Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Odoh na spavanje... Mozda sanjam daljinac koji sam platio a koji nikad necu dobiti... Pozdrav svima ;)

Koliko god kudili na Limundo, isti ipak daje kakvu -takvu sigurnost, jer uzima lične podatke od svakog člana. Na kupujemprodajem je sasvim drugačije.
Ipak, od sebe samih niko nas ne može žastititi.

MARKOVIĆ, BRANKO 015 851589
JELAV BB, JELAV

sobzirom da jelav ima 800 stanovnika...a ovaj lik mu je brat (tako on kaze) pa te kaze taj burazer nije tu godinama, pa te zivi u rumi, te ovo te ono...izvrce

Koliko god kudili na Limundo, isti ipak daje kakvu -takvu sigurnost, jer uzima lične podatke od svakog člana. Na kupujemprodajem je sasvim drugačije.
Ipak, od sebe samih niko nas ne može žastititi.
Au kakva sigurnost u pm.
Sada se setih da to nije taj lik sto je pre neko vreme ( ima mozda mesec dana ) davao oglase na PC berzi da kupuje limundo naloge i da ih placa 800 din? Ja se secam tog oglasa.

Joj nedaj boze da ga nadjete ali onako svi skupa ala bi to bilo bolje nego 7-ca na lotou a samo bi dugmici ostali sto neodete kuci kod njega ali vise vas i uzimajte kome sta treba.:alo::cuss:

Znaci citiram deo poruke:

Kao pojedinci kaze da nemamo sanse, sve ispod 15 hiljada din se smatra “sitnom” kradjom. Moramo napraviti spisak svih ostecenih (ime, prezime, adresa, jmbg, kontakt telefon i fotokopija priznanice o uplati). u tom pismu (dokumentu) treba da opisemo celu situaciju sto detaljnije (da su licitacije pocele od 10din, da smo naseli na njegove pozitivne ocene, da smo uplatili pare i da nije poslao pakete itd. . .). Sve to treba da se dostavi Osnovnom Javnom Tuzilastvu u Novom Sadu i tek nakon toga oni mogu dati ovlascenje policiji da reaguje po tom slucaju. Na kraju tog saopstenja moramo navesti i ukupnu sumu novca za koje smo osteceni, sto svakako prelazi preko 15 hiljada din.

Ja sam jedan od ostecenih, i kontaktirao sam Limundo call centar i dobio sledece informacije: Limundo jos uvek ne moze da reaguje jer nije prosao onaj rok od 10 dana za realizaciju kupoprodaje ni jedne od aukcija u kojima je kafanamrakovic ucestvovao, tako da tehnicki on jos uvek nije nacinio prekrsaj. Taj rok istice posle oko 3.-4. januara (zavisi od aukcije) i nakon toga, ukoliko se nista ne promeni, limundo ce reagovati:
1) suspendovace nalog
2) licno ce pokrenuti tuzbu ili ce pomoci nama da se organizujemo i to sami uradimo

Doticni Milos ne zivi na navedenoj adresi, tu mu zivi brat. Ali sve informacije oni mogu da dobiju preko banke, odnosno broja njegovog racuna, koji je morao licno da otvori.
Oni se nadaju da ce roba stici, jer je u postama guzva zbog praznika i mole nas da se strpimo dok ne dodje pomenuti datum, nakon cega ce reagovati.

ma kakve guzve u postama meni je stiglo vec pet paketa od tada isto mtom postom za 1 dan...covek je kao slike za aukcije koristio iste te sa ebay...sve je jasno ko dan...

Znaci ovaca za shishanje kolko oces nije ni cudo sto se ljudi okrenuli tim prevarama kao iz crtanog filma, kad ima ko da naseda. To nam je tako na nivou cele drzave! :D

Ajde da licitiramo na plocu da mu nabijemo cenu na jedno 100 hiljada. A ovi sa limuna onda da inkasiraju proviziju od njega.

^ ova ti je dobra, mada ako ce da nam pomognu bolje da ih ne cackamo...

Znaci ovaca za shishanje kolko oces nije ni cudo sto se ljudi okrenuli tim prevarama kao iz crtanog filma, kad ima ko da naseda. To nam je tako na nivou cele drzave! :D
Ako ne mozes da pomognes ne pravi se pametan, bez ljutnje ali nama nije do sprdnje...
Drugo valjda limundo garantuje nesto, proveren clan, 50 pozitivnih (iako su neke smejurija), i ja sam mislio da mi se to ne moze desiti... Ali eto upecao sam se (dobra konfiguracija, solidne pare, lik zvucao ok, reko nece a ono sipak).

Poslednja izmena:
Skupite se obavezno i podnesite zajednicku krivicnu prijavu.

ja ga i nekrijem-bar ne pred vama na benchu

Poslednja izmena:
A jel i vi imate utisak da su skoro svi predmeti slikani na istom laminatu?

A jel kontaktirao ko njegovog brata? Jel ima nekih informacija od njega?

A jel kontaktirao ko njegovog brata? Jel ima nekih informacija od njega?

zvalo ga je vise njih, nekad kaze da je to njemu rodjak, nekad brat, nekad da nije tu 20 godina da je u inostranstvu, nekad da zivi u rumi nekad da ne zna o tome...zena kad se javi kaze da je greska...i tako u krug..sve u svemu upoznat je izgleda a svim tim...

Posto nisam nikada nista "trgovao" preko, bilo Limunda, bilo KupujemProdajem... ne mogu da pametujem oko istih, pa bih samo da vam se zahvalim sto ste utvrdili, armiranim betonom, moj stav da preko doticnih sajtova necu nikada ni zvake kupiti.

A ako bih smeo, jedan predlog... imao sam u poslednjih 2 meseca nekoliko slanja preko PostExpress-a, tehnicke robe koju sam prodavao, gde je kupac morao da plati navedenu sumu, pre nego sto preuzme paket. Ako izuzmem poslednje iskustvo, gde je(verujem polu gluv) radnik poste zapisao pogresan broj mog mobilnog telefona(pa je vrlo moguce da je neko danas pokusao da podigne pare, videcemo sutra dal' je taj neko i uspeo...), sva prethodna iskustva su bila odlicna.
Onaj koji prodaje, zapakuje vrlo, vrlo dobro to sto prodaje a onaj koji kupuje trazi da doticni proizvod bude u nekoj providnoj ili barem polu-providnoj ambalazi, kako se ne bi preuzimala prazna kutija ili nesto slicno.

I jos jedna stvar, ovo sam naucio u Francuskoj, gde su ovakve prevare daleko cesce nego kod nas(da ne upiremo prstom u razloge za to...), nije dovoljno samo jedan oblik identifikacije. To receno, trazite vise od kopije LK, kopija i vozacke dozvole, pasosa... sto vise to bolje. ;)

Ja vam, iskreno, zelim srecu u pravnom postupku protiv doticnih prevaranata. Inace, prevara, koliko je meni barem poznato, je krivicno delo koje ne zastareva.

Lik koji mu je dao petnaestu negativnu ima jako dobar predlog!!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno