Gox je siguran. Cak su i tvoje pare sigurne, ni sam ne mozes da ih dobijes (sarkazam) :) Ako nista drugo, makar je sediste firme u zemlji ciji je stepen uredjenja na vrlo visokom nivou. Ne znam koliko to znaci za sigurnost, ali svakako zvuci bolje nego divlji Istok :)

1. sto se tice podizanja para sa Gox-a valjda mozes malo razmisliti i zakljuciti da je problem u bankama koje su pocele da blokiraju digitalne valute (zamisli zasto)... BTC-e ko zna kako je registrovan i ko zna kako mulja pa banke ni neznaju sta se uplacuje.......

Bitstamp je do sada bio mali igrac pa ga sigurno niko nije ni primecivao... za buducnost cemo videt sta ce biti

Poslednja izmena:
Pa ne daje Gox nalog bankama u digitalnim valutama, nego u regularnom novcu. Ti bas sve verujes sto Gox kaze...

Tebi i dalje nije jasno da banke pod bor 1. imaju razloga da se plase digitalnih valuta, zakljucak dalje izvlaci sam.... sigurno u interesu MtGox-a nije da pljuje po bankama jer kad od njih zavisis mora da cutis, sto je i logicno

A srpske teorije zavera su mi smesne....

A kako ih blokiraju samo dat trebas uraditi withdraw a kod depozita ne blokiraju :)

Ja neznam sta je vama kao da nikad niste imali posle sa bankama....

I u zadnjij vesti je pisalo da ce i depoziti cekat ~7 dana jer kad im banka potvrdi prijam para, njima te pare tek legnu posle daljne provere od ~7 dana, tako da ce se i na depozit cekat 10 dana.. za sad
Jer kako kazu ranije su odma potvrdjivali bilans i koristili svoje zalihe a da to vise nemogu da garantuju kod vecih iznosa

BTC-e takodje ima kad se desi da isplate kasne, paypal radi samo vikendom i jos sto sta sto mi ne koristima, tako da tu problema ima ali se oni polako resavaju

Ti Goxovski izgovori mogu se nazvati jednom recju...bullshit. Ja sam ih prvi hvalio, i cudio se kako sam zatrazio isplatu u sredu oko 15h po nasem vremenu, a u petak su me zvali iz banke da mi jave da su legle pare. I pre aprilskog kraha i posle. Kada je bio ogroman pritisak, i na uplate i na isplate, i kad su imali ogroman profit, promet, nazad u martu, aprilu, sve je islo glatko. A sad odjednom su se banke setile da im virtualne valute smetaju...Kako da ne.

Poslednja izmena:
Zeljko jel ti mislis da postoje ljudi da ce uplatiti "veci iznos" na mtgox, cekati 10 dana da im se "potvrdi bilans" i pri tom platiti BTC 8% skuplje nego na bitstampu gde ce sve zavrsiti za dva dana ?
Mozda i postoje a verovatno su samo takvi tamo i ostali...

Ti Goxovski izgovori mogu se nazvati jednom recju...bullshit. Ja sam ih prvi hvalio, i cudio se kako sam zatrazio isplatu u sredu oko 15h po nasem vremenu, a u petak su me zvali iz banke da mi jave da su legle pare. I pre aprilskog kraha i posle. Kada je bio ogroman pritisak, i na uplate i na isplate, i kad su imali ogroman profit, promet, nazad u martu, aprilu, sve je islo glatko. A sad odjednom su se banke setile da im virtualne valute smetaju...Kako da ne.
Sva ova kasnjenja se nekako poklapaju sa pucanjem LR.
Postoje dva razloga za sadasnje stanje. Ili su ostali bez love posto im je mnogo blokirano na LR ili su im ameri pripretili da smanje dozivljaj i sa ovim kasnjenjem svesno smanjuju posao da vise ne budu prvi na udaru.

Poslednja izmena od urednika:
Postoji zaista mnogo opcija, ali ocekujem Zeljka da nas sad sve napusi i da nam objasni da su srpske teorije zavere smesne, i da banke imaju strah od Goxa i virtualnih valuta...Boje se da izgube deo kolaca :) A mogu da se kladim da na celoj planeti nema vise od 100K ljudi koji su ukljuceni u celu ovu za**banciju. To je zaista ogroman udeo u ukupnoj svetskoj populaciji. Virtualne valute predstavljaju ukrasno cokoladno zrnce na svadbaskoj torti od 5 spratova novca. Naravno, trenutno.

Sta ima koga da boli, vi neverujete u Gox imate razloga tu su vam marsovci na BTC-e jer se nezna ko su :p

a vreme ce pokazat svoje, veoma brzo :p

E evo ima sad da "boli" neke ovde.

Pazi, prema Forbesu na planeti trenutno ima 1426 milijardera, a njihovo bogatstvo je ukupno 5.4 biliona (ili sto bi Ameri rekli triliona). Sve kriptovalute trenutno vrede oko 1.3 milijarde zajedno. Pa sad zamislite koliko je to zapravo malo globalno. Ja sam se bio napalio u martu kada sam video kojom brzinom se to povecava, ali me je pucanje balona dobro otreznilo i tada sam shvatio da to sve nece ici ni priblizno tako brzo.

Tako i LTC na GOX za 2 nedelje, mesec dana moze da bude 40$ a moze i da opet padne na 3$, ja znam ako se ovo prvo desi da cu iskoristiti sansu :)

Tako i LTC na GOX za 2 nedelje, mesec dana moze da bude 40$ a moze i da opet padne na 3$, ja znam ako se ovo prvo desi da cu iskoristiti sansu :)

Opet ja da nece na Gox, sto naravno ne znaci da mu cena ne bi mogla skociti, iz ko zna kojih razloga. Dovoljan je hype.

Pazi, prema Forbesu na planeti trenutno ima 1426 milijardera, a njihovo bogatstvo je ukupno 5.4 biliona (ili sto bi Ameri rekli triliona). Sve kriptovalute trenutno vrede oko 1.3 milijarde zajedno. Pa sad zamislite koliko je to zapravo malo globalno. Ja sam se bio napalio u martu kada sam video kojom brzinom se to povecava, ali me je pucanje balona dobro otreznilo i tada sam shvatio da to sve nece ici ni priblizno tako brzo.

Slazem se sa tobom, osim u delu da GOX i vrednost BTC po meni nemaju nikakve veze (mislim na realnu vrednost od 97-8S, a ne 107-108$). Naravno da na manju vrednost BTC-a utice i nestabilnost koju vidimo na GOX-u u vidu nemogucnosti povlacenja novca sa istog. Moze se samo kupiti BTC po 100+ $ kako bi izvukli lovu sa GOX-a, a zatim prodati po 90+$ tj. sa gubitkom od 10%. Ovde se i vidi ta nerealnost GOX-a usled razlike u vrednosti. Ako BTC hoce da bude globalna valuta (bez obzira na to sto je elektronska) onda ne bi smela da ima tolike razlike u vrednosti u zavisnosti od berze i menjacnice. Meni sve ovo mirise na ozbiljne probleme na GOX-u. Ljudi cuvajte svoj REALNI novac da ga ne bi odneli mali zuti japanci. ;)

Poslednja izmena:
Onda kliknes na buy domain i postanes novi Jezda :D (kad se vec tripujemo)

GOX danas ima ~40% obima ukupne trgovine. To je nekada bilo 80%. Pametnom dovoljno ;)

Gox i btc-e drze isti zutaci i skupljaju kajmak.....srb-teo-zav...hehe

Jel to svi cekamo Fontasov novi pump? Ja sam resio da ne pokusam, mada mi je jucerasnji ne-pokusaj ispao kiks...Mogao sam izaci iz LTC-a na 0.0264, napraviti opustenih 25% (680-850) i kupiti nazad za 0.0257...***...I sada sam zapisao kada bih se kockao sa nekom manjom kolicinom, 11.11BTC-a bih platio 472LTC-a, za to kupio 4182TRC-a i izasao na 330 (13.8 BTC-a), uzeo nazad LTC (to ne znam koliko ce biti). Al eto cisto da memorisem, pa da se smejem ili kajem kad se zavrsi :)

Poslednja izmena:
koju ce valutu da pumpa?
ja prodao ftc po 0.00188 pa kupio ltc po 0.0261

Najavio je TRC u 17:00 po nasem vremenu, da pocinje da pumpa u 01:00 po nasem vremenu i predvidja 400-450. Posto je ekipa sama vec naduvala solidno, zanima me sta ce uraditi. Kontam da ce probati da ne zezne, onda jos jednom sa nekim jeftinim coinom, pa kad stekne poverenje onda LTC ili BTC gde su prave pare...Pa kad ih zvekne bice spektakl...

Ja gledajuci vrednost TRC secams e da je bio 250-260, a sad je blizu toga i dugo je bio nisko na 130-140. Nesto bas nisam optimista da ce ga nagurati na 400.

Nazad
Vrh Dno