Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tu je Limun mnogo pomogo sakrivanjem ocena kupaca-prodavaca

Pitanje za onog Limundo clana,sta je sa onim RSS feedom ne radi nikako,nijedan rss chrome raider ga ne prepoznaje

Pazi da ti ne odgovori. :)

Limundo član je MIA već neko vreme. :)

Ali je to najbolje rešio. Kada kupiš oni ti rezervišu iznos na kartici. Kada stigne paket proslede novac prodavcu i svi zadovoljni :)

Ovo jedino i samo ako za pošiljku postoji tracking, pa se tačno zna kada/da li je ono što je poslato ušlo u Srbiju.
Bez praćenja je rešenje suludo, pošto ne postoji nikakav dokaz, kupac može ladno da kaže da mu nije stiglo, a jeste, i onda prodavac mora da refundira, a kupac stvar dobije džabaka.

Tuga... to sto ti prodajes kopije ne znaci da je to ispravno ;(

Nemoj iz konteksta da vadis, ja licno ne valjam telefone i brandove uopste, jedno je biti oprezan i znati sta kupujes a drugo je uci u prvu radnju kupiti najeftiniji krs i sutra dan to isto unistiti, i onda neko drugi kriv, i meni se desavalo pa najvise budem besan na sebe

Drugar osvojio laptop preko limunda pre par sati, Thinkpad, dobar laptop, za relativno ok novce, pitao je pre par dana prodavca da li moze pouzecem aksom/bexom cime vec u slucaju da dobije aukciju (vise modela je bilo na licitaciji, mozda je neko primetio), on kaze nije nikakav problem.

Malo pre osvojio, kada posle sat vremena od poslate poruke nakon sto je dobio aukciju i drugar pitao ako moze preko AKS-a POUZECEM kao sto je vec pitao pre, kaze nije problem moze samo prvo preko postneta uplata.
PostNet vezuje svako ko je duze od 2 meseca na internetu za prevaru, a narocito jer se radi o clanu sa 13 ocena, od toga su 5 kao prodavac a ostale kao kupac, stim sto je kao prodavac i jednu negativnu zaradio jer nekom nije poslao laptop sa DVD citacem (sto opet, naravno, da covek nije napisao, niko POJMA NE BI IMAO da li se tu radi o laptopu prodatom ili salvete 10kom).

Na licitaciji nije postavljeno nista osim Licno Preuzimanje, a pitao je drugar limundo tim da li moze da se naknadno limundo kes aktivira, ili nekako da se obavi transakcija tako, mozda da se napravi na kupindu za istu cenu, pa kupi ponovo, a jednu proviziju mu naravno oproste, posto niko nije lud da uplacuje 150eur preko postneta. Da ne pominjem sto je provizija skoro 500din PostNetom. Ne znam odakle je PostNet uspeo da izleti iz svega toga, da je vec na racun uplata, ajde i da poverujem, mada za cenu laptopa se mozda i isplati i licno da se vozi do tamo, ali ko ima vremena za to.

Savet?

Licno... thinkpad su se retko kvarili ali od kupca sa 15 ocena sta da ti kazem, i da primi pouzecem moze da bude unutra totalno neispravan...
A i po pravilima je da postuje uslove prodaje, aj da ima vise ocena i duze nalog

Ja nevidim razliku da ide pouzecem ili da mu uplatis prvo, jer ti kad preuzimas robu prvo kuriru platis i da je unura cigla ti kes nemozes dobiti nazad...

Avans 1000 din nek mu ponudi uplatom unapred a ostatak pouzecem ako hoce.

Licno... thinkpad su se retko kvarili ali od kupca sa 15 ocena sta da ti kazem, i da primi pouzecem moze da bude unutra totalno neispravan...
A i po pravilima je da postuje uslove prodaje, aj da ima vise ocena i duze nalog

Ja nevidim razliku da ide pouzecem ili da mu uplatis prvo, jer ti kad preuzimas robu prvo kuriru platis i da je unura cigla ti kes nemozes dobiti nazad...

Mislis prodavca sa 15 ocena, od kojih su 5 kao prodavac, a 1 od tih negativna.
Nije bitno da li je thinkpad ili nije, ali lik je imao 6-7 thinkpada na limundu (jos ih ima, ja mislim).
Ili ovo sto seizmos kaze, ali drugar koji je kupio ima isto nekih 100tinak pozitivnih, 0 negativnih, tako da ne verujem da se ovaj sto prodaje laptop uplasio da se ne vrati slucajno.

Mislim da je najbolje da se ceka nedelju dana da vidimo sta ce drugi kupci od ocena izdeliti, pa ako je sve ok ako hoce pouzecem uz avans, ako ne nista.

A sta ako ga dupli nalog oceni :)
Ako pise licno onda je licno... na tebi je pre licitiranja da ocenis da li se slazes sa uslovima prodaje i onda licitiras, ja licno ne bi kupovao nikad za vise od 2 crvene od likova sa malo ocena ako su skuplji kvarljivi predmeti, cak i da nisu prevaranti ljudi nemaju kinte....

Pise licno ali kaze nije mogao kada je vec bilo ponuda da promeni, pa je u porukama kada je pitao drug rekao da nije nikakav problem aksom da se salje.

Pise licno ali kaze nije mogao kada je vec bilo ponuda da promeni, pa je u porukama kada je pitao drug rekao da nije nikakav problem aksom da se salje.

A jel precizirao pouzecem.... mada vec sam ti rekao ako je prevarant dobices ti laptop "neki" a budi siguran koliko znam kuriri vise nesmeju da ti daju robu bez para, bilo je manipulacije imas ti lopova i kupaca i prodavaca... bilo zalbi itd.. dobijali su otkaze ako ostave robu da se mulja

Ne znam do koliko ocena , oko 15 , od dostupnih opcija mu je samo lično i limundo keš , mislim

Da stvar bude jos bolja, iz NS-a je, a 2 kupca takodje su odatle sto su osvojili laptopove, pa ako nista drugo videce drugar sta je ciniti kada oni ocene i ako ocene za 2-3 dana, a i limundo sta kaze sto se tice ovoga, posto je stvarno ok prilika i ok cena, ali videce se u svakom slucaju sta i kako. Slike predmeta izgleda da su nacinjene dan kada je i aukcija pocela, u ok su rezoluciji tako da ne izgleda da ih je od nekud marnuo, a ruku na srce izgleda ok, samo prodavac ne uliva poverenje.
Prodavac je zena a ne izgleda da se razume mnogo u laptopove, osim citanja sa onog my computer gde je aktiviran windows, i to je ok, smesno je sto je na jednom od laptopova tek 3 dana posle aukcije rekla da osim sto je naprsao na 2 mesta (to je od pocetka napomenula), ne rade mu 2 usb konektora razvaljena sa leve strane :D

Takodje na jednom od listinga kaze na pitanje da li moze i licno, kaze da je jos i pozeljno, tako da stvarno ne verujem da se radi o prevari, ali uostalom videce se ako drugi daju pozitivne u roku od dan-dva, bar ovi sto su iz NSa to mogu.

Ne odgovara mu sad na poruke iako je online, ali ne verujem da je stalno za racunarom tako da pitaj boga sta je u pitanju.
@Kica1
Pa to, verovatno zbog toga nije ni moglo da se postavi, ali mnogi beze od LK-a kao djavo od krsta, sa razlogom, jer je komplikovan za prosecnog kupca da odradi, a prodavcima je lakse samo uplata na racun/pouzece, a verujem da je i vecini kupaca isto.

Poslednja izmena:
Na limunu se pojavio Merdza :) 190ica, mator ko biblija (1984) i sa 7 dana ostatka aukcije, cena je vec 35k dinara. Nesto mi malo cudno ... to godiste ne ide ni na oglase preko 300 evra (realna cena koju obave kupac i prodavac) , a ja sam svoj 90to godiste u ekstra stanju platio 700 evra. Ce da pratimo ... :)

Brate, nije on osvojio lap top vec izlicitirao :) A ako pise samo licno preuzimanje, kad ga ovaj zavrne za pare, limundo tu nema nista jer nisu postovani uslovi aukcije. Ja da sam kupio tako neku stvar licno bih otisao, nek sedne na voz ako je iz Bgda i za 500 din ima povratnu i siguran je sta uzima.

Brate, nije on osvojio lap top vec izlicitirao :) A ako pise samo licno preuzimanje, kad ga ovaj zavrne za pare, limundo tu nema nista jer nisu postovani uslovi aukcije. Ja da sam kupio tako neku stvar licno bih otisao, nek sedne na voz ako je iz Bgda i za 500 din ima povratnu i siguran je sta uzima.

Samo ako nije ispecen?:d

Kako u ovim i slicnim sluca****ma znati da li je predmet prodaje originalna stvar ili kopija/replika ?
http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/Samsung-Galaxy-S4-I9500/27471397

Bas na dosta aukcija nalecem gde prodavac jasno ne kaze da li se radi o originalu ili kopiji nego kazu, mislim da nije kopija, mislim da je original, ili daju podatke sa telefona...

Kako da se covek zastiti i bude siguran sta kupuje, jer koliko ja vidim ima vise kopija nego originala ?

Čitajući tekst bolida(utrošeno otprilike 28 sekundi života) koji je postavio oglas apsolutno sam siguran da je kopija ili lažna aukcija.

Ako hoćeš original, idi u samsungshop...

Poslednja izmena:
Provera IMEI-ja i provera serijskog broja prolaze.

sndeep.info/

www.imei.info/

e sad, sto je on napisao tolikoooo sumnjivu aukciju, to je pitanje zaista. Kao da je sa namerom hteo da napravi "da izgleda ko da je original al ipak nije".

:DOvako su prodavali i novu novcatu Makitu . "10 dinara , a vi odlučite kolko vredi" , 4 dana pre kraja aukcije , mano_negra nabija cenu . Il će otići skupo , ili će ga sam sebi kupiti :D

Daj bre naivni ste ko q.......,ocete fon od 400 evra za 7-8000 din.
Lik je iz Negotina,tamo je veliki buvljak Bugari i Rumuni donose te kopije u dzakovima

A da se vise ne javljaju ljudi sa stavom "vi ste @#$/^& hocete jeftino". Sta mislite o tome?
Da malo prostudirate sta znaci "aukcija" pre nego sto prospete znaje...

Ne kupujem na aukcijama (ni limundo ni ebay...) alu da se vise ne glupiramo ovakvim stavovima...

A da ipak prvo razjasnimo šta znači lažna aukcija?: )

Ovde se 1000 ti put javljaju pacijenti koji hoce S4 sa Limuna-Korejanac i ubedjuju sami sebe a i sve ostale da je original

Ovde se 1000 ti put javljaju pacijenti koji hoce S4 sa Limuna-Korejanac i ubedjuju sami sebe a i sve ostale da je original

ako smo mi naivni ko Q onda si ti glup ko dva Q

Jedno 4-5 meseci na Limundu je bio odredjeni clan Meda*nesto, koji je imao na aukcijama po 20 telefona nedeljno, sve sami originali i kad je prodajna cena S4 u radnjama bila 60.000 a realna cena 400 evra, kod tog mede si mogao da osvojis za 30ak hiljada dinara S4, originalan pravi. Lik je verovatno uhapsen, ili sklonjen ili sta vec, jer su mu vecina telefona bili sa mreza ali bez obzira, na Limundo aukcijama si upola cene sa sve garancijom mogao da uzmes original.

Ja sam do sad kupio ispod realne cene, bar jedno 20 stvari a isto tako i prodao kad mi je trebalo. Prodao Sam Canon Powershot (ne secam se model) koji je tada bio u oglasima minimalno 120 evra, za 8500 din. tako se potrefilo. Nauci sta su aukcije, lepo ti je neko rekao ..

Aha Džeksone, uz svo poštovanje prema tebi kao respektabilnom članu ovog foruma, inteligentnoj osobi, respektabilnom i poštenom internet i limundo prodavcu, iz tvog prethodnog posta sam shvatio da su realne aukcije jedino moguće kada se prodaje kradena i prokrijumčarena roba? I da svi koji žele da kupe jeftino takvu robu da se odmah registruju na limundo? Naravno, prethodno da instaliraju deo mozga koji detektuje kopije i prevarante i isključuje krivicu kupovine kradenog i prokrijumčarenog?

Jel to znači naučiti šta su aukcije u Srbiji?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno