Šta je novo?

Limundo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
bas ti hvala na lepim zeljama, jel ja rAMA mogu da biram hoce li kupac imati 0 ocena , 100 pozitivnih ili 100 negativnih ? I da kazem, necu da ti prodam jer imas nekoliko negativnih?
kada je licitirao kod mene mislim da je imao oko 5n a 70p, jedino mi je "naskodio" sto sam ponovio aukciju, I zavlacio me 20dana, jer sam mu ja dozvolio da prodje rok od 10 dana za realizaciju I da mu dam jos vremena
u medjuvremenu je dobio ostatak negativnih a I pozitivnih ocena, tako da je vrsta koja nit smrdi nit mirise, kako mu dodje tako radi

Kad vidim nekog sa 0 ocena ili -1 da mi licitira na nekim 'velikim' aukcijama odlepim...

Ne treba ni preterivati. Svako je nekada krenuo sa nula ocena.
Npr. moje prvo licitiranje na ebay je bilo za telefon od ~260eur.

A kad napišeš u licitaciji:

Milim vas, nemojte da me pitate to i to, i da mi zatrpavate inbox.

I onda stigne pitanje:

A da li to i to?

Šta da pomislim?

Da ne čita? Da me zeza? Da je *****?

I još kad mu ukažem na opis, i na tu rečenicu u opisu, on kreće da se raspravlja, i kako ovo i kako ono ?!?

To je standardno... Ljudi su retardirani i imam osjecaj kao da namjerno na taj nacin provociraju jer su zeljni prepirke...

Ja u zivotu ne bi kupio nista od coveka koji kaze "nemo' da mi zatrpavate inbox" pre svega. Ako si ti magicmaster jedan od njih sram te bilo.

A sto se tice ljudi koji ne citaju celu aukciju, to je problem nepsimenosti naroda a ne limunda. Ja koji insistiram na limundo porukama, bez licne isporuke, stize mi na telefon poruka: javi se da dodjes do mene da mi isporucis.

Elem, aktuelna moja situacija:

prodao sam novu stvar, i stize mi posle dve nedelje poruka:

"e druze, ja kad sam primio paket, video sam da nije ispravno, i onda sam malo koristio da bi bio siguran dal je ispravno ili ne, i odlucio sam da ipak nije pa bi da vratim"

najgore je sto sam po aktuelnom limundo pravilniku u obavezi da vratim, zbog ZZP-a reetardiranog, i sto mi sledi negativna a ne pada mi napamet da vratim pare za nesto sto je prodato u novom stanju a oce da vrati posle dve nedelje IAKO je u startu "video da ne valja al ipak koristio" .

Poslednja izmena:
Meni se vratila memorijska kartica posle 5 dana koja je bila nova, nije zadovoljan brzinom, morao sam *****u da vratim pare da mi ne da negativnu ocenu, a ovi iz limunda na moje pitanje a sta ako mi vrati neku trecu neispravnu karticu, kazu pa to je na vama rizik trgovine?!?!?! Ma mrs u...

Ja jesam nekada zapoceo ovu temu i mislio sam da ce doprineti da se stanje popravi. I tri godine kasnije, samo je gore...

Džeksone, jesam, i nikoga ne teram da kupi. Vidiš sliku, ako znaš šta je i od čega, licitiraj . (rezervni deo). Ako ne znaš, ne pitaj me. Kratko i jasno.

I naravno da gospodin mora da me pita. Isto kao što taj tebi poslao poruku da mu isporučiš. :) :)

A što si ti dužan da poštuješ ZZP, prodaješ mu kao firma?

Zato mi se svidja na KP, što na negativnu možeš da napišeš i "svoju stranu".

Nisam ja duzan da postujem ZZP ali Limundo pravila su trenutno aktuelna na nacin gde su pisana po ZZP. to je problem. Limundo na osnovu ZZP ima suluda pravila "14 dana povracaja bez razloga", i "nesaobraznost stvari godinu dana" i te fore.

I vi to poštujete? Pogotovo mi je bezveze ono za vraćenu memorijsku karticu. Ako je sve o trošku kupca, onda još i nekako, inače je suludo to pravilo.

Ne, jednu postarinu sam ja platio jednu on. I jos provizije u banci. Ja mu poslao vrednosno pismo, a on post ekspresom i to dostava do 12, iako sam mi rekao da mi isto vrati. Povratnu postarinu sam ja platio + nisam dobio od limunda povrat provizije jer sam kao ja kriv 80 dinara.

Ne, jednu postarinu sam ja platio jednu on. I jos provizije u banci. Ja mu poslao vrednosno pismo, a on post ekspresom i to dostava do 12, iako sam mi rekao da mi isto vrati. Povratnu postarinu sam ja platio + nisam dobio od limunda povrat provizije jer sam kao ja kriv 80 dinara.

Zar postarinu u slucaju reklamacije ne snosi kupac? Do sada je bilo takvo pravilo na limunu. Jesu li menjali ovo pravilo?

Evo objasnjenje:

povratnu postu reklamacije placa -

A) Kupac, ako je opisani predmet u stanju kakav je bio na aukciji (a kupac ga vraca iz razloga sto mu se moze zbog ZZP-a)

B) Prodavac, ako kupac insistira na tome da predmet koji je kupio nije u opisanom stanju, odnosno losijem

Zbog ZZP-a, Limundo tim odbija da pomogne prodavcima, i fakticki svaka reklamacija se smatra da je prodavac pogresio, pa po cenu da neko kupi mobilni, izvadi dobru plocu i u njega stavi pokvarenu i kaze "dobio sam krsh" i prodavac tad ima dve opcije: da prihvati reklamaciju i na slepo uzme predmet nazad a KO ZNA sta je kupac sa njim radio, ili da se pomiri sa negativnom, koju ce 100% da dobije.

Ne vredi pricati, ni u Cafe-u, ni ovde ni u Limundo porukama LT timu, dakle ja sam kukao kako prodavac nema apsolutno nikakvu zastitu, i nista se ne radi na tome, i nece se raditi, i iskreno ne znam i sta bi moglo da se uradi osim toga da se eventualno uvede reputaciona moc kao presudan faktor. Primera radi da ja kao prodavac sa 1200 ocena i preko 50 prihvacenih reklamacija imam valjda neku rec oko toga dal kupac oce da me nasanka a ne automatski po ZZP-u da sam kriv eto tako, jer se tako radi u EU.

Prodavac fizičko lice i ZZP to samo kod limuna ide u istu rečenicu.

Vise od 95% ocena su mi od prodaje knjiga, od kad sam poceo da prodajem tehniku susrecem se sa raznim bolidima :) nikad mi niko nije vratio knjigu.

@Dzekson
Nema to nikakve veze sa EU.
Evo recimo kako piše na nemačkom ebay sajtu (kada je prodavac fizičko lice): "Since private sale no guarantee, warranty or return! By bidding is a legally binding contract of sale."...

Poslednja izmena:
Knjige su majka ... daj mi na PM tvoj link ....

Nemam vise knige, za sad samo 10ak aukcija nekih bzvz. Limundo je pukao, secamm se da sam nedeljno po 30 paketa slao kad sam prodavao, a sad sipak. Odlepio sam *****nim razglednicama i slicicama, kako nekog ne mrzi to da kaci nije mi jasno...

ima veze sa eu desp u toj meri da mi uzimamo EU zakone i pravimo sprdnju od njih. Ja apsolutno znam da fizicko privatno lice nikome ne treba da daje garanciju za oglasnu prodaju ali to je onako smekerski pisac srpskog ZZP-a zaboravio da prepise u domacoj verziji tako da je sad srbima ostalo na "izvolte" dal hoce da primenjuju ili ne.

Opet se vraćamo na tu rečenicu koja je ovde već napisana mnogo puta.
trgovac jeste pravno ili fizičko lice koje nastupa na tržištu u sklopu svoje poslovne delatnosti ili u druge komercijalne svrhe
mnogo puta objašnjavana, pa neću ponovo. Ko se zakači za ono fizičko lice neka čita i dalje do kraja rečenice.

Pa ja ti kazem da se limundo poziva na ZZP i da nije nama prodavcima zakonska obaveza da postujemo ali je uslov da automatski dobijes negativnu zbog toga.

opet pao sistem

http://www.limundo.com/

zlo i naopako. kakav karambol se izazove sa ovim njihovim greskama, pogotovo kad si u ulozi prodavca.

nije im ni prvi ni poslednji put, nisu nesposobni koliko su bezobrazni i to im se obija o glavu, umesto sto se hvale sta drugi govore o njima, nekim turnirima, bolje neka usmere to vreme i resurse u nesto konstruktivnije
jesi cuo novost, za neispravnu stvar moras da uvazis reklamaciju kupca, juce se na fb clan iscudjavao na bolestan komentar koji je dobio od LT, ej na neispravno da uvazis reklamaciju .
naravno komentare su pobrisali jer im se ne svidja misljenje zdravog razuma, a moje komentare ostave vidljive samo meni, kao ja sam ****** pa ne znam kako se radi

eto koliko su bezobrazni, veoma jadno

ps. a nesposobni moderator facebook-a je ostavio link ka oglasu iz kupujemprodajem, koje izdr*avanje ,ccc

e, da , i ovo, blog im je pun ukradenih tekstova i to mojih sa drugog foruma, osnovno nepisano pravilo je navesti izvor, to svaki clan foruma koji je pisao bilo kakav tutorijal zna, ali oni ne, samo bahato i bezobrazno, copy-paste tudjeg posta, a onda se hvale na sva usta, trikovima koje odaju jadnom narodu

kad im proradi sajt uporedite sa blogom skorasnji tekst, cak je i grafika na istu foru odradjena, isti izraz su koristili "podatak zlata vredan" , samo sto se kod mene vidi da sam ovo pisao pre 3godine a oni tek pre par meseci

http://goo.gl/kgIihS

Poslednja izmena:
izvini, ali u pravu su. hoće da izbace prodaju krša, i treba... jel neispravno? baci ga. dovlače mamlazi na tone elektronskog otpada iz inostranstva i onda prodaju kao "neispitano"... tome i treba da se stane na put.

ako si jedan od tih, ili počni da prodaješ ispravnu robu ili počni da prodaješ nešto drugo, samo prestani da zavlačiš ljude pokvarenom, "poluispravnom" i "neispitanom" robom...

ed, daj ne budi smesan i ne trpaj me u kos sa drugim ljudima, ne moze da se trazi reklamacija na neispravno i tacka, nece oni nikada izbaciti prodaju krsa, ako to do sada nisi shvatio niakada i neces i pisem zidu a ne osobi.
na neispravno ne moze da se da negativna kako onda moze da se uvazava bilo kakva reklamacija

Zasto imas nesto protiv neispravnih stvari, ako neko kaze neispravno i to se proda?

Poslednja izmena:
zbunili ste se

to sto ceo limundo stavlja: "ide kao neispravno i ne podlaze reklamaciji" <<< zapravo NE SME da se stavlja.

Ako je neispravno, ide tako kako je opisano, pod opstim uvetima Limundo-a za reklamaciju. A to "neispravno dugme, samim time nema reklamacije" < to je protiv pravila. I pobednik aukcije ako vidi da predmet nije opisan u odgovarajucem stanju naprimer - ovaj reko da ne radi dugme, a ne radi jos buljuk stvari, onda prodavcu sledi negativna.

Sto se mene tice, ja sam prvi redovan kupac neispravnog, jer uzmem i popravim. samo sto sam ja odavno stari vuk za te stvari i odma mogu da vidim ko oce da mi proda macku u dzaku, a ko stvarno prodaje neispravan predmet.

Skoro je bila situacija da je covek prodao Desire Z koji "nece da upali" i opisao je predmet:

"udje u ono belo sa malim slovima i tu stoji i nece da mrdne" u prevodu bootloader, i covek je iskreno napisao oglas.

Ja sam uzeo telefon, flesnuo ga za 10 minuta (iako je postojao rizik da je NAND) i dobio za 900 dinara sasvim dobro ocuvan funkcionalan Desire Z.

A ima i onih:

"ne radi mu ovo ono, ja sam pokusao u servisu u mom selu ali majstor ne zna sta mu je, rekao mi je da idem u beograd i da je popravka oko 50 evra pa mi se ne isplati i eto ga na limundu" < prevara jos od kako se rodio, samo nije svestan.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno