Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Konkretni koraci u attachment-u :)

Zdravo,

Limundo neprestano radi na unapređenju sistema i kontinuiranim poboljšanjima
koja će sajt učiniti boljim i bezbednijim mestom trgovine.

U skladu sa poslednjim promenama na sajtu
donet je novi Pravilnik Limunda i Pravilnik Kupinda.
Da bi nastavio da trguješ na Limundu i Kupindu, potrebno je da ih pročitaš i prihvatiš.
Ukoliko odbiješ uslove definisane Pravilnikom, tvoj nalog će biti suspendovan nakon izmirenja svih obaveza.

Klikom na link odlučuješ o svom daljem članstvu.
1. DA! Pročitao sam i prihvatam Uslove korišćenja Limundo d.o.o. Internet servisa,
i saglasan sam da se moji lični podaci mogu prikupiti i obraditi na navedeni način.
2. NE! Nisam pročitao ili ne prihvatam Uslove korišćenja Limundo d.o.o. Internet servisa,
ili nisam saglasan da se moji lični podaci mogu prikupiti i obraditi na navedeni način.

Ako se ne izjasniš o prihvatanju (ili odbijanju) Pravilnika Limunda i Pravilnika Kupinda i nakon 8 dana od njihovog slanja,
smatra se da si prihvatio pravila i svoje poslovanje možeš neometano nastaviti.

Pozdrav,

Tvoj Limundo tim

Prilozi

• Uslovi koriscenja Kupindo.pdf
    146.6 KB · Pregleda: 256
  • Uslovi koriscenja Limundo.pdf
    90.7 KB · Pregleda: 164
Postoji član u ovim uslovima korištenja koji se zove Obaveze članova, ali član Obaveze limunda nisam našao. Sa ovim uslovima korištenja su se još više distancirali od bilo kakvih obaveza. Mislim da to ipak ne može, jer aukcijiska kuća mora da snosi neku odgovornost, a ne samo da uzima proviziju.

Evo kako je Limundo resio svoj problem:
S obzirom da toliko veliki procenat predstavlja proveren član,
a sam naziv ponekad stvori sliku da Limundo za člana garantuje
(i pored svih mera, to ne možemo), odlučili smo da
ukinemo termin proveren član (od 17.01.2012.).

Primarno načelo Limunda

Pratim ovu diskusiju ali se ne oglasavam. Ovo sto radi Limundo je smesno. Najsigurnije je da svaki kupac i prodavac izvade svoj digitalni potpis i da se preko toga sve radi. Prilikom registracije, korisnik je duzan da dostavi svoj javni kljuc i svoj identitet limundu. Limundo treba da proveri te informacije kod relevantnih sluzbi. Komunikacija izmedju kupaca i prodavaca se odvija kroz websajt. Svaku kupovinu i prodaju morate digitalno da potpisete svojim tajnim kljucem. Posto se digitalni potpis izjednacava sa rucnim potpisom, moze se posmatrati kao da je prilikom prodaje, zakljucen kupoprodajni ugovor koji su obe strane potpisale. Ugovor je lako verifikovati sa javnim kljucevima.

Ovo što ti predlažeš je, rekao bih, sci-fi za "Limundo Team".
Inače, jako dobar predlog, samo...

A da limundo usutpi ip sa kog je kafanamarkovic pristupao nalogu , kladim se da nije isao toliko daleko da ne koristi kucni adsl?

A da limundo usutpi ip sa kog je kafanamarkovic pristupao nalogu , kladim se da nije isao toliko daleko da ne koristi kucni adsl?

Ne verujem da je isplanirao skoro do detelja prevaru, da je zavrnuo masu ljudi, a da je toliko glup da se konektuje od kuće...?! ;) Mada, kada pogledaš CSI, NCIS i ostale i vidiš kako ljudi "padaju" za glupost, sve je moguće... ;)

Čovek je 1961. godište.
Ne verujem da nije pristupio malo ozbiljnije celom ovom sistemu.
Obzirom da je odjavljen, a nigde nije prijavljen, a Loznica, možda je i u RS dok se ne slegne prašina ....

Možda teoretišem zaverišem, ali možda je i baš tako ...

Pratim ovu diskusiju ali se ne oglasavam. Ovo sto radi Limundo je smesno. Najsigurnije je da svaki kupac i prodavac izvade svoj digitalni potpis i da se preko toga sve radi. Prilikom registracije, korisnik je duzan da dostavi svoj javni kljuc i svoj identitet limundu. Limundo treba da proveri te informacije kod relevantnih sluzbi. Komunikacija izmedju kupaca i prodavaca se odvija kroz websajt. Svaku kupovinu i prodaju morate digitalno da potpisete svojim tajnim kljucem. Posto se digitalni potpis izjednacava sa rucnim potpisom, moze se posmatrati kao da je prilikom prodaje, zakljucen kupoprodajni ugovor koji su obe strane potpisale. Ugovor je lako verifikovati sa javnim kljucevima.

Ne znam sto dajes Limundu ideje, imam i ja par slicnih ali cutim. Nisu zasluzili. Doci ce neko sledeci ko nece biti ovoliko bahat, kome vredi pomoci, ovima iz Limunda ne.

Ne verujem da je isplanirao skoro do detelja prevaru, da je zavrnuo masu ljudi, a da je toliko glup da se konektuje od kuće...?! ;) Mada, kada pogledaš CSI, NCIS i ostale i vidiš kako ljudi "padaju" za glupost, sve je moguće... ;)

Pa jest ‘ kao da nije mogao da koristi tor i pristupi preko proxy-ja nalogu.

Al opet kao sto rece ljudi padaju zbog sitnica....

Pa jest ‘ kao da nije mogao da koristi tor i pristupi preko proxy-ja nalogu.

Al opet kao sto rece ljudi padaju zbog sitnica....

Ma jeste, '61. godiste, zna i za tor i za proxy, a izdrzava se varajuci ljude preko Limunda. Ovo je sitan kalibar prevaranta, da policija radi svoj posao i da se iole zainteresovala (kao sto nije slucaj), vec odavno bi bio uhapsen.

Ma jeste, '61. godiste, zna i za tor i za proxy, a izdrzava se varajuci ljude preko Limunda. Ovo je sitan kalibar prevaranta, da policija radi svoj posao i da se iole zainteresovala (kao sto nije slucaj), vec odavno bi bio uhapsen.

Ko kaze da je to uopste taj covek uradio :) Ni iskljuceno da ne radi u policiji, pa je dobro upucen..:-!

Dobro, uhvatili ste me, ja sam kafanamarkovic, moze lock na temu :d

Vise nije ni bitno ko je kafanamarkovic za stvarno, bitno je kako je limundo postupio i kako se pokazao. Postoji verovatnoca da je prevara organizovana da bi se limundu nanela steta i to je definitivno i uradjeno iako oni po svome dzepu nisu nista osetili, tek ce da osete. Limundo je trebalo da se pokaze u ovakvoj situaciji kakav je on u stvari, a i pokazao se, samo su ljudi mislili da je on drugaciji. Za limundo to i nisu neke pare, a ono sto bi dobio ako bi obestetio ostecene bi bio veliki dobitak, odlican marketinski potez, ali nazalost sad je kasno da oni urade tako nesto, jer su pokazali da nemaju nameru bilo kako da obestete ostecene i ogradili su se od odgovornosti. Da se nekoliko ostecenih udruzilo i podiglo tuzbu i protiv kafanamarkovic i protiv limunda zbog dovodjenja u zabludu sa upotrebom termina proveren clan, kupi bezbedno i jos nekih(velika verovatnoca da bi ih dobili na sudu i izvukli i od limunda neku odstetu). Ovako se epilog price zna, ako i bude pronadjen ko je organizaovao prevaru, bice osudjen, ali nijedan osteceni verovatno nece dobiti nikakvu nadoknadu za nanetu stetu, pravda ce biti zadovoljena i svi ce imati gorak ukus pobede.
A ovaj poslednji potez limunda je interesantan, resili su da izbace registraciju sa licnom kartom, ne bi me cudilo da je to bilo protivzakonito sto su do sada trazili, pa su zbog toga i morali da izmene(mozda im je neko i pretio tuzbom zbog toga), resili su i zloupotrebljavane termine da izbace, sto smatram za plus, bolje je da ih nema(mada bolje da izbace sve te termine inace mogu biti optuzeni da time neposredno ucestvuju u prevari), resili su da se 100% ograde od bilo kakve odgovornosti sto je njihovo pravo(ali time samo pokazuju kakvi su), a pored toga resili su da povecaju "spijuniranje" korisnika maksimalno sto ne znaci da ce uopste sprecavati nove prevare ovog tipa. Video sam u ovoj temi i par dobrih predloga za zastitu i kupca i prodavca u ovakvim trgovinama, ali nazalost to na limundu nece biti, jer bi im se zarada neverovatno smanjila, tako da je to ipak dobra ideja za neki novi sajt ovog tipa koji ce imati vise obzira prema svojim clanovima.

Ja i dalje ne shvatam sta vi ovde zelite, osim sto mastate o nekim stvarima koje se nece desiti. Sta ste Vi osteceni clanovi do sada uradili, osim sto pljujete Limundo na xx strana i pozivate na linc kafanamarkovic-eve rodbine? Ne znam za ostale forumase, ali meni je bas dosadilo da citam iste (ili slicne) gluposti na svakoj novoj strani

niko nikog ne tera da cita nesto sto nece, ako se nekom ne cita, ne mora postoje druge teme zasto bas ovu

Nisam gledao koje su sume u pitanju, ali znam da i ako uhvate doticnog ne moze biti krivicno gonjen ukoliko su mu prevare bile ispod 14000 dinara...

Bilo je i većih prevara ali ovo ma koliko smešno zvučalo ima i pozitivnih efekata (žao mi je svih oštećenih da se razumemo). Konačno ljudi vide da smo mi svi kafanamarković, mali broj korektnih ljudi neće popraviti generalni utisak, samo je pitanje trenutka.
Druga velika promena je što je, po meni, Limundo potonuo u g**** još više. Tamo im je i mesto, pošteno. U mnogim prevarama učestvuju i oni, neradom i nekontrolom onih nad kojima je to potrebno, više puta sam skretao pažnju na neke nepravilnosti i sem lepog, umirujućeg odgovora nije bilo prave reakcije niti sankcije sem u jednom slučaju kada je čovek naglasio da ne želi da proda predmet iako je aukcija već imala ponude, on je to na aukciji i dodao u nekom trenutku i kada sam im skrenuo pažnju na to oni mu navodno zbog nekorektnog ponašanja člana prekinuli aukciju, dakle baš ono što je tip i želeo????? Naravno nikakva negativna nije usledila.
U cilju unapređenja sigurnosti u njihovoj prodavnici oni "skidaju vrata i uklanjaju katance i rešetke..." ccc. Jako pametno s`njihove strane. "Ogorčeni" što je njihov provereni član ojadio ostale proverene članove, kre*eni su podigli cene pokretanja aukcija, podigli svoj procenat od aukcije i ukinuli status proverenog člana. More mršš....

Poslednja izmena:
Kao što sam već rekao, pod ovakvim uslovima Limundo mi NIKADA nije bio opcija, ali ni u najluđim snovima.
I sami korisnici Limunda su u neku ruku doprineli da se ovakve stvari dešavaju, pristajanjem na ponuđene uslove. Ja to nikad ne bih (nisam) prihvatio.

Petsto puta receno ali jos jednom, Limundo nije kriv sto ste naivni. Pokrenuo je krivicnu prijavu, ne znam sta hocete jos. Ako je taj kafanamarkovic zaebao i banku (jer da su mu tacni podaci sa racuna policija bi ga lako nasla) sta onda jos palamudite o limundu?

Jos samo da nam UbicaLasica javi sto mu se "ne javljaju" na telefon jer "znaju da je to on", verovatno nezgodno ljudima da pricaju sa clanom kog su bespravno suspendovali..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno