Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Interusuje me kome da se žalim kada dobijem negativnu ocenu, a nisam je zaslužio?
Tipa prodavao sam nešto, čovek pobedi i posle mi pošalje poruku i kaže ja nemam para to da platim. Ja mu dam negativnu da bih opet okačio isti predmet i ne bih morao da platim proviziju, posle 10ak dana on meni da negativnu sa komentarom da sam neozbiljan. :D

Onako pospan nisam video opciju kontakt na Limundu. :D

MA da, kad bi se cimali oko negativnih ocena ..... moraš da prijaviš, da bi se posvetili konkretnom slučaju ...

Nisam vise clan Limunda, tu i tamo sad propratim neku diskusiju, ali ovo moram da podelim sa vama. Poslednjih par dana je Limundo selio servere pa me zanimalo sta se desava i koji je razlog. Ovo je zvanican odgovor na pitanje zasto site ne radi:

Slike se otežano učitavaju u večernjim satima zbog izuzetnog opterećenja servera.
Limundo je nedavno oborio rekord po broju dnevnih poseta a firma od koje trenutno uzimamo hosting više ne može da prati naš rast.
Zbog toga prelazimo na brži, bliži i nadamo se pouzdaniji hosting koji će nam svia omogućiti brz odziv i u vreme velikog opterećenja.
O detaljima ćete biti obavešteni u narednih nekoliko dana a ceo proces migracije na novi hosting, koji pripremamo već duže vreme, biće završen tokom sledeće nedelje.

Hvala na razumevanju i strpljenju.
Jovan,
Limundo tim

Sve ovo ne bi bilo zanimljivo da dosadnji hoster/provider nije bio niko drugi do http://www.hetzner.de/en/ :)))).

Tradicija maksimalne obmane i fuserisanja se nastavlja kao i do sada.

Kao što rekoh (i ponavljam se evo već 5ti put)....
Nikada, ali nikada, ništa nisam kupio/prodao, ne kupujem/prodajem i sigurno neću da kupim/prodam na Limundu, Kupindu i ostalim ndima.
Ima dovoljno drugih mesta za prodaju gde bar oni koji uređuju to mesto nisu mufljuzi, ako već čovek ne može da se oslobodi mogućnosti da naleti na prodavca/kupca prevaranta.

Verovatno u tome da objasnjenje Limundo tima nije istinito. Pa to nije bas nista cudno , mnoge firme, mediji iskrivljuju istinu pa sto bi jedan Limundo bio izuzetak. Limundo je ocigledno u velikom padu, pa je istina negde sasvim obrnuta od objasnjenja. Jednostavno su nasli jeftiniju ponudu pa sele server. O obaranju rekorda se moze govoriti samo u negativnom smislu.

Zarada im opada proporcionalno povecavanju "prodaje" preko duplih naloga, gde prodavac prodaje svom duplom nalogu, ako nije uspeo nikoga da upeca , onda daje duplom nalogu negativnu ocenu i dobija proviziju nazad . Sto je vise ovoga to ljudi imaju manju zelju da imaju bilo kakvog posla sa Limundo-om. Licno ne pamtim kada sam zadnji put nesto kupio. Prosto mi se smuci kada odem na sajt.

E ako mi nekad zatrebaju salvete, iskoriscene razglednice i postanske markice, odeca iz Kontejnera, falsifikovano ordenje, tek ostampan novac iz svih zemalja sveta star i do 100 godina, neispravne graficke kartice , maticne ploce i ostalo djubre sve " Neispitano ", Znam gde da se obratim, tu Limundo nema konkurenciju.

Poslednja izmena:
zmajns, nisam baš najbolje shvatio .... u čemu je fora?

Fora je da su se prebacili kod domaceg hostera da ustekaju jos koji dinar, a za obrazlozenje stavili da Hetzner ne moze da odgovori njihovom "saobracaju" pri tom je Hetzner najveci hoster u Nemackoj (ili jedan od najvecih), i jedan od najvecih u evropi.

@zmajns
To da se slike nisu učitavale i da je bio spor i bagovit je tačno... Za ostalo ne znam...

@RingeRaja
Koji su kod nas oglasi da su iole dobro posećeni (nisam sarkastičan već me stvarno zanima, nisam upućen)?

Verovatno u tome da objasnjenje Limundo tima nije istinito. Pa to nije bas nista cudno , mnoge firme, mediji iskrivljuju istinu pa sto bi jedan Limundo bio izuzetak. Limundo je ocigledno u velikom padu, pa je istina negde sasvim obrnuta od objasnjenja. Jednostavno su nasli jeftiniju ponudu pa sele server. O obaranju rekorda se moze govoriti samo u negativnom smislu.

Zarada im opada proporcionalno povecavanju "prodaje" preko duplih naloga, gde prodavac prodaje svom duplom nalogu, ako nije uspeo nikoga da upeca , onda daje duplom nalogu negativnu ocenu i dobija proviziju nazad . Sto je vise ovoga to ljudi imaju manju zelju da imaju bilo kakvog posla sa Limundo-om. Licno ne pamtim kada sam zadnji put nesto kupio. Prosto mi se smuci kada odem na sajt.

E ako mi nekad zatrebaju salvete, iskoriscene razglednice i postanske markice, odeca iz Kontejnera, falsifikovano ordenje, tek ostampan novac iz svih zemalja sveta star i do 100 godina, neispravne graficke kartice , maticne ploce i ostalo djubre sve " Neispitano ", Znam gde da se obratim, tu Limundo nema konkurenciju.

Hahaha, najbolje objasnjenje dosad!

Nisam vise clan Limunda, tu i tamo sad propratim neku diskusiju, ali ovo moram da podelim sa vama. Poslednjih par dana je Limundo selio servere pa me zanimalo sta se desava i koji je razlog. Ovo je zvanican odgovor na pitanje zasto site ne radi:

Slike se otežano učitavaju u večernjim satima zbog izuzetnog opterećenja servera.
Limundo je nedavno oborio rekord po broju dnevnih poseta a firma od koje trenutno uzimamo hosting više ne može da prati naš rast.
Zbog toga prelazimo na brži, bliži i nadamo se pouzdaniji hosting koji će nam svia omogućiti brz odziv i u vreme velikog opterećenja.
O detaljima ćete biti obavešteni u narednih nekoliko dana a ceo proces migracije na novi hosting, koji pripremamo već duže vreme, biće završen tokom sledeće nedelje.

Hvala na razumevanju i strpljenju.
Jovan,
Limundo tim

Sve ovo ne bi bilo zanimljivo da dosadnji hoster/provider nije bio niko drugi do http://www.hetzner.de/en/ :)))).

Tradicija maksimalne obmane i fuserisanja se nastavlja kao i do sada.

Oduvek se znalo da Limundo zakupljuje servere kod HostEurope, a da su ih od danas preselili u Srbiju i to kod firme Mainstream d.o.o. koja odrzava i vodi vecinu najposecenijih web stranica u Srbiji, a koja takodje ima servere u Telenor DataCentru...

Izmedju ostalog neki veci sajtovi u Srbiji koji su kod navedene firme:

Blic, KupujemProdajem, Novosti, Telegraf, Smedia....

Cena na papiru mozda jeste skuplja, a tenderi, leve ruke desni dzepovi, "ja tebi ti meni" i ostalo kad ubacis u jednacinu, dobijes itekakav popust.

Smejao sam se ovoj gluposti " firma od koje trenutno uzimamo hosting više ne može da prati naš rast" - boli me uvo da se hostuju i u Tadzekistanu ... Najveci problem Limunda nije gde je hostovan, nego ljudstvo

nikada mi nece biti jasno kako. prvo je poceo sa telefonima skinutim sa mreze, sto je relativno nemoguce da uzima na djuture, pa sve da ima bandu ortaka ili ciga sa licnim kartama, a onda je krenuo sa pricom kako su urejdjaji iz inostranstva. Odakle, zivo me zanima.

Popio sam i ja zabranu zato sto sam se svadjao sa doticnim prodavcem, zato sto mi je trazio da mu uplatim na racun pare a na uslove aukcije stavio da je licno preuzimanje. Od sad zvanicno odustajem od limunda...

Poslednja izmena:
Hocu da vam kazem jednu stvar: Limundo je zaista veliki lopovluk i nikome nije jasno sta rade i kako rade. Na fejsu mozete da procitate o dosta clanova koji su izbaceni, a koji imaju po 200, 300, 1000 pozitivnih ocena. Na mnogim forumima se pise o "maltretiranju" limunda starijih clanova, pa mi nije jasno? Video sam licno da je covek sa preko 7000 pozitivnih ocena izbacen (http://www.limundo.com/Clan/germma), na fejsu zena ima 1200 pozitivnih, bez negativnih i izbacena je , doticni heavybear koji ima 450 ocena, proglasen dva puta za prodavca meseca, izbacen (http://www.limundo.com/Clan/heavybear), pa cuveni shurda (http://www.limundo.com/Clan/shurdaa), izbacen sa nijednom negativnom??? Ovakvih primera ima mnogo? Zar nije ocigledno i providno da Limundo izbacuje pozitivne clanove? Ja sam imao 280 pozitivnih, ni jednu neutralnu i negativnu i izbacen sam sa obrazlozejem da je doslo do vestackih dizanja cena i da limundo ima mogucnost da izbaci clana, bez obrazlozenja? koja glupost? Pa ovakve clanove bi na zapadu cenili kao lude? Naravno, video sam i clanove koji rade sa 5.10.20 negativnih ocena, a clanovi su? Da li je i to moguce? Vidite ovaj primer samo : http://www.limundo.com/Clan/krusic1/Negativne Pozovete teh podrsku, oni kazu, pisite mail njihovom supervizoru, koji je garantovano isto neki ******, koji i ne cita to.
Odakle odjedanput toliko nezadovoljnih clanova? Odakle toliko izbacenih pozitivnih clanova? Ko odredjuje i kako da dokazete suprotno, ako vas izbace? Zasto je dozivotno izbacivanje?
Verovatno ce se mnogi sloziti da je LIMUNDO postao lopovska organizacija. Siguran sam da ima i suprotnih misljenja, ali je sve vise nezadovoljnih clanova. Otimaju proviziju i kada pokrenes i kada zavrsis aukciju? Teraju ljude na opciju LIMUNDO CASH, a zasto bi moje pare stajale na LIMUNDO racunu nekoliko dana? OTIMANJE, klasicno. Ima dosta i razloga da se tuze: prodaju se kopije, prodaju se uredjaji za kradju elektricne energije...Nije mi jasno, ko njih stiti? Nemoguce da su toliko jaki.
Ja bih prvi pokrenuo grupu anti-LIMUNDO, posto su me bez razloga, potpisano izbacili. Da li neko zna da li postoji sajt gde moze da se skuplja peticija protiv LIMUNDA. Znam bar 10 bivsih clanova, a ko zna koliko ih ima, nezadovoljnih, pokradenih, izbacenih. LIMUNDO prevara treba da se zove sajt i moj veliki minus za ovu grupu napaljenih tinejdzera, kojice kad-tad dolijati, dok ce gazda da zapali, sigurno.
Jos jednu stvar sam siguran: imaju dosta propagatora na svim forumima i dosta njih su i ovde. Ali odavde ih ne izbacuju.

Poslednja izmena:
pa nije ni ovaj bolji, sad sam provalio lika, lik je u problemu :)

SVE aukcije za koje je dobio pozitivnu, na pocetku njegovog Limundovanja su od telefona sa domacih mreza. vip, telenor, telekom. radile su licne karte od raznoraznih cigi, i penzioneri ... ako sad i radi to preko, odavde je stekao za ulaganje, a to ce da ga stigne kad tad, jer jeste da ovi nasi ne podizu tuzbe protiv korisnika, ali on konkretno ce da im zpaadne za ochi sigurno

garantujem da je baja zavrsio karijeru za mesec dva.

Moram i ovde da prokomentarisem: da li vi znate koliko ima TOP sellers-a na e-bayu koji imaju po nekoliko hiljada ocena? Sta je sa njima u odnosu na clana koji ima 200-300 pozitivnih? Oni bi trebali da se proteraju sa zemlje :)

Ja neke stvari ne razumem kod kupaca, ako je neko jeftin, on je "lopov", a niko se ne pita, da li covek ima malu marzu, pa ide jevrejsko pravilo: niza cena brzi obrt? Zasto bi hapsili kupce mobilnih koji otkupljuju od ljudi koji prodaju ono sto ne bi smeli da prodaju? A u globalu, nigde ne pise nikome da ne sme da proda telefon nakon sklapanja aukcije. Ko vama brani da otudjite telefon? Ja sam uzeo telefon i prodao ga , posto vec imam telefon i ne treba mi? sada idem u zatvor :)
Sta ovi da kazu : http://mobilnitelefonins.kpizlog.rs/ http://mobilnitelefoni.kpizlog.rs/ i jos dosta njih...Pustimo ljude da prodaju telefone, meni ne smetaju, a ne znam zasto bi nekome uopste smetali. Svako se snadje kako ume

Svima nam smeta nesto: ako je skupo, zasto je skupo, a ako je jeftino, zasto neko mlati pare...Svasta sam cuo, ali zaista ima dosta bisera ovde. Zato...da zatvorimo LIMUNDO i prodavalo se i kada nije bilo LIMUNDA

Poslednja izmena:
http://www.limundo.com/Clan/krusic1/Negativne

nije bio izbacen jer Limundo ima *****sko pravilo da se po clanu racuna jedna negativna, a sto je isti covek dao preko 100 negativnih istom clanu to njima nije bitno. Vidim da je najzad suspendovan, ima takvih jos. Ljudi se registruju samo da bi pravili stetu prodavcima...

@RingeRaja
Koji su kod nas oglasi da su iole dobro posećeni (nisam sarkastičan već me stvarno zanima, nisam upućen)?

Ako je tebi Limundo reper i neophodan da bi prodao neku stvar, onda samo napred, ali nemoj posle da se žališ.
Što se mene tiče ja svoje stvari prodajem/kupujem, pored ovog, na još par foruma:
- macserbia.org/forum (Apple)
- hi-files.com/forum (Hi-Fi audio)
- kupujemprodajem.com - samo ukoliko nešto baš ne mogu da nađem nigde, inače ga izbegavam

Svima nam poznati prodavac mobilnih telefona na Limundu, @heavybear, dobio je zabranu pristupa.
http://www.limundo.com/Clan/heavybear

Da li si srecan zbog toga? Jeftinije telefone nisam nigde kupovao, a tvoje likovanje mi nije jasno. Kupovao sam iskljucivo preko limunda, ne samo za sebe vec i za prijatelje i rodbinu. Kako je on nabavljao me neinteresuje, ali znam da ono sto sam dobijao je bilo to sto je napisano, za razliku od mnogih prevaranata na limundu. Suspendovan sam, samo zato sto sam kupovao. Inace on je bio proglasen za najboljeg prodavca mobilnih telefona za mesec septembar i novembar.

Stvarno je velika zavist medju nama Srbima, kada svakoga ko nesto radi nazivamo lopovom. Kolike su mu cene bile? Ispod trzisnih. Nije zaradjivao po 50 evra i vise, nego manje, ali veci obrt. Tako je normalno da se radi. Treba malo putovati i videti kako se posluje van Srbije. Samo u Srbiji se ide na 100% zaradu.

Sta je sa plagijatima na Limundu, pokvarenom robom, i svim i svacim sto oni prodaju, a sklj je kvaliteta? Niko se ne buni, sto bise D&G, a nema ni D. Stvarno strasno kako se olako lupaju etikete.

Ocigledno da se u Srbiji uspeh ne prasta.

Poslednja izmena:
Ja nesto nisam primetio da je covek likovao ili izrazio zadovoljstvo zbog toga?

Da li si srecan zbog toga? Jeftinije telefone nisam nigde kupovao, a tvoje likovanje mi nije jasno. Kupovao sam iskljucivo preko limunda, ne samo za sebe vec i za prijatelje i rodbinu. Kako je on nabavljao me neinteresuje, ali znam da ono sto sam dobijao je bilo to sto je napisano, za razliku od mnogih prevaranata na limundu. Suspendovan sam, samo zato sto sam kupovao. Inace on je bio proglasen za najboljeg prodavca mobilnih telefona za mesec septembar i novembar.

Stvarno je velika zavist medju nama Srbima, kada svakoga ko nesto radi nazivamo lopovom. Kolike su mu cene bile? Ispod trzisnih. Nije zaradjivao po 50 evra i vise, nego manje, ali veci obrt. Tako je normalno da se radi. Treba malo putovati i videti kako se posluje van Srbije. Samo u Srbiji se ide na 100% zaradu.

Sta je sa plagijatima na Limundu, pokvarenom robom, i svim i svacim sto oni prodaju, a sklj je kvaliteta? Niko se ne buni, sto bise D&G, a nema ni D. Stvarno strasno kako se olako lupaju etikete.

Ocigledno da se u Srbiji uspeh ne prasta.

Druze, slazem se sa tobom, samo sve to vodi u propast LIMUNDA. Nema logike da se ljudi sa svim pozitivnim ocenama izbacuju. Ako covek ima 500 ocena, on ih je dobio od 500 razlicitih ljudi i to je za respekt, ako su svi zadovoljni. Da ne pricam o suspendovanim clanovima sa nekoliko hiljada pozitivnih ocena. To je po Limundu, verovatno bilo vestacki dizanje cena od nekoliko hiljada ljudi, pa izbacuju clanove :)
Ja ne znam koliko dokaza treba ljudima i da li se svi prave slepi i ludi, kada im smetaju jeftini prodavci, pozitivni i vrhunski prodavci, a niko ne spominje negativce. A svi clanovi koji su izbaceni sa naglaskom na "vestacki dizanje cena" su visegodisnji clanovi, bez ikakvog prava na tom sajtu. Ja znam da am sitna riba za njih i da su mnogo jaki, zato opet kazem, kada bi se otvorio neki forum za anti limundo, siguran sam o mnogim temama i losim pricama o LIMUNDU. Kada su mene izbacili, cekao sam 15 dana za povratak provizije na moj racun. Nije bila neka para, ali zasto da cekam? Da "nabijam" Limundu kamatu na racun? Ja, pa puta ko zna koliko takvih ljudi, pa puta 365 dana u godini, ciste pare lopovskoj druzini...Niti oru, niti kopaju :) Sto ih ne pljujete tada?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno