Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dovoljno je da malo pratis slicne aukcije pa vidis.

Ma da imaju matcine za svakog u Srbiji....
Pa da su neka velika firma pa da stoji ta prica , ali jedan limundo..
PA sudovi to nemaju vec moraju salju Dopisne naredbe mpuovima i opstinama za adrese a jedan limundo da ima.

Infection. :d

Da li ti znaš kolika je Limundo firma i koliko vredi? Uopšte, da li znaš koliko je plaćen? :trust:

To što imaju podatke je strašno, ali sam pristup tim podacima je skandal. Trebalo bi preispitati šta se tu radi i kako se radi.

Kako primetite da "nabijaju" cenu?
Zar za tako nesto nije neophodno da znate koji su im "prijatelji" ili koji su nalaozi njihovi duplikati ili rodjaka...

Vrlo jednostavno. Izaberes aukciju koju pratis (koja se nije zavrsila) i popises sve ljude koji su licitirali. Onda odes na nalog prodavca i izaberes neke njegove slicne zavrsene aukcije i pratis da li se neko ime pojavljuje od ovih koji su licitirali. Ne moras da gledas uopste ljude sa nekoliko desetina ocena, dovoljno je ove sa 0-10 ocena da ispratis, ponekad do 20. Vrlo brzo se provali ko radi sa kim.

To jeste jedan od načina, ali ništa sigurno, jer niko ne zabranjuje da jedan čovek kupuje nekoliko stvari od istog. Isti grad, pa da, nema poštarine, mislim jasno je da postoji nabijanje cena, ali teško dokazivo. Ukoliko je neki predmet prodat pa se ponovo isti taj pojavi kod prodavca koji ga je već jednom "prodao", ali ako ga prodaje "kupac" koji ga je "kupio" kako ćeš dokazati da je to nabijanje cena ? Davno je bilo kada se nešto povoljno moglo kupiti bez nabijanja cena, ali je to teško dokazivo.

Samo treba odrediti koliko neki proizvod vredi i toliko licitirati, ne vidim da vas neko tera da date više para nego što vi želite;)

sent using tt 2

Ne znam zašto ljudi kukaju za nabijanje cena. Logično je da stvar neće otići u bescenje ili da će vam je neko pokloniti.
Virtuelna aukcija ili rl aukcija su identične. Znate koliki vam je budžet, uđete u igru i ako dobijete, dobijete. Nema tu neke filozofije.

Problem je manipulacija sa ocenama kada dođe do prevara.

I to i davljenje "zdrave ponude",da se tako izrazim...
Npr posto moja supruga prodaje na Limundu stvari koje donesemo iz Nemacke ja sam prevodioc pa moram da pratim (mada ne sa zadovoljstvom al sta cu...),ona je bas u toku i sinoc mi pokaze primer:
Covek prodaje komplet trenerice po nekoj realnoj ceni od npr 1200,00 din sto realno vredi.
Iste trenerice prodaje drugi lik kojem su nabijene ocene i licitacije preko prijatelja/rodjaka i naravno posto ljudi vide gomilu pozitivnih ocena i ponuda radije kupuju od njega.

Evo jedan blic primer takvog slucaja:

http://www.limundo.com/kupovina/Ode...didas-trenerka-SUPER-MODEL-vel-L-NOVA/4792909

To je ono sto Limundo mora da iskoreni koliko god je moguce,ljudi ce rado platiti ako je zdrava konkurencija. i fer ponuda

Inace je lik glupo odigrao jer je postavljao licitacije na 5 dana i odmah po postavljanju su krenuli u nabijanje cene dok kod ostalih stoji...logicno da niko nije lud da nabija sam sebi cenu jer realno ako stavis na 5 dana 4 dana i 23 sata ce stojati,zadnjih sat vremena je interesantno,do tada "skupljas" potencijalne kupce...

Poslednja izmena:
jednina: ko sta prevodilac; koga cega prevodioca
mnozina: ko sta prevodioci; koga cega prevodilaca
:)

Infection. :d

Da li ti znaš kolika je Limundo firma i koliko vredi? Uopšte, da li znaš koliko je plaćen? :trust:
Ne ne i ne ...
Mogu ja da platim milione za kilo paprike
TO je obicna buvlja pijaca sa 90% skart i nekorisnom robom..

Poslednja izmena:
Ma ne bih se slozio da je buvlja pijaca veliko je neimanje i besparica i ljudi nemaju da kupe u radnji novu stvar,to mora da shvatite.Naravno ima ljudi koji mogu da si omoguce kupovinu u radnji.Medjutim evo ti primer:kompjuter da kazem obicna cetvorka recimo iz 2003 godine kosta na limundu 25-30 evra i to sve sa instaliranim sistemom i naravno ispravan.Tera internet,muziku,filmove divix,dvd,malo za decu starije igrice i sta ces vise sve radi kuca i deca zadovoljna.Koliko toliko covek je ispunio zelju svojoj porodici i kuca mirna.Tako dok god bude ovolika nezaposlenost limuindo ce da svakog dana sve vise napreduje,nemam nista protiv toga cak mi je i drago da tako nesto postoji.Ne ulazim u namestanje prodaje al i ja bi tako radio da sam na njihovom mestu,nitko mene ne tera da kupujem,nego ponudim cenu do koje mogu da idem i kraj.Isto tako nemojte ocekivati da ce vam netko pokloniti za jeftine pare robu i naravno da ce poklopiti drugim nalogom cenu tako da tu nema nista cudno.

Ovde se radi o pravilima i postenju.
Limundo je aukcija.
A kupindo je sajt za prodaju - po fiksnoj ceni.
Kada napravite tu razliku sve je jasno. Ako neko hoce da proda nesto po nekoj ceni, neka to stavi na kupindo.
Ali ako hoce da stavlja na limundo, e to je sasvim druga prica. Tu ne bi smeo da utice na cenu, jer je to aukcija, i kao takva po definiciji ce uvek nositi rizik da nesto proda po mnogo nizoj ceni (mozda cak i dzabe), ali isto tako postoji mogucnost da ga proda po nerealno velikoj ceni. Ako utice na cenu na bilo koji nacin to vise nije aukcija i ne treba obmanjivati potencijalne kupce. To bi trebalo limundo tim da regulise, i cim se primete takve osobe da se odmah trajno banuju.

Činjenica je da na kupindo slabo idu.

Nekako je limundo privlačniji.

Valjda ona nada da će kupiti jeftinije.

A desilo mi se X puta da prodam stvari koje imam i na kupindu po fiksnoj ceni, a na limundu ode za više para ....

LJudi su lenji, neobavešteni, iako na aukcijama imam i link ka kupindu da pogledaju šta imam tamo. ....

Zna li se epilog slučaja "kafana marković", ali bar kakvo je trenutno stanje, jesu li ga navatali?

Ovde se radi o pravilima i postenju.
Limundo je aukcija.
A kupindo je sajt za prodaju - po fiksnoj ceni.
Kada napravite tu razliku sve je jasno. Ako neko hoce da proda nesto po nekoj ceni, neka to stavi na kupindo.
Ali ako hoce da stavlja na limundo, e to je sasvim druga prica. Tu ne bi smeo da utice na cenu, jer je to aukcija, i kao takva po definiciji ce uvek nositi rizik da nesto proda po mnogo nizoj ceni (mozda cak i dzabe), ali isto tako postoji mogucnost da ga proda po nerealno velikoj ceni. Ako utice na cenu na bilo koji nacin to vise nije aukcija i ne treba obmanjivati potencijalne kupce. To bi trebalo limundo tim da regulise, i cim se primete takve osobe da se odmah trajno banuju.

Samo bih da dodam, ne mora uvek da postoji taj rizik. Logično je da aukcije koje počinju sa manjom cenom budu privlačnije, zato i želja ljudi da postave početnu cenu 10 dinara. Ali na ebay-u onda postaviš rezervu i ako se ne postigne rezervisana cena nema prodaje.

Uvodjenjem novog cenovnika broj novih licitacija se prepolovio...
Navodno je to cilj limunda da otkloni kako oni kazu "shum" i da samo prave aukcije i pravi limundovci ostanu... Videcemo za 10-tak dana sta ce biti...

TT on HTC

Tacno tako.

Na prvi pogled je bezobrazluk,ali ako bolje razmislim i nije los potez limunda,evo zasto:
Od kada su izbacili registraciju/proveren clan preko licne enormno se povecao broj clanova a sa time i kolicina trash-a i prevaranata.
Npr juce je od podneva do ponoci postavljeno ~9000 licitacija. Kada sam bacio pogled svaka peta je bila salveta/cackalica/kliker isl... Makar mi na IT forumu znamo sta je to za jedan server na mesecnom nivou plus kontrola istih,mada za divno cudo u zadnjih par dana brzo se uklanjaju prevaranti/lazna nabijanja cene/zabranjeni predmeti...
Naravno da ne podrzavam nov cenovnik,ima tu i drugih nacina da se regulisu stvari ali ovako je njima najbolje,naravno...

Na taj nacin bez registracije se dobijaju pozitivni poeni a onda stavis laptop na aukciju i posaljes ciglu posle uplate i eto ti Limundo fail a tebi, dodje ti da se ubijes a Limundo prodavcu ne moze nista da uradi osim da mu banuje fake nalog, velika stvar :)
Isto kao ona saga pre 30tak stranica od Kafane

Poslednja izmena:
Koliko Limundo vodi brigu o svojim prodavcima, nije im ponudio ni opciju da zavrsene aukcije prebace na Kupindo. Bukvalno igranje sa ljudima od kojih zive.

Jap,jako se igraju i ljudi su besni.
Ne mislim na likove koje sam citao i nasmejalo me tipa "imam 1000 aukcija i sve su do 99 din (cije je postavljanje bilo besplatno do sada) i sada trazite 2 din za jednu?!?!
Sa oprostenjem i ja bih "sekao" takve,znamo troskove servera i sl...

Problem je sto su nabili fixne provizije.Npr ako moja zena proda novu trenericu za 2000,00 din,Limundo sada uzme za postavljanje 25 din + ako se proda 80 din fixne + 3% od izlicitiranog iznosa.
Na to su kivni da tako kazem "jaci" Limundovci koji stavljaju vise artikala sa jacim cenama.
Naravno da treba Limundo da uzme proviziju,njihova je "tezga" i naravno da treba da naprave reda....
Zato sam i rekao da cemo videti sta ce biti za 10-tak,max 15-tak dana jer ce do tada da se iskristalisu stvari i da li je Limundo povukao pravi potez...

Sto se tice Kafane,tu ni Bog ne moze da nas zastiti jer ti ne vidis sta kupujes,ipak je to internet kupovina...

Uvodjenjem novog cenovnika broj novih licitacija se prepolovio...
Navodno je to cilj limunda da otkloni kako oni kazu "shum" i da samo prave aukcije i pravi limundovci ostanu... Videcemo za 10-tak dana sta ce biti...

TT on HTC

Pravi limundovci - postoji li takva definicija uopste. S jedne strane to je posten prodavac/kupac, a sa Limundove strane to je iskljucivo onaj koga mogu da oderu za pare. Kazem oderu, zato sto sada ima slucajeva gde me provizija realno izadje i 9%. Ako to nije dranje... Sve manje i manje prodajem, kupim tu i tamo nesto. Za skuplju robu je kupujemprodajem svakako bolji, makar sa tacke prodavca. Kod njih bar ima smisla kad platim neku od reklama, a ne kao ovde, Limundo ne radi, zavrsi se aukcija dok oni popravljaju, i pojeo vuk magarca. Kvalitet domaci, cene kao u centru Moskve, a pravila i sigurnost kao u predgradju Kandahara ili brazilskim favelama

Koliko znam nema vise toga,to bilo nekada davno....

Manje-vise JMBG,njega je relativno lako izvuci (recimo) ali adrese...

banke su glavni provajderi validnih privatnih informacija na tržištu, ne samo adrese i jmbg, već godišnje i mesečne zarade i td. Pa onda ako imate veće prihode od 90% populacije, počinju da vam stižu na poštu raznorazne brošure i ponude. Banke takve informacije regularno prodaju.

banke su glavni provajderi validnih privatnih informacija na tržištu, ne samo adrese i jmbg, već godišnje i mesečne zarade i td. Pa onda ako imate veće prihode od 90% populacije, počinju da vam stižu na poštu raznorazne brošure i ponude. Banke takve informacije regularno prodaju.

Na osnovu čega im je omogućeno da to rade (pravno-formalno)?

evo meni stiglo obavestenje iz Intese da ce moje podakte da ustupe Delta Generali, a mene samo obavestavaju jer im je poverenik za prava gradjana - mr. Sabic - to nalozio.

Katastrofa...

evo meni stiglo obavestenje iz Intese da ce moje podakte da ustupe Delta Generali, a mene samo obavestavaju jer im je poverenik za prava gradjana - mr. Sabic - to nalozio.
*****avaš... O.O

Edit
Ček, zar Banca Intesa nije u nekoj vezi sa Delta Đenerali osiguranjem? To je obadvoje Miškovićevo (ili ima neke veze sa njim)?

Poslednja izmena:
Па зар не треба тај Шабић да нас штити од таквих поступака?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno