Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@LedZeppelin

I gde je tu Limundo? Treba da brani autorska prava i da proveri svaku aukciju(oglas)? Ili ?

Sent from Tapatalk

OGlas nije oglas, i original nije original....pre nego sto napises neku glupost, razmisli malo.....zamisli da si ti osmislio i dizajnirao i proizveo neki predmet. Onda se nadje neko ko ce tvoj intelektualni radi prisvojiti, napraviti kopiju i prodavati taj uredjaj koji si ti proizveo. Da li vise volis da se tebi slivaju pare u dzep od prodaje tog predmeta ili nekome ko je kopirao tvoj predmet i prodaje ga za manje pare?

Kad postavljas oglas na Limundo,treba da potvrdis da krivicno i materijalno odgovaras za taj oglas,tj,Limundo je oprao ruke i to je pametno uradio.
Imaju preko 230.000 korisnika,ko ce to ispratiti?
I ne treba Limundo da se bori protiv piraterije i sl,vec drzava.
Po ovoj logici bi trebalo da zatvorimo bilo kakve oglasne medije jer svi vrve od plagijata...

Bilo je slucajeva kad su ljudima brisali oglase, jer navodno krse autorska prava. Gde su sad da brisu oglase? Jedu ono sto se ne jede.....imaju dvostruke standarde, to je ono sto mene nervira. A da na limundu krse vasa autorska prava, i vasu intelektualnu svojinu, da li biste istu pesmu pevali? Ovako vama ni iz dzepa ni u dzep, pa vam puca k.....
Znaju ono veoma dobro koji clanovi to rade. Ima par clanova koji valjaju to, ne radi to 230000 korisnika. Kad vide da neki korisnik prodaje takve stvari, trebal bi da mu obrisu nalog, pa neka otvar, pa neka mu ponovo otvaraju.

ima razlike kod kondenzatora na kraju. Jedan je malo pomeren. Na jednoj karti su sva 3 kondenz ista, a nda drugoj dva su ista, a treci je crn. Mozda je zamenio kondenzator pa kartica proradila...

Poslednja izmena:
svejedno je odma deaktivirao prodaju cim sam ga pitao za slicnost ove dve kartice , a ovo za kondenzator si u pravu vidi se na slici da je lemljen onaj crni kondenzator ma u svakom slucaju iznenadjuje me da i dalje ima ovakvih sto misle da mogu svasta da prodaju. Krajnje je nerealno traziti 55E za Frankestajn graficku

svejedno je odma deaktivirao prodaju cim sam ga pitao za slicnost ove dve kartice , a ovo za kondenzator si u pravu vidi se na slici da je lemljen onaj crni kondenzator ma u svakom slucaju iznenadjuje me da i dalje ima ovakvih sto misle da mogu svasta da prodaju. Krajnje je nerealno traziti 55E za Frankestajn graficku

Cesto se srecem sa ovakvim komentarima. Svaka roba vredi onoliko koliko neko hoce da je plati ... Ako neko plati 55e, znaci da ima ko ce da kupi

Kad postavljas oglas na Limundo,treba da potvrdis da krivicno i materijalno odgovaras za taj oglas,tj,Limundo je oprao ruke i to je pametno uradio.
Imaju preko 230.000 korisnika,ko ce to ispratiti?
I ne treba Limundo da se bori protiv piraterije i sl,vec drzava.
Po ovoj logici bi trebalo da zatvorimo bilo kakve oglasne medije jer svi vrve od plagijata...

Osim ako Limundo ne drzi neko iz nama drage Vlade.

P.S.
Moj drugar i clan na Benchu je aktivan na Limunu, skoro 3 godine. Ima skoro 880 pozitivnih ocena i iz njegovog rakursa, Limundo je fantastican.
Naravno, on je duboko usao analizu licitacija, tacno zna ko ima duple ( i vise ) naloga, ko dize cenu itd. Do sada nije imao losih iskustava u cilju prevare itd.

Pa usao je u dublju analizu kad zivi od toga verovatno. Vidis predmet, procenis koliko tebi vredi, i toliko ponudis. Ako neko digne iznad toga, ***. Ili nekome vredi vise, ili je nabijanje cene. Ali zna se koliko sta moze da vredi, i cene, kad nisu nabijane, variraju vrlo malo (100-200 din). Ponudis realnu cenu i to je to.

Ma nek drzi ko hoce.Limundo nikome ne brani da prodaje,a malverzacija ce uvek da bude bilo gde,tako da mozemo samo da ih mrzimo i nista vise.

Evo jednog klasicnog primera, ...slabo je reci 'napucavanja cene'. Pre bi se moglo reci 'pre pre pre pre... pre naduvavanja cene'

Dakle covek je clan i bencha od aprila 2009 (user: mare77). Oglas je objavljen u onom 'spamerskom' delu malih oglasa 'pc komponente'. Znaci nije objavljen u onom delu 'prodajem ili menjam'. Covek jasno nije dosao ovde ni zbog cega drugog osim da proda 'robu'. A i taj oglas mu je jedini post koji ima na benchu. :)

Evo oglasa:

MB Asus Crosshair AM2/AM2+,Kingston hyperX DDR2 4GB(2x2GB)

Za memoriju (2x 2GB) je trazio ok cenu (40 eura). Jedan drugi 'prodavac' (preprodavac), pre bi se moglo reci 'lesinar' koga mozete naci na ostalim sajtovima trazi za slicnu tj. malo bolju memoriju u istoj klasi, 60 eura (cisto da se ima i ova max cena u vidu).

Elem, istog tog dana, ili dan kasnije, pojavljuje se na limundu sledeca aukcija (clan: mare771), a ovde se istovremeno u njegovom oglasu na benchu dodaje post u kome pise 'rezervisano'. Evo aukcije sa limuna:

Kod:
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Memorije/Kingston-hyperX-DDR2-4GB-2x2GB-1066MHz/4574839

Sta reci? Vrhunska memorija. 'Samo' 12.701 din :D

Postoje par objasnjenja zasto je to uradio. Jedan je da je pomislio da moze dobiti vecu cenu preko limuna, pa je ovde ostavio informaciju da je 'rezervisano' (a niko ne zna za koga). Druga mogucnost je, da mozda i jeste neko odavde rezervisao a na limunu je zamolio svoje drustvo da napuca astronomsku cenu, kako niko (osim njegovih poznanika) ne bi mogao da izlicitira tu memoriju i stavi ga u nezgodnu situaciju da onda tu memoriju ne moze da posalje (jer je vec prodao preko bencha).

Ovo nije jedini primer da se oglas objavljuje na nekoliko sajtova (ukljucujuci i bench). Svi znamo koji su sajtovi pogodni za prodaju hardware-a. Medjutim problem je kada se oglas stavi na ove sajtove sa fiksnom cenom, a takodje objavi i aukcija gde se ta krajnja cena ne zna sve do zavrsetka aukcije. Nagledao sam se takvih oglasa, ali ovo sam morao da prokomentarisem, jer je izlicitirana cifra za 4 GB memorije astronomska.

Sve je inace pocelo kada je limundo odlucio da naplacuje postavljanje svih aukcija koje nisu pocinjale sa 10 din. Cim vidim takvu aukciju (a sada su sve vecinom takve), zna se da ce u postizanju zeljene cene ucestvovati kompletna rodbina (oni koji znaju da koriste racunar) i svi prijatelji (pa cak mozda i neki neprijatelji). Zato kod nas pravi aukcijski sajt i ne postoji. Nije da slicnih stvari nema i na inostranim aukcijskim sajtovima, ali ovo kod nas je prava sarena laza.

Poslednja izmena:
Zato kupujte na pravom aukcijskom sajtu, a to je eBay.
Juče mi se desilo nešto interesantno, što samo pokazuje koliko je Limundo neozbiljno mesto, sa paradom likova, dok je eBay ipak za klasu ispred. Naime, kupio sam neki Wi-Fi xterni Seagate hard preko licitacije za lepe parice, 135$ + shipping, ali prođe 3 dana, a prodavac ne šalje. Ja je kontaktiram i skrenem joj pažnju (žena je u pitanju) da je markirala da šalje najdalje 3 dana po primljenoj uplati (plaćam paypal-om, tako da uplata leže odmah), a da je 3 dana prošlo. Istog popodneva stiže odgovor da je paket poslala, a da nije mogla ranije zato što joj je dete bolesno, pa je poslala sekretaricu (vidi, poslovna žena). Ok, hvala najlepše, čekam da stigne. Posle par sati stiže mi mail od FedEx-a da je paket primljen i u proceduri. FedEx????? Ooooo, ne, kažem sebi, ćurka poslala kurirskom službom. Ništa, čekam da stigne, pa ću onda kada vidim kako stvari stoje da se žalim, sad je dockan.
Kad je stigao paket (a stigao je za cirka 3 dana iz Kalifornije) ja vidim na FedEx-ovom sajtu da je u Bg-u, ali da je storniran zbog nepostojanja dokumentacije. Pošaljem ja lepo mail našoj agenciji, gde navedem broj pošiljke i sve što treba, kad zovu me iz te naše agencije koja ima FedEx licencu (pošto kod nas FedEx ne postoji), zahvale mi se što sam poslao mail i kažu mi da na paketu nema nikakvih podataka i da ne bi mogli da me kontaktiraju da nisam poslao mail. WTF????
Ok, nema veze, sad imaju podatke, ali treba paket da prođe proceduru.
Da skratim, zato što je poslala preko kurirske službe, a ne kako je pisalo preko USPS-a, na 135$ ja moram da platim još oko 100 evra svih troškova (samo FedEx-u 6200 rsd).
Ja lepo presavijem tabak, pa ošinem mail gospođi sa eBaya i lepo joj kažem da sam obmanut, zato što je naglasila USPS, a poslala FedEx-om, objasnim situaciju i koliko moram zbog njene krivice da platim,....
Stiže odgovor da priznaje svoju odgovornost i da je spremna da mi nadoknadi troškove.
Posle par sati stiže paypal mail sa refundom od $80???
Ja joj dajem pozitivan feedback sa 5 zvezdica i sada mi preostaje da platim carinu i pdv (sa čime sam i računao kada sam kupovao) i podignem hard.

Pitanje: šta mislite, da li je ovako nešto moguće kod nas?

Posle par sati stiže paypal mail sa refundom od $80???
Ja joj dajem pozitivan feedback sa 5 zvezdica i sada mi preostaje da platim carinu i pdv (sa čime sam i računao kada sam kupovao) i podignem hard.

Pitanje: šta mislite, da li je ovako nešto moguće kod nas?

Ne. Ili VRLO tesko.

A refundirala ti je iz cistog razloga sto ce $80 da prezali, ali nikako ne sme sebi dozvoliti da ima negativan feedback. Jer tamo 100% pozitivan feedback mnogo vredi. Ovde, cim neko muva (a vecina na limunu muvaju), i nalog mu bude banovan, odmah otvori novi nalog na nekog od rodbine. A najvise me nervira kada vidim da se sakrio iza zene, sestre, majke tj. zeskog dela familije.

EDIT:

Evo jos jednog primera (verovatne) da ne kazem ocigledne, 'mutljavine':

Najbolja Graficka na Limundu - AtiRadeon HD4870 X2
Kod:
http://www.limundo.com/kupovina/Najbolja-Graficka-na-Limundu-AtiRadeon-HD4870-X2-/4203872
Aukciju pokrenuo:
korisnik: Duty (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: Jagodina, Srbija)

Aukcija zavrsena: (07. Jan 2012., 19:32h). Karticu izlicitirao:
korisnik: cobicko (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: ??)

13. Jan. '12 (21:05) cobicko ostavlja pozitivnu ocenu korisniku 'Duty' sa komentarom 'brza i efikasna saradnja ,PREPORUKA '. Znaci samo 1:33 sati kasnije. Takva brzina isporuke se ne srece. Mozda je bilo u pitanju licno preuzimanje (dobacivanjem sa prozora jedne da drugu zgradu). Ovaj 'Duty' uzvraca ocenu 14. Jan. '12 u 11:24 sa 'Svaka cast sve ok u najboljem redu limundovac za preporuku... '

I Ok. Nista posebno.

Medjutim, nocas sa pojavljuje nova aukcija za, pogadjate:
HD4870 X2 2GB DDR5 - GIGABYTE - 100% ISPRAVNA
Kod:
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/HD4870-X2-2GB-DDR5-GIGABYTE-100-ISPRAVNA/4649469

Aukciju pokrenuo:
korisnik: extratile (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: Jagodina, Srbija)

Slike su IDENTICNE slikama koje je imao korisnik 'Duty'. Sam text opisa je malo spinovan, ali ima stvari koje su gotovo iste:

Duty je u opisu imao recenicu:
Razlog prodaje je taj sto mi je potreban novac inace je nikad ne bih prodao.

dok extratile ima u opisu:
Prodajem je iskljucivo jer mi je potreban novac inace je nikad ne bih prodao jer sam prezadovoljan njenim radom.

I upravo mi je ta recenica, odnosno njen deo, izazvala deja-vu. Tako sam se setio da sam to vec negde video.

Znaci izgleda da cela Jagodina valja jednu istu karticu. :)

Par puta mi je palo na pamet da npr. jedna neispravna graficka kartica (ovde ne mislim da je gore navedena i aukcijama 'mucena' kartica neispravna) verovatno zaradi vise para nego jedna ispravna. Jedna ispravna se (kod postene prodaje) proda jednom a neispravna po ko zna koliko puta, sa onom cuvenom forom 'vrti kuler ne daje sliku' ili 'imam maticnu sa AGP slotom pa ne mogu da je testiram jer, eto, ja bas imam plocu sa PCI-E slotom', i obrnuto 'ima PCI-E slot, ali eto on bas ima plocu sa AGP-om'. Ili 'koristim laptop, nemam gde da probam'.

Poslednja izmena:
Tako je.
Ja evo imam staž od 3 godine na eBayu, ukupno preko 500 feedbackova, 100% positive ratio, a do sada sam imao 2 ili 3 fajta zbog propusta prodavca i morao da otvaram dispute.
E, zbog toga uvek kada mi se nešto sviđa, a prodavac je naglasio US only za slanje lepo pitam može li i internacionalno i skoro uvek dobijem potvrdan odgovor, ali je obično problem skup shipping ili šalju preko kurira.

Tako je.
Ja evo imam staž od 3 godine na eBayu, ukupno preko 500 feedbackova, 100% positive ratio, a do sada sam imao 2 ili 3 fajta zbog propusta prodavca i morao da otvaram dispute.
E, zbog toga uvek kada mi se nešto sviđa, a prodavac je naglasio US only za slanje lepo pitam može li i internacionalno i skoro uvek dobijem potvrdan odgovor, ali je obično problem skup shipping ili šalju preko kurira.

Mozes li, molim te, ukratko da mi pojasnis neke stvari.
1. Kako placas eBayu.
2. Da li je Visa electron validna kod njih ?
3. Koliko cekas na robu ?
4. Sta ako se desi da je roba ostecena ili si dobio ono sto nisi narucio ?
5. ide se u Postu 2, radi carine ili ti posiljka stize na kucu ?

P.S
Moj ortak zivi od Limunda, Kupinda i ostalih trange/frange sajtova.

Mozes li, molim te, ukratko da mi pojasnis neke stvari.
1. Kako placas eBayu.
2. Da li je Visa electron validna kod njih ?
3. Koliko cekas na robu ?
4. Sta ako se desi da je roba ostecena ili si dobio ono sto nisi narucio ?
5. ide se u Postu 2, radi carine ili ti posiljka stize na kucu ?

P.S
Moj ortak zivi od Limunda, Kupinda i ostalih trange/frange sajtova.

1. PayPal
2. Koliko ja znam ne.
3. Zavisi od mnogo faktora, odakle je poručena roba, koji je tip shippinga, veličine paketa, situacije na aerodoromima (kada je bio ovaj sumanuti sneg sve su mi pošiljke kasnile, normalno),... Obično pošiljke iz Kine putuju ubedljivo najsporije, pogotovo ako je neka jeftina stvarčica, pa ide regularnom poštom, zna da potraje i celih mesec dana. Iz Hong Konga stiže za 2-3 nedelje, iz USA oko 2 nedelje, nekad čak i za nedelju dana, kao i iz Kanade. Iz UK isto tako stiže za 10-ak dana, 2 nedelje max.
4. Pokušaš da problem rešiš sa prodavcem, ako ne ide otvoriš tzv. dispute, pa je onda eBay moderator spora - ovde presudnu ulogu ima staž, broj feedbackova i ratio, zato što se sve svodi na to kome eBay više veruje.
5. Sve mi stiže na kuću, ali ja sam rekao poštaru da ne vuče moje pakete pošto niko nije kod kuće preko celog dana, nego ja sve podižem u pošti. Nekad ovi u Savskoj ocarine, nekad ne, ali ti nemaš ništa sa tim, samo odeš u poštu kao gospodin čovek, potpišeš, platiš (ili ne platiš ništa ako nema carine) i podigneš paket.

Narucivao sam nekoliko puta sa ebay,uglavno opremu za iphone. Postk nemam paypal, jedan decko koji ima mi je izasao u susret. Stigne za oko mesec dana,nemas carine. To sto sam ja porucivao nema neku posebnu vrednost,svaka stvar nije vredela vise od 1000 rsd. E sad, i ako na ebay mozes selektovati Srbiju,ameri ne salju ovamo. Uglavnom prodavci iz kine i to bez postanskih troskova.

Ameri ipak šalju ovamo, naravno, ne svi prodavci, kao što ni svi prodavci iz Kine ne šalju u Srbiju. U principu, jedino što mogu da kažem je da što se tiče Kineza poslaće ti i na Mars kad im legne uplata, uopšte ih ne interesuje ni kako je plaćeno, ni ko je platio, ni gde se šalje - sve može da bude različito, nema veze, ako je plaćeno preko PayPal-a to je to. Kod prodavaca koji šalju iz uređenijih država su dosta strožiji što se tiče uslova, s obzirom na kontrole kojima podležu, pa tako ako šalje prodavac iz USA nema šanse da se plati PayPal-om, a da se šalje na neku levu adresu koja ne odgovara ovoj na PayPal-u. Neki čak ni ne šalju na eBay adresu, već striktno na PayPal, a neki samo na tzv. confirmed adrese za plaćanje (ako živiš u USA, zemljama Komonvelta i USA vojnim bazama diljem sveta).
Carine ima ako je cifra preko 50 evra (bez shippinga), a može da prođe i bez carine iako je cifra veća, obično kada je paket manjih gabarita.
Iz Kine obično stiže za mesec dana, tu si u pravu, ali ni ovo nije pravilo, može da stične i pre. Iz Hong Konga stiže uvek brže, s obzirom da je Hong Kong čvorno mesto gde se sabiraju sve pošiljke iz Kine pred slanje.

I ebay ima prevaranata.
Naime, koristio sam drugarev ebay nalog dok je on ziveo u USA. Kupovao svasta, on prepakivao i meni slao po normalnim cenama. Nekad bi moja kupovina bila bliska njegovom dolasku, pa bi on te stvarcice doneo.

Tako su mi uvalili pokvarenu graficku. Za dispute je bilo kasno jer sam cekao njegov dolazak, on nije znao da proveri, a mesec dana je proslo...

On je prodao telefon koji je lik, da bi dokazao kako je u pravu kod dispjuta, izgrebao po nekom sljunku.

Neki kanadjanin kupi telefon od tog mog drugara. Taj kanadjanin prijavi da su mu ukrali nalog. Vrate kanadjaninu pare, a drugaru ebay odgovori kao da je on kriv sto nije poslao na proverenu adresu. Medjutim, taj lopov je bio dovoljno glup da da pravu adresu. Telefon nije vratio, polomio ga je. I telefon i lopova.

Kupio sam ukraden telefon preko ebaya. Doleteo telefon, ja ga upalim, a ono svi podaci u njemu. Poslednja od vlasnice koja moli da joj se vrati zbog nekih podataka u telefonu. Pogledam poruke, a ona neka doktorica. Ja je nazovem preko interneta i objasnim joj da je kod mene i da je sada komplikacija da joj ja to saljem. Ako hoce sta od podataka, ja cu joj izvuci i poslati. Zeni bilo drago, ja joj eksportovao to do listu, notes, adresar, poruke i sve ostalo sto bi moglo biti privatno. Ona mi "poklonila" telefon, tj. povukla "poternicu" za njim...
Ima tih njegovih prica jos, samo ja ne mogu da se setim svega.
Kasnije su uveli nesto ako te prevare do nekog iznosa, ebay ti nadoknadjuje.

Kad sam kupovao foto aparat i objektive na ebayu, javilo mi se jedno 10 prodavaca jer su kao pobednici aukcije odustali, pa ja kao drugi ponudjac imam sansu da kupim. Kad pogledam log aukcije moja ponuda od recimo 200$ vodi i onda poslednjih pet sekundi neko izbiduje na 360$ i prebaci mojih maksimalnih 350$. Prodavac se meni javi da mi proda za 350$. Tipicno napucavanje cene od njemu bliskih ljudi. Neko ce se pre ili posle upecati....
Ukoliko se neko pita: ja jesam bio spreman platiti 350$, ali ne pod tim uslovima. Zato bi ih otkacio.

A limundo... pokusao sam da se uclanim, ali nisam hteo da im dajem vise podataka nego sto je potrebno (sken licne sa br.LK) tako da nisam prosao registraciju... Mislim cemu, kad oni ni za sta ne odgovaraju...

Ma ni ta prica oko ebay-a nije sjajna kao sto se prica. Ja licno imam nalog, kupovao sam do sada na adresu mojih roditelja u Italiji pa mi oni donesu sve to, jer nema carine i poreza i slicnih gluposti, ali sam u oktobru jos narucio neku karticu iz Kine i to mi dan danas nije stiglo, a platio sam odmah. Poslao sam mail prodavcu, kao sredicemo, sa trenutno jedno 2 meseca kao ne radimo zbog kineske nove godine, ali sredicemo. Nisu sredili. I na ebay-u ima muljatora koliko hoces.
A drugo, ne vidim kako nesto uopste moze da se isplati da se kupuje preko ebay-a a da stize u Srbiju, posle carine, poreza i troskova shippinga?! Mozda samo u nekim slucajevima za neku sitnu robu do 10-15 dolara. Inace za stvari kao sto su patike, neka odeca, ili tehnika ta prica nema pojma.

Sa druge strane, ja sam skoro kupio preko Kupinda neku masku za telefon, i imala je feler, bila je ostecena, tj, falio je jedan taster. Decko mi je bez problema o njegovom trosku poslao novu masku. Takodje, kupio sam boju za stampac, 6 pakovanja, ali su mi greskom poslali 30ml umesto 50ml. Ljudi su mi odmah posle praznika poslali novih 6 pakovanja od 50ml o njihovom trosku. Cak su i postarinu platili. Tako da ima i ovde pozitivnih primera. To sto nekog zayebu, to je samo njegov problem...njega ce da zayebu i kad bude kupovao kajmak na pijaci. Princip je isti.

Ne. Ili VRLO tesko.

A refundirala ti je iz cistog razloga sto ce $80 da prezali, ali nikako ne sme sebi dozvoliti da ima negativan feedback. Jer tamo 100% pozitivan feedback mnogo vredi. Ovde, cim neko muva (a vecina na limunu muvaju), i nalog mu bude banovan, odmah otvori novi nalog na nekog od rodbine. A najvise me nervira kada vidim da se sakrio iza zene, sestre, majke tj. zeskog dela familije.

EDIT:

Evo jos jednog primera (verovatne) da ne kazem ocigledne, 'mutljavine':

Najbolja Graficka na Limundu - AtiRadeon HD4870 X2
Kod:
http://www.limundo.com/kupovina/Najbolja-Graficka-na-Limundu-AtiRadeon-HD4870-X2-/4203872
Aukciju pokrenuo:
korisnik: Duty (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: Jagodina, Srbija)

Aukcija zavrsena: (07. Jan 2012., 19:32h). Karticu izlicitirao:
korisnik: cobicko (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: ??)

13. Jan. '12 (21:05) cobicko ostavlja pozitivnu ocenu korisniku 'Duty' sa komentarom 'brza i efikasna saradnja ,PREPORUKA '. Znaci samo 1:33 sati kasnije. Takva brzina isporuke se ne srece. Mozda je bilo u pitanju licno preuzimanje (dobacivanjem sa prozora jedne da drugu zgradu). Ovaj 'Duty' uzvraca ocenu 14. Jan. '12 u 11:24 sa 'Svaka cast sve ok u najboljem redu limundovac za preporuku... '

I Ok. Nista posebno.

Medjutim, nocas sa pojavljuje nova aukcija za, pogadjate:
HD4870 X2 2GB DDR5 - GIGABYTE - 100% ISPRAVNA
Kod:
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/HD4870-X2-2GB-DDR5-GIGABYTE-100-ISPRAVNA/4649469

Aukciju pokrenuo:
korisnik: extratile (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: Jagodina, Srbija)

Slike su IDENTICNE slikama koje je imao korisnik 'Duty'. Sam text opisa je malo spinovan, ali ima stvari koje su gotovo iste:

Duty je u opisu imao recenicu:

dok extratile ima u opisu:

I upravo mi je ta recenica, odnosno njen deo, izazvala deja-vu. Tako sam se setio da sam to vec negde video.

Znaci izgleda da cela Jagodina valja jednu istu karticu. :)

Par puta mi je palo na pamet da npr. jedna neispravna graficka kartica (ovde ne mislim da je gore navedena i aukcijama 'mucena' kartica neispravna) verovatno zaradi vise para nego jedna ispravna. Jedna ispravna se (kod postene prodaje) proda jednom a neispravna po ko zna koliko puta, sa onom cuvenom forom 'vrti kuler ne daje sliku' ili 'imam maticnu sa AGP slotom pa ne mogu da je testiram jer, eto, ja bas imam plocu sa PCI-E slotom', i obrnuto 'ima PCI-E slot, ali eto on bas ima plocu sa AGP-om'. Ili 'koristim laptop, nemam gde da probam'.

A najčudnije od svega je da jeste prednja strana jedne iste karte 4870x2 ali je zadnja strana od dve različite karte (serijski broj, položaj nalepnica i pečata)

Ma ni ta prica oko ebay-a nije sjajna kao sto se prica. Ja licno imam nalog, kupovao sam do sada na adresu mojih roditelja u Italiji pa mi oni donesu sve to, jer nema carine i poreza i slicnih gluposti, ali sam u oktobru jos narucio neku karticu iz Kine i to mi dan danas nije stiglo, a platio sam odmah. Poslao sam mail prodavcu, kao sredicemo, sa trenutno jedno 2 meseca kao ne radimo zbog kineske nove godine, ali sredicemo. Nisu sredili. I na ebay-u ima muljatora koliko hoces.
To je verovatno problem do poste u Italiji. Dosta prodavaca i ne salje u Italiju posto se paketi cesto gube i dugo stoje na carini.

A drugo, ne vidim kako nesto uopste moze da se isplati da se kupuje preko ebay-a a da stize u Srbiju, posle carine, poreza i troskova shippinga?! Mozda samo u nekim slucajevima za neku sitnu robu do 10-15 dolara. Inace za stvari kao sto su patike, neka odeca, ili tehnika ta prica nema pojma.
Obicno se isplati cak i kad platis carinu i PDV. O tome da vecinu stvari i nemas kod nas da ni ne pricamo.

Ovo za italiju i ja potvrdjujem. Ih meraka, kada vidim da neko ne šalje u Italiju, Hrvatsku i Bosnu, a zamisli, šalje za Srbiju ....

Sve sto iole vredi na limundu se namesta za kupovinu. Uzeo sam par stampaca tamo, proncip je da svako ima po par prijateljskih naloga koji teraju cenu do neke cifre koju ovaj zeli da postigne. Sad pitanje je da li ste vi, pravi kupac, koji ce da plati to ili ne. To svi rade sa onim licitacijama 10 din. Onda ako navataju nekoga super a ako ne lepo covek sam sebe oceni i svi srecni a prednet se pojavljuje opet na licitaciju i tada znaju do koje sume ce ostali igraci ici. To je i lako proveriti. Otvorite ocene nekog prodavca i gledate komentare i avatare. Ne retko je od razlicitih ljudi jedan te isti komentar, smesno zar ne.
Al to shvatite kao foru da se limundu plati manja provizija. Ja sacekam zadnjih par sekundi, pusim max ponudu koliko sam spreman da platim i app. Nekad se desi da se muvatori precene pa me po licitaciji kontaktiraju sa komentarom e ovaj odusto aj ti plati koliko si dao. Kad mi odgovara, platim. Kad mi ne odgovara kazem neku svoju cenu i app.

Au, ovaj je providan ko flis papir. Auksija na sva tri mesta, na prvoj i trećoj slikano na istom laminatu... Komedija :)

Sta je jos simptomaticno, aukicja koja krece od 10din i traje 5-7-10 dana.
3 dana mi je na listi bez ponuda i cim ponudim da je ne prekine dok nema ponuda neko licitira posle mene? Slucajnost?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno