Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tema je vec jednom bila zatvorena jer se skrenulo sa toka diskusije,nemojte da do toga dodje opet.

Ovaj "clan" misli da je izumeo toplu vodu,pronasao rupu na saksiji i usput popio mozak svim muvatorima, jer zmureci se vidi dvojni nalog.
http://www.limundo.com/kupovina/Aksesoari/Rucni-satovi/Muski-satovi/Swatch-odlican/19795617
Sta vise, prekrsio je osnovno pravilo, postavio sat na kupindu po fiksnoj ceni ,a na limundu je isao po ceni do 10din, i sta bi bilo da je neko kupio na kupindu, izvisio bi licitator, ovako se dvojnim ogradio.

Sa druge strane ovde na ovoj ne bih da gresim dusu, jer su mi vezane ruke da budem 99% siguran ,ali mi je sumnjivo, sta vise, nije prvi put da neko dobro rangiran sa stotinama ocena ima kolekciju dvojnih naloga i uhodan sistem fiksiranja cena. Zao mi igracke,1987 su se pravile prave stvari, a ne gluposti kao danas, licitirao bih i preko 1000din ali kad posumnjam u mahinacije nema sanse. Pored ove gomile krs stvari, polovnih ili novih, sto vi kazete sa deponije, ovakav raritet je lepo osvezenje.

@fox_87
Naravno da ima dizanja, cena ali tvoja greska je jer svugde vidis zaveru, ja imam predmete na kupindu i na limundo jer imam vise komada...takodje vise puta sam vidjao na ebay-u da dizu cenu i zato nudim koliko sam spreman da platima ta druga strana slobodno nek dize :)

Sa druge strane ovde na ovoj ne bih da gresim dusu, jer su mi vezane ruke da budem 99% siguran ,ali mi je sumnjivo, sta vise, nije prvi put da neko dobro rangiran sa stotinama ocena ima kolekciju dvojnih naloga i uhodan sistem fiksiranja cena. Zao mi igracke,1987 su se pravile prave stvari, a ne gluposti kao danas, licitirao bih i preko 1000din ali kad posumnjam u mahinacije nema sanse. Pored ove gomile krs stvari, polovnih ili novih, sto vi kazete sa deponije, ovakav raritet je lepo osvezenje.

Treba samo ispratiti aktivnosti pobednika. Sto se tice cene, ne pratim ovu vrstu igracaka, ali ako je retka moze to i mnogo vise da dostigne. Imam ja neke Tomy igracke iz 80-ih, ne verujem da cu ikad da ih prodajem, nostalgija :)

Nisam teoreticar zavera,ne zanima me politika, ekonomija, patriotizam i sl. bez problema sam za clana od 500 samo pozitivnih ocena tvrdio da ima kolekciju dvojnih naloga za sta se ispostavilo da sam potpuno u pravu, sada je to teze i provaliti, zahvaljujem se rukovodstvu limunda na tome. Ovaj pomenuti sat je jedan jedini, clan je nov ako je nov, ne zanima ga pravilnik ni sankcije naloga, i ja nudim do koliko hocu, ali ovakvi potezi kvare fer-play . Ne kazem da nikada nisam koristio dvojni nalog, pa da nisam ne bih ni znao kako sve to funkcionise, kako se ograditi od toga,moras znati da hakujes kako bi znao da se zastitis, ali jednostavno posle par puta ukapiras da se jednostavno ne isplati i ostavi gorak ukus , mozda neko moze posle mirno da spava, ja ne. Bacas pare na provizije a ili je cena previsoka ili je potraznja mala,nesto ne stima. Tako da se pomiris da ce otici za koliko odrede pa makar to bilo 10din a vredi 2.000 ili stavis na kupindo po fiksnoj ceni , pa makar visilo pola godine tamo,svaka roba nadje svog kupca, nova,polovna, pokvarena, jeftina ili skupa. Staviti na limundo po fiksnoj ima logike samo zato jer ima vise pregleda, recimo reda 10x vise za isti vremenski interval nego na kupindu, dok je kupujem prodajem tu negde izmedju, vise pregleda mogu da znace bolju prodaju ali i ne. Limundo ima i taj efekat isticanja, pa ako ode mozda ga vise nece biti, ali mnoge stvari se vrte iznova i iznova ,prebace se na kupindo i td. Na kupindu se javno vidi koliko ljudi zeli neki predmet, pa opet i pored 10 posmatraca nema kupaca dugo vremena.

Do koliko smo sada dogurali clanova ,oko 500.000, e pa to bi bilo kao da kazem tata imam 10 petica, a za 5 keceva precutim, trebalo bi u tu brojku uvrstiti "statisticku gresku" od recimo - po mojoj slobondoj proceni 30-40% na dvojne naloge i clanove koje smo nekada registrovali zbog limundo kredita il sta bese vec i nikada ih posle nismo koristili.

PS . vidis ,nisam bio pri parama, ali mi je bas tu nostalgiju probudila igracka,i hteo sam da je uzmem, i ako nije bas u idelanom stanju ,napravljena je kad sam rodjen :)

Poslednja izmena:
Koje sam ja sve gluposti prodao ba limundu, 10 iskoriscenih pozorisnih i bioskopskih karti, i to skoro sve zajedno za 800 din.

Limundo - veoma lose iskustvo - vodite racuna
Postoje forumi za ekonomiju pa idite tamo i vodite diskusije, odakle vam samo potreba da na IT forumu pisete o tim stvarima...

ko god pokusava da me *****ava nije mu fora, ali stvarno. plus je jos i nepismen

a82o.png

Poslednja izmena:
ubi me ako sam ja tebe sada razumeo srbistanac, jesi ti ili nisi ti?

evo jedan tip, jeste smesno i jednostavno ali ja o tome nisam u opste razmisljao, mnogi se potrude da sliku koju kace kao glavnu nekako obrade da privuce paznju, neko ko lista aukcije u odredjenoj kategoriji jedno oko baca na sliku drugo na cene,slika naravno privlaci pazanju pa prodavci rade razne okvire u upadljivoj boji, stave sliku sa neta koja je lepsa i td. ali ono sto zaborave je format thumbnail-a , pa medju velikim slikama nadje se njihova mala ,uska koja vec postaje manje uocljiva, ono sto je tip je da radite slike u formatu 4:3 na konkretnom primeru ako je sirina slike 2000px visina treba da bude 1500px, tako se dobija puna velicina thumbnail-a.
thumb.PNG

Boldovanje verujem da su svi do sada provalili, a mozda i nisu, klasican BB kod kao na forumima <b> </b> , ali ako se bude radila neka dopuna aukcije u toku bold se gubi.

Evo jos jedan koji mi je pao na pamet, da li ste znali da mozete da izgubite aukciju a kucali ste isti iznos kao i pobednik aukcije, poenta je ta sto je on taj iznos samo uneo pre vas, ako udjete u spisak ponuda videcete iste iznose a on je samo licitirao ranije i zato je poveo. na ovaj nacin mozete videtu karte protivnicima, jer nekoliko sekundi pre kraja ako ovo primetite znate da su kucali isto i pod pretpostavkom da nece vise licitirati vama je dovoljno 10din vise da unesete.
takodje ako je razlika izmedju prvog i sledeceg manja od 10din automatski znate kolika mu je maksimalna cifra ,opet postoji sansa da ga sa par dinara vise predjete. primer prvi vodi sa 500 sledeci je na 497din, razlika je manja od 10din i to znaci da je prvi uneo maksimalno 500din, vi pobedjujete sa 510 ako niko vise ne licitira :p

Moguce, najgore je sto je tasna otisla za jako sitne pare sve i da jeste kopija (iskreno ima SVE identifikatore LW-a i kvalitetne je izrade) a ja se konkretno trudim da namerno koristim svakodnevne reci radije nego neku kvazi eleganciju jer ne prodajem u Via De Spiga u Milanu nego na Limundo-u :) Poredjenja radi u Pekingu iza LG kule se nalazi lik koji prodaje kvalitetne Knock-off proizvode i LW tasne su mu 150 evra iako su kopija i on ih tako reklamira, a Hublot ili Breitling idu po 150 evra po satu

juce je otisla klavijatura za 7200din a takve se prodaju po oglasima za preko 120-140e,regularno je prodata,nije dvojni nalog. razlika izmedju mene i pobednika je vidljivih 10din ali mi je rekao da je uneo oko 1000din vise od mene ,tako da, nekad nemas srece, a nekad para,sta da se radi.

nego sta mi je juce zapalo za oko, ne moze vise da se pokrene nekoliko aukcija u isto vreme i da odes u minus, pa kasnije dopunis kredit, sada pokrene samo onoliko koliko nece otici ispod 0din a ostale ne pokrene, ccc. verovatno su primetili da odredjen boroj ljudi verovatno tek registrovanih pokrene aukcije,proda i ne izmiri obaveze

bitno da clanovima koji imaju srednju crtu u niku ( - ) i dalje nakon mesec i po dana od moje prijave i resavanja problema, ne rade linkovi ka oglasima u kupindu iz spiska aukcija. kada se klikne na spisak predmeta clana ne pokaze samo njegove predmete vec celu kategoriju, sva sreca pa ja imam donju crtu

Poslednja izmena:
nego sta mi je juce zapalo za oko, ne moze vise da se pokrene nekoliko aukcija u isto vreme i da odes u minus, pa kasnije dopunis kredit, sada pokrene samo onoliko koliko nece otici ispod 0din a ostale ne pokrene, ccc.
To vec neko vreme radi tako...ja sam to koristio tako da kad prodam nesto tim parama dopunim limundo kredit, od kad toga nema vise i ne prodajem tamo.

jedna od najvecih gresaka koji ljudi prave i dan-danas,imali malo ili puno ocena,staza ,iskustva, a to je da kucaju okrugao iznos. pobedio sam sa 7din razlike ,sa iznosom koji sam i uneo 1.007 din
e3400.PNG

poenta kod ovoga je i provaljivanje dvojnih naloga, niko normalan ako tako mogu da se izrazim, i ko zeli da pobedi nece kucati 999din, 995 i td. vec uvek koji dinar preko okruglog iznosa

ako neki prodavac nesto proceni na recimo 2000, dvojnim ce uneti 1990 ili nesto priblizno, jer su i oni ukapirali da ako stave recimo 2000 i neki clan unese 2000 ,njihov dvojni ce povesti sa istim iznosom, i mnogi clanovi odustanu jer je to neki realan maksimum a ne znajuci da ih 10din deli od pobede, ovako da bi smanjili rizik da pobedi dvojni nalog i ponavljaju aukciju, kucaju koji dinar ispod okruglog iznosa, vecina clanova kuca okrugao i pobedjuje

Poslednja izmena:
Srpske teorije zavere......... toliko ste puni nebuloza da je to nesvatljivo....

jedna od najvecih gresaka koji ljudi prave i dan-danas,imali malo ili puno ocena,staza ,iskustva, a to je da kucaju okrugao iznos. pobedio sam sa 7din razlike ,sa iznosom koji sam i uneo 1.007 din
Pogledajte prilog 132379

poenta kod ovoga je i provaljivanje dvojnih naloga, niko normalan ako tako mogu da se izrazim, i ko zeli da pobedi nece kucati 999din, 995 i td. vec uvek koji dinar preko okruglog iznosa

ako neki prodavac nesto proceni na recimo 2000, dvojnim ce uneti 1990 ili nesto priblizno, jer su i oni ukapirali da ako stave recimo 2000 i neki clan unese 2000 ,njihov dvojni ce povesti sa istim iznosom, i mnogi clanovi odustanu jer je to neki realan maksimum a ne znajuci da ih 10din deli od pobede, ovako da bi smanjili rizik da pobedi dvojni nalog i ponavljaju aukciju, kucaju koji dinar ispod okruglog iznosa, vecina clanova kuca okrugao i pobedjuje

Srpske teorije zavere......... toliko ste puni nebuloza da je to nesvatljivo....

U pravu je covek, i nisu Srpske teorije zavere nego se odavno radi i u raznim igrama (WoW, Diablo...) :).

Ja sam Turcin, i sta cemo sad?
Ovo sto sam gore rekao Limundo je napisao u svom blogu, za divno cudo. Daleko od toga da je to nebuloza, zdrav razum je pravi izraz koji si trazio Zeljko

Zdrav razum da sve gledate povrsno... isto ko oni sto misle da su sve aukcije od 10din namestaljka.....
Po tome ispada da je 25% mojih aukcija dizana cena a nije...

Vec lupate gluposti, tacno ima smisla ali to neznaci da je tacno.....

Mozda si dizao pa se sad branis jer se zna za ovo :d. Mozda je neko drugi dizao/igrao se... mozda su neki limundovci retardirani (ne sumnjam) pa pokusavaju da pobede sa licitacijom od 989.

Kako sad "tacno ima smisla", kada si u prosloj poruci napisao da je nebuloza? Lepo ti covek kaze, zdrav razum je kucati cifru iznad 1000, i to ne 1001 (jer ce neko drugi iz istog razloga kucati 1001), nego npr. 1014 (ako si spreman da ides do 1000). Onda jedino moze da te dobije neko ko stavi npr. 1100. Logicno je, i primenjivo, i primenjuje se, naravno primenjuju oni koji hoce da pobede i imaju mozga za nesto ovako (prosto). Naravno pola limundovaca ima rezonovanje skakavca, ne znaju maternji jezik a kamo li da se sete neceg ovakvog. Naravno neko dize cenu pa NECE da pobedi (kao sto je covek rekao), nece ovo raditi.

U Diablu drugacije da pobedis na aukciji ne mozes, ovo je obavezno, jer ces licitirati i izjednaciti njegovu licitaciju, a to nije dovoljno da se pobedi. Tako da moras izracunati postotak njegovog bida pa onda dodati recimo 5000, ako je on dodao 6000 onda si ponovo u problemu. Idi pitaj u D3 temi ako mi ne verujes, mada nema razloga stvarno :).

Naravno da je nebuloza... masa njih na Limundu licitira po 10din, ima tona manijaka koji cenu dizu po 10din pa gde se zavrsi.....
Zato je i uvedeno pravilo da se zaokruzuje na 10din kako ne bi dizali po dinar :)

Sa tim da ako je ovo istina sto pises sad vecina prekaljenih podizaca uvek dizu cenu na okruglu brojku (njima je cilj da ih ne uhvate jel tak...), tako da tvoja teorija zavere pada u vodu :)

Ja i dalje nevidim smisao da na limundu stavis licitaciju za predmet koji "nejde" takodje i dizanjem cena krsevima samo ces puci na proviziji pa si u svakom pogledu u minusu

Tacno da ima smisla ali ne znaci da je tacno? Slusaj, meni je sasvim jasno da postoje "intelektualci" koji kucaju ispod okruglog iznosa jer imaju neku svoju logiku, sistem, to je ono kada u prodavnici napisu 99,9$ jer ljudskom mozgu to deluje mnogo manje nego 100$ sto nije, pa tako i ovi mozda misle da ce nesto ustedeti tim nacinom licitiranja. Generalno gledano taj sistem se pokazao pogresnim ako ides na pobedu.

E sad, u velikom broju slucajeva se dokazalo, (pratim dosta pa i vidim koliko njih bude ponisteno zbog dizanja cene) da su takvi clanovi i bili dvojni nalozi. Naravno ,jedan parametar kao sto je ovaj nije presudan, i bilo bi glupo samo na osnovu njega tvrditi tako nesto, ali tu je dan uclanjenja, broj ocena, od koga su ocene, da li licitira na nekoliko aktivnih aukcija prodavca, mnoge stvari su sada nedostupne, pre si mogao proveriti predhodne aukcije na kojima je licitirao pa da vidis sablon kucanja cene, recimo kad sam posumnjao u prodavca i izdvojio 5 dvojnih naloga sa po 0 ili par ocena, koji u zadnjih 15 aukcija i nekoliko aktivinih kucaju iznose 490,790,999,i td. i na osnovu ostalih parametara kao sto je broj pojavljivanja po aukcijama i td., usledila je prijava koja je bila potvrdjena i clan suspendovan. ni danas mi nije jasno kako mu je to prolazilo,a verujem da limundo ima mnogo bolje sisteme u otkrivanju ovih manipulacija.

ps. nisu iz tog razloga promenili razliku izmedju ponuda sa 1din na 10din, neke stvari ti jos nisu jasne. pa ta mala razlika je najbolji nacin da se uzmu milioni dinara
ja ponudim 100din ti 101 i pobedis sa 101
sada je nudim 100din ti moras 110din i pobedjujes sa 110din.

po aukciji 9din vise, uzmi procenat od provizije puta stotine hiljada aukcija dnevno i izracunaj

Poslednja izmena:
Obican korisnik jako tesko moze biti siguran u svoju analizu duplih naloga, LT ima taj posao jer im je dostupno 3x vise podataka nego nama (IP adrese, lokacije clanova, logovi prodaja konstantnih prestupnika, odredjena zapazanja i statistika vodjenja nepravilnosti... itd)

Sve je to nama nedostupno....

Meni na srecu ili nesrecu samo je dva puta stigao PM sa porukom i provokacijom da dizem cenu jer mi je kupac sa nula ocena ali da sam mogao znati ko me kleveta sad bi ga isamarao.. jer mi takvi likovi bas nerviraju... cak ih nisam prijavio za klevetu ali zato sledeci put ocu i zahtevat cu ili da meni ugase nalog ili da doticnog kazne i zabrane mu da mi salje PM :)

Na primer Evdza (onaj sa foruma pametnjakovic) analizirao mi aukcije i nasao da imam nepravilno pravilo da uslovljavam grupu korisnika sa negativnim ocenama na nemogucnost placanja pouzecem..... i tako budem obavesten od LT tima da tu poruku sklonim iako je 10% prodavaca i dalje ima

Mislim ko kome daje pravo da pametuje javno i iznosu nebuloze, zato se i limundo kafe zatvorio.......

Nekazem da nije bilo istine ali po meni natucanje i laprdanje je cista lakrdija

Eto ja sam licno na limundo kupio 20tak hard diskova i to sve od 3-4 clana jer sam znao sta kupujem od njih, dok su 80% aukcija HDD-va *****a sa nula ocena teski polu ispravni krsevi, sad kad je vecini tih clanova nalog ugasen, vise skoro nista ni ne kupujem
Mozda su neki i od njih zaobilazili pravila ali bolje da znam ko je kakav pa i da ima negativne ocene, nego da je ponuda sve oskudnija...

E da ne zaboravimo vise primera namernog blacenja odredjenih prodavaca zbog konkurencije ili sukoba interesa, licno nisam okusio ali sam dosta toga cuo...

Poslednja izmena:
Sa tim da ako je ovo istina sto pises sad vecina prekaljenih podizaca uvek dizu cenu na okruglu brojku (njima je cilj da ih ne uhvate jel tak...), tako da tvoja teorija zavere pada u vodu :)

Pa ne mogu da ih banuju ako licitiraju 999 dinara na nesto, jer to nije nikakav direktni dokaz da dizu cenu, moze da kaze "nisam" i to je to, ali veruj mi dobro se zna zasto se to radi, vec sam rekao, ako si normalan i ako hoces da pobedis, neces licitirati 999.

Inace kao sto sam napisao, vecina prekaljenih podizaca i limundovaca uopste, nema intelektualni kapacitet da razume nesto ovako prosto, pa samim tim nece ni da batali ovo zbog Limunda. A ni Limundo nije daleko, i pomenuti clanovi to verovatno znaju.

Zato treba aukcija da se nastavi jos 5 min od poslednjeg licitiranja, da ne bi svi cekali poslednji momenat pa podizali za 10, nego cim vidis predmet licitiras koliko si spreman da das, eventualno posle nekog vremena se vratis i dodas ako si prvi put hteo da prodjes jeftinije pa te pretekli za neku malu sumu koju si spreman da dodas na prvobitan bid.

Poslednja izmena:
Daleko od toga da cu nekog preko pp smarati da ima dvojni nalog , ali zato je tu opcija prijavi na koju ima svako pravo, s tim da sam ja uvek pored toga limundu i iznostio ko mu je dvojni i kako to znam.
Pa objasni mi onda kako je ovaj gospodin toliko dugo prolazio dok mu ja jedong dana nisam doakao ,minimum 5 dvojnih naloga, na zalost sada ne mozes uci u ocene po predmetima pa bih ti rekao i koji su to dvojni nalozi bili. I tako nesto je moglo da prodje njihovim sistemima a ja sam u roku od 5min samo pregledom profila,ponuda, licitacija i koliko nude znao sta se desava.

Onaj sat sto sam pomenuo pre nekoliko strana, i dalje nema ocenu za prodaju , a prodavac je vec dobio prvu negativnu ocenu za ignorisanje prodaje, na nalog se ne loguje , i dalje tvrdim da je osigurao sat dvojnim nalogom,ako nije nece ga ni prodati :) jer trazi 3200 na kupindu za njega
http://www.limundo.com/kupovina/Aksesoari/Rucni-satovi/Muski-satovi/Swatch-odlican/19795617

Poslednja izmena:
Ma sve to stoji da su neki glupi u dizanju cena, ali imas i realnih glupih situacija... ja se secam da mi je pre tacno 2 i po godine, polovna 754 ploca otisla za ravno 4000din, nadmetala se dvoje njih od pocetka do kraja sa 0 ocena... i ja bio siguran neko me zeza...
I lik nakon 10 dana dosao i pokupio plocu kad sam mu pripretio negativnom :)

xaxax, pricamo o unosu ispod okruglog iznosa, i evo sta sam video ,cena 3.987 :D ,ovo mi deluje primamljivije nego 4000
http://www.limundo.com/kupovina/Mobilni-telefoni/Mobilni-telefoni/HUAWEI-ASCEND-Y200/20199469

ne znam da li sam ovo vec pisao, jos na pocetku pratio sam SE k700i, preko pp-a razmenim par poruka sa momkom i informisem se o telefonu, usput vidim clana od 0 ocena koji se dal uclanio na dan isticanja licitcije ili tako nesto,on je vodio, upali mi se lapmica, u pp-u se zahvalim na informacijama i kazem ako pomedim ovog clana koji vodi vidimo se. licitiram do neke svoje sume, naravno dvojni pobedi, u roku od 3min javlja se prodavac, u medjuvremenu se dvojni nije logovao na nalog :) ,kaze momak dal hocu da kupim telefon po mojoj ceni posto je pobednik odustao. ja se slatko nasmejem, i kazem decku ovo si sada uradio i nikada vise, sada te necu prijaviti ali ako jos jednom budes dizao cene hocu. usledio je muk nakon moje poruke, to vece mi nesto nije dalo mira pa udjem u njegove ostale aktivne aukcije, u svima je bio isti dvojni, prekrisio sam rec i prijavio ga, mislim da su mu tada sve aukcije ponistili

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno