Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
*****avaš... O.O

Edit
Ček, zar Banca Intesa nije u nekoj vezi sa Delta Đenerali osiguranjem? To je obadvoje Miškovićevo (ili ima neke veze sa njim)?

bili, pa ih prodao... sad su dva odvojena pravna lica vezana sitnim slovima i debelim crevima.
btw, kao korisnika HIT racuna u Intesi, dobio sam dodatno zdrastveno osiguranje kod Delte G. - ali, moraju da im proslede moje podatke.
a posto sam imao kasko kod Delte G. ocekujem uskoro i od njih neki dopis/flajer/prospekt/cestitku...

da ne pricam da me stalno zovu za osvajanje raznih nagrada za koje nisam ni ucestvovao niti znao da postoje.

Dobro, to i nije "toliko strašno", obzirom da si sam uleteo u to sve, a oni jesu povezani u nekakav sistem. Mene više brinu oni koji to rade, a da nemaju nikakvu povezanost. Kao kada šalju SMSove obaveštenja za lonce, šerpe i registracije.

pa da sam sam, i nisam. jer sta je sledece: kupis u Maxiju, a zovu te iz Intese da ti nude kredit za stan - jer su u nekom sistemu ?!?
i da li sam ja trazio to zdrastveno? ne, nego su se oni "utalili" i izdjorali podatke, pa sad krece reklamiranje. znam da nije strasno, ali smara...

meni je jos gore, sto oni traze od svojih radnika da od kuce ili sluzbenih mobilnih zovu random (mada sada sve vise mislim da nije nasumice) i da reklamiraju usluge i sl.
btw, na to sve treba dodati i Telekom koji kao drzavni sistem je itekako busan sa nasim licnim podacima. probajte u Mt:s webshopu da unesete pogresni JMBG - nece da moze.

JMBG ima kontrolni broj i lako se izracuna jeli nemoguc ili ne.

Koliko Limundo vodi brigu o svojim prodavcima, nije im ponudio ni opciju da zavrsene aukcije prebace na Kupindo. Bukvalno igranje sa ljudima od kojih zive.

Da citiram sam sebe i da izkomentarisem jos deb!lniji potez Limunda, ja ne znam kako ovo nazvati osim bezobzirnoscu, tekst je sa Limundo kafea:

Nema dugmeta??? Laughing nego nema ni odgovora prihvatljivog ...Evo jedan odgovor.Zdravo, nažalost, više ne postoji mogućnost automatskog prebacivanja aukcija iz dela Moj Limundo >> Završene na Kupindo i predmeta sa Kupinda iz dela Moj Kupindo >> Neaktivni na Limundo. Ukoliko želiš, možeš prekinuti aukcije koje su u toku i bez ponuda, s tim da je potrebno da imaš u vidu da se prekidanje aukcija naplaćuje 50 dinara, nakon toga možeš iste predmete postaviti na Kupindo.
Pozdrav,
DanijelaLimundo tim
Ozbiljno razmisljam da preostalih 300 aukcija prekinem za samo 15000 din, i da ih džabe postavim na kupindo.Neverovatrno...

:wall::wall::wall::wall::wall::wall:

Ne razumem sta je tu problem,sto ti je rekao da ako prekines aukciju uzimaju 50 din?

TT on HTC

Nema dugmeta ni kad prekines,bar ga ja nikada nisam video a dosta sam prekinuo u zadnjih par dana...
Nekada je moglo,ali su ukinuli jer su opisi predmeta na Kupindu mnogo detaljniji te se mora rucno uneti...
Bice da si ti pogresno shvatio.n.

TT on HTC

Poslednja izmena:
Onako usput.... :

U suboru u ponoc sam resetovao brojac novih aukcija (za one koji ne znaju Limundo ima opciju da broji nove aukcije) i do sada (utorak podne) je postavljeno 12370 aukcija,sto je pola od broja pre novog cenovnika.
Onako usput,bacim pogled na stranu "Nove aukcije" i vidim da tih 12k staje na 400+ strana...
I onako usput iz znatizelje,uzmem random 7-8 strana i izracunam za svaku provizije i ispostavi se da je prosek provizija za postavljanje licitacija varira od 200 do 300 din,znaci po strani oko 250 dinara...
Pa to pomnozih sa 400 strana i ispade lep prosek...
Jos kad se dodaju provizije koje se uzmu za uspesno zavrsene licitacije.... vrlo interesantne cifre se tu obrcu na mesecnom nivou...

Vec? :)

TT on HTC

Nova prevara na KupujemProdajem

Danas sam "kupio" procesor phenom II X4 965 od izvesnog Dalibora iz Užica, kako je stajalo na KupujemProdajem oglasu http://www.kupujemprodajem.com/AMD-phenom-II-X4-965-1765766-oglas.htm

Ne sluteći ništa podigao sam na pošti paket koji je bio manjih dimenzija nego što je trebalo, pa sam pomislio - nije mi upakovao hladnjak. Ali nema veze, platim 6600 dinara i poštarinu i izađem iz pošte i otvorim paket... Kad tamo: ventilator od napajanja i ništa više. Vratim se u poštu i proverim sa službenicom, njihovo je da dostave paket neotvoren, što je ok. Stavi ga na vagu - 125 grama, tačno kao što piše na otpremnici.

Našao sam preko neta da je član Rajax pazario isto i prošao slično kao i ja, tj. prevarant je neki Armin Cosovic iz Relje Krilatice 33, 36300 Novi Pazar Koristi mobilne sa brojevima 065/6050707 i 064/0595559

Koliko vidim Rajax mu je slao pare pa se zna i matični broj prevaranta, 2005991783945

Ovo naravno pišem ne samo kao upozorenje drugima, nego i kao mogućnost da se svi koji smo prevareni od strane ovog lika organizujemo i zajedno u policiju. Mene je prevario za 6,600 dinara. Da vidimo koga je sve prevario i u kojim iznosima, pa kad lepo pređe suma 15,000 da to ide po službenoj dužnosti.

Saša

Ljudi cim je nesto previse povoljno, uglavnom bezi od toga :), taj cpu ne ide ispod 80e :).

Našao sam preko neta da je član Rajax pazario isto i prošao slično kao i ja, tj. prevarant je neki Armin Cosovic iz Relje Krilatice 33, 36300 Novi Pazar Koristi mobilne sa brojevima 065/6050707 i 064/0595559

Koliko vidim Rajax mu je slao pare pa se zna i matični broj prevaranta, 2005991783945

Томе Ћосовићу није први пут да превари. Причало се о њему и раније...

Dabogda za lekove sve te pare dao. Ne bi mi uopste bilo zao. Takvih ima i previse, nakotili se. Dobrog naroda ima sve manje.

EDIT: Bila je ranije opcija kod brzih posta (AKS i slicni) da onaj ko salje cekira tamo pri slanju da kupac moze da otvori paket pre nego sto ga plati. Da me ubijes ne mogu da se setim sada kako se ta opcija zove, ali znam 100% da je postojala. Trazite to od svakog iole sumnjivog prodavca. Cak i ako ne postoji to kod svakog vi trazite od prodavca da obavezno to cekira, pa ako pocne nesto da se buni, neka vam i to bude upozorenje.

Poslednja izmena:
Dabogda za lekove sve te pare dao. Ne bi mi uopste bilo zao. Takvih ima i previse, nakotili se. Dobrog naroda ima sve manje.

EDIT: Bila je ranije opcija kod brzih posta (AKS i slicni) da onaj ko salje cekira tamo pri slanju da kupac moze da otvori paket pre nego sto ga plati. Da me ubijes ne mogu da se setim sada kako se ta opcija zove, ali znam 100% da je postojala. Trazite to od svakog iole sumnjivog prodavca. Cak i ako ne postoji to kod svakog vi trazite od prodavca da obavezno to cekira, pa ako pocne nesto da se buni, neka vam i to bude upozorenje.

Pa i složio mi je priču kako žuri da mi pošalje jer sutra mora da vodi ćerku u Bijelo Polje kod lekara... a ja iako se čudim što mi tip tako nešto govori, hoću da pazarim robu i ne postavljam nikakva pitanja... I ne sumnjam ništa iako je rekao Bijelo Polje, a gde je čak Užice ...

Ma kasno sad, ali trebao si da mu kazes da on tebi to rezervise pa polako da ti posalje kad se vrati. Ma imas milion nacina da vidis da li neko vrda, tj. dal je sumnjiv. Ja kad narucujem nesto za 200-300 ili 500din ne cimam se toliko, nije ni njemu u interesu da me zezne za tu situ, ali ovako cim su neke vece cifre gledam da se osiguram koliko je god to moguce.

I tu se nažalost opet pokaže da lmundov sistem sa ocenama ima koliko-toliko prednosti ...

Pa naravno. Sve ima svoje mane, ali ako covek ima 2000 pozitivnih ocena i nijednu neutralnu i negativnu, znaci da covek od toga zivi, od te prodaje, i postoje ekstremno male sanse da je prevarant. Treba paziti kao i u prodavnici, kao na pijaci, kao sto svuda pazimo.

Pogledajte ovu licitaciju:
http://www.limundo.com/kupovina/najpovoljnije-PROFI-KTM-lffe-one-treking-bicikl-/4384662

a narocito ostecenja na nalepnici, slika:
http://static.limundoslike.com/originalslika-7074958.jpg

Zatim ponovo identican bicikl:
http://www.limundo.com/kupovina/Spo...-LIFE-ONE-NORA-24-BRZ-28-COLA-TREKING/4681257

"prodat" clanu KOLARICUPANICU koji je vec vise puta licitirao na aukcijama istog ponudjaca.

Pa opet, treci put licitacija za isti bicikl:
http://www.limundo.com/kupovina/Spo...IFE-ONE-24-BRZ-28-COLA-TREKING-18-INC/4890868

i ponovo nalepnica sa identicnim ostecenjima samo slikana sa druge strane:
http://static.limundoslike.com/originalslika-8160572.jpg

Ovako izgleda ta "sigurna" kupovina?

Takvih aukcija na Limundu ima koliko hoces. Evo pogledajte ove 3 aukcije clana dellmagel:

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Konzole-i-Igrice/Dodatna-oprema/Adapter-za-PlayStation-dzojstik-na-xbox-1/4909665

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Konzole-i-Igrice/Dodatna-oprema/RGB-kabel-za-xbox-1/4909765

http://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Konzole-i-Igrice/Konzole/Xbox-konzole/4910061

I ako pogledate ponude na sve tri aukcije videcete da je u svim ucestvuje clan bobera koji ima 26 pozitivnih od kojih je 23 dobio od dellmagel-a i koji je slucajno iz Budisave.

Sta ces ljudi u tako velikoj Budisavi ne mogu da se nadju i dogovore o trgovinini nego vole da rade iskljucivo preko Limunda i da ostavljaju proviziju.

Inace ovo sam prijavio i "Limundo timu" (kazu moraju da provere) pa da vidimo da li ce i kako sankcionisati jedan i drugi nalog.

Poslednja izmena:
To je glavni problem na limundu, veliki prodavci imaju mahom po desetak naloga, pumpaju cenu do one koja im je odgovarajuca, najgore je kad ti sa nekim nalogom pred kraj izvlace do cifre koju je kupac cisto stavio da mu bude najveca, zbog garancije, iako kupac nije spreman da plati taj iznos.

Recimo dolazi zadnjih 5 minuta, kupac za predmet kome je cena 5600 din ostavlja 8000 zbog garancije da ce pokriti prethodnog, medjutim pojavljuje se ghost nalog koji sticuje iznos sve do pred sume maksimalnog iznosa.
Ukoliko se sticer zezne, te slucajno pobedi na aukciji, obicno se javlja osobi koju je slucajno preklopio sa izgovorom, "e odustao je neozbiljni pobednik aukcije, posalji mi podatke da ti posaljem predmet za 7990 din, koliko je bila tvoja zadnja ponuda"
Odgovor na takvu bezobraznu ponudu je, vazi ali samo za 5600 din jer ja licno ponistavam sve posle 5600 dinara.
Naravno olos postavljen u ugao, odustaje te je jasno da je on sam sticovao ceo proces.

koju je kupac cisto stavio da mu bude najveca, zbog garancije, iako kupac nije spreman da plati taj iznos.
I meni baš nije najjasnije ovo.
Kada daš svoju ponudu, smatra se da si toliko spreman da platiš neku stvar, pri čemu možeš da prođeš i jeftinije, ali tvoja max ponuda je ponuda.
Ako je nekome puno da zvizne 8000 kao max ponudu na npr. 5000, neka ponudi manje. A ne opalim 8000, a ako mi neko podigne na 7900 kažem prodavcu puj pike ne važi. To ne može ni na eBayu, a verujem ni ovde na Limundu.
Ovo naravno nije u vezi sa pričom o "šticovanju" od strane prijatelja, ali i to je dozvoljeno, ne može se nekome zabraniti da daje ponude.
Limundo ima neke druge mane, ali neću sada o tome.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno