OGlas nije oglas, i original nije original....pre nego sto napises neku glupost, razmisli malo.....zamisli da si ti osmislio i dizajnirao i proizveo neki predmet. Onda se nadje neko ko ce tvoj intelektualni radi prisvojiti, napraviti kopiju i prodavati taj uredjaj koji si ti proizveo. Da li vise volis da se tebi slivaju pare u dzep od prodaje tog predmeta ili nekome ko je kopirao tvoj predmet i prodaje ga za manje pare?
svejedno je odma deaktivirao prodaju cim sam ga pitao za slicnost ove dve kartice , a ovo za kondenzator si u pravu vidi se na slici da je lemljen onaj crni kondenzator ma u svakom slucaju iznenadjuje me da i dalje ima ovakvih sto misle da mogu svasta da prodaju. Krajnje je nerealno traziti 55E za Frankestajn graficku
Kad postavljas oglas na Limundo,treba da potvrdis da krivicno i materijalno odgovaras za taj oglas,tj,Limundo je oprao ruke i to je pametno uradio.
Imaju preko 230.000 korisnika,ko ce to ispratiti?
I ne treba Limundo da se bori protiv piraterije i sl,vec drzava.
Po ovoj logici bi trebalo da zatvorimo bilo kakve oglasne medije jer svi vrve od plagijata...
Osim ako Limundo ne drzi neko iz nama drage Vlade.
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Memorije/Kingston-hyperX-DDR2-4GB-2x2GB-1066MHz/4574839
Posle par sati stiže paypal mail sa refundom od $80???
Ja joj dajem pozitivan feedback sa 5 zvezdica i sada mi preostaje da platim carinu i pdv (sa čime sam i računao kada sam kupovao) i podignem hard.
Pitanje: šta mislite, da li je ovako nešto moguće kod nas?
http://www.limundo.com/kupovina/Najbolja-Graficka-na-Limundu-AtiRadeon-HD4870-X2-/4203872
http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/HD4870-X2-2GB-DDR5-GIGABYTE-100-ISPRAVNA/4649469
Razlog prodaje je taj sto mi je potreban novac inace je nikad ne bih prodao.
Prodajem je iskljucivo jer mi je potreban novac inace je nikad ne bih prodao jer sam prezadovoljan njenim radom.
Tako je.
Ja evo imam staž od 3 godine na eBayu, ukupno preko 500 feedbackova, 100% positive ratio, a do sada sam imao 2 ili 3 fajta zbog propusta prodavca i morao da otvaram dispute.
E, zbog toga uvek kada mi se nešto sviđa, a prodavac je naglasio US only za slanje lepo pitam može li i internacionalno i skoro uvek dobijem potvrdan odgovor, ali je obično problem skup shipping ili šalju preko kurira.
Mozes li, molim te, ukratko da mi pojasnis neke stvari.
1. Kako placas eBayu.
2. Da li je Visa electron validna kod njih ?
3. Koliko cekas na robu ?
4. Sta ako se desi da je roba ostecena ili si dobio ono sto nisi narucio ?
5. ide se u Postu 2, radi carine ili ti posiljka stize na kucu ?
P.S
Moj ortak zivi od Limunda, Kupinda i ostalih trange/frange sajtova.
Ne. Ili VRLO tesko.
A refundirala ti je iz cistog razloga sto ce $80 da prezali, ali nikako ne sme sebi dozvoliti da ima negativan feedback. Jer tamo 100% pozitivan feedback mnogo vredi. Ovde, cim neko muva (a vecina na limunu muvaju), i nalog mu bude banovan, odmah otvori novi nalog na nekog od rodbine. A najvise me nervira kada vidim da se sakrio iza zene, sestre, majke tj. zeskog dela familije.
EDIT:
Evo jos jednog primera (verovatne) da ne kazem ocigledne, 'mutljavine':
Najbolja Graficka na Limundu - AtiRadeon HD4870 X2
Aukciju pokrenuo:Kod:http://www.limundo.com/kupovina/Najbolja-Graficka-na-Limundu-AtiRadeon-HD4870-X2-/4203872
korisnik: Duty (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: Jagodina, Srbija)
Aukcija zavrsena: (07. Jan 2012., 19:32h). Karticu izlicitirao:
korisnik: cobicko (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: ??)
13. Jan. '12 (21:05) cobicko ostavlja pozitivnu ocenu korisniku 'Duty' sa komentarom 'brza i efikasna saradnja ,PREPORUKA '. Znaci samo 1:33 sati kasnije. Takva brzina isporuke se ne srece. Mozda je bilo u pitanju licno preuzimanje (dobacivanjem sa prozora jedne da drugu zgradu). Ovaj 'Duty' uzvraca ocenu 14. Jan. '12 u 11:24 sa 'Svaka cast sve ok u najboljem redu limundovac za preporuku... '
I Ok. Nista posebno.
Medjutim, nocas sa pojavljuje nova aukcija za, pogadjate:
HD4870 X2 2GB DDR5 - GIGABYTE - 100% ISPRAVNA
Kod:http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Komponente/Graficke-kartice/HD4870-X2-2GB-DDR5-GIGABYTE-100-ISPRAVNA/4649469
Aukciju pokrenuo:
korisnik: extratile (Ocene: 100% pozitivnih, Lokacija: Jagodina, Srbija)
Slike su IDENTICNE slikama koje je imao korisnik 'Duty'. Sam text opisa je malo spinovan, ali ima stvari koje su gotovo iste:
Duty je u opisu imao recenicu:
dok extratile ima u opisu:
I upravo mi je ta recenica, odnosno njen deo, izazvala deja-vu. Tako sam se setio da sam to vec negde video.
Znaci izgleda da cela Jagodina valja jednu istu karticu.
Par puta mi je palo na pamet da npr. jedna neispravna graficka kartica (ovde ne mislim da je gore navedena i aukcijama 'mucena' kartica neispravna) verovatno zaradi vise para nego jedna ispravna. Jedna ispravna se (kod postene prodaje) proda jednom a neispravna po ko zna koliko puta, sa onom cuvenom forom 'vrti kuler ne daje sliku' ili 'imam maticnu sa AGP slotom pa ne mogu da je testiram jer, eto, ja bas imam plocu sa PCI-E slotom', i obrnuto 'ima PCI-E slot, ali eto on bas ima plocu sa AGP-om'. Ili 'koristim laptop, nemam gde da probam'.
A najčudnije od svega je da jeste prednja strana jedne iste karte 4870x2 ali je zadnja strana od dve različite karte (serijski broj, položaj nalepnica i pečata)
To je verovatno problem do poste u Italiji. Dosta prodavaca i ne salje u Italiju posto se paketi cesto gube i dugo stoje na carini.Ma ni ta prica oko ebay-a nije sjajna kao sto se prica. Ja licno imam nalog, kupovao sam do sada na adresu mojih roditelja u Italiji pa mi oni donesu sve to, jer nema carine i poreza i slicnih gluposti, ali sam u oktobru jos narucio neku karticu iz Kine i to mi dan danas nije stiglo, a platio sam odmah. Poslao sam mail prodavcu, kao sredicemo, sa trenutno jedno 2 meseca kao ne radimo zbog kineske nove godine, ali sredicemo. Nisu sredili. I na ebay-u ima muljatora koliko hoces.
Obicno se isplati cak i kad platis carinu i PDV. O tome da vecinu stvari i nemas kod nas da ni ne pricamo.A drugo, ne vidim kako nesto uopste moze da se isplati da se kupuje preko ebay-a a da stize u Srbiju, posle carine, poreza i troskova shippinga?! Mozda samo u nekim slucajevima za neku sitnu robu do 10-15 dolara. Inace za stvari kao sto su patike, neka odeca, ili tehnika ta prica nema pojma.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari