Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lojola, nisam znao da je ukinuta provera preko skena l.k. Kad sam se ja registrovao, morao sam da saljem. Ali lepo si to rekao da smo sami krivi sto svuda ostavljamo JMBG....pa i Limundo spada u te "svuda", i on ga trazi, zar ne? A obzirom koliko se prevara svakodnevno desava na pomenutom sajtu, a iza kojih definitivno stoji sam Limundo (time sto ne izlazi u susret prilikom gonjenja prevaranata i lopova, apsolvirano bezbroj puta do sada), ostaje da se covek dobro zapita kome je ostavio svoj JMBG.
Javicu mu da ipak ode u poluciju da prijavi tako kako si rekao. Hvala.

Aha. Isao lik po kafanama, trazio pijane likove, vadio im novcanik iz dzepova, nasao licnu kartu, slikao licnu i vratio sve kako je bilo...

Ja imam dosta dugo na limundu nalog, nekada se slalo pismo i proveravalo putem fixnog, a ja pre neki dan otvarao sa devojkom nalog, nista, samo jmbg i mejl. Cak ni mob ne proveravaju.

Joker -

Limundo se prilikom pravilnika poziva na ZZP, i navode da su pravila pisana u skladu sa ZZP.

limundo pravilnik:

Zaista nemam nameru da ti više objašnjavam, ako nisi ništa nisi shvatio iz posta koji je napisao DARK SIDE, onda ti džabe objašnjavam, sve je u njemu lepo objašnjeno. Oni mogu u svoj pravilnik da napišu šta hoće, koliko to ima pravnu podlogu to je već druga priča.
Primeni ovu rečenicu: Pojedinacne i sve druge prodaje van ovog clana(npr. prodaja auta) , ne cine jedno fizicko lice trgovcem,pa nema potrebe pominjati Zakon o zastiti potrosaca. koju je napisao DARK SIDE, na limundovu tvrdnju pa zaključi da li je to što su napisali u skladu sa zakonom.

Nisi ti mene Joker razumeo, retoricko je bilo pitanje .. napisao sam "zasto onda limundo uskladjuje svoj pravilnik po ZZP" a u stvari sam mislio: KOJI QRC Limundo postuje ZZP kad ne mora ?!?!?!"

Cudim se i ne kapiram zasto, to je bila poenta. Zasto da postujemo ionako besmilen zakon, na sajtu za prodaju stvari koji je ekvivalentan oglasima i privatnim fizickim licima koji prodaju stvari bez komercijalne svrhe.

Koliko znam zakon je zakon,pravilnik mora biti uz zakon i mogu da variraju sa pravilima u okviru zakona jer nije Limundov pravilnik "jaci" od zakona i u slucaju vise sile (spora) primenjuje se zakon a ne Limundov pravilnik. Oni mogu samo da se ograde tim pravilnikom da oni ne bi imali eventualnih problema...

Pravilnik mora biti uz zakon, ali koji zakon ? Ocigledno je, Joker sto je linkovao post od DARK SIDE-a, da se u slucaju Limundo-a ne mora postovati ZZP a limundo ga postuje. to je besmisleno.

Limundo sa tim pokušava da skine sa sebe bilo kakvu odgovornost, pošto nije isto sajt kp koji je samo mesto gde se postavljaju oglasi ili limundo koji samim uzimanjem procenta učestvuje u trgovini.

Ovaj Limundo je stvarno... kako prave hajke ako ti "racun" ode u minus,pocinje jako da nervira...
Otvoris Limundo,nabije ti u facu primerak ispunjene uplatnice,u ovom slucaju 32 dinara...
Pa dobijas mail da si duzan 32 dinara...
Cudo jos nisam dobio SMS da sam u minusu 32 dinara...
Vrlo brzo ti je nalog suspendovan zbog 32 dinara...
Ajd sto si suspendovan,vec ti se u npr Kupindo delu svi predmeti "resetuju",moras ih sve opet aktivirati...
Ako je neko stavio tvoj predmet u listu zelja i blokiraju te zbog npr 32 dinara duga,automatski dobijaju info da predmet vise nije dostupan...
I sve bi to bilo ok da si neki novi,ali posle preko 1000 prodatih predmeta je smesno/zalosno...koliko "32" dinara su vec pokupili na mojoj zeni bolje da ne racunam...
Znaci sva moguca sredstva i blokade koriste da bi naplatili tih 32 dinara "duga" tj svoje provizije,ali kada dodje do prevare ili sl peremo rukice...

E da,sta bi sa onim slucajem kafana markovic i silnim parama sto je lik pokupio na prevaru?

Poslednja izmena:
Mislim da ću 15. put citirati samog sebe, ali ovaj put koristeći malo slobodnije izražavanje...

A koji moj racku uopšte tražite na Limundu??????
Jesu li jedino prokleto mesto gde mora nešto da se proda? Nisu!!! Nikad nisam ništa prodao/kupio tamo i uopšte mi ne nedostaje... ustvari, kad sve ovo pročitam moram reći da se lepše osećam što me nisu "navukli", pa da sad po vasceli dan kukam po forumima...

Bežite ljudi od ovakvih aukcijskih sajtova, sami će shvatiti o čemu se radi kad im padne promet... Sve dok biznis cveta boli ih ona stvar da nešto promene kad ima dovoljno mazohista koji će da prihvate ova sumanuta pravila.

Uz duzno postovanje,dragi kolega,tvoj post je totalno suvisan...

Bas zato i pisemo ovde da ljudi znaju sta ih ceka,ne da citaju postove sta koji q trazimo tamo...

Sa druge strane kad neko kao Dzekson/Igoritza ili moja supruga imaju preko 1000 prodatih predmeta (pod tim ne smatram salvete i sl gluposti) ona je to vec vise godisnji staz.
Nekada (pre par godina) je Limundo stvarno bilo ok mesto za trgovinu,ali pogotovo u zadnjih godinu dana je odlican teren za muljazu,logicno,zahvaljujuci Limundo administraciji koja misli samo na svoju proviziju...

Naravno da je savet da se zaobidje ali treba i neki argument za to,ne samo "sta koji moj..." i "ja ne kupujem tamo!" ... razumes poentu...

Poslednja izmena:
Ovo sto ja radim je neverovatan dodatak na budzet. Komplikovana je situacija i otprilike se potrefilo da izdrzavam petoro ljudi iako zivim sam, i Limundo mi pruza idealnu priliku da zaradim dodatni novac, taman onaj koji pretekne za sve potrebe porodice. Cale je na lekovima koji se uzimaju iskljucivo iz Nemacke (ne da bajer licencu) a brata rodjenog mi kecaju ovi iz umiruceg DS-a (ko me zna bolje zna i celu pricu i medijsku hajku i politicke nepravde) i iskreno pored odlicne plate koju imam Limundo mi je neophodan. Jos i Stila slupao, uzeh kola pre neki dan 1500 evra trosak niotkuda.

Konkretno moja situacija je takva da imam kao beogradjanin dostupnu polovnu i novu robu koja je veoma trazena i koju ne bih mogao da prodajem preko KP jer bi stajala tamo zbog cene. Dan danas za odecu i obucu imam trip da nesto sto bi recimo ja licno platio 5-6 hiljada polovno ode za 60 din, a nesto sto bi ja bacio u kontenjer ode za 2000, nesto sto meni deluje besmisleno ode i za 10.000 .. Uzeh iz magacina vracene robe sa garancije CAT cipele pre neki dan nove sa felerom - u fabrici naslonjen djon na nesto vrelo i vidi se print opekotine. Platio ih tamo 1000 din, otisle za 8000. Ima i fail-ova poput stvari koje je sestra kupovala po Barceloni za par stotina eura a odu za 1000-2000 din na Limundo.

Da li je Limundo koristan ? - jeste, upravo opisano po mom primeru

Da li Limundo radi lose ? - iskreno, da, a mogli bi bolje. Meni je krivo sto ni oni sami ne vide kako bi sa OVOLIKOM bazom clanova mogli da za bukvalno mesec dana pretvore sajt u nesto 10 puta vece od ovog sto je sad. Ukinuse Cafe, najavise nove promene - a promene koje samo stete korisnicima. Ukinuta potvrda originalnosti, ukinute liste aukcija na ocenama, valjda pod njihovim prividom da KP obrce premnogo oglasa i da je to trebao da bude njihov Kupindo, i oni umesto da koriguju Limundo posto je to AUKCIONI sajt, oni naprave istu platvormu da lici na KP i da moze da se valja "korejski galaksi" i slicno. Bez osvrtanja na poboljsanje aukcija, pretrage, sistema samog sajta, kontrola korisnika ...

Poslednja izmena:
Te cipele sto si prodao za 8.000 din,da li si ucestvovao u nabijanju cene,onako iskreno...ako nije problem?

boze I ti svasta pitas pa naravno da ce reci da nije bez obzira sta je istina...

Uvek se hvalio da govori istinu,pa da vidimo :)

Treba korisnici da se organizuju i naprave konkurentski sajt Limundu, kad ovi ama bas uopste ne haju za clanove. Krenuti u agresivnu kampanju i izbaciti bracu Nikolic iz igre.

Uz duzno postovanje,dragi kolega,tvoj post je totalno suvisan...

Bas zato i pisemo ovde da ljudi znaju sta ih ceka,ne da citaju postove sta koji q trazimo tamo...

Sa druge strane kad neko kao Dzekson/Igoritza ili moja supruga imaju preko 1000 prodatih predmeta (pod tim ne smatram salvete i sl gluposti) ona je to vec vise godisnji staz.
Nekada (pre par godina) je Limundo stvarno bilo ok mesto za trgovinu,ali pogotovo u zadnjih godinu dana je odlican teren za muljazu,logicno,zahvaljujuci Limundo administraciji koja misli samo na svoju proviziju...

Naravno da je savet da se zaobidje ali treba i neki argument za to,ne samo "sta koji moj..." i "ja ne kupujem tamo!" ... razumes poentu...

Ok, možda i jeste suvišan, ali kao što rekoh: "Sve dok biznis cveta boli ih ona stvar da nešto promene kad ima dovoljno mazohista koji će da prihvate ova sumanuta pravila."
A tvoja supruga i Dzekson/Igoritza očigledno nisu važan subjekt gospodi iz Limunda...

Mislim da ću 15. put citirati samog sebe, ali ovaj put koristeći malo slobodnije izražavanje...

A koji moj racku uopšte tražite na Limundu??????
Jesu li jedino prokleto mesto gde mora nešto da se proda? Nisu!!! Nikad nisam ništa prodao/kupio tamo i uopšte mi ne nedostaje... ustvari, kad sve ovo pročitam moram reći da se lepše osećam što me nisu "navukli", pa da sad po vasceli dan kukam po forumima...

Bežite ljudi od ovakvih aukcijskih sajtova, sami će shvatiti o čemu se radi kad im padne promet... Sve dok biznis cveta boli ih ona stvar da nešto promene kad ima dovoljno mazohista koji će da prihvate ova sumanuta pravila.

Apsolutno. Ništa u životu nisam kupio ni prodao tamo, a dođem ovde i bacim pogled na tužne price preprodavaca, od kojih mi se stegne srce i dođe da se dobro isplačem.
Pri čemu verujem da na sve te hiljade prodatih artikala dinara poreza nije plaćeno. Traži se zaštita države, policije, inspekcije ali se sve kupuje i prodaje bez računa.
Ustvari, najviše mi smeta što ovo nije limundo forum, već se cela priča vodi na benču koji realno veze nema sa njima....

Poslednja izmena:
boze I ti svasta pitas pa naravno da ce reci da nije bez obzira sta je istina...

Hocu da kazem - jednom u zivotu sam na pocetku Limunda podigao cenu, dobio opomenu i vise nikad. Veruj mi na rec da prodavci koji imaju veci opseg ponude toliko brinu o postavanju pravila da ce na svoju stetu da izgube i 2-3 hiljade dinara samo da bi izbegli negativne ocene ili limundo kazne. Nebrojeno odece i obuce sam poklonio samo da ne bi morao da se objasnjavam sa bdalom ..

I nije nista cudno da CAT cipele koje su nove ili nove sa felerom, dostignu te pare. U office shoes na popustu neke jace modele imas za 12-13 hiljada, a najbolje modele kanadjanki nove moras da platis 20k. A konkretno cifra za koju odu je obicno odredjerna od minimum troje ljudi koji su se "klali" u isteku aukcije.

Mozete pogledati predmete koje ljudi preplacuju na Limundo evo iz iskustva vam pricam kao kupac i prodavac:

- pokvareni mobilni
- pokvareni skuplji masinski alati
- Desigual haljine. iz nekog razloga desigual kao da je Roberto Cavalli i zene daju po 6-7 hiljada za parce najobicnije krpe
- Brendirano bilo sta (Gucci, Armani, Cavalli, ili jaci komercijalni brendovi kao Tomy Hilfiger, CAT, itd) bez obzira dal je kopija ili ne (sto bi svako normalan mogao odma da provali) cena uvek dostize skoro-butik cenu
- Zastareli laptopovi obicno odu na limundo skuplje nego sto bi ih prodao polovno na oglas
- Zlato se moze prodati skuple nego na otkup
- slike. Ovde je bila rasprava pre jedno sto strana, ja mislim da amaterski umetnici uspevaju da prodaju svoje ulje na platnu po veoma visokim cenama (molim bez rasprave o ovome)

Za neke od ovih stvari zaista nije potrebno podizati cene, cene ce same da se odrede. Desigual haljine su meni najveca misterija. Identicne krpe kao kineske haljine koje zene placaju 5-6 hiljada i pritom sam licno video takve haljine uu prodavnicama (gde su oko 100 evra) i zaista jesu parce krpe.

Imas kategorije gde cene jednsotavno ne idu:

- skuteri, automobili. maksimum je oko 70% realne polovne prodajne cene
- namestaj. evo link, covek da se ubije sta je prodao za 2000 din: LINK
- U srbiji manje poznati brendovi koji su u svetu skupi ko oko i ruka zajedno, dzaba u opisu da to nesto kosta i 400 evra ako srbinu ne mozes da se pohvalis time na prvu

Sve ovo moze da se zakljuci pretragom i da skapiras sta bi valjalo da stavis a sta ne. drugar je drzao na KP Einhel inverterski aparat 180W za varenje, stojao 2 meseca za 70 evra polovan, na Limundo ode za 10k posle 7 dana. Neke stvari se preplacuju neke stvari kao da si bacio.

...Pri čemu verujem da na sve te hiljade prodatih artikala dinara poreza nije plaćeno. Traži se zaštita države, policije, inspekcije ali se sve kupuje i prodaje bez računa...

Naravno,kao i 70% ukupnog prometa u Srbiji,bar sto se tice odece... Samo sto vecina koristi da profitira,manjina da prezivi...

Ustvari, najviše mi smeta što ovo nije limundo forum, već se cela priča vodi na benču koji realno veze nema sa njima....

Ovo je jedna jedina TEMA za Limundo i sluzi da kolege ne bi "padale" na Limundu... bar ja tako vidim...

Remeo,

ja sam clan vise godina na limundo, i samo citam ovaj forum, i ne mogu d averujem sta sve se dogadja tamo.

Pre mozda vide od nekih 7-8 meseci uzeo sam tastaturu na limundo, koja nije bila ispravna. Clan je dobio sankciju posto mi nije vratio novac, banovan je sa Limundo.
Posle nekih mesec dana, pojavlja se ista tastatura kod jednog clana, imao ve cnekoliko pozitivnih ocena, dakle vidim da je tastatura ista, jer sam sve slikao...ja poslajem prijavu i dobio sam odgovor da je u toku provera dali clan koristi tudji nalog/licnu kartu....posle 50 dana, ja sam opet poslao poruku sta ste resili, dobio sam isti odgovor.

Pre dve nedelje licitirao sam jednu karticu za kolegu. Paket je stigao, i kao uvek, ispred kamerom sam otvorio paket, koju sam poslao LT-u...da je kuler slomljeno. Veci je problem, da se vidi da paket nije od clana od koga sam izlicitirao karticu...
Kada sam trazio objasnjenje od prodavca, on mi je rekao da sam ja namerno slomio kuler, i da je on podstanar, i zato je tako registrovan...
Opet poslao sam prijavu, opet sam dobio isti odgovor, i eto, nedeljama nista...
Dakle zasto je kod vas legalno da neko koristi tudju licnu kartu? Zasto to dozvoljavate bez ikakvih posledica?
Zasto je Vam limundo pravilo, kada je beskorisno?

Malo amaterskog igranja u photoshop-u. Onaj njihov novogodisnji logo mi se nije nesto preterano dopao
All rights reserved :D

do7.gif

@schnappy
Pošalji mi na DM više detalja (prodavac, aukcija, poruku ako još imaš, tvoje korisničko ime na Limundu...) kako bih proverio stanje slučaja i dokle je stiglo (ili zašto nije rešeno).

Mene posebno nervira prodaja neispitanih i neispravnih stvari.
Kome to treba???

Treba, recimo, ja sam prodavao par neispravnih napajanja, ja sam to sve prodao za 2000din...covek ih popravio I uzeo 3 puta toliko...da sam ja nisam imao gde da prodam I da sam bacio svi bi bili na gubitku.

Kao sto i goxxxy rece. To treba majstorima koji znaju sta ce sa tim :) Pretvorili bi se u jednu veliku deponiju kad bi svi nesto neispravno bacali...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno