Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ma svi ti shit coin-i ce da puknu, i sad vec vidis da multipool-vi uzjase coin na low diff, sledeci diff target bude lud i taj novcic AMA bas niko ne kopa, pa to je zlatna prilika da bilo koja budala odradi fork.....

LTC ima vec ogromnu mrezu stalnih rudara i po meni za sada to je jedini koliko siguran novcic zajedno sa BTC a mozda i vec zajedno sa Primecoin-om jer njega kopa zilion CPU-va

Ma svi ti shit coin-i ce da puknu, i sad vec vidis da multipool-vi uzjase coin na low diff, sledeci diff target bude lud i taj novcic AMA bas niko ne kopa, pa to je zlatna prilika da bilo koja budala odradi fork.....

...i prava prilika za mesetarenje u malom...

Ne znam, voleo bih isto da postoji nekoliko novcica do npr.5 i da se sa njima mozemo igrati.To bi itekako uravnotezilo stvari i omogucilo perspektivu za rudare i berzanske poslove...ovako je dosta neozbiljno sto automatski odbija vece investitore u citav sistem a sa druge strane omogucava malima da se igraju igara i na taj nacin odrzavaju neozbiljnost na nivou.

Ja ne znam ni zasto se ova prica vodi. Vecina koja je kopala btc sada kopa ltc, to sigurno znaci nesto za stabilnost valute i uticace na cenu sigurno.
Btc isto ceka svoj novi boom kad se asici omasove. Ne verujem da ltc ikada moze da pridje btc-u, uvek ce vredeti manje. Btc je valuta koja pravi put, nemojte da se lazemo. Opet, kako je asic preuzeo btc sve grafike moraju nesto da rade, ltc je tu jedino ozbiljno resenje. Btc ce ponovo da procveta uz asic, ltc ce da dozivi baby boom kada mu cena jos samo malo skoci i svi rudari definitivno predju na njega. Sada ima gomila scrypt valuta koje ljudi kopaju samo zbog isplativosti. Skakace obe valute i u to smem da se kladim. Nece biti za mesec dana ali eto zime i Nove godine brzo. Sledeca godina ce biti jako zanimljiva. Ponovo se kupovina i cuvanje coina biti puno isplativije od kopanja.

Mislim da je josh isplativije od cuvanja LTC-a...prodaja istog i ulaganje svaka dva meseca u novi rig od love koja se zaradila.... :D

Pa to jedino ako imas 5 rigova pa da zaradis za novi svaka dva meseca i fakticki nikada da nemas zivu lovu. Za sada jeste to isplativije ali ako se desi skok onaj koji je samo cuvao cione moze da duplira ili jos vise da umnozi zaradu.

Poslednja izmena:
Zdravo drugari.
Imam problema sa LTC-om, neće da radi kako treba.
Koristim GUIminer Scrypt Alpha.
Na mašini na kojoj imam samo 7850 radi kako treba, ali mi pravi problem na druge dve mašine koje imaju više grafika.
Kad pustim da radi, radi samo prva grafika koju pokrenem, na ostalim stoji samo Connecting ili se nakači i daje dvocifrenu vrednost .
Jedna mašina je sa 7970,7950,7870,7870, druga je 7950,7850,7850, da li je problem do RAM memorije, jedna mašina ima samo 2gb, a druga 1gb?

verovatno, pojacaj ram na jednoj masinii iz svih pa probaj

Ram definitivno. 7850 i 7870 zahtevaju oko 500mb rama, dok 7950 i 7970 uzmi i po 1,5Gb. Sve zavisi od thread concurency koji je namesten a on uvek bude maksimalan u guimineru.

Bocnes 8gb u svaku masinu i miran si. :p

Sa 6Gb sa win8 64bit radi provereno 4x 7950 sa 4GB bi bilo tesno i sa win

U cgmineru ce raditi jer ne zahteva toliko rama.

Ali u reaperu (i delom u gui alpha) kada se thread concurrency stavi na 24768 (tako meni najvise daju), svaka karta uzme 1,5Gb rama. Tako da bi i 7 Gb rama bilo knap.

Zeljko, zavisi samo koliki ti je thread concurrency. Kod mene samo karte pojedu 6GB + sistem koliko zauzme.

Zdravo drugari.
Imam problema sa LTC-om, neće da radi kako treba.
Koristim GUIminer Scrypt Alpha.
Na mašini na kojoj imam samo 7850 radi kako treba, ali mi pravi problem na druge dve mašine koje imaju više grafika.
Kad pustim da radi, radi samo prva grafika koju pokrenem, na ostalim stoji samo Connecting ili se nakači i daje dvocifrenu vrednost .
Jedna mašina je sa 7970,7950,7870,7870, druga je 7950,7850,7850, da li je problem do RAM memorije, jedna mašina ima samo 2gb, a druga 1gb?

koristi smos i sa 2 gb ces da pevas

Može se i sa 4gb u win 64 namestiti 4x7950ke, al treba setx gpu max alloc sto

Otvoriš cmd u winu i upišeš
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
ako ti ispiše succesful onda je odrađeno kako treba

Poslednja izmena od urednika:
Ok, namestio i to ne smanjuje utrosak rama vec dozvoljava upotrebu veceg TC a samim tim i pivecava utrosak rama.

Poslednja izmena od urednika:
Kako ne smanjuje kad sa tim podesavanjem mogu opusteno da teram 4x7950ke na 4gb? a ne da kupujem 8gb ko sto se tu pominje da samo za graficke treba 7gb

Kako ne smanjuje kad sa tim podesavanjem mogu opusteno da teram 4x7950ke na 4gb? a ne da kupujem 8gb ko sto se tu pominje da samo za graficke treba 7gb
Verovatno zato sto ti kartice ne trpe veci thread concurency od 8192 ;)

Msi su na 21k tc, safiri na 16k. Na 8k mi daju jako lose rezultate.
Inace na 32bit win ako se ne namesti setx gpu_max nece ni da krene preko 8k tc na 7950

Pa meni na win7x64 rade 2x7950 na 2gb ddr2 rama na TC 8192. Cim povecam TC poraste utrosak rama i nece da rade kartice.

2 gb je premalo što se win tiče. Jer kad sistem uzme svoje jako malo ostaje za kartice. Al ne verujem ni u priču da svakoj treba 1.5gb jer na 4 graf trebalo bi preko 6gb rama, a ja na 4gb tc 24k, al samo ako sa setx-om odradim to za mem. Ne razumem zbog čega se kaže da treba više od 4gb ako meni 4x msi 7950 daju 663khs po kartici. Šta se onda dobija sa 8gb?
E da i skontao sam da je svejedno imao jednu ili 4 graf što se memorije tiče. Za preko 8k tread c. treba bar 4gb, al nema potrebe za više.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno