Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa treba prijaviti ako sumnjas i to je to, mislio sam kad ti neka budala posalje PM kao sto dizes cenu za to djubre na xx dinara kad ne vredi nista i slicno...

Takodje ima gomila naloga sa zabranjenim pristupom sto pokazuje da limundo radi svoj posao, sigurno uvek moze bolje ali ja iste propuste vidjam na ebay-u pa nikom nista...

QUOTE=weasel;3433516]Opet ispadne duplo jefitnije nego limundo.[/QUOTE]

Za sta?
Dosta je da pogledas sta se kupuje kod nas i koji je to cenovni rang robe, takve stvari nema logike da trazis po ebay-u, realnost je da mi nemamo para i da taj ko ima zna gde da kupi...
Jedino sto bi bilo pametno je garderoba ali kako je kupiti kad ja jedva licno izbiram sta zelim, nema sanse da online ista narucim a da mi valja

Poslednja izmena:
Sto se tice ebay-a da prokomentarisem nesto, narucio sam stipaljka drzac za mobilni u kolima, besplatno slanje, stize za mesec dana, cena je manja od 300din, kod nas isto to se prodaje za 800din pa do 1300,dok je ovaca i vune ce biti.
Posto je ovo prva kupovina zelim da vidim koliko je sigurna kada sutra budem uzimao recimo nesto sto kosta 100e.

Evo ako zelite da ucestvujete u anketi http://www.surveymonkey.com/s/36GLVZJ , ne pada mi na pamet da im pisem peticiju, sebi stete ne meni

Zdravo xxxxxxxxxxx,

zahvaljujemo vam se na obraćanju.

Na Limundu i Kupindu više nije moguće videti za koju
aukciju / predmet je član dobio ocenu. Ova izmena je
uvedena u cilju očuvanja privatnosti članova.
Od sada ni drugi članovi više ne mogu da vide šta ste vi sve
kupovali ili prodavali, već samo ocene koje ste dobili
nakon ostvarene saradnje.

Sve ocene člana (pozitivne, neutralne i negativne)
su i dalje vidljive, kao i komentari koji su stavljeni uz ocene.

Ukoliko su vam potrebna dodatna pojašnjenja
slobodno nas možete kontaktirati.

Hvala na razumevanju.

Srdačan pozdrav,
Miloš
Limundo tim

Evo, bre, oni to zbog naše privatnosti .....

Ja ću sutra da postavim 100 predmeta "ekserčić" za po 10 dinara na kupindo.

Molim da svako ko ima tamo na limundo nalog, dajem ovde link, kupi 1 ekserčić.

Kad daje ocenu, da napiše "Odličan telefon, nisam mogao bolje da prodjem"

"Monitor je prva liga, izuzetan prodavac"

"Fiskalna kasa u tačno opisanom stanju" ...

itd itd itd ...

Bar kad su toliki mamlazi, daj da iskoristim .... tama mi fali do 1000 ocena, da prebacim ... :) :) :)

Evo, bre, oni to zbog naše privatnosti .....

itd itd itd ...

Bar kad su toliki mamlazi, daj da iskoristim .... tama mi fali do 1000 ocena, da prebacim ... :) :) :)

Meni trebaju oni tapetarski, ja cu da kupim jedan ako su ti u pitanju :D hahahha

Što se mene tiče nikad nisam kupovao/prodavao na Limundu/Kupindu i ova promena me dotiče kao lanjski sneg.
Ali bih jako voleo da prsnu, zato što zbog njih i njihovog nakaradnog načina poslovanja trpimo posledično i mi koji ne koristimo ovaj (kvazi)aukcijski sajt, s obzirom da ne može nijedan normalan da se pojavi pored njih + d€bilne navike još d€bilnijih njihovih korisnika počinju da se prelivaju i na neka normalna mesta gde je čovek mogao da očekuje bar neki normalan kupoprodajni odnos, dok sada ne znaš na kakvu dijabolu ćeš da naletiš i ovde na benchu, ali i na nekim drugim mestima koja su do pre izvesnog vremena bila kakva-takva oaza.

Poslednja izmena:
Ti izgleda nisi cuo za carinu i postanske usluge pa izvoli lepo kupi nesto sa ebay-a (cast izuzecima)

Spreman sam uvek da platim,ali da dobijem ono sto trazim.Na limundu/kupindu sam imao dosta loseg iskustva s clanovima i samom administracijom,tako da izbegavam njih u sirokom luku i uvek cu platiti carinu,jer ne zelim da se s *****ima uplicem u kolo.

Spreman sam uvek da platim,ali da dobijem ono sto trazim.Na limundu/kupindu sam imao dosta loseg iskustva s clanovima i samom administracijom,tako da izbegavam njih u sirokom luku i uvek cu platiti carinu,jer ne zelim da se s *****ima uplicem u kolo.

Nije ni vani sve tako zlatno, naravno bolje je ako radis sa proverenim prodavcima, ali uvek moze biti problema pogotovo jer kad nesto putuje pola sveta moze se zagubiti, ostetiti, ako nedaj boze ide spedicijom mozes imati dodatne troskove i na kraju odbiti posiljku ili imati probleme sa carinom ako si uzeo "problematicnu robu" pa kad se roba vrati nazad onda i neki prodavci zavlace, ja zato pazljivo citam sve i dobro razmislim da ne prodjem kao sa nekim stvarima sto sam prosao pa ako jos ne otvoris dispute na vreme ima kinez/ili ko vec da te zezne samo tako...
Ono sto je jeftinije je uglavnom nova roba odredjenih artikala i to se isplati uzeto ako mozes da cekas, polovne stvari i iz EU i USA ugalvnom je postarina prevelika osim ako netrazis nesto sto se kod nas ne prodaje ili je bas precenjeno

Jednostavno ja krs koji kupujem sa limunda/kupinda nemogu naci po toj ceni na ebay-u kad se ukalkulisu troskovi slanja, a nadao sam se pa kad je uveden paypal i razacarao sam se

@Lazendic365
Vec sam ti rekao imas nesto da mi kazes posalji mi PM, imas nesto da dokazujes otvori topik o tome, sto trujes svaku temu gde vidis moj post sa nekim tvojim bolesnim inatom?

Izvinajvam se svima, novi link ankete http://www.surveymonkey.com/s/G5K7B3Z
Nije se video broj glasaca,a izmena nije htela da se update-uje

evo ja prvi upisao glas ako ti stranica radi OK :)

Mada kazem imaju i oni razloga zasto su ovo uradili, silom prilika sam u kontaktu sa preprodavcima krsa sa buvljaka i ti ljudi niskog morala to je strasno kako oni jedni drugima i ostalim postenim clanovima lim/kupinda podmecu klipove.... mene iskreno ne interesuje privatnost i znacilo mi je da vidim stistiku ko za sta kaze da je OK jer tako procenim sta kupujem ponekad
realnost je da 30% i vise cine takvi prodavci i da im je kupindo izasao u susret sakrivanjem njihove trgovine, jer su neki to iskoriscavali da im podmecu lazne kupovine i unistavaju reputaciju

Znam za clana fertrader (tako nesto) od pre ~3 godine iz ZR kojeg su unistili bas takvi kojima je smetala konkurencija, bar iz prica koje sam ja cuo, uradili su par kupovina i svi u istom momentu mu lupili negativnu i unistili ga
Zasto ovo kazem jer sam ja od njega kupio povoljno krimp klesta po 50% nizoj ceni od ostalih

fair trader i dalje radi http://www.limundo.com/Clan/fair-trader
ortak je kupio od njega patike, i covek se pozalio ovako u 4 oka bas u vezi toga da ga potkopavaju , i sam limundo. toliki obrt novca im pravi a oni su mu suspendovali predhodni nalog ako ne gresim, a razlozi su bili neosnovani

glavni razlog nisu ljudi koji kriju "svoju privatnost" ko zmija noge, vec gasenjem ovoga pada broj prijava klonova, samim tim olaksavaju sebi posao.
mislim da je Vladimir Nikolic jedno vreme pratio i pisao u ovoj temi ,ako ne neko od osoblja, mogli bi ponovo da posete temu

itd itd itd ...

Ovo ti u opste nije losa ideja, samo stavi cenu da je 1 din, i trajanje 1 dan ili jos bolje stavis na kupindo i nabijes sebi ocene ocas posla uz minimalnu proviziju dovoljno je nekoliko takvih dnevno da obesmislis limundo kao pojavu.

Ovo ti u opste nije losa ideja, samo stavi cenu da je 1 din, i trajanje 1 dan ili jos bolje stavis na kupindo i nabijes sebi ocene ocas posla uz minimalnu proviziju dovoljno je nekoliko takvih dnevno da obesmislis limundo kao pojavu.

HAHAHAH pa ti mislis da si prvi sto se toga setio, pa ja znam lika kojem je ugaseno +100 naloga i ovo je radio pre 2 godine i nije prolazilo :)
Cak je kasnije pucao na skuplje stvari i isao u minus i truc

Jednostavno nisu u limundu bas svi *****i, takve naloge su njemu gasili uvek pre prvi realne prodaje i totalno ga finansijski unistili

Cek, a ko njemu brani da on stvarno prodaje eksercice po dinar?
Evo odmah ovde ima bar 50 da ih skupi ko ce stvarno da kupi, i on ce stvarno da im plati proviziju na to, nema tu nikakve prevare.

Cek, a ko njemu brani da on stvarno prodaje eksercice po dinar?
Evo odmah ovde ima bar 50 da ih skupi ko ce stvarno da kupi, i on ce stvarno da im plati proviziju na to, nema tu nikakve prevare.

Nalog bi ti bio ugasen u roku od par dana, IP i podaci o tebi svi logovani... pravo lim/kup je da moze da bez obrazlozenja gasi naloge po zelji, ovakav vid postavljanja aukcija je njima automatcki sumnjiv i kao takav se prakticno odma gasi, u sustini da prodajes eksere samo te ne bi dirali ali cim bi postavio laptop ili bilo sta vredno nalog bi bio ugasen

Vec su ranije napomenuli da skupljaju informacije i odredjena ponasanja ako se podudaraju sa ponasanjem "muljatora" odma pale crveno svetlo

Moja majka trenutno ima najzesci obrt do sad, oko 100k mesecno, i otprilike se plasim da se upravo tako nesto ne desi kao sa prvim Fair trader nalogom. Ne kapiram zasto bi svoje naj prodavce zezali, sobzirom da mama uplacuje 3000 din nedeljno na proviziju ... u samom vrhu je verujem, po kolicini uplacene cifre za racun. sad ste me isparanoisali, kazacu joj da smanji sa aukcijama.

@Dzekson
Ma jok, ne diraju oni vece igrace bez potrebe, uglavnom je problem "konkurencija" i pod tome mislim pre svega tehnika, elektronika i alati...

Pre mesec dana si napisao da obrce 50k a sad vec dogurala do 100k, daj nam recept? :D

Ako vec prave klona ebay-a, kog djavola izmisljaju toplu vodu sa brisanjem predmeta iz ocena, pa eno im resenje, zamaglis ime kupca/prodavca i ostavis mu broj ocena dok predmet mora da se vidi.. Jer cilj je zastita privatnosti, a na svakoj transakciji samo sto ne dobijes maticni od prodavca..

Osim, ukoliko nesto muljaju pa ne zele da vlasti vide sta se sve prodaje i koliko zaradjuju a ne placaju poreze..

Pre mesec dana si napisao da obrce 50k a sad vec dogurala do 100k, daj nam recept? :D

Recept je beogradski ekskluziv. Nadjes robu kojoj imas pristup a u beogradu je jeftina, i onda stavljas na Limundo za ljude iz unutrasnjosti. Kevina akcija su odeca i obuca koje nalazi sa:

- carina rasprodaja (zlatna zica) jer tamo mozes kupiti na dzakove ono sto je carina zaplenila, zulumcari nisu raspodelili a ostalo za narod koji zna gde su aukcije
- Buvljak
- od skoro par magacina koji imaju vracenu robu sa garancije zbog divnog sjajnog bajnog zakone EU (da je potrosac beli medved a prodavca ko je*e)

Nisam ja mami izmislio toplu vodu, iako sam pokrenuo celu pricu i sad vidim da se i ja ubacim polako, vec je samo fora biti istrajan. Ona je krenula sa tri predmeta sitne vrednosti. sada stavlja po 30-40 nedeljno i ja moram da potpomazem. Fora je da po beogradu svega mozes naci. Ima Bajseva, imas dosta stvari sto je ispalo iz kamiona (odbijam moralne kritike u drzavi srbiji gde svako svakog zavrce pocev od zakona i drzave institucije) imas mozda sad i previse likova koji su se usemili za elektroniku od preko, pa prodaju ovde (kucaj na google "doslo sa ostalim stvarima iz inostranstva")

. Manje vise smatram da sam od svih takvih resenja izabrao jedino apsolutno legalno za mamu, jer niko ne moze da joj brani da prodaje polovnu i novu odecu i obucu, dok je sa ovim uvoznicima sa po 1400 aukcija elektronike od pitaj boga odakle samo pitanje vremena kad ce da im pokuca neko na vrata. Hteo sam i ja tako nesto, ali ne isplati se lezati u tvorza zbog sitnisha, cak i ako se pod sitnis vodi 100k mesecno. Ovako je pokriveno - PDV (limundo), i nabavka, dok drzava srbija ne bude trazila fiskalni racun od cipela koje si kupio pore dve godine, pa te pitaju odakle ti. a izgleda da oce.

Ma nemojte se zanositi sa raznim pricama.Limundo i dalje fura uzdignute glave i mozemo samo da mu zavidimo,a dok zakon pocne da se primenjuje jos ce da se nacekamo.

@Dzekson
Odlicno si odradio analizu.... to je i jedino sto se na limundu prodaje jeftine krpice i po malo se uvaljuje krs od tehnike ali je tu konkurencija velika i bezobrazluk jos veci...
Jednostavno kakav crni ebay pa nas narod mislim na vecinu 70-80% jedva skala kraj sa krajem, poceli su da kupuju krpice polovne jer za novo nemaju jos je cena ocaj a kvalitet jos gori... puko prezivljavanje zato i ima prometa to se vani sve baca uglavnom tako da se mi sa ebay-om nemozemo ni porediti!

Jedino pratio sam krpe jer sam i ja kupovao kad vidim nesto kvalitetnije ali je ponuda za muskarce bas losa, ali mora dosta paziti pogotov kad radi sa zenturacama jer jako lako dobija negativnu ocenu sto kupac za 100din ocekuje da dobije ko zna sta sto je u svojoj glavi zamisio, zato nek pazi na pravila i uvek nudi povracaj robe po pravilima pa nek limundo sankcionise bezobrazne kupce jer ih verujem ima sve vise

Zbog bezobraznih ispastaju oni koji cine sve ne bi li izasli u susret drugima.

nego ovo me zanima, svaki trenutak zadnja tri dana iskace na fejsu:

www.ekupi.rs

nisam obratio nesto paznju al vidim da hrvati ocigledno (ijekavica) invejduju nas internet kupovni prostor. A vala i neka ih, kad kod nas nema valjanog sajta za te stvari.

Kako nema? Postoje Limundo, Kupindo, HaloOglasi, Licido, KupujemProdajem, PCBerza, PolovniAutomobili ....

Ima toga koliko hoćeš.

A ako neko hoće da te zaebe, on će da te zaebe, ma kakav sajt bio u pitanju.

Taj ekupi ne da je skup, negooo :D Bar u oblasti u koju se razumem, tj prodajem ;)

Taj ekupi ne da je skup, negooo :D Bar u oblasti u koju se razumem, tj prodajem ;)

Ma vidim "nove" cene ali platforma je takva da deluje kao da ce da bude nalik na kupujemprodajem kad se zaleti.

Inace, moram da podelim sa vama nesto sto mi je van pameti, jer ovde vise ne znas ko koga je*e u ovoj drzavi. 4 Preporucene posiljke koje sam poslao prosle nedelje, u sredu - do danas nisu stigle, nisu vracene nazad. Probile su rok vracanja nazad meni, a ljudi nisu primili. sve vrednosti od oko 1000-2000 dinara. Zaista divno. Pocinjem da pomisljam da ovo rade ljudima u kompletu ... Kako zanimljivo da mi NIKAD nije preporucena zagubljena, a sad odjednom 4 komada, kad sam prestao da cuvam potvrde o preporucenim posiljkama ..

možeš da doplatiš 20 dinara po pošiljci, i da imaš tracking broj , pratiš na sajtu pošte.

http://www.posta.rs/struktura/lat/posalji/pismo-unutrasnji-fizicka-lica.asp

Elektronsko praćenje preporučenih pošiljaka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju je nova usluga, kojom se korisnicima omogućava dodatni kvalitet u pogledu bezbednosti pismonosnih pošiljaka i mogućnosti praćenja preporučenih pošiljaka. Preporučena pošiljka sa ovom uslugom, oprema se bar kod nalepnicom.

Informaciju o statusu preporučene pošiljke u svakom trenutku možete dobiti na korporativnom sajtu, u delu pod nazivom „Praćenje statusa pošiljke“, posredstvom Track&Trace sistema, i to na osnovu prijemnog broja, odnosno bar koda preporučene pošiljke.

Informaciju o statusu preporučene pošiljke možete dobiti i pozivanjem Informativnog servisa Pošte Srbije na broj: 0 700 100 300.

Korisnik može zahevati ovu uslugu za sve vrste preporučenih pošiljaka u unutrašnjem poštanskom saobraćaju (pismo, tiskovina, dopisnica i sekogram).

A ona njemu sve pozitivne dala, o tugo jesenja!

Po meni transakcija na limundu nikako ne može da bude regulisana ZZP jer se taj zakon odnosi na trgovca, a po tom zakonu trgovac je:
-trgovac jeste pravno ili fizičko lice koje nastupa na tržištu u sklopu svoje poslovne delatnosti ili u druge komercijalne svrhe
Ako se ja bavim taxi prevozom i prodajem nešto na limundu nikako se ne uklapam u formulaciju trgovca pa samim tim taj zakon ne može da se odnosi na mene. Dobro bi bilo to proveriti sa udruženjem za zaštitu potrošača ili nekim advokatom.

Sta kazete na ovo:

posaljes pouzecem procesor, koji radi kod tebe, imas screen etc...kupac iz nekih razloga ne moze da preuzme paket, jer losa je adresa/br stana ili zgrade, nebitno je... Kupac to javlja vikendom, a sledece nedelje paket se vraca prodavcem dakle sanse nema da se uradi bilo sta. Poslajes procesor i drugi put, cim ti se vraca paket - paket kupcu stize ali preuzima ga posle nekoliko dana, a posle tri-cetiri dana preuzimanja kaze da je procesor neispravan...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno