Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Da li je sve bash tako

Isto kao i moj slucaj, bukvalno prekopiran, niko nije slao nikakve mailove ili slicno, jednostavno, najeli su se para i to je to...Ali izbacuju pozitivne clanove, a ostavljaju ljude sa dosta negativnih ocena koji svesno potkradaju ljude. Sto je neko napomenuo, ja sam kupio nesto i preko ebaya i nikada mi nije stiglo...Znaci, muvanja koliko hoces...

Da vas dvojca niste ista osoba slucajno?

Predmeti koje prodaje nedeljkaponedeljka (hektor011-ov attachment)

http://www.kupindo.com/kupljeno/10001979_Potpuno-nov-Mp4-Mp3-player-Sony-NWZ-A815-2Gb

Fortuna-in oglas:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-16Gb-LG-P920-Optimus-3D-Sony-Mp4-player-2gb&

Limundo je sankcionisao po svoj prilici pravilno.

Inace, dupli nalozi su i ovde zabranjeni...

Poslednja izmena:
Fortuna objasni ovde ili na pm ili ide ban na oba naloga.

ouch!

Stephen%20Colbert%20eating%20Popcorns%20Gif.gif

Fortuna objasni ovde ili na pm ili ide ban na oba naloga.
Odgovaram tebi, u kuci zivimo ja, supruga, moje dete, surak, zena suraka, njihovo dvoje(jedan punoletan, ima 20 godina) dece, tast...Koristimo jedan intenet,posto imamo jedan adsl za celu kucu a imamo naloge za benchmark i ja i surak i imamo tri kompjutera u celoj kuci.
Da li je to zabranjeno? Ako jeste, njega brisem, a ako moze da se koriste dva razlicita naloga od dva razlicita clana, mi cemo da koristimo. Opet kazem, ako sme, sme, ako ne, njega brisem, iako je stariji. Ako treba da posaljemo neka dokumenta kao dokaz i to mozemo, sa iste adrese gde zivimo u istoj kuci i u istoj porodici i koji koristimo jedan intenet za celo domacinstvo,...

Da vas dvojca niste ista osoba slucajno?

Predmeti koje prodaje nedeljkaponedeljka (hektor011-ov attachment)

http://www.kupindo.com/kupljeno/10001979_Potpuno-nov-Mp4-Mp3-player-Sony-NWZ-A815-2Gb

Fortuna-in oglas:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-16Gb-LG-P920-Optimus-3D-Sony-Mp4-player-2gb&

Limundo je sankcionisao po svoj prilici pravilno.

Inace, dupli nalozi su i ovde zabranjeni...
Izvini o kakvom sankcionisanju spominjes da je zbog toga sto imam dva nalogana Limundu? Hajde ti otvori dva naloga na Limundu, ako mozes. Moj nalog je otvoren kada si morao da das fotokopiju licne karte. Ako na Limundu imamo nalog svi iz kuce, da li je i to zabranjeno? Neko treba da se izseli iz kuce da bi otvorio nalog na Limundu?Da li po mojim ocenama vidis da ja imam sve pozitivne i ni jednu negativnu ocenu. Ako se vec razumes u pravila Limunda, znas da kada neko kupi od tebe, ne mozes da imas dve brojne ocene od kupca, nego samo jednu. Znaci, ako imas 250 ocena i jedan clan te oceni 50 puta, imaces 251 ocenu. Ja nisam bio clan na Limundu 10 dana, a ako bas sumnjas, mogu da ti posaljem i mail gde lepo pise sto su me izbacili sa Limunda. Niti sam nekoga tovario preko maila, niti nekoga
vredjao, jednostavno sam isklucen zbog neke njihove odluke, da ne smem da stavim tri stvari i da napisem da je aukcija za jednu stvar, a sve tri su iste stvari, razlicitih boja. Konkretno, tri majice, plava, zuta i zelena, a napisano je da je cena za jedan komad, posto ljudi pitaju na aukciji, da li je cena za 3 majice...

Izvini o kakvom sankcionisanju spominjes da je zbog toga sto imam dva nalogana Limundu? Hajde ti otvori dva naloga na Limundu, ako mozes. Moj nalog je otvoren kada si morao da das fotokopiju licne karte. Ako na Limundu imamo nalog svi iz kuce, da li je i to zabranjeno? Neko treba da se izseli iz kuce da bi otvorio nalog na Limundu?Da li po mojim ocenama vidis da ja imam sve pozitivne i ni jednu negativnu ocenu. Ako se vec razumes u pravila Limunda, znas da kada neko kupi od tebe, ne mozes da imas dve brojne ocene od kupca, nego samo jednu. Znaci, ako imas 250 ocena i jedan clan te oceni 50 puta, imaces 251 ocenu. Ja nisam bio clan na Limundu 10 dana, a ako bas sumnjas, mogu da ti posaljem i mail gde lepo pise sto su me izbacili sa Limunda. Niti sam nekoga tovario preko maila, niti nekoga
vredjao, jednostavno sam isklucen zbog neke njihove odluke, da ne smem da stavim tri stvari i da napisem da je aukcija za jednu stvar, a sve tri su iste stvari, razlicitih boja. Konkretno, tri majice, plava, zuta i zelena, a napisano je da je cena za jedan komad, posto ljudi pitaju na aukciji, da li je cena za 3 majice...

Ok - niko pouzdano ne moze da zna shta se tacno desilo (iliti - u ovom slucaju je tvoja rec protiv njihove), ali - moze da posmatra situaciju ovde.

Napisao si da je u pitanju tvoj (jedinstven) Limudo nalog (boldovan deo). Onda, bash poshto si postavio svoj post o Limundu, javlja se josh jedan (novi) clan koji iznosi sledece:

Isto kao i moj slucaj, bukvalno prekopiran, niko nije slao nikakve mailove ili slicno, jednostavno, najeli su se para i to je to...Ali izbacuju pozitivne clanove, a ostavljaju ljude sa dosta negativnih ocena koji svesno potkradaju ljude. Sto je neko napomenuo, ja sam kupio nesto i preko ebaya i nikada mi nije stiglo...Znaci, muvanja koliko hoces...

Dakle, nigde nema navoda da je u pitanju ukucanin ili neko poznat - niti da je u pitanju isti nalog, vec tvrdi da se njemu desio identican slucaj na drugom (gorenavednom) nalogu. Sada - ti tvrdish da je nalog tvoj, a on tvrdi da je njegov. Ciji je na kraju?

Sa strane gledano, deluje kao da si sam sebe podrzavao i da je u pitanju tvoj clone, shto je strogo zabranjeno.

Posle ovoga gore, zashto bi bilo teshko zamisliti da si krshio i pravila Limunda?

Ok - niko pouzdano ne moze da zna shta se tacno desilo (iliti - u ovom slucaju je tvoja rec protiv njihove), ali - moze da posmatra situaciju ovde.

Napisao si da je u pitanju tvoj (jedinstven) Limudo nalog (boldovan deo). Onda, bash poshto si postavio svoj post o Limundu, javlja se josh jedan (novi) clan koji iznosi sledece:

Dakle, nigde nema navoda da je u pitanju ukucanin ili neko poznat - niti da je u pitanju isti nalog, vec tvrdi da se njemu desio identican slucaj na drugom (gorenavednom) nalogu. Sada - ti tvrdish da je nalog tvoj, a on tvrdi da je njegov. Ciji je na kraju?

Sa strane gledano, deluje kao da si sam sebe podrzavao i da je u pitanju tvoj clone, shto je strogo zabranjeno.

Posle ovoga gore, zashto bi bilo teshko zamisliti da si krshio i pravila Limunda?

Ja ti opet kazim, svako ima pravo na svoj nalog, a kao prilog tome prilikom registracije daje na uvid i licnu kartu (u mom slucaju) ili jmbg...Nikako ne mozes da registrujes sebe dva puta na dva razlicita naloga, zar ne? Ja imam 250 ocena, nemam 150 ili sta znam vec...Ovde su ljudi protiv nekih pravila Limunda i ja sam jedan od njih. Nemam pojima o kakvim klonovima spominjes niti zaista znam o cemu ti pricas? Ovde ispada da si ti nekakav advokat Limunda, zar ne? Na prethodnim stranicama o iskustvu ljudi sa Limundom ima mnogo nezadovoljnih, a ja sam jedan od njih i na to imam pravo. Ne znam sto ih branis, opet napominjem, ni jednu negativnu ocenu na mom nalogu nema, a citao si o ljudima koji su imali po 30, 40 negativnih ocena i dalje varali ljude. Ja na 250 nisam imao ni jednu negativnu, a izbacen sam, a neko na 60 ima 20,30 ili ko zna koliko negativnih, a i dalje je clan? I ti mi sada pricaj o nekakvim klonovima ili kako ih zoves vec. Sta god da sam uradio, a video si na PM sta jesam, sa ni jednom negativnom ne bih nikako trebao biti izbacen, a ljudi sa 30 negativnih u 3 meseca rade normalno i dalje?
I opet ti kazem, ja sam ubedjen, koliko god ih branis, a verovatno imas razloga, da se na Limundu muva itekako, a pogotovu se muva ako neko ima nekog prijatelja u samoj Limundo organizaciji, pa nekome gase naloge, aukcije i sta jos,pogotovu ako neki njihov prijatelj ili rodjak ima slicnu ili istu aukciju a pustaju negativne ocene da rade i dalje?Bez obzira da li si ti u Limundu ili nisi, imam pravo na svoje misljenje. A ako neko kaze da sam ga jednom prevario na Limundu za bilo sta, vracam mu za to sto sam ga "prevario", 50x vecu svotu novca...A posto nemam ni jednu takvu ocenu niti tuzbu, ja sam miran i moja savest je mirna. Jos mi je i ostalo oko 400 dinara kredita, oja naravno necu videti nikada. Pa sada 400 dinara puta x izbacenih clanova, to je mnogo para u kasi Limunda koje sigurno nisu posteno zaradili od nekih provizija od zavrsenih aukcija, nego od izbacenih clanova. Koliko sam miran i koliko znam da nisam nista muvao, ja sam zvao i republicku trzisnu inspekciju i podneo zalbu sa mojim podacima, pa neka se utvrdi ko je kriv i gde idu moje pare od depozita i od drugih clanova.
Zato te molim, da ne napadas i nagadjas i iznosis tvoje pretpostavke, posto i ja mogu da iznosim svoje pretpostavke da si ti radnik Limunda, a to naravno ne mora da bude tacno...Limundo je prevarantska firma, to sam siguran, to vec nije pretpostavka, licno sam osetio po svom dzepu
Opet mi nije jasno, zasto ja imam sam sebe da podrzavam protiv Limunda? Pa ovde ima mnogo stranica o ljudima koji su protiv i ja njih sve podrzavam. Zaista mi nije cilj da se prepucavam sa tobom oko Limunda. Ocigledno je da sami ja protiv njih , a da si ti za njih, cim ih branis. Jednog dana, kada te budu izbacili bez razloga, kada te neko prevari sa vise negativnih ocena, pisaces i ti protiv njih, naravno pod uslovom da nemas prijatelja ili rodjaka ili cak mozda ako i ti nisi u Limundu...Ja cu uvek pre da saradjujem sa ljudima koji imaju 250 pozitivnih, a ni jednu negativnu, nego sa onima koji imaju vise negativnih od pozitivnih.
Nije mi jasno samo, kako si uspeo da kroz hektorov atachment udjes u nalog od nedeljke-ponedeljke?

Poslednja izmena:
Sta radite na limundu to je vasa stvar i nas na benchmarku to uopste ne zanima.

Hmm....
Ako koriste dva razlicita clana onda naravno da mozete da nastavite , ali mislim da je posle svega suvise ocigledno da je hektor tvoj smurf koji sluzi za oglase.
Samo mi nije jasno sta ce ujakov mp3 u tvojim oglasima ,zabranjeno je postavljati oglase za druge ljude.
Jedini je to razlog zbog kojeg sam pomislio da su tvoja obba accaunta, a da zivite u istom domacinstvu to stvarno ne znam niti mogu da znam.
no na to mozes reci da je to tvoj mp3 na limundo oglasima na ujakovom accauntu, ili da je zajednicki mp3 player pa ga on prodaje na limundu a ti ovde.

To sto je "ujak" otvorio accaunt na benchmarku i svi postovi su mu samo oglasi je prica tek za sebe.
Ujače, jel imas druga interesovanja na ovom forumu osim oglasa ?
PRvi post van tvojih 3-4 oglasa ti je podrska clanu domacinstva.

Aj za mp3 player, ali sta je sa samsung galaxy fit ?
hektor011 : Poptuno nov Samsung fit, originalno pakovanje, dobijen od firme, radi na svim mrezama. Cena je 110€
Fortuna : Mobilni telefon Samsung Galaxy Fit, nov nekoriscen, dobijen od firme, garancija preko mene, baterija nikada stavljena u njega, full pakovanje za sve mreze, 105€

Na to ces reci da radite u istoj firmi i da ste dobili iste telefone koje prodajete jel tako ?
Ok, samo me zanima zasto ujak ceni svoj samsung za 5 evra vise od tebe ? Tu mi je stvarno frka da razumem.

NO dobro ako radite u istoj frimi i dobili ste iste telefone sta je sa N77 ?
Fortuna : Nokia N77, simbian telefon, srpski meni, ne znam koliko je tacno star, ima sitne tragove koriscenja, ocuvanost 7/10, radi na svim mrezama. Uz telefon idu baterija i punjac. Telefon je made in Finland
Hektor011 : Nokia n77, simbian, polovna, odlicna, srpski meni. Punjac i telefon. Sitni tragovi koriscenja. Cena 25€

Da nije malo logicnije da si otvorio novi accaunt samo da bi mogao da postujes uporedo u novim oglasima ?

U najboljem slucaju po tebe : Ti i ujak ste iste kucne telefone pokusali da prodate ovde, i stvarno sve bi to bilo ok i pored zabrane postavljanja oglasa za druge ljude, ali NIJE MI JASNO zasto su svi ujakovi postovi iskljucivo mali oglasi koji su vecinom kopija tvojih oglasa. Jel moguce da ujak nije imao interesovanja da napise ni jedan drugi post na forumu , osim da postavlja identicne komponente u oglase kao i ti.

Poslednja izmena:
Kakav rasplet:D

Nisi ti weasel ti si "jedan ljisica bre"

Sta radite na limundu to je vasa stvar i nas na benchmarku to uopste ne zanima.

Hmm....
Ako koriste dva razlicita clana onda naravno da mozete da nastavite , ali mislim da je posle svega suvise ocigledno da je hektor tvoj smurf koji sluzi za oglase.
Samo mi nije jasno sta ce ujakov mp3 u tvojim oglasima ,zabranjeno je postavljati oglase za druge ljude.
Jedini je to razlog zbog kojeg sam pomislio da su tvoja obba accaunta, a da zivite u istom domacinstvu to stvarno ne znam niti mogu da znam.
no na to mozes reci da je to tvoj mp3 na limundo oglasima na ujakovom accauntu, ili da je zajednicki mp3 player pa ga on prodaje na limundu a ti ovde.

To sto je "ujak" otvorio accaunt na benchmarku i svi postovi su mu samo oglasi je prica tek za sebe.
Ujače, jel imas druga interesovanja na ovom forumu osim oglasa ?
PRvi post van tvojih 3-4 oglasa ti je podrska clanu domacinstva.

Aj za mp3 player, ali sta je sa samsung galaxy fit ?
hektor011 : Poptuno nov Samsung fit, originalno pakovanje, dobijen od firme, radi na svim mrezama. Cena je 110€
Fortuna : Mobilni telefon Samsung Galaxy Fit, nov nekoriscen, dobijen od firme, garancija preko mene, baterija nikada stavljena u njega, full pakovanje za sve mreze, 105€

Na to ces reci da radite u istoj firmi i da ste dobili iste telefone koje prodajete jel tako ?
Ok, samo me zanima zasto ujak ceni svoj samsung za 5 evra vise od tebe ? Tu mi je stvarno frka da razumem.

NO dobro ako radite u istoj frimi i dobili ste iste telefone sta je sa N77 ?
Fortuna : Nokia N77, simbian telefon, srpski meni, ne znam koliko je tacno star, ima sitne tragove koriscenja, ocuvanost 7/10, radi na svim mrezama. Uz telefon idu baterija i punjac. Telefon je made in Finland
Hektor011 : Nokia n77, simbian, polovna, odlicna, srpski meni. Punjac i telefon. Sitni tragovi koriscenja. Cena 25€

Da nije malo logicnije da si otvorio novi accaunt samo da bi mogao da postujes uporedo u novim oglasima ?

U najboljem slucaju po tebe : Ti i ujak ste iste kucne telefone pokusali da prodate ovde, i stvarno sve bi to bilo ok i pored zabrane postavljanja oglasa za druge ljude, ali NIJE MI JASNO zasto su svi ujakovi postovi iskljucivo mali oglasi koji su vecinom kopija tvojih oglasa. Jel moguce da ujak nije imao interesovanja da napise ni jedan drugi post na forumu , osim da postavlja identicne komponente u oglase kao i ti.

Ovo nije ujak, nego surak.Ne radimo ni u istoj firmi, nego nam je sporedna delatnost i prodaja i pokusavanje zarade sa strane(ako si procitao ranije, gde sam ti napisao, ukupno imamo troje dece i to odrasle, pa hteo ne hteo, moras da pokusavas nesto da prodas i zaradis neki dinar i sa strane). Ovo je moj nalog i samo ga ja koristim i sve sto dajem u oglase, dajem ono sto je moje, nista ne dajem sto nije moje. Sto se tice suraka, sve sto on prodaje, prodaje za sebe. Znaci, svako za sebe. Svako za sebe prodaje, a robu nabavljamo zajedno i svako ima svoju robu.Svako za sebe postuje i svako za sebe je clan Benchmarka.
Ja ne oristim bench samo za oglase, bez obzira da li nesto komentarisem ili ne, posetim bench i pogledam nekoliko postova, procitam ono sto mi treba i to je to. Postujem pravilnike, ako dajem dva "vezana" oglasa, dajem ih izmedju 7 dana razmaka i to je to. Meni je obrisano 50 postova u pocetku, gde sam pisao "super", "odlicno" i slicno i sada ako nemam sta da napisem, procitam i to je to...
Uopste ne vidim logiku sto mene neko napada ovde. Ja sam u svoje ime napisao i sve sto sam napisao, svodi se na moje misljenje i moje reci i moje iskustvo sa Limundom. Nemam razloga da pisem sve duplo, ne skuplja se ovde peticija i broj glasova da se Limundo ugasi, nego da se vide losa iskustva sa Limundom, a ja sam ih imao i pisem protiv toga. Ispade da se ovde vodi polemika o meni. Ovde pisem o Limundu, svoja (losa) iskustva sa njima, ne o sebi...Mislim d asam dosta obrazlozio ove napade o sebi i da je zaista ovde post o Limundu , a ne o meni. Ako sam ja nekoga prevario, ovde, na Limundu ili bilo gde, neka otvori post o meni i neka napise. Svako ima pravo da sumnja, ali nema razloga niko da "pljuje" po meni za nesto sto nisam uradio.

Poslednja izmena:
Piše na slici gore levo, nije sakriveno.

slika

Druze, pise ko je korisnik, ali nigde ne pise sta prodaje. Drugo, link koji si okacio pise izmedju ostalog i da si i ti kupio taj player,posto u adresi ima rec "kupljeno"

http://www.kupindo.com/kupljeno/1000...y-NWZ-A815-2Gb

pa te pitam, ako jesi, da li si kupio i jesi li bio prevaren? Ili si dobio bas onako kako je trebalo? Ako si kupio, da li je saradnja bila dobra ili ne? Da li si cekao duze od jednog dana da ti stigne player?Ako nema negativne ocene, znaci da je bila dobra i da si bio zadovoljan. E o tome ja pisem, da Limundo izbacuje clanove koji su pozitivni, a negativne ostavlja. A sto bi to radili?

Poslednja izmena:
Druze, pise ko je korisnik, ali nigde ne pise sta prodaje. Drugo, link koji si okacio pise izmedju ostalog i da si i ti kupio taj player,posto u adresi ima rec "kupljeno"

Ništa ja nisam kupio, to je slika koju je okačio "hektor011" kao primer i odatle veza sa nalogom "nedeljkaponedeljka".

Znači, šurak je kupio od njega preko Limunda. Možda ne pričaju? :p

Ovde sad već počinje svađa. :d
Što se duplih naloga tiče na Limundu, to je normalno. Ja koga god znam da koristi limundo radi zarade, ili ima više naloga ili ima pristup tuđim nalozima tipa ćale, sin, tetka, baba, deda itd. Tako da i nije neka nauka otvoriti više naloga, samo ti treba lična karta od bliže ili dalje rodbine.

Imaš dve opcija na limundu. Imaš dva ili više naloga, kreneš od 10din i lepo podižeš. Ili opcija koju sam ja nažalosto odabrao, imaš jedan nalog, kreneš sa prodajom od neke fixne cene i onda te smaraju ljudi sa porukama "ju kako si skup!"....

Teska istina...

Spominjao sam u ranijim postovima da je supruga bas puno radila preko Limunda i ja sam silom prilika upucen.
Ono sto vam mogu garantovati je da u zadnja 3 meseca sve sto krene od 10 din i predje 500 din je namesteno tj neko dize cenu.
Previse prodavaca,malo kupaca pa i to malo deru kako znaju i umeju,tj prevarom...

Ono sto nama smeta je sto Limundo uopste ne reaguje,a tu se "busamo" o nekom postenju i sl...
Sve dok ne dobiju vise prijava da se sumnja na prevaru,ne reaguju.

Nedavno smo imali i zanimljiv slucaj,koji nas je max udaljio od Limunda,zahvaljujuci Limundo tim diplomatiji:

Kupac izlicitirao predmet,gde uvek kupcu saljemo da ako ima neki problem da nam se javi,vracamo kintu bla bla...
Kupac bez ikakvog obavestenja daje pozitivnu gde nas je na finjaka jako ocrnio i to za predmet koji je izlicitiran za 200 din,znaci pozitivna u vrednosti od dve negativne.
Inace kupac je totalno nov na Limundu i kod nas je prvi put kupovao.
Mi nismo odreagovali,tj nismo dali nikakvu ocenu u fazonu bolje da cutimo.
Odjednom krece histerija od strane kupca zasto ne dajemo njemu ocenu i na kraju nas prijavi Limundu.
Limundo nas kontaktira i kaze da smo obavezni da dajemo ocene.
Mi prilozimo dokaze da nas od nekih 500 kupaca oko 50 nije ocenilo i nikad nismo ni pomislili da dizemo frku,Boze moj,zaboravio,nece,pobego iz zemllje,who cares... ali to je ispalo da to uopste nije bitno.
Da skratim pricu,na kraju nas je Limundo tim "uslovio" da ako ne damo ocenu kupcu da cemo da letimo,naravno,sve to lepo receno,bez kompromisa...

Znaci,3 godine aktivni na Limundu,preko ako se ne varam 700 prodaja sto Lim. sto Kupindo bez negativnih i oni nama prete zbog nekog totalnog novog clana koji nas je ugrozio lepom pozitivnom...

I kad dodamo ove toliko ocigledne prevare,mi kao posteni prodavci ( da da,ima jos takvih...) smo se povukli,nema tu za nas mesta...

Ne mogu vas oterati sa limunda zato što niste ocenili kupca. Mogu samo udeliti opomenu. Koliko sam ja primetio, što je velika mana limunda, je da prijave i probleme uvek rešava druga osoba. Dakle prijavim nešto, pročita osoba A, dobijem odgovor. Taj inicijalni odgovor je uvek neka "automatizovana poruka" i ja odprilike radim copy paste prvo teksta i šaljem opet. Ovaj put isti problem čita osoba B i vraća mi odgovor sa skroz drugim ishodom.... U prevodu, kod njih valda velika anarhija i imaju premalo zaposlenih za rešavanje sporova, pa tako kaubojski preko k. rešavaju neke stvari gde često pošteni članovi popasu.

Ne mogu vas oterati sa limunda zato što niste ocenili kupca. Mogu samo udeliti opomenu. Koliko sam ja primetio, što je velika mana limunda, je da prijave i probleme uvek rešava druga osoba. Dakle prijavim nešto, pročita osoba A, dobijem odgovor. Taj inicijalni odgovor je uvek neka "automatizovana poruka" i ja odprilike radim copy paste prvo teksta i šaljem opet. Ovaj put isti problem čita osoba B i vraća mi odgovor sa skroz drugim ishodom.... U prevodu, kod njih valda velika anarhija i imaju premalo zaposlenih za rešavanje sporova, pa tako kaubojski preko k. rešavaju neke stvari gde često pošteni članovi popasu.

Tamo rade totalno nepismena gospoda koja veze nemaju sa logikom, pošto retko prodajem, ponekad kupim ponešto okačim neke sitnice i naravno uslov limu.do keš. Ok kažem ja nikada ranije mi to nije bio uslov i pitam zašto je to odjednom počelo da važi i za mene iako sam sa brdom pozitivnih ocena, nijedne neutralne kao ni negativne. Odgovor generički bla, bla, bla ali ništa konkretno. Ponovim ja pitanje, druga osoba odgovara ali odgovor ponovo nedorečen, malte ne svodi se na isto, može nam se...

Ja na kraju navedem samo lično preuzimanje i plaćanje i na kraju navedem moguće slanje uz prethodnu uplatu. Oni ponište aukciju jer ja uslovljavam nešto što oni nisu predvideli. Za ovo naravno dobijem opomenu. Lično ne živim od njih, nije mi problem da koristim i Limu.do keš ali nikoga oni neće zaštititi na taj način. Lako se ispoklanjaju sitnice za 10 dinara i posle cepaj, varaj... kafanamarkovic vol.2 Lično verujem da ću dići ruke od njih, a mislim da ima sve više i više ljudi koji nisu zadovoljni nametanjem pravila kojih nije bilo prilikom zasnivanja statusa člana već su kasnije uvedena. Provizije su sve veće i veće a sigurnost ništa bolja.

Lično sam im više puta ukazivao na licitacije na kojima nekoliko uzajamno povezanih članova sami sebi licitiraju, podižu cene i daju ocene 10+++ itd i jasno se vidi iz aviona da su cene nerealno velike i tipične navlakuše ali osim obaveštenja da će proveriti ništa nisu preduzeli. Aukcija se regularno završila sa nerealno velikom cenom, to se desilo više puta, nekoliko puta se desilo da niko ne nasedne i posle date pozitivne ocene navodnom kupcu prodavac pokreće istu aukciju. Posle ovakvih primera gde je sve bilo jasno kao na dlanu ja sam odustao od bilo kakvih sugestija, pomoći i saradnje sa dotičnom gospodom. U prevodu, nek se iebu sami kako znaju. Najviše volem kad dobijem poruku u kojoj im je kao tobože važno moje mišljenje u vezi nekih promena koje uvode ili razmatraju da uvedu a mene mnogo bole za njih...

Potpuno se slažem sa iznetim mišljenima nekoliko osoba na ovom forumu u vezi toga da će na kraju tamo ostati samo prevaranti, muljatori jer jedino oni imaju cilj. Pošteni će se povući na neka druga tolerantnija mesta. Ja lično sve što imam da prodam je na drugom sajtu (namerno neću da reklamiram) zato što ne valjam nikakve neproverene stvari ili bilo šta što treba da se nahvali ili mu se prikriju nedostaci pa da me kupac posle pljuje i blati. Ja pošteno opišem robu koju prodajem, prodam šta imam da prodam i na kraju pozovem kupca i mirne savesti mogu da ga pitam da li je zadovoljan. Doduše ja najčešće prodajem uređaje koje lično proizvodim i stojim iza njih tako da nemam razloga za bilo kojim vidom prevare. Ima puno takvih ljudi ali ima i puno prevaranata koji vas slažu a da ne trepnu.

Ja opet pitam sve koji kukaju na Limundo....
Koji andrak kupujete/prodajete tamo?????
Mislim, iz aviona se još u startu videlo da je posredi potpuno neozbiljna ekipa, koja je, doduše, na vreme skapirala da je pametno otvoriti nešto tipa eBay clon, ali kako možete očekivati da u ovako neozbiljnoj državi funkcioniše aukcijski sajt????
Po meni je svako ko i pored svega ide na Limundo i kuka to i zaslužio.

Ja ti opet kazim, svako ima pravo na svoj nalog, a kao prilog tome prilikom registracije daje na uvid i licnu kartu (u mom slucaju) ili jmbg...Nikako ne mozes da registrujes sebe dva puta na dva razlicita naloga, zar ne? Ja imam 250 ocena, nemam 150 ili sta znam vec...Ovde su ljudi protiv nekih pravila Limunda i ja sam jedan od njih. Nemam pojima o kakvim klonovima spominjes niti zaista znam o cemu ti pricas? Ovde ispada da si ti nekakav advokat Limunda, zar ne? Na prethodnim stranicama o iskustvu ljudi sa Limundom ima mnogo nezadovoljnih, a ja sam jedan od njih i na to imam pravo. Ne znam sto ih branis, opet napominjem, ni jednu negativnu ocenu na mom nalogu nema, a citao si o ljudima koji su imali po 30, 40 negativnih ocena i dalje varali ljude. Ja na 250 nisam imao ni jednu negativnu, a izbacen sam, a neko na 60 ima 20,30 ili ko zna koliko negativnih, a i dalje je clan? I ti mi sada pricaj o nekakvim klonovima ili kako ih zoves vec. Sta god da sam uradio, a video si na PM sta jesam, sa ni jednom negativnom ne bih nikako trebao biti izbacen, a ljudi sa 30 negativnih u 3 meseca rade normalno i dalje?
I opet ti kazem, ja sam ubedjen, koliko god ih branis, a verovatno imas razloga, da se na Limundu muva itekako, a pogotovu se muva ako neko ima nekog prijatelja u samoj Limundo organizaciji, pa nekome gase naloge, aukcije i sta jos,pogotovu ako neki njihov prijatelj ili rodjak ima slicnu ili istu aukciju a pustaju negativne ocene da rade i dalje?Bez obzira da li si ti u Limundu ili nisi, imam pravo na svoje misljenje. A ako neko kaze da sam ga jednom prevario na Limundu za bilo sta, vracam mu za to sto sam ga "prevario", 50x vecu svotu novca...A posto nemam ni jednu takvu ocenu niti tuzbu, ja sam miran i moja savest je mirna. Jos mi je i ostalo oko 400 dinara kredita, oja naravno necu videti nikada. Pa sada 400 dinara puta x izbacenih clanova, to je mnogo para u kasi Limunda koje sigurno nisu posteno zaradili od nekih provizija od zavrsenih aukcija, nego od izbacenih clanova. Koliko sam miran i koliko znam da nisam nista muvao, ja sam zvao i republicku trzisnu inspekciju i podneo zalbu sa mojim podacima, pa neka se utvrdi ko je kriv i gde idu moje pare od depozita i od drugih clanova.
Zato te molim, da ne napadas i nagadjas i iznosis tvoje pretpostavke, posto i ja mogu da iznosim svoje pretpostavke da si ti radnik Limunda, a to naravno ne mora da bude tacno...Limundo je prevarantska firma, to sam siguran, to vec nije pretpostavka, licno sam osetio po svom dzepu
Opet mi nije jasno, zasto ja imam sam sebe da podrzavam protiv Limunda? Pa ovde ima mnogo stranica o ljudima koji su protiv i ja njih sve podrzavam. Zaista mi nije cilj da se prepucavam sa tobom oko Limunda. Ocigledno je da sami ja protiv njih , a da si ti za njih, cim ih branis. Jednog dana, kada te budu izbacili bez razloga, kada te neko prevari sa vise negativnih ocena, pisaces i ti protiv njih, naravno pod uslovom da nemas prijatelja ili rodjaka ili cak mozda ako i ti nisi u Limundu...Ja cu uvek pre da saradjujem sa ljudima koji imaju 250 pozitivnih, a ni jednu negativnu, nego sa onima koji imaju vise negativnih od pozitivnih.
Nije mi jasno samo, kako si uspeo da kroz hektorov atachment udjes u nalog od nedeljke-ponedeljke?

Da ponovim/pojasnim:

Clone je dupli nalog koji se vodi na istu osobu. U ovom slucaju je to nalog koji je korishcen da te podrzi u ovoj prici.

Obojica imate iste oglase i isti nalog na limundu (a ovde se tvrdilo da su dva razlicita limundo naloga - da bi na kraju prizanao da je taj nalog i tvoj).

Korishcenje dva identiteta na forumu je strogo zabranjeno, verujem da ne moram da ti objashnjavam zashto je tako.

Za mene iz ovih podataka nema sumnje da si koristio oba forumska naloga - razlozi me stvarno ne zanimaju, niti su predmet ove price.

Sada, posto vecinski koristish i ovaj forum za prodaju (kao i na Limundu npr.), a ovde si se oglushio o pravilo (u ovom slucaju dupli nalozi) - zashto bi bilo teshko zamisliti da si prekrshio i neko pravilo Limunda i zato zaradio ban tamo?

Onog trenutka kada si iskoristio drugi forumski nalog da sam sebe podrzish - izgubio si svaki kredibilitet, barem shto se mene tice...

Shto se tice zaljenja i branjenja Limunda, nemam nikakvih problema sa tim. Da si se u svoje ime zalio jednom (a ne dva puta pomocu naloga br.2) - sve bi bilo u redu i normalno.

Shto se tice Limundo naloga, iz henk011-ovog attacha se jasno vidi korisnicko ime, a prva pozitivna ocena vodi do Kupindo oglasa.

Kratka pretraga tvog oglashavanja ovde, prikazuje identicne predmete i skoro identican tekst - kakav je dodatni dokaz josh potreban?

Verujem da bi detaljnija pretraga mogla dati josh preciznije rezultate i slicnosti.

Poslednja izmena:
Ja opet pitam sve koji kukaju na Limundo....
Koji andrak kupujete/prodajete tamo?????
Mislim, iz aviona se još u startu videlo da je posredi potpuno neozbiljna ekipa, koja je, doduše, na vreme skapirala da je pametno otvoriti nešto tipa eBay clon, ali kako možete očekivati da u ovako neozbiljnoj državi funkcioniše aukcijski sajt????
Po meni je svako ko i pored svega ide na Limundo i kuka to i zaslužio.

Jer je magicna formula limunda : e al cu da pazarim jeftino i e al cu da zavalim ovaj krs za velike pare. :d U prevodu samo ja da prodjem dobro i da izhebem nekoga.

Dokle god kod nas srbalja ovakav dualizam :d vlada u glavama nasim limundo ce biti za izbegavanje i jednostavno- ogledalo Srbije.

Kakva je drzava takvo je sve u njoj i od toga se pobeci ne moze.

Poslednja izmena:
Da ponovim/pojasnim:

Clone je dupli nalog koji se vodi na istu osobu. U ovom slucaju je to nalog koji je korishcen da te podrzi u ovoj prici.

Obojica imate iste oglase i isti nalog na limundu (a ovde se tvrdilo da su dva razlicita limundo naloga - da bi na kraju prizanao da je taj nalog i tvoj).

Korishcenje dva identiteta na forumu je strogo zabranjeno, verujem da ne moram da ti objashnjavam zashto je tako.

Za mene iz ovih podataka nema sumnje da si koristio oba forumska naloga - razlozi me stvarno ne zanimaju, niti su predmet ove price.

Sada, posto vecinski koristish i ovaj forum za prodaju (kao i na Limundu npr.), a ovde si se oglushio o pravilo (u ovom slucaju dupli nalozi) - zashto bi bilo teshko zamisliti da si prekrshio i neko pravilo Limunda i zato zaradio ban tamo?

Onog trenutka kada si iskoristio drugi forumski nalog da sam sebe podrzish - izgubio si svaki kredibilitet, barem shto se mene tice...

Shto se tice zaljenja i branjenja Limunda, nemam nikakvih problema sa tim. Da si se u svoje ime zalio jednom (a ne dva puta pomocu naloga br.2) - sve bi bilo u redu i normalno.

Shto se tice Limundo naloga, iz henk011-ovog attacha se jasno vidi korisnicko ime, a prva pozitivna ocena vodi do Kupindo oglasa.

Kratka pretraga tvog oglashavanja ovde, prikazuje identicne predmete i skoro identican tekst - kakav je dodatni dokaz josh potreban?

Verujem da bi detaljnija pretraga mogla dati josh preciznije rezultate i slicnosti.
Vidi, rekao sam da me ne interesuje tvoje misljenje zaista, posto nagadjas i lupa sa nekim detaljima i stalno navodis rec ocigledno...Ocigledno je da ja kao clan benchmarka od dve godine mogu da dajem oglase u roku od 7 dana i ocigledno je da razmak izmedju mog poslednje datog oglasa i ovog drugog sto je dat od strane hektora, ima vise od 7 dana, pa je ocigledno da sam mogao da dam i na svoj nalog, posto sam to ocigledno uvek i radio, pa ocigledno nisam imao razloga da dajem oglas na clone nalogu, kako ti kazes.
E meni je ocigledno da sa slike hektora011 i na osnovu njegove ocene koja pise na slici, korisnickgo naloga nedeljkaponedeljka, ne mozes da udjes u taj nalog, pa meni ocigledno radis za limundo i ocigledno si me poceo smarati sa tim. Ocigledno si pomesao nesto, a posto ocigledno smaras i branis Limundo, molim te da me zaobidjes sa tvojim sumnjama, koje ocigledno nemaju nikakve Logike.
Mnogo vise mojih ocigledno neko tvojih

Samo jednom sam imao loše iskustvo preko Limunda/Kupinda, ali sam u principu oštećen za nekih 700-800 din.
tako da nije strašno, ali nikada i ne bih kupio nešto skuplje preko Limunda. Najjače mi je što sam prodao par stvari
i otišao 15 dinara u minus sa kreditom, odma mi stiže SMS kako ja treba njima da uplatim te pare. Hvala, doviđenja.
Najbolje da ću pored toliko mesta za besplatno oglašavanje na netu da im plaćam proviziju 5%.

Vidi, rekao sam da me ne interesuje tvoje misljenje zaista, posto nagadjas i lupa sa nekim detaljima i stalno navodis rec ocigledno...Ocigledno je da ja kao clan benchmarka od dve godine mogu da dajem oglase u roku od 7 dana i ocigledno je da razmak izmedju mog poslednje datog oglasa i ovog drugog sto je dat od strane hektora, ima vise od 7 dana, pa je ocigledno da sam mogao da dam i na svoj nalog, posto sam to ocigledno uvek i radio, pa ocigledno nisam imao razloga da dajem oglas na clone nalogu, kako ti kazes.
E meni je ocigledno da sa slike hektora011 i na osnovu njegove ocene koja pise na slici, korisnickgo naloga nedeljkaponedeljka, ne mozes da udjes u taj nalog, pa meni ocigledno radis za limundo i ocigledno si me poceo smarati sa tim. Ocigledno si pomesao nesto, a posto ocigledno smaras i branis Limundo, molim te da me zaobidjes sa tvojim sumnjama, koje ocigledno nemaju nikakve Logike.
Mnogo vise mojih ocigledno neko tvojih

Mnogo si ti nesto ocigledan.

Mrzi me da citam 15 strana,ima li nekih vesti o slucaju ,,kafanamarkovic"
I da li je mozda pokrenuta tuzba protiv limunda za tu prevaru?
Vidim da skoro svaki dan kace slike u svojoj grupi na fejsu,i hvale sami sebe kako su jedni od najboljih sajtova u zemlji,mozes misliti? :lupko::lupko::lupko:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno