ludiobrenko
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 26.04.2013
- Poena
- 160
mali ljudi misle malo![]()
Samo sam cekao ovakve odgovore tipa 8,9,10$ ... kakva ce to frka da bude i na 5-6$...
mali ljudi misle malo![]()
Tako sam ja prosle godine mislio za BTC da nikada nece otici na preko 10, stavio da prodajem na 14 i nisam gledao pola godine koliko je dok mi drug nije javio da je 150$Samo sam cekao ovakve odgovore tipa 8,9,10$ ... kakva ce to frka da bude i na 5-6$...
Litecoin je vec bio na $5 - $5,5 i to kada je diff bio oko 100, secam se. E sad, znam da diff ne igra preteranu ulogu u ceni (zeljko me je naucio), ali ako je vec jednom dostigao tu vrednost, ne vidim zasto ne bi opet.
Po mojoj nekoj logici i ova tvoja racunica bi vazila samo u slucaju da su btc i ltc potpuno isti novcici, da su se pojavili u isto vreme, da se koriste podjednako, da ih rudari isti broj ljudi, da im je popularnost ista itd... Tek bi onda imalo smisla govoriti o odnosu njihovih cena uzimajuci u obzir samo broj novcica...
ljudi grese kada misle da ce LTC nekada vredeti 1/4 cene BTC-a, samo zbog toga što će (u perspektivi i u globalu) LTC novčića biti 4 puta više.
malo je komplikovanije računica od toga. treba tu uračunati inflaciju, tj. supply, koji je na dnevnom nivou 4 puta veće nego u slučaju btc-a. tako da je tačniji odnos 1/(e^4) = 0.0813.
dakle, ako BTC vredi u ovom trenutku 92 $, realna vrednost LTC-a je 92*0.0813 = 1.686 $.
i to je realna cena za jedan LTC trenutno. sve preko toga je skupo.
ljudi grese kada misle da ce LTC nekada vredeti 1/4 cene BTC-a, samo zbog toga što će (u perspektivi i u globalu) LTC novčića biti 4 puta više.
malo je komplikovanije računica od toga. treba tu uračunati inflaciju, tj. supply, koji je na dnevnom nivou 4 puta veće nego u slučaju btc-a. tako da je tačniji odnos 1/(e^4) = 0.0813.
dakle, ako BTC vredi u ovom trenutku 92 $, realna vrednost LTC-a je 92*0.0813 = 1.686 $.
Meni kalkulator kaze da je 92*0.0813=7.4796...
S obzirom da su ove valute spekulativne prirode, njihova vrednost zavisi samo od ocekivanja i pretpostavki...Nema tu ni matematike ni analitike...
ne vidim problem u tome, jer se btc ravna prema $, a ltc prema btc-u.
ja sam mislio da vodimo ozbiljan razgovor, a to što ti pišeš me podseća na onaj troll box sa btc-e. :d
zamisli da nekoga sa kešom u Srbiji treba da ubediš da uloži 100 eur u ltc. misliš li da bi njega to što pišeš ubedilo?![]()
Takodje oni koji su narucili tonu ASIC-sa njima LTC itekako smeta, jer svaka valuta utopljava druge pomalo, samo vidite kako su svi shit scrypt klonovi negativno uticali na cenu LTC-a, dosta je i da veci pump/dump monstrum predje na manju valutu on mora dumpovat ostalo... zato po meni i nije lose da svi ili bar 98% scrypt klonova PUKNE totalno a oni ostali ne prihvacenio coin-u lose uticu, bas je danas bila vest da je neko zestoko forkovao TRC!
Jednostavno ono sto se slabo kopa TREBA da se ugasi!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari