Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
koliko vidim i cujem to je neki sablonski mail koji su slali ali ne svima...samo oni koji su suspendovani po one prve 3 tacke izgleda...jer od svih koje znam mozda 5-6 je primilo takav mail. Zato i ujce tako dobro posluje :)

Ja nisam dobio ni na jedan od tri naloga :D.
A kaznjavali su me jer sam slao mass reklamne poruke, obavestavao ljude da sam okacio aukcije.
I mislim 1-2 puta prodaja van limunda.

mozda ako si imao vise naloga pa zato nisu?

Pa nisam istovremeno imao.
Greota dva poslednja naloga cista ko suza, ukupno oko 800 pozitivnih ocena od kupaca, nijedna negativna.
Za glupost me banovase.

Al na njihovu stetu :), KP je mnogo bolji za prodavce...

Poslednja izmena:
pa mozda salju mailove u delovima pa dobijes i ti za neki dan.

@Michell
Predstavlja kršenje pravila ukoliko koristite drugi nalog nakon suspenzije (ako je to slučaj).
Ipak, da ne bih pričao napamet, molim vas za korisničko ime da bih proverio šta može da se uradi
i da li postoji mogućnost reaktivacije. :wave:

Znam da predstavlja krsenje pravila, zato i ne planiram da vam saljem email
A iskreno nemam ni potrebe.
Ide mi odlicno prodaja na KP sajtu.

Pa i da posaljes pitanje da li bi ti i odgovorili...meni nisu drugaru nisu...

KP je mac sa dve ostrice, ne uzimaju nista, super responzivan sajt, kategorije mnogo preglednije, chat sistem umesto glupih poruka, izuzetno pregledno, opcije za reklamiranje koje vam trebaju su 50din po oglasu i traje 30 dana, obnavljanja ako prodajete nesto na veliko 25din, takodje nemaju limit sto se tice slika, ne naplacuju nista a i mogu slike preko 8mpx. Sa druge strane ne nude nikakvu zastitu, nemaju mobilnu aplikaciju (limundo bar ima kupindo, nije kao da znaci nesto ali tu je), i retko sta se moze pazariti po dobrim cenama jer nemaju aukcijski sistem, ali su zato stvari koje se kupuju odmah, nove (roba iz madjarske) uzasno jeftinije i bolje nego na Kupindu.

Mada opet KP je za svakog ko zna malo vise o internetu uopste a kamoli o trgovini, plus sto se lakse covek snadje, a ako imas vise pozitivnih niko ne ulazi u to da li si prevarant ili ne sta god prodavao, dok na Limundu i UjceMika vazi za prevaranta po benchu iako ima fazon hiljadu ocena pozitivnih.

KP ce uvek biti 10 mesta ispred Limunda zbog mene jer ne kukaju na transakcije van Limunda, vec je upravo to i cilj, imas broj, imas informacije, svako moze da te okrene odma ili ti njega i vidis o cemu se radi, nadjete se licno, i ne mora niko da uzima 10% zbog toga sto stavljas oglas na njegovom sajtu.

Promet je na KP-u takodje skoro duplo veci nego na Limundu/Kupindu.
Koristim oba, ali 3x vise predmeta imam na KP, i ne dosadi mi da ih obnavljam jer idu.

Ја сам као купац више користио Лимундо и Купиндо,мање КП. На Лимунду и Купинду сам већином имао добра искуства.

Imao sam dvadesetak transakcija na limundu, sve su bile pozitivne. Zavrsio sam pricu sa njima kada sam zavrnut prilikom kupovine telefona (HTC Hero) od nekog lika iz Leskovca. Lik je imao par stotina pozitivnih ocena, nekoliko neutralnih i bez negativnih. Telefonu touch nije radio kako treba na nekoliko mesta uz ivicu ekrana.

Komunikacija sa likom je bila pristojna uz njegovo kategoricno odbijanje za povracaj robe/novca jer ja nisam strucni poznavalac itd. Na kraju, odustanem od cele price i odnesem telefon u servis (fon je bio rodj.poklon za burazera). Liku sam dao negativnu ocenu, a on je uzvratio isto tek nakon moje ocene.

Poslao sam limundu celu prepisku, kao i potvrdu servisa (platio tada popravku telefona 5990rsd). Limundo je skinuo meni negativnu ocenu, a posle par dana i tom liku. Lik me je kontaktirao i trazio da mu vratim telefon (popravljen) uz naznaku da ce da mi vrati novac (naravno, cifru bez servisa). Ja sam to odbio. Telefon je zadrzan, a pare dam prezalio.

Ono sto nisam prezalio, nisam prezalio sto me je lik napravio budalom, a limundo to podrzao (skinuli su njemu negativnu ocenu uz obrazlozenje da je predlozio da vrati novac a ja robu - bez obzira sto sam se sanima 2 nedelje dopisivao i objasnjavao da je lik pristajao na povracaj tek nakon sto sam ja platio servis).

Kao sto rekoh, prezalio sam pare jer je buraz zeleo bas taj telefon, a tesko ga je bilo naci u prodaji u to doba (vec je bio star model). Ono sto nisam prezalio je limundovo podrzavanje prevaranta koji me je napravio budalom (***, lik je imao par stotina pozitivnih, a ja samo dvadesetak).

Od tada, ne samo da zaobilazim limundo u sirokom luku, vec se trudim da im napravim antireklamu gde god mogu.

Prosto receno - profiterski sljam.

Ogroman problem Kupujem prodajem je spam-likovi koji nista drugo u zivotu ne rade vec stancuju oglase sa astronomskim cenama
Primer kako KP prodavac za polovnu kozolu koja glanc nova kosta 150 evra,trazi 250 evra-tolko mu treba valjda,a takvih je 90 odsto oglasa
http://www.kupujemprodajem.com/SONY...im-12GB-16797453-oglas.htm?filter_id=10121904
Sta reci o smaracima koji bombarduju sa nudjenjem zamena-od crepova do smrdljivih jakni
A tek o dileama koje neznaju sta hoce-lik stavio oglas 2000 din. pozvao sam ga i hteo da mu uplatim unapred,zavlacio me 4-5 dana i popismanio se ,ce razmisli ????????????
Limundo je mnogo jaci i ozbiljniji od KP,i uvek sam dobijao bolje cene na Limundu

ps. ujka uso u biznis sa konzolama :d al ce bude kukanje klinaca

Poslednja izmena:
Koja je poenta? Pricamo o kvalitetu servisa ili o tipovima prodavaca? KP je servis koji ne preuzima odgovvornost, koji je potpuno neutralan i zna se kako funkcionise.

Limundo ima svoja definisana pravila koja zapravo uopste nisu definisana, ali ih oni sami tumace onako kako im u datom momentu vise odgovara. Stite samo svoj procenat i to im je jedini interes. Zabole ih i za kupca i za prodavca.

A da medju prodavcima ima dileja - ima ih gde hoces, nije bitno da li pricamo o jednom, drugom ili trecem servisu.

P.S. zadivljujuce koliko i na bench forumu limundo ima reklamnih trolova :)

Poslednja izmena:
Od tada, ne samo da zaobilazim limundo u sirokom luku, vec se trudim da im napravim antireklamu gde god mogu.

Prosto receno - profiterski sljam.
Купујем ретке часописе преко Лимунда/Купинда,тако да немам избора.
Имао сам сличну ситуацију као ти. Само што је ситна пара била у питању,исто су лику скинули моју негативну оцену.
Још ме лик испрозивао на свом профилу (не по имену,али је алузија била јасна).
Каква главобоља,за мале паре сам се нервирао. И то за глупост коју сам могао наћи цан Лимунда (ал навика куповине је навика [emoji2] ).
Хвала што си поделио утиске са нама.

Na KP mozes nekog da odje/$# i da zabranis kontakt.
Sam si svoj gazda.

Zato je KP bolji za prodavce.
Dok Limundo moze biti bolji za kupce, ako je postena aukcijs pa predmet dostigne cenu ispod realne.
Kao sto se to desava sa polovnim racunarima u poslednjih par meseci ;).

Poslednja izmena:
Koja je poenta? Pricamo o kvalitetu servisa ili o tipovima prodavaca? KP je servis koji ne preuzima odgovvornost, koji je potpuno neutralan i zna se kako funkcionise.

Limundo ima svoja definisana pravila koja zapravo uopste nisu definisana, ali ih oni sami tumace onako kako im u datom momentu vise odgovara. Stite samo svoj procenat i to im je jedini interes. Zabole ih i za kupca i za prodavca.

A da medju prodavcima ima dileja - ima ih gde hoces, nije bitno da li pricamo o jednom, drugom ili trecem servisu.

P.S. zadivljujuce koliko i na bench forumu limundo ima reklamnih trolova :)

PS mene su odavde skoro banovali zbog pljuvanja Limunda,a ima MNOGO trolova koji samo mlate praznu slamu
Kad budes imao 300-400 prodaja kupovina L-KP onda donosi zakljucke,a ne sto je babi milo to joj se snilo

Nisam tebe nazvao limundovim trolom, ne znam zasto pokreces polemiku, odnosno ne znam zasto se osecas prozvanim.

Sto se tice drugog dela komentara, ne slazem se sa tobom, a evo i zasto:

Ako dam konkretan argument posle prve (ne posle desete, stote ili hiljadite) kupoprodaje i ako sam zaista ostecen - zasto moram da cekam 400 transakcija da bih dao negativnu ocenu. Pored toga, sam servis ima veci profit od onih koji taj servis ucestalo koriste, nego od onih koji povremeno koriste ili "1 u sto godina" i shodno tome, kao za sve i svja u ovoj zemlji, stiti svoj profit i stiti prevaranta. Za validan i argumentovan zakljucak nije relevantan broj transakcija.

Simple as that ;-)

@ZeeGerman
Realno i ti si pogresio jer si odma po odbijanju prodavca da primi predmet nazad trebao si ga oceniti negativno i odma obavestiti limundo i tek tad videt sta ces dalje... postoji sansa da bi isti tada primio predmet nazad i vratio novac jer bi mi limundo isto nalozio... ali ne mora da znaci, sve to zavisi od coveka i slucaja
Nikako nisi trebao placat opravku isog osima ako si se pomirio sa time da si kupio neisravan telefon

Znaci ako je moguce napraviti snimak defekta da imas kao dokaz ako dodje do zavlacenja prodavca, i to je to, nema sanse da mu skinu negativnu ako imas dokaze i ako isti ne vrati pare

Poslednja izmena:
ma trebao je licno da nosi telefon administraciji,onda bi sigurno stali u njegovu zastitu.ma bezi bre...

ma trebao je licno da nosi telefon administraciji,onda bi sigurno stali u njegovu zastitu.ma bezi bre...

Neznam zasto neki od vas uposrno spamuju, trgovina polovnim moze biti veoma komplikovana ponekad, zavisno pre svega od prodavca a i kupca, pravilo je da se predmet vrati u istom stanju kao sto je dobijen ne na limundu vec na ebay-u, ali-ju svim sajtovima tog tipa... servis se jedino radi ako se obe strane tako dogovore (ako je opravak mizeran pa se kupcu "isplati cimaje) ali realnije je da se predmet vati nazad pa nek prodavac vadi oci sa istim :)
Ali ne tebi je lakse da spamujes temu iz tebi poznatih razloga

Poslednja izmena:
Pazi, sve to sto ti kazes ima logike i ne iskljucujem ni mogucnost da sam i ja negde pogresio, ALI kao sto si i sam rekao (a i ja sam to naveo u nekom od prethodnih komentara), pomirio sam se da imam posla sa prevarantom, burazu je isao rodjus, prezalio sam tih nepunih 6000din i to je to. Problem je nastao u tome sto je limundo zastitio prevaranta (samim tim nije zastitio buduce korisnike koji bi petljali sa ovim likom) jer mu je sklonio negativnu ocenu. On se pokrio time sto je ponudio povracaj onda kada je uredjaj servisiran znajuci da ja nisam bas malouman da pristanem na to da mu vratim za "dz" popravljen telefon.

Sustina je da ja od tada zaobilazim limundo u sirokom luku, a taj klosar je sigurno ispalio jos brdo ljudi. Pitanje je da li bi i u kojoj merito mogao da radi da je ostao moj komentar i negativna ocena.

Cak, iz ove perspektive (par godina kasnije), pristao bih na to da su ostavili i meni negativnu ocenu kao i njemu. Ja ionako ne bih (kao sto i nisam) u zivotu pogledao taj sajt, a drugi posetioci bi bili upozoreni na njega. No, kao sto rekoh, limundo je presudio u njegovu korist ne zato sto mene neko mrzi, vec zato sto im je interes finansijski bio da zastite onoga ko je prometniji. Lomio sam se desetak dana da sednem u auto i odem i polomim majmuna, ali me je sve to brzo proslo. :)

Ne mogu ja ispraviti krivu drinu, dokle god ima ovaca, vukovi nece pasti travu. Pare sam u startu prezalio jer znam da profiterskog olosa ima na sve strane, ali i takvi (cak i u srbistanu) puknu pre ili kasnije.

zeljko:

"spamujem" jer ti momku prebacas sto nije poslao nazad telefon coveku koji ga je preveslao za pare da bi limundo mozda ostavio negativnu ocenu.da je peta strana na forumu i da limundo postoji fazon pola godine mozda da i stoji tvoja prica,ovo sad je najblaze receno cisto magarcenje.

ZeeGerman, slobodno napisi nick tog prodavca, cisto da se obrati paznja. Nece biti prvi koji je ozloglasen i otkriven ovde. ;)

zeljko:

"spamujem" jer ti momku prebacas sto nije poslao nazad telefon coveku koji ga je preveslao za pare da bi limundo mozda ostavio negativnu ocenu.da je peta strana na forumu i da limundo postoji fazon pola godine mozda da i stoji tvoja prica,ovo sad je najblaze receno cisto magarcenje.

Prebacujem ga na jedini logican sled, sad sto tebi to nije jasno to je druga stvar...

@ZeeGerman
Tacno tako kad je prodavac muljator nije lako, mada ako bi ti odbio vratiti predmet i pare snosio bi posledicu iskljucenja i tu je kraj price, ali verujem da je i istom nalog bitan, druga je stvar to sto je isti cekao da ti napravis pogresan potez (verovatno je i sam zeleo da ti otvoris telefon itd) servisiranjem predmeta kako bi on skinuo krivicu sa sebe
Inace imas i kupaca koje se zale na nepostojece probleme i zato se ne treba ocekivat da neko presudjuje, ja sam par puta dobijao ispravne predmete nazad jer neko nezna isti da koristi ili nezna sta je kupio, zato i postoje pravila iako nisu idealna jedino tacno drzanje njih te mogu postediti minusa ponekad

Mogu da se kladim da je u pitanju ujka :d

Ne znam nick, ne secam se. ***, davno je bilo, mailove iz prepiske sam odavno obrisao, a sam limundo nalog nisam "posetio" od tada. Nemam pojma ni koji je moj nick bio :)

Prebacujem ga na jedini logican sled, sad sto tebi to nije jasno to je druga stvar...

@ZeeGerman
Tacno tako kad je prodavac muljator nije lako, mada ako bi ti odbio vratiti predmet i pare snosio bi posledicu iskljucenja i tu je kraj price, ali verujem da je i istom nalog bitan, druga je stvar to sto je isti cekao da ti napravis pogresan potez (verovatno je i sam zeleo da ti otvoris telefon itd) servisiranjem predmeta kako bi on skinuo krivicu sa sebe
Inace imas i kupaca koje se zale na nepostojece probleme i zato se ne treba ocekivat da neko presudjuje, ja sam par puta dobijao ispravne predmete nazad jer neko nezna isti da koristi ili nezna sta je kupio, zato i postoje pravila iako nisu idealna jedino tacno drzanje njih te mogu postediti minusa ponekad

Željko, ti ili ne vidiš ili nećeš da vidiš šta čovek pokušava da kaže.
Poenta je da se on oseća prevarenim od strane prodavca (što izgleda stvarno i jeste), ali isto i od strane Limunda, s obzirom da su i pored svih dokaza koji su im predočeni prodavcu obrisali negativnu ocenu.

I na kraju, kakav je to način da se nekome skine ocena ako se vrati novac????!!!
A gde je vreme koje je potrošeno na cimanje kupca i nerviranje zbog kupovine neispravnog predmeta? Isti tretman za korektne prodavce i muljatore koji idu logikom APP - ako ne prođe baš ga briga, vrati pare, zabaci udicu i čeka drugu žrtvu. To samo ovde ima?!!

Ma ljudi ostavie zeljka vise, pa on je takodje neki ujcemika prevarant, mislim videli ste i po njegovim komentarima i...ma ostavite ga...ako sam ga ja ostavio, (otisao na opereciju da ga skinem sa...)

LIMUNDO:

Kako je moguce da clan sa tri ocenom MOZE DA TRAZI UPLATU NOVCA pre slanja paketa?! Jeste vi dosli sa meseca ili ste vanzemaljci, pa izvinite...

Limundo pravila pa onda 10 bozjih zapovesti :).

ljudi imam pitanje..prvi put sam prodao preko limunda neku glomazniju i vecu stvar..ima oko 30 kila i naglasio sam da je licno preuzimanje u opticaju samo..covek izlicitira i kaze mi kako nije video da je samo licno i pita me jel moze kao da se posalje bexom..e sad ja vas da pitam. Da li je ok da ja njemu trazim prvo da mi uplati pare na racun pa da saljem? ili sta da radim..jer ne zelim da dodjem u situaciju da me prevari pa da uopste ne preuzme paket( postarina oko 1000 dinara )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno